Makroner er ret dyre at købe hos bageren, så derfor lav dem selv, og det er meget nemt, næsten for nemt, det er så nemt at lave, så bageren burde egentlig slet ikke ta' penge for dem.
Nu skal du bare se her.
100 gr. Hasselnødder, dem blender du så meget som muligt, så de næsten ser ud som en gang mørk mel.
230 gr. sukker ( alm. melis )
2 - 3 æggehvider ( alt efter størrelse )
Det er INGEN forglemmelse, at jeg ikke her har skrevet noget om hvedemel, for det skal der ikke i, jeg laver nemlig også makroner til nabokonen, for hun kan ikke tåle noget med GLUTEN.
Nå men nu blander du så dine pulverserede mandler og melis sammen, og når det er blandet godt, så kommer du dine hvider i et af gangen, massen skal nu være lidt tyktflydende.
Put nu massen i en sprøjtepose eller brug en teske, sørg for at de er lige srore, så de bare ens, og tænk nu på en 2 krone, den størrelse skal de være, så bliver de på størrelse med en fem krone når de er bagt.
Bagetid er noget fanden har fundet ud af, for en bageovn er ikke bare en bageovn, de bager på forskellig vis, men sæt nu dine makroner i en 200 grader forvarmet ovn.
Dine makroner er bagt, når du med et let tryk på makronen kan mærke at den er blevet hård.
Tag derefter pladen ud af ovnen, og lad så makronerne afkøle helt, for ellers vil du miste bunden på dem.
Som vi gør her i huset, kog en gang Jordbær eller Æbler til grød, og når de så er kolde, så kommer du så rigelig med de hjemmelavede markroner i, læg det i lag.
1. Lidt grød
2. Makroner
3. lidt grød
OSV.
Slut til sidst af med noget herligt flødeskum " DET SLANKER SÅ SKØNT "
Men desværre jeg har også her i samme arbejdsgang en kraftig advarsel, for folk de ÆDER BARE LØS, så nu du er igang så lav nu rigeligt.
TIPS.
Hvis du er igang med at bage nogle basser, så bruger du næsten den samme opskrift som til makroner, men i stedet for æggehvider kommer du så en ca. 100 gr. smør i og blander det sammen, så får du det bageren kalder for ( Bormestermasse ) og det vil i dit bagværk sætte prikken over iet.
Hej
|