|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Bukkehorn Fra : Lars Kongshøj
 | 
 Dato :  06-07-11 06:53
 | 
 |  | Er der nogen her, der har prøvet at spise bukkehorn som salat?
 
 Er det overhovedet muligt at dyrke i DK?
 
 Mvh Lars
 
 
 |  |  | 
  Allan Vebel (06-07-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Allan Vebel
 | 
 Dato :  06-07-11 10:34
 | 
 |  | 
 
            Lars Kongshøj skrev:
 > Er det overhovedet muligt at dyrke i DK?
 Det går der sikkert helt ged i   -- 
 Allan Vebel
http://vebel.dk/wdg |  |  | 
  Lars Kongshøj (06-07-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lars Kongshøj
 | 
 Dato :  06-07-11 10:47
 | 
 |  | 
 
            Den 06/07/11 11.33, Allan Vebel skrev:
 > Lars Kongshøj skrev:
 >
 >> Er det overhovedet muligt at dyrke i DK?
 >
 > Det går der sikkert helt ged i   >
   Siden mit sidste indlæg har jeg googlet et gartneri i Køge, som har 
 både det og andre gode sager...
 Men stadig spørgsmålet - erfaring med frisk bukkehorn?
 Mvh. Lars
            
             |  |  | 
   ;o)-max- (06-07-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : ;o)-max-
 | 
 Dato :  06-07-11 11:14
 | 
 |  | 
 
            On 06-07-2011 11:47, Lars Kongshøj wrote:
 >
 > Men stadig spørgsmålet - erfaring med frisk bukkehorn?
 Man spiser jo spirerne, specielt dem fra Ægypten er sunde ;o(
 Jeg tror kun jeg har fået bukkehorn i indiske retter, hvor
 de er en del af en karry/masala (Fenugreek/Methi). Og på vores
 landsted bruger de lokale dem i fladbrød Methi roti, de mætter
 og smager godt.
 Men hvis du er interesseret i "eksotiske" salater, så sku du
 tjekke de mange blade/planter ud som blir brugt i det nord
 thailandske/laotiske/vietnamesiske landkøkken. Der er nogle
 spændende smagsoplevelser, som en kreativ kok sikkert kunne
 få meget ud af.
  -max-
            
             |  |  | 
    Lars Kongshøj (06-07-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lars Kongshøj
 | 
 Dato :  06-07-11 11:27
 | 
 |  | 
 
            Den 06/07/11 12.13,   -max- skrev:
 > On 06-07-2011 11:47, Lars Kongshøj wrote:
 >>
 >> Men stadig spørgsmålet - erfaring med frisk bukkehorn?
 >
 > Man spiser jo spirerne, specielt dem fra Ægypten er sunde ;o(
 Selv ;-(
 > Jeg tror kun jeg har fået bukkehorn i indiske retter, hvor
 > de er en del af en karry/masala (Fenugreek/Methi). Og på vores
 > landsted bruger de lokale dem i fladbrød Methi roti, de mætter
 > og smager godt.
 >
 > Men hvis du er interesseret i "eksotiske" salater, så sku du
 > tjekke de mange blade/planter ud som blir brugt i det nord
 > thailandske/laotiske/vietnamesiske landkøkken. Der er nogle
 > spændende smagsoplevelser, som en kreativ kok sikkert kunne
 > få meget ud af.
 >   -max-
 Har du nogen links?
 Jeg har i øvrigt aldrig smagt hellig basilikum - men jeg må nok ind bag 
 Hovedbanegården en dag, hvis de har det der?
 Mvh. Lars
            
             |  |  | 
     ;o)-max- (07-07-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : ;o)-max-
 | 
 Dato :  07-07-11 16:39
 | 
 |  | 
 
            On 06-07-2011 12:26, Lars Kongshøj wrote:
 >
 > Har du nogen links?
 >
 > Jeg har i øvrigt aldrig smagt hellig basilikum - men jeg må nok ind bag
 > Hovedbanegården en dag, hvis de har det der?
 Ja du må der ind - eller måske bare tage lidt ferie
 og opleve det originale Esan/thai køkken. Rejs på
 egen hånd, så du er fri til at udforske. Jeg gav
 godt 4k kr med SAS t/rt sidst, men det er noget
 med årstiden
 Hellig Basil - uh ja det er vidst ikke lige den
 jeg er vild med, det er den søde, mine lokale ved
 jeg skal have med når jeg køber Laap Moo. Jeg
 behøver ikke meget andet end en dusk af det og
 en håndfuld klisterris, så spinder jeg som en mis.
 En liste over de mange typer -
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_basil_cultivars Jeg faldt kun over dette link, der er ikke så meget
 at komme efter, men tag et kig -
http://en.wikipedia.org/wiki/Lao_cuisine  -max-
            
             |  |  | 
      ;o)-max- (07-07-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : ;o)-max-
 | 
 Dato :  07-07-11 16:59
 | 
 |  |  |  |  | 
      Lars Kongshøj (08-07-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lars Kongshøj
 | 
 Dato :  08-07-11 07:38
 | 
 |  | 
 
            Den 07/07/11 17.39,   -max- skrev:
 > On 06-07-2011 12:26, Lars Kongshøj wrote:
 >>
 >> Har du nogen links?
 >>
 >> Jeg har i øvrigt aldrig smagt hellig basilikum - men jeg må nok ind bag
 >> Hovedbanegården en dag, hvis de har det der?
 >
 > Ja du må der ind - eller måske bare tage lidt ferie
 > og opleve det originale Esan/thai køkken. Rejs på
 > egen hånd, så du er fri til at udforske. Jeg gav
 > godt 4k kr med SAS t/rt sidst, men det er noget
 > med årstiden
 >
 > Hellig Basil - uh ja det er vidst ikke lige den
 > jeg er vild med, det er den søde, mine lokale ved
 > jeg skal have med når jeg køber Laap Moo. Jeg
 > behøver ikke meget andet end en dusk af det og
 > en håndfuld klisterris, så spinder jeg som en mis.
 > En liste over de mange typer -
 > http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_basil_cultivars >
 > Jeg faldt kun over dette link, der er ikke så meget
 > at komme efter, men tag et kig -
 > http://en.wikipedia.org/wiki/Lao_cuisine >   -max-
 Tak for links!
 Mvh Lars
            
             |  |  | 
   Kurt Hansen (06-07-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kurt Hansen
 | 
 Dato :  06-07-11 11:30
 | 
 |  | 
 
            Den 06/07/11 11.47, Lars Kongshøj skrev:
 > Den 06/07/11 11.33, Allan Vebel skrev:
 >> Lars Kongshøj skrev:
 >>
 >>> Er det overhovedet muligt at dyrke i DK?
 >>
 >> Det går der sikkert helt ged i   >>
 >
 >    Siden mit sidste indlæg har jeg googlet et gartneri i Køge, som har
 > både det og andre gode sager...
 >
 > Men stadig spørgsmålet - erfaring med frisk bukkehorn?
 De skal vist koge længe for at blive møre, skal de ikke?
 Hvis du nogensinde kommer til Herman Görings jagtejendom "Carinhall", 
 kan du jo forsøge et smugle det 56 enders gevir der hænger i hall'en med 
 hjem. Der skal godt nok en stor gryde til, men så er der osse mums til 
 et par uger    Jeg mener ... nu har Allan væltet sin kop og så kan jeg jo lissågodt 
 vælte min osse, ikk'?    -- 
 Venlig hilsen
 Kurt Hansen
            
             |  |  | 
    Lars Kongshøj (06-07-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lars Kongshøj
 | 
 Dato :  06-07-11 11:42
 | 
 |  | 
 
            Den 06/07/11 12.30, Kurt Hansen skrev:
 > Den 06/07/11 11.47, Lars Kongshøj skrev:
 >> Den 06/07/11 11.33, Allan Vebel skrev:
 >>> Lars Kongshøj skrev:
 >>>
 >>>> Er det overhovedet muligt at dyrke i DK?
 >>>
 >>> Det går der sikkert helt ged i   >>>
 >>
 >>    Siden mit sidste indlæg har jeg googlet et gartneri i Køge, som har
 >> både det og andre gode sager...
 >>
 >> Men stadig spørgsmålet - erfaring med frisk bukkehorn?
 >
 > De skal vist koge længe for at blive møre, skal de ikke?
 >
 > Hvis du nogensinde kommer til Herman Görings jagtejendom "Carinhall",
 > kan du jo forsøge et smugle det 56 enders gevir der hænger i hall'en med
 > hjem. Der skal godt nok en stor gryde til, men så er der osse mums til
 > et par uger    >
 > Jeg mener ... nu har Allan væltet sin kop og så kan jeg jo lissågodt
 > vælte min osse, ikk'?    Ja-ja    Når du kommer hjem fra din jagtferie, så berig os med dine 
 erfaringer!
 Jeg har lige lagt nogle frø fra den lokale i vand - jeg tvivler på at de 
 har været behandlet godt nok til at spire.
 Og så må vi se om de er fra Egypten...
 Mvh. Lars
            
             |  |  | 
     Herluf Holdt, 3140 (06-07-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Herluf Holdt, 3140
 | 
 Dato :  06-07-11 12:54
 | 
 |  | Lars Kongshøj skrev:
 
 > Jeg har lige lagt nogle frø fra den lokale i vand - jeg
 > tvivler på at de har været behandlet godt nok til at spire.
 >
 > Og så må vi se om de er fra Egypten...
 
 Jeg holder mig fra bukkehornsfrø og -spirer, indtil
 VTEC-epidemien er afblæst. Men jeg elsker mad
 med karry, og karry er vist ikke meget værd uden
 bukkehornsfrø.
 
 --
 Herluf :·)
 
 
 
 |  |  | 
      Lars Kongshøj (06-07-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lars Kongshøj
 | 
 Dato :  06-07-11 20:56
 | 
 |  | 
 
            Den 06/07/11 13.53, Herluf Holdt, 3140 skrev:
 > Lars Kongshøj skrev:
 >
 >> Jeg har lige lagt nogle frø fra den lokale i vand - jeg
 >> tvivler på at de har været behandlet godt nok til at spire.
 >>
 >> Og så må vi se om de er fra Egypten...
 >
 > Jeg holder mig fra bukkehornsfrø og -spirer, indtil
 > VTEC-epidemien er afblæst.
   Mine er købt før, men det er tidligere set at en enkelt sendings 
 dårlige kvalitet kan ødelægge et produkts omdømme.
 > Men jeg elsker mad
 > med karry, og karry er vist ikke meget værd uden
 > bukkehornsfrø.
 Nej det er karryen ikke, jeg tilsætter altid ekstra bukkehornsfrø til 
 den indkøbte karry-pasta.
 Mvh. Lars
            
             |  |  | 
 |  |