Alle ugens dage skal ikke være ens vel? Her er så min søndagskage som er i ovnen lige nu.
Æblerne fra høsten 2010 er ikke hvad de har været, rynkede og ikke så indbydende at spise friske, men de kan stadig bruges til mad og bagværk, her er et alternativ til den tradionelle æblekage:
3-4 mellemstore æbler
100 gram mandler
3 æg
175 gram sukker
150 gram hvedemel
1 teskefuld bagepulver
100 gram smør eller margarine
2-3 teskefuld groft tesukker
Skyl og tør og mal mandlerne (de skal ikke smuttes)
Smelt smør eller margarine
Skræl æblerne og riv 2 af æblerne på den grove side af rivejernet
Pisk sukker og æg - bagepulver og mel røres sammen og blandes i - rør de malede mandler og de revne æbler i dejen sammen med den let afkølede smeltede smør.
Fyld dejen i en smurt rund form - de sidste 2 æbler skæres i både og stikkes ned i dejen, drys tesukker på og bag kagen nederst i ovnen som er på 160 grader, bages i cirka 50-60 minutter, lad kagen stå i formen en times tid inden den vendes ud.
Kagen er velegnet til frysning og bliver vellykket hver gang, selv for en amatør som mig