/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Tip
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Lækker sommermørbrad
bluesky har modtaget 10 point for dette tip
Fra : bluesky
Vist : 1264 gange

Dato : 29-07-13 09:51

Hejsa,

Denne er altid et hit herhjemme:

Marineret svinemørbrad, creme fraise dressing, hasselbachkartofler og salat.

Du kan sagtens klargøre alt i forvejen og der er til 4 personer
Du skal bruge:

1-2 afpudsede svinemørbrad (alt efter størrelse
mellemstørrelse kartofler
½ l. creme fraise
stor dusk purløg
Dijon sennep
½ l. soya
1 dl. Teriyaki soya
5 store fed hvidløg
1-2 røde chilly (efter styrke)
rasp
olivenolie
muskatnød
Salat, tomat rødløg ect.
salt/peber

Sådan forbereder du:
tage et passende ildfast fad og hæld al soya og teriyaki i
kom ca. 2-3 spiseske sennep i fadet
kom ca ½ -1 dl. olienolie i og rør blandingen til sennep er næsten opløst
finthak hvidløg og chilly (kan evt. undlades) og dette kommer ligeledes i marinaden
en god sjat sort peber
de pudsede mørbard lægges i marinaden - vendes og stilles min 4-5 timer i køleskabes og vendes jævnligt

Dressing:
creme fraiche røres i en skål jævn og en stor dusk purløg hakkes fint og kommes i
2 tsk. sennep kommes i med lidt alt og peber
stilles derefter i køleskab

Hasselbach kartofler
sæt en stegenål i den nederste del af kartoflen og skær tynde skiver ned til stegenålen og lad nålen sidde. Derved skærer du ikke igennem og det fremmer også varmeudviklingen inde i kartoflen
smør kartoflerne med olie
riv muskatnød over kartoflerne
læg kartoflerne i et fad og drys rasp henover

Tilberedning:
varm ovn til ca. 200 grader
fadet med mørbrad og marinade tildækkes med alufolie og efter 20 min. fjernes folien
mørbraden vendes og skal derefter have yderligere 20 min.
kartoflerne skal ind samtidig med mørbraden og have samme 40 min.

Servering:
mørbraden skæres i rimelig tynde skiver på skrå og et par skefulde af marinaden kommes over de skårne skiver på fadet. Resten af marinaden kommes i en skål så I ved bordet selv kan supplere efter ønske. Nålen fjernes fra kartoflerne og de serveres med raspsiden opad. Creme fraiche kommer på bordet som den er i skålen, og salat serveres som det nu ønskes

Velbekommen
Bluesky

 
 
Bedømmelse

Fra : poten


Dato : 29-07-13 10:17


Det er jo ingen kunst at tage en opskrift og kopiere den herind

VELBEKOMME...

Bedømmelse

Fra : Troldepige


Dato : 29-07-13 10:39

Det lyder lækkert. Den skal prøves ved lejlighed.

Bedømmelse

Fra : kenwood


Dato : 29-07-13 10:42

man kommer da til at stinke af p.....

Bedømmelse

Fra : vith


Dato : 29-07-13 10:56

Lyder nemt og lækkert, så den er lige kopieret, printet og lagt i favoritsamlingen

Bedømmelse

Fra : malmin


Dato : 29-07-13 11:29

Herligt

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke lave en bedømmelse til dette tip.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408914
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste