| Hejsa alle i kloge hoveder. Jeg er ved at forberede menuen til min
 datters konfirmation og vil rigtigt gerne have lidt input fra jer.
 Menuen ser indtil videre ud som følger og der er tale om en
 frokostservering:
 
 
 Forret/apetizer:
 
 Brændenældesuppe evt. som lune shots? Hvis jeg serverer den som shots
 vil den gå sammen med salaterne og brødet. Hvis den serveres som suppe
 bliver det helt simpelt med kuvertbrød og evt. et par sellerichips
 eller lignende.
 
 Salater:
 
 Kikærtesalat med gulerødder persille appelsinsaft sesamolie og hvidløg
 
 Grøn salat med persille, pærer, nødder, gedeost  (Dressing af honning
 æbleedikke salt peber)
 
 Salat med romainesalat, fennikel, forårsløg rød peber og sorte oliven
 (Dressing: olie, citronsaft, røget paprika, salt og knust
 peberblanding)
 
 Brød:
 
 Foccacia med rosmarin
 
 Flutes med hvede og spelt
 
 Mørkt brød med hvede og rug samt honning
 
 Hovedret:
 
 ”Dæble” Oksebov marineret i hvedeøl med hyld, æblemost, æbleedikke,
 æblevin, (tysk Ebbevoi fra Frankfurt) salt, peber, salvie og timian.
 Serveres med forårsløg, savojkål og gulerøder ristet i andefedt.
 Hertil ovnristede rodfrugter eller mos.
 
 Dessert:
 Chokoladekage med hindbærsorbet.
 
 Det er især hovedretten jeg er lidt i tvivl om da den er lidt
 "selvopfundet". Idéen med den er at den skal være en ”dansk version af
 daube” hvor rødvinen erstattes af æblemost. Jeg forestiller mig at jeg
 skærer en stor oksebov ud og marinerer kødet i en blanding af hvedeøl
 med hyld, æblemost, æbleedikke, æblevin, (tysk Ebbevoi fra Frankfurt)
 salt, peber, salvie og timian. Efter et døgn fisker jeg kødet op,
 bruner det af og tilsætter marinaden. Herefter koger det ca 3 timer –
 eller natten over eller hvad? På en pande ved siden af rister jeg
 savojkål, perleløg, selleri og gulerødder i smør eller andefedt, der
 tilsættes gryden lige inden servering.
 Hvad synes I – ser det fornuftigt ud?
 
 På forhånd tak
 
 En far der slet ikke kan forstå at tiden er gået så hurtigtt :)
 
 
 |