Er det skrællede kartofler trækkes stivelsen ud, det ses ved at vandet bliver mælkehvidt.
Et og andet sker der, pølsemandens rå løg er "udvandet" nogle timer hvad der tager den skarpe smag, men de er også hakkede så det går hurtigere. Apropos.......skal man selv bruge milde hakkede zitauerløg kan kort neddypning i kogende vand også gøre det.
Porrevand bliver også stærkt når de ligger i blød, gulerødder og knoldsellerier så faste at der nok ikke trækker noget ud, men man skal nok ikke dele dem i mindre stykker før de skal i gryden.
Og så et staldtip, vent med salt til vandet er i kog, så går det hurtigere i kog og der spares strøm.
Og saltvand.........jeg har aldrig hjemme eller i madudsendelser hørt eller set forudgående saltning i vand af grøntsager der skulle bruges timer efter, havde det en positiv virkning havde man nok brugt det forlængst, og salter man rå grøntsager tørt begynder det jo bare at trække saften ud ligesom det gør med kød.