|
| ang. diabeteskost Fra : anha |
Dato : 25-10-09 22:09 |
|
Hej NG.
Jeg har ladet mig fortælle at grønsager til diabetikere, som er blendede
eller mosede, ved optagelse i blodet bliver for hurtigt (?) omdannet til
sukkerstoffer, og dermed får blodsukkeret til at stige, hvilket grønsager jo
ikke burde gøre. Dette skulle betyde at man så er nødt til at spise sine 600
gr. grønsager dagligt som kogte eller rå, uden at være findelte - og i hvert
fald UDEN at kunne indtage dem som fx. suppe - altså i flydende form.
Jeg håber på seriøse råd, da det jo er særdeles vigtigt for en diabetiker
type1, om det virkelig forholder sig således eller det bare er myter?
Tak for evt. gode råd.
Mvh anha.
| |
Niels Christensen (26-10-2009)
| Kommentar Fra : Niels Christensen |
Dato : 26-10-09 00:48 |
|
Der er stor forskel på grønsager. Rodfrugter som f.eks. gulerødder og
persillerod indeholder meget stivelse og har et højt glykæmisk index, der
måske kan få blodsukkeret til at stige for hurtigt. Grønne grøntsager som
f.eks. salat, broccoli, kål mm. er væsentlig sundere. Også gulerodstop og
persillerodstop er særdeles sundt. Nogen mener ligefrem at roden er til for
at ernære diverse små organismer, der lever i jorden, medens toppen er til
dyr og mennesker.
Jeg tror ikke at det er noget problem at blende grøntsagerne. Når man tygger
dem, så bør man alligevel tygge dem så meget at de får konsistens som om de
var blendet. Generelt er det langt det sundeste at spise dem rå hvad enten
man blender dem eller ej.
Mvh, Niels
"anha" <anha@spamnejtak.dk> skrev i en meddelelse
news:4ae4be75$0$56796$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hej NG.
> Jeg har ladet mig fortælle at grønsager til diabetikere, som er blendede
> eller mosede, ved optagelse i blodet bliver for hurtigt (?) omdannet til
> sukkerstoffer, og dermed får blodsukkeret til at stige, hvilket grønsager
> jo ikke burde gøre. Dette skulle betyde at man så er nødt til at spise
> sine 600 gr. grønsager dagligt som kogte eller rå, uden at være findelte -
> og i hvert fald UDEN at kunne indtage dem som fx. suppe - altså i flydende
> form.
> Jeg håber på seriøse råd, da det jo er særdeles vigtigt for en diabetiker
> type1, om det virkelig forholder sig således eller det bare er myter?
> Tak for evt. gode råd.
> Mvh anha.
>
| |
Peter Knutsen (26-10-2009)
| Kommentar Fra : Peter Knutsen |
Dato : 26-10-09 14:10 |
|
anha wrote:
> Hej NG.
> Jeg har ladet mig fortælle at grønsager til diabetikere, som er blendede
> eller mosede, ved optagelse i blodet bliver for hurtigt (?) omdannet til
> sukkerstoffer, og dermed får blodsukkeret til at stige, hvilket grønsager jo
> ikke burde gøre. Dette skulle betyde at man så er nødt til at spise sine 600
> gr. grønsager dagligt som kogte eller rå, uden at være findelte - og i hvert
> fald UDEN at kunne indtage dem som fx. suppe - altså i flydende form.
> Jeg håber på seriøse råd, da det jo er særdeles vigtigt for en diabetiker
> type1, om det virkelig forholder sig således eller det bare er myter?
Jeg kan godt forestille mig, at hvis grøntsagerne bliver blendet rigtig
fint, så optages kulhydratindholdet en smule hurtigere til blodet, men
kan du ikke bare prøve dig frem?
Blend nogle grøntsager og spis dem, og find ud af hvad der sker med dit
blodsukker. Jeg går ud fra at du har et eller andet du kan måle med,
eller at du har lært hvad for nogle signaler du skal være opmærksom på,
når dit blodsukker er ved at blive for højt eller for lavt.
--
Peter Knutsen
sagatafl.org
| |
Ukendt (03-11-2009)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 03-11-09 14:23 |
|
anha wrote:
> Hej NG.
> Jeg har ladet mig fortælle at grønsager til diabetikere, som er
> blendede eller mosede, ved optagelse i blodet bliver for hurtigt (?)
> omdannet til sukkerstoffer, og dermed får blodsukkeret til at stige,
> hvilket grønsager jo ikke burde gøre. Dette skulle betyde at man så
> er nødt til at spise sine 600 gr. grønsager dagligt som kogte eller
> rå, uden at være findelte - og i hvert fald UDEN at kunne indtage dem
> som fx. suppe - altså i flydende form. Jeg håber på seriøse råd, da det jo
> er særdeles vigtigt for en
> diabetiker type1, om det virkelig forholder sig således eller det
> bare er myter? Tak for evt. gode råd.
Jeg har type2 diabetes, og hver gang jeg er i tvivl om noget, så ringer jeg
til diætisterne på sygehuset (dvs. jeg samler et par spørgsmål sammen så de
ikke har mig i røret hver uge). Jeg er nemlig holdt op med at gætte mig frem
til tingene, det er for farligt i længden. Jeg spørger specialisterne, det
er dét de er der for.
Og de har sagt at jeg bare skal ringe hvis jeg er i tvivl om noget. Det er
på Kolding Sygehus.
| |
|
|