|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | light-light mayonnaise Fra : Ralph
 | 
 Dato :  12-11-10 19:05
 | 
 |  | 
 
            Jeg plejer at spiffe mine creme fraiche-dressinger op med et par spsk. 
 mayonnaise, i dag var jeg løbet tør for creme fraiche, men jeg havde noget
 Tyrkisk Yoghurt 10%, det blandede jeg så i forholdet 20/80 (mindst 
 mayonnaise), men det smager som ren mayo, dog lidt tyndere.
 Det skal klart afløse min fremtidige pommes frites mayo/chilli dyp.(som 
 normalt er ren mayo, det er mine dressinger der plejer at være 80/100% creme 
 fraiche)
 Det ender jo med at jeg kommer ned på anorektiske 90 kg.   -- 
 Ralph 
            
             |  |  | 
  Michael Meidahl Jens~ (12-11-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Michael Meidahl Jens~
 | 
 Dato :  12-11-10 21:07
 | 
 |  | 
 "Ralph" <rwr@post6.tele.dk> skrev i en meddelelse news:4cdd81f3$0$36563
 
 > Jeg plejer at spiffe mine creme fraiche-dressinger op med >et par spsk.
 > mayonnaise, i dag var jeg løbet tør for creme fraiche, men >jeg havde
 > noget
 > Tyrkisk Yoghurt 10%, det blandede jeg så i forholdet >20/80 (mindst
 > mayonnaise), men det smager som ren mayo, dog lidt >tyndere.
 >
 > Det skal klart afløse min fremtidige pommes frites >mayo/chilli dyp.(som
 > normalt er ren mayo, det er mine dressinger der plejer at >være 80/100%
 > creme fraiche)
 >
 
 Det  vil jeg prøve næste gang til kold kartoffelsalat.
 
 
 Jeg faldt også over en opskrift til creme fraiche dressing til kold
 kartoffelsalat hvor det var 50/50 med mayoen og så smagt til med engelsk
 sovs, jeg troede det var løgn men det smager faktisk rigtig rigtig godt.
 
 Men ofte syntes jeg at min kartoffelsalat bliver for løbende
 hvis jeg kommer for meget creme fraiche i, hvordan undgår man det? det man
 køber er der kommet johannesbrødkerne mel i for at ungå at den bliver
 løbende, men det er vel ikke lige løsningen..
 
 
 
 --
 Venlig Hilsen
 Michael Meidahl Jensen
 
 
 
 
 |  |  | 
  Kevin Borbye Edelvan~ (14-11-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~
 | 
 Dato :  14-11-10 06:37
 | 
 |  | On 12 Nov., 21:07, "Michael Meidahl Jensen"
 <m...@FJERNDETTEtidsfaktoren.dk> wrote:
 
 > Men ofte syntes jeg at min kartoffelsalat bliver for løbende
 > hvis jeg kommer for meget creme fraiche i, hvordan undgår man det? det man
 > køber er der kommet johannesbrødkerne mel i for at ungå at den bliver
 > løbende, men det er vel ikke lige løsningen..
 
 Kan du ikke bare bruge en stiv creme fraiche? Der er meget forskel på
 de forskellige mejeriers produkter. Men nu taler jeg naturligvis om
 rigtig creme fraiche. Light-varianterne er næppe stive, medmindre der
 tilsat f.eks. det stivelsesmiddel, du nævner.
 
 Mvh
 Kevin Borbye Edelvang
 
 
 
 |  |  | 
  ;o)-max- (14-11-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : ;o)-max-
 | 
 Dato :  14-11-10 19:14
 | 
 |  | 
 
            On Nov 13, 1:05 am, "Ralph" <r...@post6.tele.dk> wrote:
 > Jeg plejer at spiffe mine creme fraiche-dressinger op med et par spsk.
 > mayonnaise, i dag var jeg løbet tør for creme fraiche, men jeg havde noget
 > Tyrkisk Yoghurt 10%, det blandede jeg så i forholdet 20/80 (mindst
 > mayonnaise), men det smager som ren mayo, dog lidt tyndere.
 >
 > Det skal klart afløse min fremtidige pommes frites mayo/chilli dyp.(som
 > normalt er ren mayo, det er mine dressinger der plejer at være 80/100% creme
 > fraiche)
 >
 > Det ender jo med at jeg kommer ned på anorektiske 90 kg.   >
 > --
 > Ralph
 Uhmm - problemet er nok ikke om mayonnaisen er fuld fed eller fuld af
 kulhydrater fra mælkeprodukter. Det er desværre kartoflerne der feder
 mest, og det er saltet på kartoflerne der tager livet af dig. Så med
 mindre
 du foretrækker smagen af ultra light, kan du roligt holde dig til den
 almindelige
 hjemmerørte mayonnaise. Med mere end 30 tusinde forsøgspersoner, har
 amerikanske forskere påvist at fedtet ikke er  er synderen, når det
 handler
 om fedme og kredsløbs problemer, det er kulhydraterne og salt.
 Sandsynligvis
 er de selvsamme kulhydrater også skyld i den eksplosive forekomst af
 diabetes,
 Kulhydrater får dit blodsukker til at gå op vældigt hurtigt, for
 derefter at falde igen
 vældigt hurtigt, insulin dannes for at behandle blodsukkeret, så der
 er sandsynligvis
 en sammenhæng i en diæt der mange gange daglig sender blodsukkeret op
 og ned.
 Fedt, olie, protein har meget ringe indflydelse på blodsukker
 niveauet, dit blodsukker
 og insulin niveau er konstant.
 40 år efter Dr. Atkins skrev sin bestseller bog og argumenterede for
 at kulhydrater
 var skadelige, prædiker danske ernærings eksperter stadig for pasta og
 kartofler,
 og imod fedt og protein. Vi har alle den danske madpyramide på
 nethinden, her er
 Dr. Atkins madpyramide:
http://www.atkins.com/Science/AtkinsFoodPyramid.aspx  -max-
            
             |  |  | 
  Ralph (15-11-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ralph
 | 
 Dato :  15-11-10 17:26
 | 
 |  |  |  |  | 
  Erik Olsen (15-11-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Erik Olsen
 | 
 Dato :  15-11-10 21:12
 | 
 |  | 
  -max- wrote:
 > Med mere end 30 tusinde forsøgspersoner, har amerikanske
 > forskere påvist at fedtet ikke er  er synderen, når det handler
 > om fedme og kredsløbs problemer, det er kulhydraterne og salt.
 Har du links til omtale af denne undersøgelse?
 > Sandsynligvis er de selvsamme kulhydrater også skyld i den
 > eksplosive forekomst af diabetes,
 > Kulhydrater får dit blodsukker til at gå op vældigt hurtigt, for
 > derefter at falde igen vældigt hurtigt
 Hvor hurtig og hvor stor blodsukkerstigningen er, afhænger for det 
 enkelte individ af mængden og arten af kulhydrat. Jeg har deltaget i 
 undersøgelser af blodsukkerændring over tid som følge af indtagelse af 
 kulhydrater. Det er særdeles interessant.
 Den absolut største og hurtigste blodsukkerstigning var efter indtagelse 
 af et glas meget stærkt sødet saft (så stærkt sødet at væsken var lidt 
 tyktflydende, ikke noget man normalt ville drikke). Der er med andre ord 
 meget stor forskel, det er velkendt og dokumenteret (glykæmisk indeks, 
 se http://www.sundfo.dk/alt_om_ernaering/glykaemisk_indeks_tabel.htm). Oplysningerne benyttes bl. a. som grundlag for diæt for diabetikere.
 > Fedt, olie, protein har meget ringe indflydelse på blodsukker
 > niveauet, dit blodsukker og insulin niveau er konstant.
 Til gengæld er det veldokumenteret at kropsvægten har stor indflydelse 
 på forløbet af diabetes samt senkomplikationer, høj kropsvægt giver ofte 
 problemer sidenhen i livet. Det er også dokumenteret at der blandt 
 indvandrere og efterkommere fra kulturer der traditionelt spiser fedtrig 
 kost (bl. a. meget olie), f. eks. pakistanere og tyrkere, er en relativt 
 højere forekomst af diabetes end blandt etniske danskere.
 Begrænsningen ligger bl. a. i at det statistiske grundlag for de 
 forskellige befolkningsgrupper er meget forskelligt.
 -- 
 Venlig hilsen/Best regards
 Erik Olsen
http://www.modelbaneteknik.dk/ |  |  | 
  Jens Bruun (17-11-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Bruun
 | 
 Dato :  17-11-10 13:37
 | 
 |  | 
  -max- <smileymaxphoto@gmail.com> skrev i meddelelsen 
 84a70cd5-c043-4ff3-9c2a-5b5b1f2665b8@n24g2000prj.googlegroups.com:
 > Uhmm - problemet er nok ikke om mayonnaisen er fuld fed eller fuld af
 > kulhydrater fra mælkeprodukter. Det er desværre kartoflerne der feder
 > mest,
 Well. Jeg er enig med dig i, at Atkins sandsynligvis havde fat i den lange 
 ende, men du forsimpler meget.
 En meget kulhydratholdig kost er ikke fedende i sig selv, men da kroppen har 
 lettere ved at forbrænde kulhydrater end fedt, så vil et stort indtag af 
 kulhydrater medføre, at samtidigt indtag af fedt giver vægtforøgelse, da 
 fedtet så lagres i kroppens depoter.
 Indtages alene kulhydrater, tager man ikke (særligt) på. Kulhydrater kan 
 omdannes og lagres i kroppens fedtdepoter, men det er en meget 
 energikrævende proces for kroppen, så nettoresultatet er meget ringe. At 
 kulhydrater i sig selv ikke er fedende, ses tydeligt de steder på kloden, 
 hvor befolkningerne primært lever af kulhydrater og grøntsager (f.eks. ris i 
 Asien). Du ser f.eks. ikke mange overvægtige indere, thailændere, kinesere 
 og japanere.
 Indtages alene fedt og ingen kulhydrater, vil alt overflødigt fedt (i 
 forhold til kroppens energibehov) ryge direkte på som overvægt.
 I vor del af verden indtager vi rigtigt meget (animalsk) fedt, og får 
 kroppen i forvejen dækket sit energibehov fra hurtige kulhydrater, lagres 
 dette fedt i stedet på sidebenene.
 Jeg tror, tricket er at skære meget ned på indtaget af hurtige kulhydrater 
 (sukker, ris, pasta, lyst brød o.lign.), og samtidig begrænse indtaget af 
 fedt, hvis man ønsker at tabe sig. Personligt opnår jeg størst resultat ved 
 at holde mig fra kulhydraterne, og så have et lidt mere afslappet forhold 
 til fedt, så Atkins giver fint mening for mig. Jeg kan snildt holde vægten 
 uden at være på kur, hvis jeg holder igen med sukker, ris og pasta - og jeg 
 er ved gud ingen kostforagter. Giver jeg lods på kulhydraterne, tager jeg 
 på - også selvom jeg samtidig skærer ned på fedtindtaget.
 -- 
 -Jens B.
 D.e.f.f.e.s. 
            
             |  |  | 
  Rado (17-11-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rado
 | 
 Dato :  17-11-10 17:02
 | 
 |  | 
 
            On Sun, 14 Nov 2010 18:14:17 -0800 (PST), "  -max-"
 <smileymaxphoto@gmail.com> wrote:
 >Med mere end 30 tusinde forsøgspersoner, har
 >amerikanske forskere påvist at fedtet ikke er  er synderen, når det
 >handler om fedme og kredsløbs problemer, det er kulhydraterne og salt.
 >Sandsynligvis er de selvsamme kulhydrater også skyld i den eksplosive forekomst af
 >diabetes, 
 Hvis det er hvidt sukker måske. Jeg har selv levet af 90% kulhydrater
 (fuldkornsprodukter) og 10% frø, grøntsager og frugt i over 25 år nu,
 og har iøvrigt også spist meget salt (uraffineret havsalt - nok 10+
 gram om dagen), og jeg har ingen problemer haft med det. Jeg har
 eksperimenteret meget med kosten og det er faktisk den kost jeg
 befinder mig bedst med. Og jeg er bestemt ikke overvægtig, snarere det
 modsatte.
 >Kulhydrater får dit blodsukker til at gå op vældigt hurtigt, for
 >derefter at falde igen vældigt hurtigt, 
 Ikke hvis det er fuldkornsprodukter. 
 -- 
 Rado
 "Materialism is the philosophy of the subject that forgets 
 to take account of itself." - Arthur Schopenhauer
            
             |  |  | 
  ;o)-max- (15-11-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : ;o)-max-
 | 
 Dato :  15-11-10 19:30
 | 
 |  | 
 
            On Nov 15, 11:25 pm, "Ralph" <r...@post6.tele.dk> wrote:
 > "  -max-" <smileymaxph...@gmail.com> skrev i en meddelelse
 > news:84a70cd5-c043-4ff3-9c2a-
 >
 > Dr. Atkins madpyramide:http://www.atkins.com/Science/AtkinsFoodPyramid.aspx >
 > Hvad var det nu Dr. Atkins d de af?
 >
 > http://www.thesmokinggun.com/file/rival-diet-doc-leaks-atkins-death-r... >
 > Det er temmeligt sv rt at l se, men han vejede 258 pund, deroppe har jeg nu
 > aldrig v ret.
 >
 > --
 > Ralph
 Ja hva var det han døde af ? Har du læst artiklen du linker til ?
 Hvis Atkins havde været en udøvende læge/diætist i stort set
 et hvilket som helst andet land end USA, ville jeg måske være
 mere skeptisk om der blev holdt nok øje med hvad han gik og
 foretog sig. Men i landet hvor man kan sagsøge for at have fået
 for varm kaffe, vil jeg mene at Atkins var bukket under for længst
 hvis hans teorier tog livet af folk, eller hvis der bare var mistanke
 om at han satte folks helbred på spil.
 Artiklen du linker til har en forklaring på hvorfor han vejede 117 kg,
 jeg har ikke sat mig videre ind i det, men forklaringen forekommer
 mig ikke helt usandsynlig. Min egen mor svulmede voldsomt op
 under behandling på Herlev, jeg ved ikke hvad de proppede i hende,
 men hun havde været en petite kvinde hele sit liv..
 Måske sku vi prøve at være lidt mere konstruktive og se om der er
 noget at lære i Atkins mad filosofi, som stadig har millioner af
 tilhængere efter snart 50 år. Jeg bider også mærke i at de danske
 sundheds ypperstepræster ikke længere omtaler hans kur som
 "snake oil" men blot vælger at forklare kurens succes med at
 menuen blir så kedelig at man spiser mindre og at det er derfor
 man taber sig. Selv siger Atkins, at fordi man har kontrol over
 sit blodsukker niveau, har man ikke LYSTEN til at spise mere
 end man reelt har behov for.
 I en artikel for nogle uger siden i en af de større dagblade
 der omhandler sukker, er en dansk diætist inde på noget
 af det samme. Desværre langer hun kun ud after sukker,
 og foreslår at man spiser et æble vidner om at hun ikke
 helt har fattet fidusen, om hvordan man opnår et stabilt
 blodsukker niveau, men det er et lille skridt i den rigtige
 retning.   -max-
            
             |  |  | 
  ;o)-max- (15-11-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : ;o)-max-
 | 
 Dato :  15-11-10 23:29
 | 
 |  | 
 
            On Nov 16, 3:11 am, "Erik Olsen" <erik.ol...@ishoejby.dk> wrote:
 >   -max- wrote:
 > > Med mere end 30 tusinde forsøgspersoner, har amerikanske
 > > forskere påvist at fedtet ikke er  er synderen, når det handler
 > > om fedme og kredsløbs problemer, det er kulhydraterne og salt.
 >
 > Har du links til omtale af denne undersøgelse?
 >
 > > Sandsynligvis er de selvsamme kulhydrater også skyld i den
 > > eksplosive forekomst af diabetes,
 > > Kulhydrater får dit blodsukker til at gå op vældigt hurtigt, for
 > > derefter at falde igen vældigt hurtigt
 >
 > Hvor hurtig og hvor stor blodsukkerstigningen er, afhænger for det
 > enkelte individ af mængden og arten af kulhydrat. Jeg har deltaget i
 > undersøgelser af blodsukkerændring over tid som følge af indtagelse af
 > kulhydrater. Det er særdeles interessant.
 >
 > Den absolut største og hurtigste blodsukkerstigning var efter indtagelse
 > af et glas meget stærkt sødet saft (så stærkt sødet at væsken var lidt
 > tyktflydende, ikke noget man normalt ville drikke). Der er med andre ord
 > meget stor forskel, det er velkendt og dokumenteret (glykæmisk indeks,
 > sehttp://www.sundfo.dk/alt_om_ernaering/glykaemisk_indeks_tabel.htm). >
 > Oplysningerne benyttes bl. a. som grundlag for diæt for diabetikere.
 >
 > > Fedt, olie, protein har meget ringe indflydelse på blodsukker
 > > niveauet, dit blodsukker og insulin niveau er konstant.
 >
 > Til gengæld er det veldokumenteret at kropsvægten har stor indflydelse
 > på forløbet af diabetes samt senkomplikationer, høj kropsvægt giver ofte
 > problemer sidenhen i livet. Det er også dokumenteret at der blandt
 > indvandrere og efterkommere fra kulturer der traditionelt spiser fedtrig
 > kost (bl. a. meget olie), f. eks. pakistanere og tyrkere, er en relativt
 > højere forekomst af diabetes end blandt etniske danskere.
 >
 > Begrænsningen ligger bl. a. i at det statistiske grundlag for de
 > forskellige befolkningsgrupper er meget forskelligt.
 >
 > --
 > Venlig hilsen/Best regards
 > Erik Olsenhttp://www.modelbaneteknik.dk/ Tusind tak for link til det glykæmiske indeks - det er bestemt
 interessant,
 selvom jeg syns der er nogle inconsistencies hist og pist, baguette og
 franskbrød skorer meget forskelligt, det mår være faconen på brødet
 der
 gør det ingredienserne er ens ? Rug kiks skorer højere end Digestive,
 det er lidt underligt, i forhold til at rugmel ofte fremhæves som
 sundere.
 Helse eksperter anbefaler rugbrød, rugbrød og atter rugbrød, men
 ifølge
 din tabel er pitabrød bedre selvom det består af hvedemel vand salt og
 gær,
 præcis samme ingredienser som i baguette og franskbrød..???
 Det handler så ikke BARE om at blodsukkeret ryger i vejret, det
 handler
 i ligså høj grad om hvor hurtigt det falder. Det ved jeg ikke om er
 med
 i de tal i tabellen. Om det har betydning for diabetikere ved jeg
 ikke,
 men i forhold til en diæt hvor det handler om ikke at provokere en
 sult eller lækkersult fornemmelse, har det en betydning.
 Atkins anbefaler fløde i kaffen, han anbefaler fed ost frem for mager,
 jeg ved ikke om man ud fra tabellen kan drage den konklution, men
 skummetmælk ser ud til at skore højere end sødmælk, så måske
 ville fløde være endnu bedre.
 Hvis man havde animalske produkter med i tabellen, tror jeg man
 bedre ville forstå tankerne bag Atkins diæten, og hvorfor man ikke
 får den lyst til at spise, som man kan få på en kalorie orienteret
 kur.
 Atkins forbyder stort set alle de medvarer der er i den tabel. Den
 seneste opdaterede version af Atkins kuren er revideret en del siden
 den første udgave i begyndelsen af 70érne. Der er nu små mængder
 frugt, og definerede mængder grøntsager, som man så individuelt
 justerer ved at teste keton udskillelsen i urinen, som jo indikerer
 om kroppen befinder sig i ketose forbrændings stase, dvs. forbrænder
 fedt frem for at forbrænde kulhydrater.
 Her er nogle link, der har med fedt at gøre, du kan givetvis google
 dig
 til mere omfattende omtale af den seneste undersøgelse i USA.
http://politiken.dk/tjek/sundhedogmotion/article982967.ece
http://www.motion-online.dk/kost_og_kosttilskud/ernaering/myten_om_det_usunde_fedt/
http://www.skm.dk/publikationer/notater/afgiftpaamaettetfedtifoedevarer.html Og så lige en kommentar til din dokumenterede kommentar om Tyrkere og
 Pakistanere.
 Det er værd at notere sig at stigningen i diabetes tilfælde sker for
 de folk der ændrer
 kostvaner og indfører vestlige madvarer i deres diæt. Det være sig
 cola, chips, Kelloggs
 morgenmad, dåse mad og fastfood generelt. Diabetes eksploderer i disse
 år også i Indien,
 det er næppe pga. deres traditionelle kost, som i nordvest Indien er
 meget lig diæten
 i Pakistan. Masser af grøntsager, stærke kryderier, mindre salt, en
 hel del brød og
 hvede produkter, begrænset indtagelse af kød, fisk og fjerkræ. Den
 diæt er i sig selv
 ikke usund, men som et par læger viste i et TV program fra Sibirien,
 hvor folk levede
 af spæk og fisk, udelukkende. Og var kerne sunde med perfekte blod tal
 over hele
 linien. Var et par familier begyndt at supplere med vestlige produkter
 på dåse og
 Kelloggs morgenmad, deres blod tal gik helt op i det røde felt. De
 blev federe og
 de blev usundere. Den ene læge eksperimenterede på sig selv om man
 virkelig kunne
 leve af en diæt uden grønt, frugt og korn. Hans blodtal efter nogle
 dage var blevet
 betydeligt bedre på en diæt af fisk og spæk. Der er meget vi ikke ved,
 så hva med
 at tage skyklapperne af og se hvem det er der sponserer de danske
 forskere der
 holder fast i en madpyramide, der ligger forbavsende tæt op af det en
 multinational
 madvare producent får rejsning af. Billige råvarer i uendelige
 mængder, tilsat salt,
 sukker og smags stoffer, det er næsten ligså godt som vand på flaske
 og frisk
 luft på dåse, men slankepiller og helsekost ligger nok i top, når det
 handler om
 at mislede forbrugeren og skore kassen.
 Jeg er ked af at vi er ved at indføre en fedt afgift, det vi har brug
 for er en junk food
 afgift, en der tager højde for billige og dårlige kulhydrater, det er
 sygt at slik og cola
 chips og kornflakes smutter igennem, mens rene ubehandlede råvarer som
 kød,
 madolie og mælk smør etc. blir belagt med en sundheds afgift..   -max-
            
             |  |  | 
  Erik Olsen (16-11-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Erik Olsen
 | 
 Dato :  16-11-10 19:29
 | 
 |  | 
  -max- wrote:
 > Hvis man havde animalske produkter med i tabellen, tror jeg man
 > bedre ville forstå tankerne bag Atkins diæten, og hvorfor man ikke
 > får den lyst til at spise, som man kan få på en kalorie orienteret
 > kur.
 Når du ikke kan svare på spørgsmålene på en klar måde og fortsætter din 
 anprisning af Atkins, er jeg stået af. Beklager, men jeg gider ikke 
 bruge energi på den slags.
 -- 
 Venlig hilsen/Best regards
 Erik Olsen
http://www.modelbaneteknik.dk/ |  |  | 
  ;o)-max- (16-11-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : ;o)-max-
 | 
 Dato :  16-11-10 19:35
 | 
 |  | 
 
            On Nov 17, 1:29 am, "Erik Olsen" <erik.ol...@ishoejby.dk> wrote:
 >   -max- wrote:
 > > Hvis man havde animalske produkter med i tabellen, tror jeg man
 > > bedre ville forst tankerne bag Atkins di ten, og hvorfor man ikke
 > > f r den lyst til at spise, som man kan f p en kalorie orienteret
 > > kur.
 >
 > N r du ikke kan svare p sp rgsm lene p en klar m de og forts tter din
 > anprisning af Atkins, er jeg st et af. Beklager, men jeg gider ikke
 > bruge energi p den slags.
 >
 > --
 > Venlig hilsen/Best regards
 > Erik Olsenhttp://www.modelbaneteknik.dk/ Du burde have fået svar via de givne link. De frikender fedt som den
 store
 synder, helt uafhængigt af Atkins. Men du skal da bruge din tid som du
 har lyst til. Hvis emnet interesserer dig er jeg sikker på du selv kan
 google
 efter flere resultater.   -max.-
            
             |  |  | 
  Jan Bøgh (17-11-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Bøgh
 | 
 Dato :  17-11-10 11:27
 | 
 |  | 
  -max- kom med denne ide:
 > On Nov 17, 1:29 am, "Erik Olsen" <erik.ol...@ishoejby.dk> wrote:
 >>   -max- wrote:
 >>> Hvis man havde animalske produkter med i tabellen, tror jeg man
 >>> bedre ville forst tankerne bag Atkins di ten, og hvorfor man ikke
 >>> f r den lyst til at spise, som man kan f p en kalorie orienteret
 >>> kur.
 >> 
 >> N r du ikke kan svare p sp rgsm lene p en klar m de og forts tter din
 >> anprisning af Atkins, er jeg st et af. Beklager, men jeg gider ikke
 >> bruge energi p den slags.
 >> 
 >> --
 >> Venlig hilsen/Best regards
 >> Erik Olsenhttp://www.modelbaneteknik.dk/ >
 > Du burde have fået svar via de givne link. De frikender fedt som den
 > store
 > synder, helt uafhængigt af Atkins. Men du skal da bruge din tid som du
 > har lyst til. Hvis emnet interesserer dig er jeg sikker på du selv kan
 > google
 > efter flere resultater.   -max.-
 Hvis man nu skulle bevæge sig over til at læse noget, der er trykt på 
 papir er bogen 'menneskeføde' af Tor Nørretranders en spændende 
 gennemgang af ideerne bag lowcarb i sine forskellige udformninger.
 Jeg har personligt tabt ca 30 kg. ved at følge en streng lowcarbdiet - 
 meget tæt på Atkins, og er den dag i dag overbevist om at det virker. 
 problemet er mere på det sociale plan, hvor det i længden er sindsygt 
 svært at undgå kulhydrater. Har i de sidste 14 dage mere eller mindre 
 været på rejse i forbindelse med mit arbejde, og det er ganske simpelt 
 umuligt ikke at indtage kulhydrater. Herhjemme, hvor jeg selv kan 
 planlægge min kost er det rimelig let, men hvold da op hvor er det 
 svært, når man er ude og man bliver i længden usigeligt træt af at 
 forklare, hvorfor man godt kan indtage pålægget med dropper brødet. 
 Folk bliver nærmest forargede, når man til en buffet hælder laks og 
 rejer på tallerkenen uden at lade det ledsage af brød. Desværre er ca 
 halvdelen af de 30 kg røget på med en hastighed på en 3-4 kg/år igen. 
   vh
 Jan
            
             |  |  | 
  ;o)-max- (17-11-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : ;o)-max-
 | 
 Dato :  17-11-10 12:09
 | 
 |  | 
 
            On Nov 17, 5:27 pm, Jan Bøgh <nos...@nospam.net> wrote:
 >   -max- kom med denne ide:
 >
 >
 >
 > > On Nov 17, 1:29 am, "Erik Olsen" <erik.ol...@ishoejby.dk> wrote:
 > >>   -max- wrote:
 > >>> Hvis man havde animalske produkter med i tabellen, tror jeg man
 > >>> bedre ville forst tankerne bag Atkins di ten, og hvorfor man ikke
 > >>> f r den lyst til at spise, som man kan f p en kalorie orienteret
 > >>> kur.
 >
 > >> N r du ikke kan svare p sp rgsm lene p en klar m de og forts tter din
 > >> anprisning af Atkins, er jeg st et af. Beklager, men jeg gider ikke
 > >> bruge energi p den slags.
 >
 > >> --
 > >> Venlig hilsen/Best regards
 > >> Erik Olsenhttp://www.modelbaneteknik.dk/ >
 > > Du burde have fået svar via de givne link. De frikender fedt som den
 > > store
 > > synder, helt uafhængigt af Atkins. Men du skal da bruge din tid som du
 > > har lyst til. Hvis emnet interesserer dig er jeg sikker på du selv kan
 > > google
 > > efter flere resultater.   -max.-
 >
 > Hvis man nu skulle bevæge sig over til at læse noget, der er trykt på
 > papir er bogen 'menneskeføde' af Tor Nørretranders en spændende
 > gennemgang af ideerne bag lowcarb i sine forskellige udformninger.
 >
 > Jeg har personligt tabt ca 30 kg. ved at følge en streng lowcarbdiet -
 > meget tæt på Atkins, og er den dag i dag overbevist om at det virker.
 > problemet er mere på det sociale plan, hvor det i længden er sindsygt
 > svært at undgå kulhydrater. Har i de sidste 14 dage mere eller mindre
 > været på rejse i forbindelse med mit arbejde, og det er ganske simpelt
 > umuligt ikke at indtage kulhydrater. Herhjemme, hvor jeg selv kan
 > planlægge min kost er det rimelig let, men hvold da op hvor er det
 > svært, når man er ude og man bliver i længden usigeligt træt af at
 > forklare, hvorfor man godt kan indtage pålægget med dropper brødet.
 > Folk bliver nærmest forargede, når man til en buffet hælder laks og
 > rejer på tallerkenen uden at lade det ledsage af brød. Desværre er ca
 > halvdelen af de 30 kg røget på med en hastighed på en 3-4 kg/år igen.
 >    >
 > vh
 > Jan
 Tillykke med de 30 kg - her i familien er vi heller ikke i tvivl om
 at diæten fungerer, og millioner af mennesker kan givetvis
 skrive under på at det er en effektiv diæt. Men det er ikke
 helt det det handler om.
 Det interessante er at den største mest omfattende nyeste
 amerikanske forskning, påpeger at det er kulhydraterne
 der er skyld i livsstils sygdommene. Og ikke som hidtil
 antaget det mættede fedt. Og derfor er det interessant
 at støve Atkins af og se hvad han skrev tilbage i 70'erne.
 Kuren er videreudviklet til at omfatte flere mad grupper,
 specielt har Atkins erkendt at der er behov for fibre i
 kosten, men fundamentet, at det handler om at få kontrol
 over blodsukker niveauet og undgå de værdiløse kulhydrater
 er stadig kernen i hans mad filosofi. Og der er det interessant
 at sammenligne hans madpyramide med den der hænger
 i børnehaven.
  -max-
            
             |  |  | 
  ;o)-max- (17-11-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : ;o)-max-
 | 
 Dato :  17-11-10 12:32
 | 
 |  | 
 
            On Nov 17, 7:37 pm, "Jens Bruun" <bruun_j...@hotmail.com> wrote:
 >   -max- <smileymaxph...@gmail.com> skrev i meddelelsen
 > 84a70cd5-c043-4ff3-9c2a-5b5b1f266...@n24g2000prj.googlegroups.com:
 >
 > > Uhmm - problemet er nok ikke om mayonnaisen er fuld fed eller fuld af
 > > kulhydrater fra m lkeprodukter. Det er desv rre kartoflerne der feder
 > > mest,
 >
 > Well. Jeg er enig med dig i, at Atkins sandsynligvis havde fat i den lange
 > ende, men du forsimpler meget.
 >
 > En meget kulhydratholdig kost er ikke fedende i sig selv, men da kroppen har
 > lettere ved at forbr nde kulhydrater end fedt, s vil et stort indtag af
 > kulhydrater medf re, at samtidigt indtag af fedt giver v gtfor gelse, da
 > fedtet s lagres i kroppens depoter.
 >
 > Indtages alene kulhydrater, tager man ikke (s rligt) p . Kulhydrater kan
 > omdannes og lagres i kroppens fedtdepoter, men det er en meget
 > energikr vende proces for kroppen, s nettoresultatet er meget ringe. At
 > kulhydrater i sig selv ikke er fedende, ses tydeligt de steder p kloden,
 > hvor befolkningerne prim rt lever af kulhydrater og gr ntsager (f.eks. ris i
 > Asien). Du ser f.eks. ikke mange overv gtige indere, thail ndere, kinesere
 > og japanere.
 >
 > Indtages alene fedt og ingen kulhydrater, vil alt overfl digt fedt (i
 > forhold til kroppens energibehov) ryge direkte p som overv gt.
 >
 > I vor del af verden indtager vi rigtigt meget (animalsk) fedt, og f r
 > kroppen i forvejen d kket sit energibehov fra hurtige kulhydrater, lagres
 > dette fedt i stedet p sidebenene.
 >
 > Jeg tror, tricket er at sk re meget ned p indtaget af hurtige kulhydrater
 > (sukker, ris, pasta, lyst br d o.lign.), og samtidig begr nse indtaget af
 > fedt, hvis man nsker at tabe sig. Personligt opn r jeg st rst resultat ved
 > at holde mig fra kulhydraterne, og s have et lidt mere afslappet forhold
 > til fedt, s Atkins giver fint mening for mig. Jeg kan snildt holde v gten
 > uden at v re p kur, hvis jeg holder igen med sukker, ris og pasta - og jeg
 > er ved gud ingen kostforagter. Giver jeg lods p kulhydraterne, tager jeg
 > p - ogs selvom jeg samtidig sk rer ned p fedtindtaget.
 >
 > --
 > -Jens B.
 >
 > D.e.f.f.e.s.
 Ja du modsiger dig selv lidt her i indslaget. Fedt blir ikke til fedt,
 det er
 de ekstra kulhydrater der lagres som fedt. Pointen ved Atkins er at
 kroppen ikke kan bruge proteiner og fedt som brændstof og derfor
 går den i gang med at bruge af kroppens fedt depoter. Når man følger
 kuren er det den process der gør at man udskiller ketoner i urinen.
 Fidusen er at du hele tiden kan se om du forbrænder kroppens fedt,
 og derved kan justere din diæt.
 Ja du kan vidst godt li go mad, og fedt er en stor del af smagen
 i mange retter. En fedt marmoreret bøf er nu bedre end et fedtfattigt
 kalkun bryst med dampede grøntsager og hytte ost.   -max-
            
             |  |  | 
  ;o)-max- (17-11-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : ;o)-max-
 | 
 Dato :  17-11-10 12:41
 | 
 |  | 
 
            On Nov 17, 11:01 pm, Rado <r...@fjernpost1.tele.dk> wrote:
 >
 > Hvis det er hvidt sukker m ske. Jeg har selv levet af 90% kulhydrater
 > (fuldkornsprodukter) og 10% fr , gr ntsager og frugt i over 25 r nu,
 > og har i vrigt ogs spist meget salt (uraffineret havsalt - nok 10+
 > gram om dagen), og jeg har ingen problemer haft med det. Jeg har
 > eksperimenteret meget med kosten og det er faktisk den kost jeg
 > befinder mig bedst med. Og jeg er bestemt ikke overv gtig, snarere det
 > modsatte.
 Det lidt som den der med, min farfar røg 40 cigaretter om dagen
 hele livet og han blev 95 år gammel..
 >
 > >Kulhydrater f r dit blodsukker til at g op v ldigt hurtigt, for
 > >derefter at falde igen v ldigt hurtigt,
 >
 > Ikke hvis det er fuldkornsprodukter.
http://www.sundfo.dk/alt_om_ernaering/glykaemisk_indeks_tabel.htm  -max-
            
             |  |  | 
  Rado (18-11-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rado
 | 
 Dato :  18-11-10 11:16
 | 
 |  | 
 
            On Wed, 17 Nov 2010 11:41:19 -0800 (PST), "  -max-"
 <smileymaxphoto@gmail.com> wrote:
 >On Nov 17, 11:01 pm, Rado <r...@fjernpost1.tele.dk> wrote:
 >>
 >> Hvis det er hvidt sukker m ske. Jeg har selv levet af 90% kulhydrater
 >> (fuldkornsprodukter) og 10% fr , gr ntsager og frugt i over 25 r nu,
 >> og har i vrigt ogs spist meget salt (uraffineret havsalt - nok 10+
 >> gram om dagen), og jeg har ingen problemer haft med det. Jeg har
 >> eksperimenteret meget med kosten og det er faktisk den kost jeg
 >> befinder mig bedst med. Og jeg er bestemt ikke overv gtig, snarere det
 >> modsatte.
 >
 >Det lidt som den der med, min farfar røg 40 cigaretter om dagen
 >hele livet og han blev 95 år gammel..
 Man skulle måske hellere spørge: hvorfor er det ikke alle der kan ryge
 40 cigaretter om dagen og blive 95, når han kan? Hvorfor kan nogle
 spise masser af hvidt sukker og anden såkaldt usund mad hele livet
 igennem uden at få diabetes eller andre sygdomme?
 Når nogen bryder "normen" viser det jo at normen blot er normen og
 ikke nødvendigvis repræsenterer det optimale eller mulige. Her ville
 der jo være bedre at prøve at finde ud af hvordan man opnår det
 optimale i stedet for blot at tilpasse sin levevis efter den
 almindelige fællesnævner, der sjældent repræsenterer det optimale
 eller mulige.  
 
 >> >Kulhydrater f r dit blodsukker til at g op v ldigt hurtigt, for
 >> >derefter at falde igen v ldigt hurtigt,
 >>
 >> Ikke hvis det er fuldkornsprodukter.
 >
 >http://www.sundfo.dk/alt_om_ernaering/glykaemisk_indeks_tabel.htm Jeg tror det handler om at hvis man spiser overvejende
 fuldkornsprodukter hele tiden så afbalanceres systemet så blodsukkeret
 forbliver relativt stabilt. Jeg oplever i alt fald ingen svingninger
 der er så kraftige at jeg bemærker det.  
 -- 
 Rado
 "Materialism is the philosophy of the subject that forgets 
 to take account of itself." - Arthur Schopenhauer
            
             |  |  | 
  ;o)-max- (18-11-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : ;o)-max-
 | 
 Dato :  18-11-10 05:57
 | 
 |  | 
 
            On Nov 18, 5:15 pm, Rado <r...@fjernpost1.tele.dk> wrote:
 > On Wed, 17 Nov 2010 11:41:19 -0800 (PST), "  -max-"
 >
 > <smileymaxph...@gmail.com> wrote:
 > >On Nov 17, 11:01 pm, Rado <r...@fjernpost1.tele.dk> wrote:
 >
 > >> Hvis det er hvidt sukker m ske. Jeg har selv levet af 90% kulhydrater
 > >> (fuldkornsprodukter) og 10% fr , gr ntsager og frugt i over 25 r nu,
 > >> og har i vrigt ogs spist meget salt (uraffineret havsalt - nok 10+
 > >> gram om dagen), og jeg har ingen problemer haft med det. Jeg har
 > >> eksperimenteret meget med kosten og det er faktisk den kost jeg
 > >> befinder mig bedst med. Og jeg er bestemt ikke overv gtig, snarere det
 > >> modsatte.
 >
 > >Det lidt som den der med, min farfar r g 40 cigaretter om dagen
 > >hele livet og han blev 95 r gammel..
 >
 > Man skulle m ske hellere sp rge: hvorfor er det ikke alle der kan ryge
 > 40 cigaretter om dagen og blive 95, n r han kan? Hvorfor kan nogle
 > spise masser af hvidt sukker og anden s kaldt usund mad hele livet
 > igennem uden at f diabetes eller andre sygdomme?
 Min farmor blev nogleogfirs, hun havde alle sine tænder og aldrig
 fået lavet en fyldning, resten af familien begynder at smide tænderne
 omkring halvtreds års alderen. Ja der er bare ting der ikke kan
 forklares.
 >
 > >> >Kulhydrater f r dit blodsukker til at g op v ldigt hurtigt, for
 > >> >derefter at falde igen v ldigt hurtigt,
 >
 > >> Ikke hvis det er fuldkornsprodukter.
 >
 > >http://www.sundfo.dk/alt_om_ernaering/glykaemisk_indeks_tabel.htm >
 > Jeg tror det handler om at hvis man spiser overvejende
 > fuldkornsprodukter hele tiden s afbalanceres systemet s blodsukkeret
 > forbliver relativt stabilt. Jeg oplever i alt fald ingen svingninger
 > der er s kraftige at jeg bem rker det.  
 Jeg prøver at forestille mig en diæt bestående af 90% fuldkorn
 og kommer til at tænke på blå mejser. Men hvis det fungerer
 for dig - Jan kan i det mindste snuppe al laksen og rejerne ved
 buffeten, hvordan takler du den.   -max-
            
             |  |  | 
 |  |