Citat Når jeg ifbm. sygdom har givet kommunen adgang til mine sundhedsoplysninger fra egen læge og hospital, betyder det så at jeg har givet "carte blanche" til; at de i al fremtid må tilgå disse ..og andre sundhedsoplysninger? |
Det plejer at fremgå af de formularer de bruger, at de gælder i 1 år.
Jeg har selv skrevet under på en del af den slag formularer, inden jeg kom igennem nåleøjet, og jeg mener at der var flere steder man kunne sætte kryds ved, alt efter hvilke instanser man vil tillade dem at indhente oplysninger fra.
Jeg kan huske, at jeg undlod at sætte kryds ved psykiater/psykolog. Jeg havde aldrig været hos nogen af dem, men for det tilfældes skyld, at jeg skulle få behovet, så ville jeg ikke risikere, at div. sagsbehandlere skulle have tilladelse til at stikke snuden i det.
Citat Man udbad sig oplysninger for år tilbage vdr. et brækket håndled ifm. med en sygemelding. Som jeg tillod ...og foreholdt mig så eftefølgende oplysninger vdr. alkoholforbrug. |
Kommunen kan have bedt om en statusattest, og i sådan en skriver lægen hvilke ting du har kontaktet ham om om det sidste stykke tid (jeg ved ikke hvor langt de går tilbage).
Citat Skal de 'destrueres' ..eller står de dér for tid og evighed? |
Ja, det tror jeg godt du kan regne med.
Men du kan jo evt. gøre det, at du skriver på et stykke papir, at du erkender at du i en svær periode i dit liv havde udviklet et alkoholproblem, men at du i de sidste x år ikke har haft nogen former for misbrug, og at du derfor forventer, at dette, nu overståede misbrugsproblem, ikke får nogen indflydelse på den fremtidige sagsbehandling.
Øverst på papiret skriver du, at det skal lægges i din sag.
Og så afleverer du papiret ved skranken i jobcenteret, og beder om kvittering for modtagelse.
Hvis du så en anden gang oplever, at en sagsbehandler spørger ind til din alkoholforbrug, så kan du jo spørge hvorfor h*n dog tror du drikker alkohol. Hvis vedkommende så siger, at det står i din sag, så kan du gøre opmærksom på, at der
ogsåstår, at du ikke længere har et misbrug.
Det du beskriver her er et rigtig godt eksempel på, at man skal tænke meget grundigt over, hvad man snakker med sundhedspersoner om, så længe man har en sag kørende i det sociale system.
Jeg "kørte" selv rund i systemet en del år før jeg blev tilkendt fp. Undervejs fik jeg problemer med snurren i nogle af fingrene, jeg talte kort med min læge om det, og han var sikker på, at det var karpaltunnelsyndrom.
For ikke at forplumre min pensionssag nævnte jeg aldrig dette for nogen på jobcentret, jeg levede med problemet og sov med skinne på om natten (nogle gange på begge hænder) for at mindske problemet.
Knap et år efter jeg var tilkendt førtidspension blev jeg så opereret i højre hånd.
Citat Jeg kan bede om agtindsigt, men dette sletter næppe anmærkninger i 'Den Sorte Bog' ! |
Nej, du kan ikke få noget fjernet fra din sag når først det står der.
Men det er en rigtig god idé at få aktindsigt, så du ved hvad der ligger i din sag. Om der f.eks. ligger de lægepapirer du forventer (det er før set, at vigtige dokumenter er "forsvundet").
Når man har fået aktindsigt er det en god idé, at bede om aktindsigt "siden sidst" hver gang der er sker noget nyt i sagen, f.eks. efter hvert møde.
På den måde kan man bl.a. holde sagsbehandlerne lidt til ilden, og sikre sig at de overholder notatpligten.