|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Scrambled eggs Fra : Steen
 | 
 Dato :  07-02-10 18:12
 | 
 |  | 
 
            Hej
 Da jeg pt er sygemeldt, har jeg lige lovligt meget fritid.
 Jeg kunne derfor forsøge at gøre lidt mere ud af måltiderne, og begynder
 ret naturligt med morgenmaden.
 Jeg har ikke den store erfaring med at lave scrambled egges, men hvis
 nogen har nogle tips, er det da noget jeg vil kaste mig ud i    |  |  | 
  Tove Krieger (07-02-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Tove Krieger
 | 
 Dato :  07-02-10 18:43
 | 
 |  | 
 Det er da vist noget af det nemmeste du overhovedet kan lave. Kom fedtstof 
 og det antal æg på panden du synes og lad dem begynde at stivne inden du 
 rører rundt. Bliv med at røre og skrabe dem fra bunden indtil de er helt 
 stivnede, derpå krydres med salt og peber, og så er dine scrambled eggs 
 færdige.
 -- 
  Venlig hilsen Tove    Beware of people who dislike cats 
            
             |  |  | 
  Lars (07-02-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lars
 | 
 Dato :  07-02-10 18:45
 | 
 |  | 
 
            Steen skrev:
 > Hej
 > Da jeg pt er sygemeldt, har jeg lige lovligt meget fritid.
 > Jeg kunne derfor forsøge at gøre lidt mere ud af måltiderne, og begynder
 > ret naturligt med morgenmaden.
 > 
 > Jeg har ikke den store erfaring med at lave scrambled egges, men hvis
 > nogen har nogle tips, er det da noget jeg vil kaste mig ud i    Her er et par tips som plejer at virke for mig:
 1. Ikke for kraftig varme. Så stivner æggemassen for hurtigt, og 
 resultatet bliver meget "tørt". Det kræver måske et par forsøg før du 
 finder den rigtige indstilling af dit komfur.
 2. Rør hele tiden. Deraf navnet    3. Kom evt. en lille sjat vand eller mælk i æggemassen. Ca. 1/2 spsk pr. 
 æg. Så går det ikke så hurtigt med koaguleringen, da fordampningen af 
 væsken holder temperaturen nede.
 God fornøjelse!
 Hilsen Lars
            
             |  |  | 
  Lisbet Overvad Laurs~ (07-02-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lisbet Overvad Laurs~
 | 
 Dato :  07-02-10 21:20
 | 
 |  |  |  |  | 
   Max (07-02-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  07-02-10 21:32
 | 
 |  | Hej Lisbet
 
 > Scrambled eggs altså = røræg?
 
 Ja, det kan man vel også kalde det.
 
 Jeg lærte at lave det som spejlæg, man rørte
 dem bare rundt på panden.
 
 --
 Mvh Max
 
 
 
 |  |  | 
  Kim Schulz (07-02-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kim Schulz
 | 
 Dato :  07-02-10 19:10
 | 
 |  | 
 
            On Sun, 7 Feb 2010 18:43:11 +0100
 "Tove Krieger" <missminimiv@invalid.dk> wrote:
 > 
 > Det er da vist noget af det nemmeste du overhovedet kan lave. Kom
 > fedtstof og det antal æg på panden du synes og lad dem begynde at
 > stivne inden du rører rundt. Bliv med at røre og skrabe dem fra
 > bunden indtil de er helt stivnede, derpå krydres med salt og peber,
 > og så er dine scrambled eggs færdige.
 > 
 > 
 Du antager at det er let, men det kan jo faktisk laves på rigtigt mange
 måder    Den opskrift på scrampled eggs jeg har lært af mine engelske venner, er
 med 1-2 spsk mælk (eller fløde), salt og hvid peber  pisket med ægget
 inden det hældes på en lav til middelvarm pande. På panden røres der
 konstant og der må ikke komme stegeskorpe. 
 I min svigerfamilie laves det næsten på samme måde, men de lader det
 til sidst stå på panden så det samles til en klump der får en let
 stegeskorpe (nærmest som en omelet).
 En af mine venner tilsætter et par sjatter kyllingefond til den piskede
 æggemasse - en anden steger altid i bacon eller andefedt. 
 Selv de letteste retter kan varieres i det uendelige. 
 MVH
 kim 
            
             |  |  | 
  Steen (08-02-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Steen
 | 
 Dato :  08-02-10 08:25
 | 
 |  | 
 
            Kim Schulz <kim@schulz.dk> wrote:
 > On Sun, 7 Feb 2010 18:43:11 +0100
 > "Tove Krieger" <missminimiv@invalid.dk> wrote:
 > 
 > > 
 > > Det er da vist noget af det nemmeste du overhovedet kan lave. Kom
 > > fedtstof og det antal æg på panden du synes og lad dem begynde at
 > > stivne inden du rører rundt. Bliv med at røre og skrabe dem fra
 > > bunden indtil de er helt stivnede, derpå krydres med salt og peber,
 > > og så er dine scrambled eggs færdige.
 > > 
 > > 
 > 
 > Du antager at det er let, men det kan jo faktisk laves på rigtigt mange
 > måder    > Den opskrift på scrampled eggs jeg har lært af mine engelske venner, er
 > med 1-2 spsk mælk (eller fløde), salt og hvid peber  pisket med ægget
 > inden det hældes på en lav til middelvarm pande. 
 Jeg kendte en engelske pige en gang, og det var også den metode hun
 brugte. 1 spsk mælk pr æg, hele molevitten røres sammen i en skål...og
 så varmede hun det i en gryde!
            
             |  |  | 
  Marianne (07-02-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Marianne
 | 
 Dato :  07-02-10 20:50
 | 
 |  | 
 > Jeg har ikke den store erfaring med at lave scrambled egges, men hvis
 > nogen har nogle tips, er det da noget jeg vil kaste mig ud i    Og endnu et forslag: I steder for mælk/fløse kan man komme fiskesauce i, og 
 1 tsk Sambal Oelek. Der bliver herligt stærkt!
 mvh
 Marianne 
            
             |  |  | 
  smileymax (08-02-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : smileymax
 | 
 Dato :  08-02-10 11:41
 | 
 |  | 
 
            Steen wrote:
 > Hej
 > Da jeg pt er sygemeldt, har jeg lige lovligt meget fritid.
 > Jeg kunne derfor forsøge at gøre lidt mere ud af måltiderne, og begynder
 > ret naturligt med morgenmaden.
 > 
 > Jeg har ikke den store erfaring med at lave scrambled egges, men hvis
 > nogen har nogle tips, er det da noget jeg vil kaste mig ud i    Brugte en slat mælk tidligere, en cafe kok anbefalede vand
 istedet - og det funker fint. Scrambled eggs skal være bløde
 og fugtige, det er der sjovt nok mange der ikke kan finde ud
 af. Men lav varme og præcis timing, forskellen mellem en lækker
 ret og noget der er død kedeligt. Hårdt "brændt" smør kan give
 en herlig nøddemsag til æggene. Tomater og løg kan steges seperat
 og blandes med æggemassen, men det er ikke rigtigt scrambled eggs,
 smager godt..   -max-
            
             |  |  | 
  Steen (10-02-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Steen
 | 
 Dato :  10-02-10 09:01
 | 
 |  | Så fik jeg begyndt.
 Æg fylder åbenbart ikke alverden, når de har været på panden.
 Jeg tænkte 3 æg var nok til mig, så jeg baskede 3 æg på panden, mens
 jeg lavede en kande stempelkaffe. Da det hele var klart, var der ikke
 meget morgenmad til mig.
 Hvor mange æg beregner I til én person?
 
 Jeg fik et tip om, at gennemvæde et stykke franskbrød med æggemassen,
 og så stege det.
 Noget I har prøvet?
 
 
 
 |  |  | 
  Peter Knutsen (10-02-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter Knutsen
 | 
 Dato :  10-02-10 09:16
 | 
 |  | On 10/02/2010 09:00, Steen wrote:
 > Så fik jeg begyndt.
 > Æg fylder åbenbart ikke alverden, når de har været på panden.
 > Jeg tænkte 3 æg var nok til mig, så jeg baskede 3 æg på panden, mens jeg
 > lavede en kande stempelkaffe. Da det hele var klart, var der ikke meget
 > morgenmad til mig.
 > Hvor mange æg beregner I til én person?
 [...]
 
 Jeg får et udmærket aftensmåltid (eller morgenmåltid) ud af en omelet
 lavet af 3 æg og en lille sjat mælk eller vand (samt salt & peber),
 spist sammen med 2 skiver groft ristet brød, og et stort glas minimælk.
 
 Et "rent" æggemåltid uden andet forekommer mig utiltalende, men hvis du
 ikke gider brød (toastbrød, franskbrød eller rugbrød) så kan du måske
 putte noget i æggene, enten grøntsager eller ost, for at fylde flere
 kalorier på måltidet.
 
 (Ovenstående er med forbehold for at "scrambled eggs" er meget
 forskellige fra omelet m.h.t. mæthedsoplevelse, hvilket jeg dog finder
 lidt usandsynligt.)
 
 --
 Peter Knutsen
 sagatafl.org
 
 
 |  |  | 
  Klaus Alexander Seis~ (10-02-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  10-02-10 10:03
 | 
 |  | 
 
            Steen skrev:
 > Jeg fik et tip om, at gennemvæde et stykke franskbrød med
 > æggemassen, og så stege det.
 > Noget I har prøvet?
 En slags “arme riddere†uden kanel og sukker?  Det er vel nærmest det 
 englænderne kalder “French toastâ€.  Prøv det med papirtynde rÃ¥ løgringe 
 og tynde tomatskiver på — mums!
 Mvh,
 -- 
 Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/ |  |  | 
  Armand (10-02-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Armand
 | 
 Dato :  10-02-10 13:44
 | 
 |  | Klaus Alexander Seistrup skrev:
 > Steen skrev:
 >
 >> Jeg fik et tip om, at gennemvæde et stykke franskbrød med
 >> æggemassen, og så stege det.
 >> Noget I har prøvet?
 >
 > En slags “arme riddere†uden kanel og sukker?
 >
 
 Mine arme riddere er da kun blødet i mælk :-/
 
 --
 Armand.
 
 
 |  |  | 
  Klaus Alexander Seis~ (10-02-2010) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  10-02-10 13:56
 | 
 |  | 
 
            Armand skrev:
 > Mine arme riddere er da kun blødet i mælk :-/
 Det kan der vist være noget om…  French toast er god nok, men 
 henvisningen til arme riddere bedes strøget af protokollen.
 Mvh,
 -- 
 Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/ |  |  | 
 |  |