|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Rå tigerrejer Fra : Heidi
 | 
 Dato :  27-03-10 09:27
 | 
 |  | Hvilken slags rå tiger/kæmperejer skal man købe for at få nogen der er noget
 værd? Vi er blevet ret begejstrede for at marinere dem og så enten grille
 dem eller stege dem på panden, så nu skal vi have købt en portion til
 fryseren. (Har kun prøvet nogle fra Fakta, som var formarineret).
 
 Er der forskel på de store typer, eller er en tigerreje altid en tigerreje?
 
 --
 Heidi
 
 
 
 
 |  |  | 
  Niels (27-03-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Niels
 | 
 Dato :  27-03-10 09:28
 | 
 |  | 
 > Er der forskel på de store typer, eller er en tigerreje altid en tigerreje?
 >
 Tigerrejer lever naturligvis vildt, men er næppe mulige at få fat på i
 Danmark.
 Alle de tigerrejer, du kan købe i Danmark, er opdrættede rejer. For at
 lave en effektiv produktion, hælder man kemikalier i bassinerne:
 hormoner, vækstfremmere, antibiotika og pesticider. Hertil kommer, at
 den vigtige mangroveskov fjernes for at gøre plads til produktionen.
 Alle miljøorganisationer fraråder konsum af tigerrejer, og f.eks. må
 en restaurant, der vil kalde sig økologisk, ikke servere tigerrejer.
 Hvis det er for flippede referencer, er her et svar fremlagt i
 Folketinget af miljøministeren:
http://www.ft.dk/samling/20061/almdel/MPU/spm/100/svar/endeligt/20070306/354134.pdf Jeg har set produktionen i Thailand, og jeg har ikke spist en
 tigerreje siden.
 Hvis jeg var dig, ville jeg prøve mig frem med en anden type reje:
 dybhavsrejer, grønlandske rejer.
 --
 Niels
            
             |  |  | 
  Heidi (28-03-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Heidi
 | 
 Dato :  28-03-10 07:59
 | 
 |  | 
 "Niels" <nboegh@gmail.com> skrev i meddelelsen
 news:e097ae67-dbc7-4452-8ea8-f32b610ad95f@30g2000yqi.googlegroups.com...
 
 > Hvis jeg var dig, ville jeg prøve mig frem med en anden type reje:
 > dybhavsrejer, grønlandske rejer.
 
 Men kan man få dem rå og så store at de feks er til at sætte på et
 grillspyd?
 
 --
 Heidi
 
 
 
 |  |  | 
   Harry Lund (28-03-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Harry Lund
 | 
 Dato :  28-03-10 08:55
 | 
 |  | Heidi skrev:
 >
 > "Niels" <nboegh@gmail.com> skrev i meddelelsen
 > news:e097ae67-dbc7-4452-8ea8-f32b610ad95f@30g2000yqi.googlegroups.com...
 >
 >> Hvis jeg var dig, ville jeg prøve mig frem med en anden type reje:
 >> dybhavsrejer, grønlandske rejer.
 >
 > Men kan man få dem rå og så store at de feks er til at sætte på et
 > grillspyd?
 >
 Ja sommetider i vores brugs i Bramdrupdam !
 Harry
 
 
 |  |  | 
   Jan Bøgh (28-03-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Bøgh
 | 
 Dato :  28-03-10 09:37
 | 
 |  | 
 
            "Heidi" <xnospamx@fjomp.com> skrev i meddelelsen 
 news:58udnav6F8epYzPWnZ2dnUVZ7tKdnZ2d@giganews.com...
 >
 > "Niels" <nboegh@gmail.com> skrev i meddelelsen 
 > news:e097ae67-dbc7-4452-8ea8-f32b610ad95f@30g2000yqi.googlegroups.com...
 >
 >> Hvis jeg var dig, ville jeg prøve mig frem med en anden type reje:
 >> dybhavsrejer, grønlandske rejer.
 >
 > Men kan man få dem rå og så store at de feks er til at sætte på et 
 > grillspyd?
 Men så brug jomfruhummerhaler. De er i øvrigt også endnu bedre til grilning.
 vh
 Jan
 -- 
 Jan Bøgh
 Billeder fra fiskerlandsby i Cambodia:
http://album.boegh.net/Verden/Cambodja/Tonle%20Sap/index.html |  |  | 
    Max (28-03-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  28-03-10 10:42
 | 
 |  | Hej Jan
 
 > Men så brug jomfruhummerhaler. De er i øvrigt også endnu bedre til
 > grilning.
 
 
 Ja, en rigtig god løsning, tigerrejer bliver nemt noget der
 minder om grillede elastikker.
 
 --
 Mvh
 Max
 
 
 
 
 |  |  | 
     Heidi (29-03-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Heidi
 | 
 Dato :  29-03-10 18:36
 | 
 |  | 
 "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i meddelelsen
 news:4baf2486$0$36567$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 >
 > Ja, en rigtig god løsning, tigerrejer bliver nemt noget der
 > minder om grillede elastikker.
 
 Mon ikke mest det er hvis man varmer nogen der er kogte i forvejen - dem vi
 har prøvet at lave fra rå tilstand har i hvert fald været gode.
 Men vi håber Bilka har rå hummerhaler i aften - ellers bliver det tigerrejer
 igen denne ene gang...
 
 --
 Heidi
 
 
 
 |  |  | 
      Jan Bøgh (29-03-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Bøgh
 | 
 Dato :  29-03-10 21:23
 | 
 |  | 
 
            "Heidi" <xnospamx@fjomp.com> skrev i meddelelsen 
 news:ppCdnV9bFdDHey3WnZ2dnUVZ8sKdnZ2d@giganews.com...
 >
 > "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i meddelelsen 
 > news:4baf2486$0$36567$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 >>
 >> Ja, en rigtig god løsning, tigerrejer bliver nemt noget der
 >> minder om grillede elastikker.
 >
 > Mon ikke mest det er hvis man varmer nogen der er kogte i forvejen - dem 
 > vi har prøvet at lave fra rå tilstand har i hvert fald været gode.
 > Men vi håber Bilka har rå hummerhaler i aften - ellers bliver det 
 > tigerrejer igen denne ene gang...
 Prøv hos en rigtig fiskehandler. Det er altid bedre og ofte ikke dyrere 
 eller ligefrem billigere.
 vh
 Jan
 -- 
 Jan Bøgh
 Billeder fra fiskerlandsby i 
 Cambodia:http://album.boegh.net/Verden/Cambodja/Tonle%20Sap/index.html |  |  | 
       Heidi (30-03-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Heidi
 | 
 Dato :  30-03-10 21:06
 | 
 |  | 
 "Jan Bøgh" <nothanx@nospam.tome> skrev i meddelelsen
 news:4bb10c2d$0$285$14726298@news.sunsite.dk...
 > "Heidi" skrev i meddelelsen
 
 >> Men vi håber Bilka har rå hummerhaler i aften - ellers bliver det
 >> tigerrejer igen denne ene gang...
 >
 > Prøv hos en rigtig fiskehandler. Det er altid bedre og ofte ikke dyrere
 > eller ligefrem billigere.
 
 Det blev til princip! tigerrejer denne gang, men jeg prøver en af
 fiskebilerne næste gang.
 
 --
 Heidi
 
 
 
 |  |  | 
    Ole Larsen (02-04-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ole Larsen
 | 
 Dato :  02-04-10 08:24
 | 
 |  | 
 
            Jan Bøgh skrev:
 > "Heidi" <xnospamx@fjomp.com> skrev i meddelelsen 
 > news:58udnav6F8epYzPWnZ2dnUVZ7tKdnZ2d@giganews.com...
 >>
 >> "Niels" <nboegh@gmail.com> skrev i meddelelsen 
 >> news:e097ae67-dbc7-4452-8ea8-f32b610ad95f@30g2000yqi.googlegroups.com...
 >>
 >>> Hvis jeg var dig, ville jeg prøve mig frem med en anden type reje:
 >>> dybhavsrejer, grønlandske rejer.
 >>
 >> Men kan man få dem rå og så store at de feks er til at sætte på et 
 >> grillspyd?
 > 
 > Men så brug jomfruhummerhaler. De er i øvrigt også endnu bedre til 
 > grilning.
 > 
 > vh
 > Jan
 > 
 > 
 Men de smager sgu ikke som rejer gør - og her tænkes ikke på tigerdimser.
 -- 
 -and gallantly handed her my very last piece of gum-
 ---------------------------------
http://olelarsen.eu/htmlGallery/content/2006_02_22_012_large.html |  |  | 
     Jan Bøgh (02-04-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Bøgh
 | 
 Dato :  02-04-10 11:14
 | 
 |  | 
 
            "Ole Larsen" <olenospam@nospam.dk> skrev i meddelelsen 
 news:4bb59b99$0$275$14726298@news.sunsite.dk...
 > Jan Bøgh skrev:
 >> "Heidi" <xnospamx@fjomp.com> skrev i meddelelsen 
 >> news:58udnav6F8epYzPWnZ2dnUVZ7tKdnZ2d@giganews.com...
 >>>
 >>> "Niels" <nboegh@gmail.com> skrev i meddelelsen 
 >>> news:e097ae67-dbc7-4452-8ea8-f32b610ad95f@30g2000yqi.googlegroups.com...
 >>>
 >>>> Hvis jeg var dig, ville jeg prøve mig frem med en anden type reje:
 >>>> dybhavsrejer, grønlandske rejer.
 >>>
 >>> Men kan man få dem rå og så store at de feks er til at sætte på et 
 >>> grillspyd?
 >>
 >> Men så brug jomfruhummerhaler. De er i øvrigt også endnu bedre til 
 >> grilning.
 >>
 >> vh
 >> Jan
 >>
 >>
 > Men de smager sgu ikke som rejer gør - og her tænkes ikke på tigerdimser.
 Nej, men på den anden side, så er de til at hælde på et grillspyd - ligesom 
 tigerrejer, der imo ikke er værd at æde. Og da spørgeren efterspørger 
 tigerrejer/kæmperejer kan jeg ikke se, hvad det har med nordsørejer eller 
 fjordrejer at gøre, for det er vel dem du hentyder til med din ret så 
 upræcise udmelding?    Og du er vel i øvrigt ikke af den opfattelse at der smagsmæssigt er nogen 
 sammenligning med disse asiatiske opdrætsprodukter og dem fra de danske 
 have?
 Og mon så ikke det er tid til en lukullisk påskefrokost med en ordentlig 
 portion søkogte fra Nordsøen, friske hummerhaler og et læs nyrørte 
 stenbiderrogn?
 vh
 Jan
 -- 
 Jan Bøgh
 Billeder fra fiskerlandsby i 
 Cambodia:http://album.boegh.net/Verden/Cambodja/Tonle%20Sap/index.html |  |  | 
      Ole Larsen (02-04-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ole Larsen
 | 
 Dato :  02-04-10 18:07
 | 
 |  | 
 
            Jan Bøgh skrev:
 > "Ole Larsen" <olenospam@nospam.dk> skrev i meddelelsen 
 >>>
 >> Men de smager sgu ikke som rejer gør - og her tænkes ikke på tigerdimser.
 > 
 > Nej, men på den anden side, så er de til at hælde på et grillspyd - 
 > ligesom tigerrejer, der imo ikke er værd at æde. Og da spørgeren 
 > efterspørger tigerrejer/kæmperejer kan jeg ikke se, hvad det har med 
 > nordsørejer eller fjordrejer at gøre, for det er vel dem du hentyder til 
 > med din ret så upræcise udmelding?    > Og du er vel i øvrigt ikke af den opfattelse at der smagsmæssigt er 
 > nogen sammenligning med disse asiatiske opdrætsprodukter og dem fra de 
 > danske have?
 > 
 > Og mon så ikke det er tid til en lukullisk påskefrokost med en ordentlig 
 > portion søkogte fra Nordsøen, friske hummerhaler og et læs nyrørte 
 > stenbiderrogn?
 > 
 > vh
 > Jan
 > 
 Åh, jeg er måske blot lidt skuffet over mine forsøg med halerne - synes 
 egentlig ikke de er så spændende, men måske har jeg ikke haft fat i den 
 rigtige metode eller råvare
 -- 
 -and gallantly handed her my very last piece of gum-
 ---------------------------------
http://olelarsen.eu/htmlGallery/content/2006_02_22_012_large.html |  |  | 
       Jan Bøgh (03-04-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Bøgh
 | 
 Dato :  03-04-10 09:33
 | 
 |  | 
 
            "Ole Larsen" <olenospam@nospam.dk> skrev i meddelelsen 
 news:4bb62424$0$273$14726298@news.sunsite.dk...
 > Jan Bøgh skrev:
 >> "Ole Larsen" <olenospam@nospam.dk> skrev i meddelelsen
 >
 >>>>
 >>> Men de smager sgu ikke som rejer gør - og her tænkes ikke på 
 >>> tigerdimser.
 >>
 >> Nej, men på den anden side, så er de til at hælde på et grillspyd - 
 >> ligesom tigerrejer, der imo ikke er værd at æde. Og da spørgeren 
 >> efterspørger tigerrejer/kæmperejer kan jeg ikke se, hvad det har med 
 >> nordsørejer eller fjordrejer at gøre, for det er vel dem du hentyder til 
 >> med din ret så upræcise udmelding?    >> Og du er vel i øvrigt ikke af den opfattelse at der smagsmæssigt er nogen 
 >> sammenligning med disse asiatiske opdrætsprodukter og dem fra de danske 
 >> have?
 >>
 >> Og mon så ikke det er tid til en lukullisk påskefrokost med en ordentlig 
 >> portion søkogte fra Nordsøen, friske hummerhaler og et læs nyrørte 
 >> stenbiderrogn?
 >>
 >> vh
 >> Jan
 >>
 >
 > Åh, jeg er måske blot lidt skuffet over mine forsøg med halerne - synes 
 > egentlig ikke de er så spændende, men måske har jeg ikke haft fat i den 
 > rigtige metode eller råvare
 IMO er friske jomfruhummerhaler det bedste skaldyr, jeg nogensinde har 
 smagt - inklusive de ellers fremragende sorte hummere fra stenrevene nord 
 for Læsø, som jeg ind imellem har den fornøjelse at sætte til livs mindre 
 end 12 timer efter at de er hevet op af tejnen.
 Jomfruhummerhalerne behandles på denne måde:
 De skal selvfølgelig røves - jeg gider ikke æde l.rt, det overlades gerne 
 til københavnske restaurationsgæster   .
 Så tager jeg min 5 l.gryde og hælder en 3-4 l. vand., st skvat eddike, end 
 håndfuld salt (så det er nogenlunde så salt som havvand (1-2 spsk. pr. l) og 
 ca. halvt så meget sukker som salt. En slat peberkorn (10-20 stk) evt. et 
 enkelt laurbærblad og et lille skvæt eddike (vel en dl.). Lad kogelagen koge 
 en 5 min. tid og vip ca. 1 kg. hummerhaler i. Herved går lagen ud af kog. 
 Når det i gen næsten koger, så sluk for varmen og tag hummerhalerne med en 
 hulske lige så snart de kommer op til overfladen. Den lille smule sukker 
 forstærker hummerens naturlige sødme. Pil dem og nyd dem med lidt hjemmerørt 
 mayonaise og et glas ikke for kraftigt eller parfumeret hvidvin (god 
 riesling er en favorit).
 Den hyppigste fejl med jomfruhummerhaler er at de overkoges - hvilket også 
 ses på restauranter.
 Er man til skaldyr 'crudo' er jomfruhummerhalerne faktisk også noget af det 
 lækreste, men det er nok ikke for de fleste. Jeg er kommet til at sætte pris 
 på det efter at have fået det nogle gange på fiskerestauranter i Marché, men 
 indrømmet, så er den ikke gået rent ind hos familien.
 vh
 Jan
 -- 
 Jan Bøgh
 Billeder fra fiskerlandsby i 
 Cambodia:http://album.boegh.net/Verden/Cambodja/Tonle%20Sap/index.html |  |  | 
        Ole Larsen (04-04-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ole Larsen
 | 
 Dato :  04-04-10 09:12
 | 
 |  | 
 
            Jan Bøgh skrev:
 >>
 >> Åh, jeg er måske blot lidt skuffet over mine forsøg med halerne - 
 >> synes egentlig ikke de er så spændende, men måske har jeg ikke haft 
 >> fat i den rigtige metode eller råvare
 > 
 > IMO er friske jomfruhummerhaler det bedste skaldyr, jeg nogensinde har 
 > smagt - inklusive de ellers fremragende sorte hummere fra stenrevene 
 > nord for Læsø, som jeg ind imellem har den fornøjelse at sætte til livs 
 > mindre end 12 timer efter at de er hevet op af tejnen.
 > 
 > Jomfruhummerhalerne behandles på denne måde:
 > De skal selvfølgelig røves - jeg gider ikke æde l.rt, det overlades 
 > gerne til københavnske restaurationsgæster   .
 > Så tager jeg min 5 l.gryde og hælder en 3-4 l. vand., st skvat eddike, 
 > end håndfuld salt (så det er nogenlunde så salt som havvand (1-2 spsk. 
 > pr. l) og ca. halvt så meget sukker som salt. En slat peberkorn (10-20 
 > stk) evt. et enkelt laurbærblad og et lille skvæt eddike (vel en dl.). 
 > Lad kogelagen koge en 5 min. tid og vip ca. 1 kg. hummerhaler i. Herved 
 > går lagen ud af kog. Når det i gen næsten koger, så sluk for varmen og 
 > tag hummerhalerne med en hulske lige så snart de kommer op til 
 > overfladen. Den lille smule sukker forstærker hummerens naturlige sødme. 
 > Pil dem og nyd dem med lidt hjemmerørt mayonaise og et glas ikke for 
 > kraftigt eller parfumeret hvidvin (god riesling er en favorit).
 > Den hyppigste fejl med jomfruhummerhaler er at de overkoges - hvilket 
 > også ses på restauranter.
 > 
 > Er man til skaldyr 'crudo' er jomfruhummerhalerne faktisk også noget af 
 > det lækreste, men det er nok ikke for de fleste. Jeg er kommet til at 
 > sætte pris på det efter at have fået det nogle gange på 
 > fiskerestauranter i Marché, men indrømmet, så er den ikke gået rent ind 
 > hos familien.
 > 
 > vh
 > Jan
 > 
 Og det skal så prøves, men
 "de skal selvf. "røves""?? - ikke at tyvfiskeri er ukendt, men det er 
 nok heller ikke det, du mener    -- 
 -and gallantly handed her my very last piece of gum-
 ---------------------------------
http://olelarsen.eu/htmlGallery/content/2006_02_22_012_large.html |  |  | 
         Jan Bøgh (04-04-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Bøgh
 | 
 Dato :  04-04-10 18:10
 | 
 |  | 
 
            "Ole Larsen" <olenospam@nospam.dk> skrev i meddelelsen 
 news:4bb849dd$0$278$14726298@news.sunsite.dk...
 > Jan Bøgh skrev:
 >
 >>>
 >>> Åh, jeg er måske blot lidt skuffet over mine forsøg med halerne - synes 
 >>> egentlig ikke de er så spændende, men måske har jeg ikke haft fat i den 
 >>> rigtige metode eller råvare
 >>
 >> IMO er friske jomfruhummerhaler det bedste skaldyr, jeg nogensinde har 
 >> smagt - inklusive de ellers fremragende sorte hummere fra stenrevene nord 
 >> for Læsø, som jeg ind imellem har den fornøjelse at sætte til livs mindre 
 >> end 12 timer efter at de er hevet op af tejnen.
 >>
 >> Jomfruhummerhalerne behandles på denne måde:
 >> De skal selvfølgelig røves - jeg gider ikke æde l.rt, det overlades gerne 
 >> til københavnske restaurationsgæster   .
 >> Så tager jeg min 5 l.gryde og hælder en 3-4 l. vand., st skvat eddike, 
 >> end håndfuld salt (så det er nogenlunde så salt som havvand (1-2 spsk. 
 >> pr. l) og ca. halvt så meget sukker som salt. En slat peberkorn (10-20 
 >> stk) evt. et enkelt laurbærblad og et lille skvæt eddike (vel en dl.). 
 >> Lad kogelagen koge en 5 min. tid og vip ca. 1 kg. hummerhaler i. Herved 
 >> går lagen ud af kog. Når det i gen næsten koger, så sluk for varmen og 
 >> tag hummerhalerne med en hulske lige så snart de kommer op til 
 >> overfladen. Den lille smule sukker forstærker hummerens naturlige sødme. 
 >> Pil dem og nyd dem med lidt hjemmerørt mayonaise og et glas ikke for 
 >> kraftigt eller parfumeret hvidvin (god riesling er en favorit).
 >> Den hyppigste fejl med jomfruhummerhaler er at de overkoges - hvilket 
 >> også ses på restauranter.
 >>
 >> Er man til skaldyr 'crudo' er jomfruhummerhalerne faktisk også noget af 
 >> det lækreste, men det er nok ikke for de fleste. Jeg er kommet til at 
 >> sætte pris på det efter at have fået det nogle gange på fiskerestauranter 
 >> i Marché, men indrømmet, så er den ikke gået rent ind hos familien.
 >>
 >> vh
 >> Jan
 >>
 >
 > Og det skal så prøves, men
 >
 > "de skal selvf. "røves""?? - ikke at tyvfiskeri er ukendt, men det er nok 
 > heller ikke det, du mener    Nej, det handler om at fjerne tarmstrengen med indhold, hvilket gøres ved 
 med et fast greb med pege- og tommelfinger at vride den midterste 
 'Halefinne' om og så trække denne med tilhørende tarmsystem af dyret. Tager 
 ingen tid, når man er trænet, men er sikkert besværligt for andre. Køber man 
 hummerhaler ad 'private' kanaler koster de typisk en rund tier mere pr. kg, 
 hvis dette er gjort.
 vh
 Jan
 -- 
 Jan Bøgh
 Billeder fra fiskerlandsby i 
 Cambodia:http://album.boegh.net/Verden/Cambodja/Tonle%20Sap/index.html |  |  | 
          Ole Larsen (05-04-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ole Larsen
 | 
 Dato :  05-04-10 12:03
 | 
 |  | 
 
            Jan Bøgh skrev:
 > 
 > Nej, det handler om at fjerne tarmstrengen med indhold, hvilket gøres 
 > ved med et fast greb med pege- og tommelfinger at vride den midterste 
 > 'Halefinne' om og så trække denne med tilhørende tarmsystem af dyret. 
 > Tager ingen tid, når man er trænet, men er sikkert besværligt for andre. 
 > Køber man hummerhaler ad 'private' kanaler koster de typisk en rund tier 
 > mere pr. kg, hvis dette er gjort.
 > 
 > vh
 > Jan
 > 
 Jamen så skal jeg bare finde en leverandør og i gang med at revidere min 
 opfattelse - der er i øvrigt fine billeder i dit signaturlink
 -- 
 -and gallantly handed her my very last piece of gum-
 ---------------------------------
http://olelarsen.eu/htmlGallery/content/2006_02_22_012_large.html |  |  | 
    Jens Bruun (02-04-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Bruun
 | 
 Dato :  02-04-10 18:44
 | 
 |  | Jan Bøgh <nothanx@nospam.tome> skrev i en meddelelse
 4baf153c$0$284$14726298@news.sunsite.dk
 
 > Men så brug jomfruhummerhaler. De er i øvrigt også endnu bedre til
 > grilning.
 
 Eller brug rosérejer, der - når de er friskfangede - er så fine og delikate,
 at de smager allebedst rå med skal og hele pivtøjet (hovedet skal
 selvfølgelig af).
 
 De kan ofte fåes i SuperBest (Friheden og Rødovre Centrum), og kan nogen
 gange købes frosne som "gourmetrejer".
 
 De er store, smager af reje på en helt særlig måde, og er med garanti ikke
 opdrættet i stinkende mudderpøle.
 
 --
 -Jens B.
 
 D.e.f.f.e.s.
 
 
 
 
 |  |  | 
     Jan Bøgh (03-04-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Bøgh
 | 
 Dato :  03-04-10 09:07
 | 
 |  | 
 
            "Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i meddelelsen 
 news:DMednbzHUJtXsSvWnZ2dnUVZ7qmdnZ2d@giganews.com...
 > Jan Bøgh <nothanx@nospam.tome> skrev i en meddelelse
 > 4baf153c$0$284$14726298@news.sunsite.dk
 >
 >> Men så brug jomfruhummerhaler. De er i øvrigt også endnu bedre til
 >> grilning.
 >
 > Eller brug rosérejer, der - når de er friskfangede - er så fine og 
 > delikate, at de smager allebedst rå med skal og hele pivtøjet (hovedet 
 > skal selvfølgelig af).
 >
 > De kan ofte fåes i SuperBest (Friheden og Rødovre Centrum), og kan nogen 
 > gange købes frosne som "gourmetrejer".
 >
 > De er store, smager af reje på en helt særlig måde, og er med garanti ikke 
 > opdrættet i stinkende mudderpøle.
 Jeg har søgt på roserejer på nettet og får kun dine skriverier som hits. Jeg 
 har aldrig set sådanne størrelser - er der et andet navn for dyrene?
 Søger jeg på 'gourmetrejer', ja så lander jeg på dem, jeg i forvejen kender 
 og nyder, nemlig de søkogte, str. 120-140, som jeg almindeligvis køber i 
 Skagen eller hos min yndlingsfiskeforædlingsvirksomhed i Strandby.
 vh
 Jan
 -- 
 Jan Bøgh
 Billeder fra fiskerlandsby i 
 Cambodia:http://album.boegh.net/Verden/Cambodja/Tonle%20Sap/index.html |  |  | 
      Jens Bruun (03-04-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Bruun
 | 
 Dato :  03-04-10 11:12
 | 
 |  | Jan Bøgh <nothanx@nospam.tome> skrev i en meddelelse
 4bb6f712$0$281$14726298@news.sunsite.dk
 
 > Jeg har søgt på roserejer på nettet og får kun dine skriverier som
 > hits. Jeg har aldrig set sådanne størrelser - er der et andet navn
 > for dyrene?
 
 Hmmm. Nu har jeg tilfældigvis en pakke frosne i fryseren; Emborg gourmet
 skalrejer. De har den latinske betegnelse Penaeus vannamei, og jeg ser til
 min skræk, at de er opdrættet i Thailand. Godt nok i henhold til BAP (Best
 Aquaculture Pratice), men alligevel...
 
 Jeg køber dem normalt altid søkogte og ferske, og de er - ifølge min
 fiskekvinde hos SuperBest - fanget i fransk farvand. Det må jo så være
 Atlanterhavet eller Middelhavet. Men nu må jeg jo til at forske lidt i det.
 Måske jeg er blevet bundet en historie på ærmet?
 
 Rejerne er mere røde og lidt større end "normale" rejer, og ser "fladtrykte"
 ud. Lidt svært at beskrive. De har *intet* med tigerrejer at gøre, og har en
 særdeles kraftfuld og delikat smag, der ikke er som traditionelle rejers.
 Når jeg piller dem, får jeg li'ssom fedtede fingre, hvilket jeg ikke oplever
 med "normale" skalrejer.
 
 Tigerrejer smager for mig ikke af noget som helst. De er ren tekstur og
 intet andet. Jeg køber *aldrig* tigerrejer, men havde nok ikke bekymret mig
 så meget om opdrætsmetoden, hvis de så bare smagte godt. Så jeg vil nok
 vedblive med at købe Penaeus vannamei, selv hvis det viser sig, de altid er
 opdrættede i Thailand, og at min fiskekvinde har fyldt mig med løgn.
 
 --
 -Jens B.
 
 D.e.f.f.e.s.
 
 
 
 
 |  |  | 
       Jens Bruun (03-04-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Bruun
 | 
 Dato :  03-04-10 11:16
 | 
 |  | 
 
            Jens Bruun <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 cOOdncmph7T3iSrWnZ2dnUVZ8t2dnZ2d@giganews.com
 > Jeg køber dem normalt altid søkogte og ferske, og de er - ifølge min
 > fiskekvinde hos SuperBest - fanget i fransk farvand. Det må jo så være
 > Atlanterhavet eller Middelhavet. Men nu må jeg jo til at forske lidt
 > i det. Måske jeg er blevet bundet en historie på ærmet?
 Det er jeg så: 
http://www.fao.org/fishery/culturedspecies/Litopenaeus_vannamei/en -- 
 -Jens B.
 D.e.f.f.e.s. 
            
             |  |  | 
        Jan Bøgh (03-04-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Bøgh
 | 
 Dato :  03-04-10 13:06
 | 
 |  | 
 
            "Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i meddelelsen 
 news:Fv2dnRyDUu_TiCrWnZ2dnUVZ8kudnZ2d@giganews.com...
 > Jens Bruun <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 > cOOdncmph7T3iSrWnZ2dnUVZ8t2dnZ2d@giganews.com
 >
 >> Jeg køber dem normalt altid søkogte og ferske, og de er - ifølge min
 >> fiskekvinde hos SuperBest - fanget i fransk farvand. Det må jo så være
 >> Atlanterhavet eller Middelhavet. Men nu må jeg jo til at forske lidt
 >> i det. Måske jeg er blevet bundet en historie på ærmet?
 >
 > Det er jeg så: 
 > http://www.fao.org/fishery/culturedspecies/Litopenaeus_vannamei/en Jamen, dem kender jeg. De bliver i 'min' Superbest simpelthen solgt som 
 Vannameirejer og er normalt udstyret med lidt hale og smager ganske korrekt 
 en del bedre end tigerrejerne, men slet ikke på højde med nordsørejerne.
 vh
 Jan
 -- 
 Jan Bøgh
 Billeder fra fiskerlandsby i 
 Cambodia:http://album.boegh.net/Verden/Cambodja/Tonle%20Sap/index.html |  |  | 
  smileymax (05-04-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : smileymax
 | 
 Dato :  05-04-10 02:05
 | 
 |  |  |  |  | 
  Niels (05-04-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Niels
 | 
 Dato :  05-04-10 00:14
 | 
 |  |  |  |  | 
 |  |