Hej Anders
Troldænder:
Pluk fjerende af et par stykker af dem!!
Lav en saltlage: 200 gram salt og 25 gram sukker (gerne farin) pr. liter
vand, dette gives et opkog og køles af igen.
Man kan evt. komme en håndfuld knust enebær og lidt timian i lagen før den
koges.
De pillede og rensede Ænder lægges i den kolde saltlage i 4-6 timer
troldænder er små så prøv med 4 timer første gang)
Jeg plejer selv at farsere ænderne med magert hakket skinkekød, lever, kråse
og hjerte og hakkede rørhatte, østershatte eller champignon, salt ikke
farsen da den får salt fra fuglen.
Farsen skal være meget fast, juster med rasp, bland med klør fem.
Indmad og svampe i farsen hakkes med kniv!!
Fyld fuglene med farsen den skal trykkes godt sammen, altså farsen, sy
fuglen sammen med bomuldssnor og læg dem i et ovnfast fad i en passende
stegepose ( de kan alternativt pakkes ind i alufolie 2 lag).
Steg dem i midt i ovnen i 2-2½ timer ved 150-160 grader.
Lav sovsen af font fra stegeposen, pas på! Fonten er meget salt.
Et godt tip;en teske honning i sovsen er bare lækkert, i gamle dage kom man
f.eks. syltetøj i men prøv honning!
Prøv også denne opskrift til hvinænder, bjergænder,taffelænder og alle slags
svømmeænder.
Det med at salte, tørsalte eller med saltlage, er anvendeligt til næsten
alle slags fuglevildt og fjerkræ, salte og stegetid ændres efter fuglens
størrelse og naturligvis efter smag.
Kogning ( sprængt..........) er også godt men husk, ved ovnstegning af
saltede fugle er langtidsstegning, ved svag varme, at foretrække.
God arbejdslyst
Jeg håber det smager
Medjægerlig hilsen
Lasse
|