|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | egnsretter guide til omrejsende Fra : Ralph
 | 
 Dato :  04-10-09 17:13
 | 
 |  | Jeg kører rundt i hele landet og vil gerne prøve noget andet end "æg og
 rejer-sandwichen" fra Q8 eller 2 stegte med brød fra den fodkolde i Brovst
 
 Er der nogle RIGTIGT lokale specialiteter a'la rødkål på hot-doggen i
 Horsens, leverpostejsmadden fra Sabro Kro, Djævlepølse fra Rådhustorvets
 Pølsevogn i Nykøbing M. Flæskestegssanwich 4 skiver kr. 32 på Skivevej i
 Viborg
 
 Egentlig kunne det da være næsten ligeså godt med turn offs, altså 2 kolde
 franske hotdogs til kr. 62 på Århusvej i Viborg, 25 minutters ventetid på 2
 ristede med 2 brød ved DK-tanken mellem X-købing og Y-købing, Eller
 mayonnaise på bollen i flæskestegssandwich hvorsomhelst.
 
 --
 Ralph
 
 
 
 
 |  |  | 
  Hippo J. (04-10-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hippo J.
 | 
 Dato :  04-10-09 17:23
 | 
 |  | Ralph skrev:
 > Jeg kører rundt i hele landet og vil gerne prøve noget andet end "æg og
 > rejer-sandwichen" fra Q8 eller 2 stegte med brød fra den fodkolde i Brovst
 >
 > Er der nogle RIGTIGT lokale specialiteter a'la rødkål på hot-doggen i
 > Horsens, leverpostejsmadden fra Sabro Kro, Djævlepølse fra Rådhustorvets
 > Pølsevogn i Nykøbing M. Flæskestegssanwich 4 skiver kr. 32 på Skivevej i
 > Viborg
 >
 > Egentlig kunne det da være næsten ligeså godt med turn offs, altså 2 kolde
 > franske hotdogs til kr. 62 på Århusvej i Viborg, 25 minutters ventetid på 2
 > ristede med 2 brød ved DK-tanken mellem X-købing og Y-købing, Eller
 > mayonnaise på bollen i flæskestegssandwich hvorsomhelst.
 >
 
 Rigtigt fed tråd!, tænker lige lidt over det for jeg rejser selv endel
 omkring.
 
 I Sønderjylland kan en ringridder med brød anbefales, og uden løg! det
 er åbenbart ikke velset :)
 
 
 
 |  |  | 
  Max (04-10-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  04-10-09 17:24
 | 
 |  | Hej Ralph
 
 > Er der nogle RIGTIGT lokale specialiteter a'la rødkål på hot-doggen i
 > Horsens, leverpostejsmadden fra Sabro Kro, Djævlepølse fra
 
 Hvor får man rødkål på en hotdog i Horsens ?
 
 --
 Mvh Max
 
 
 
 |  |  | 
  Kurt Hansen (04-10-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kurt Hansen
 | 
 Dato :  04-10-09 17:53
 | 
 |  | On Sun, 4 Oct 2009 18:24:15 +0200, Max wrote:
 
 >> Er der nogle RIGTIGT lokale specialiteter a'la rødkål på hot-doggen i
 >> Horsens, leverpostejsmadden fra Sabro Kro, Djævlepølse fra
 >
 > Hvor får man rødkål på en hotdog i Horsens ?
 
 for 30-40 år siden jonglerede jeg med pøller i Valles pølsevogn i Struer og
 der var rødkål en af de ting man kunne vælge til hotdog'en.
 --
 Venlig hilsen
 Kurt Hansen
 
 
 |  |  | 
   Hauge (05-10-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hauge
 | 
 Dato :  05-10-09 14:37
 | 
 |  | 
 
            Kurt Hansen wrote:
 > for 30-40 år siden jonglerede jeg med pøller i Valles pølsevogn i
 > Struer og der var rødkål en af de ting man kunne vælge til hotdog'en.
 I OBS! i Viby J var rødkål også standard i hotdog's før i tiden. Det 
 stoppede så på et tidspunkt, jeg ved dog ikek hvorfor, for det var godt, men 
 sådan er der jo så meget. Nu kalder biksen sig for Kvickly Xtra, og ædelsen 
 er ikke værd at skrive hjem om, så lad være med at tage der forbi    Mvh Hauge 
            
             |  |  | 
  Ralph (04-10-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ralph
 | 
 Dato :  04-10-09 18:11
 | 
 |  | "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
 news:4ac8cc2a$0$36561$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > Hvor får man rødkål på en hotdog i Horsens ?
 
 Det var faktisk den eneste jeg ikke huskede 100%, men det var ENTEN rødkål
 eller italiensk salat og det har jeg fået både på havnen og på et centralt
 torv midt imellem to ensrettede veje, har søgt lidt på Google Earth, men
 forgæves.
 OG så er det ca. 15 år siden jeg cruisede rundt i Horsens hvis det hjælper
 på hukommelsen.
 
 --
 Ralph
 
 
 
 
 |  |  | 
   Max (04-10-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  04-10-09 18:49
 | 
 |  | Hej Ralph
 
 > OG så er det ca. 15 år siden jeg cruisede rundt i Horsens hvis det
 > hjælper på hukommelsen.
 
 Jeg er aldrig stødt på nogen af delene i Horsens.
 
 --
 Mvh Max
 
 
 
 |  |  | 
    Ralph (04-10-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ralph
 | 
 Dato :  04-10-09 20:34
 | 
 |  | "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
 news:4ac8e01f$0$36578$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > Jeg er aldrig stødt på nogen af delene i Horsens.
 
 DERFOR denne tråd, så kan jeg jo godt planlægge at spise i Horsens næste
 gang jeg er på de kanter.
 
 --
 Ralph
 
 
 
 
 |  |  | 
  Kim Schulz (04-10-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kim Schulz
 | 
 Dato :  04-10-09 18:55
 | 
 |  | On Sun, 4 Oct 2009 19:49:25 +0200
 "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> wrote:
 
 > Hej Ralph
 >
 > > OG så er det ca. 15 år siden jeg cruisede rundt i Horsens hvis det
 > > hjælper på hukommelsen.
 >
 > Jeg er aldrig stødt på nogen af delene i Horsens.
 >
 De er vel også blevet klogere.
 
 
 
 |  |  | 
  Ukendt (05-10-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ukendt
 | 
 Dato :  05-10-09 07:18
 | 
 |  | Hej Ralph
 Jeg fik for en små 5 år siden en total "turn off" i en kaffevogn lige uden
 for Vejle mod nord på venstre hånd - omtrent  ved vejen mod Juelsminde.
 Jeg hjavde bestilt en ribbenssandwich, som jo ellers bare  er en bolle med
 ribbenssteg, rødkål og surt.
 Til min overraskelse var der også en god klat remoulade i den - det var ikke
 lige sagen!
 
 Ellers husker jeg af positive oplevelser de stegte pølser fra vognen i
 Federicia ved en barnevognshandel ved banegården - den er vist solgt nu.
 Vognen havde en stor fordel - den var friturefri!
 For en 30 år siden var der på vejen ud af Herning mod vest - det er vist
 gågadens forlængelse - en lille pølsemand, der havde nogle let røgede, kogte
 pølser i ægte tarm - de var gode.
 
 Men ellers må jeg tilstå, at der er langt mellem snapsene.
 Min mave er ikke længere så robust, så hvis ikke det er hjemmelavet
 madpakke, så er det som regel bare frugt eller hvis det er helt galt med
 sulten,- lidt brød fra bageren og lidt kød fra slagteren - jeg har altid en
 kniv i bilen til det samme (ja, det er ulovligt, og ja, det er en stor dolk,
 ja, jeg har haft den i 50 år og den har ligget i bilen de sidste 25 -
 idiotisk lovgivning!) Så nu må jeg ud på landet at spise min mad, hvis jeg
 selv skal smøre den!.
 
 Men kom endelig med gode spisesteder til en rimelig pris - desværre er der
 langt mellem de gamle kroer, hvor der var et par pensionærer og lidt bønder,
 der kom ind for at spise dagens middag - et pund kartofler,  ½ liter sovs og
 en hakkebøf - og alle de rødbeder man kunne skovle op.
 
 
 
 
 |  |  | 
  J W Nielsen (05-10-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : J W Nielsen
 | 
 Dato :  05-10-09 17:40
 | 
 |  | 
 
            Ja, "turn-offs" kan man let finde.
 De seneste 3 år har jeg arbejdet en del i Sverige.
 Så var det, at jeg en dag skulle ha mig en "korv med mos" på en Shellstation 
 et sted i Dalarne... Ned i papbakken kom mos, ketchup og to korv ovenpå...Så 
 var det, at den søde pige spurgte om jeg ville ha salat til. Fed ide tænkte 
 jeg og undrede mig lidt over, at man ikke kunne få salat til pølsen i en 
 dansk pølsevogn.
 Til min forfærdelse tog hun en ske - en rigtig stor een - kørte den ned i en 
 meget flot lyserød rejesalat (den med 12 % rejer i) og kørte 2 dl rejesalat 
 ud over pølser, ketchup og mos.
 Jeg var i chock !!!
 Nå, nu har jeg faktisk vænnet mig til det    Mvh Jørgen
            
             |  |  | 
   Kurt Hansen (05-10-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kurt Hansen
 | 
 Dato :  05-10-09 21:09
 | 
 |  | On Mon, 5 Oct 2009 18:40:16 +0200, J W Nielsen wrote:
 
 > Til min forfærdelse tog hun en ske - en rigtig stor een - kørte den ned i en
 > meget flot lyserød rejesalat (den med 12 % rejer i) og kørte 2 dl rejesalat
 > ud over pølser, ketchup og mos.
 > Jeg var i chock !!!
 
 Min filipinske svigerinde brød alle regler, da hun kom til landet.
 Makrelsalat på en spegepølsemad og.l.
 
 Hvad med tunmousse på marengsbund og lakridsdrys?
 
 Eller endnu værre: en broccolitærte med hvad som helst på. Bvadr!!!
 --
 Venlig hilsen
 Kurt Hansen
 
 
 |  |  | 
    Linde (05-10-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Linde
 | 
 Dato :  05-10-09 21:42
 | 
 |  | 
 "Kurt Hansen" <kurt@fjerndettetowle.dk> skrev i meddelelsen
 news:17hzq0uxegg5p.eh1o3m1mjj22.dlg@40tude.net...
 > Min filipinske svigerinde brød alle regler, da hun kom til landet.
 > Makrelsalat på en spegepølsemad og.l.
 >
 > Hvad med tunmousse på marengsbund og lakridsdrys?
 >
 > Eller endnu værre: en broccolitærte med hvad som helst på. Bvadr!!!
 
 Hehe, sikkert herlige specialiteter, der nok kræver lidt tilvænning. Det
 minder mig om min tid som soldat i Bosnien, hvor styrker fra diverse
 verdensdele af og til kom for at skaffe i vores lejr. En morgen sad vi til
 morgenmad, da en politimand fra Bangladesh kom ind, og tydeligvis var meget
 rådvild over alle de ukendte madvarer. Men han så, at mange tog noget af det
 tørre, og kom mælk på, så det besluttede han sig også for at gøre..."skik
 følge...". Vi gjorde store øjne da han læssede en portion ristede løg op, og
 hældte mælk over. Ingen ville sige noget, alle var meget mere interesserede
 i, hvordan han ville reagere på det. Men han tog det sgu som en mand, og fik
 sig et solidt måltid ud af det!
 
 Mvh
 Linde
 
 
 
 |  |  | 
  Pernille Højgaard (05-10-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Pernille Højgaard
 | 
 Dato :  05-10-09 08:36
 | 
 |  | 
 
            Undskyld at jeg lige blander mig    Men skal man ha' "sjove" oplevelser, så skal man fare til Sverige.
 Der har jeg oplevet hotdog med kartofelmos oven på. Og ristet pølse med mos 
 ved siden af, og hvad der mindede om rejesalat, ved siden.....
 Og et stort "flute" med masser af stegte (Ikke ristet) løg, pølse, 
 pommesfrites ovenpå og så overdænget med en eddike-dressing.
 Lidt svært at balancere med mos og frites oven på hotdog'en
 VH Pernille 
            
             |  |  | 
  Linde (05-10-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Linde
 | 
 Dato :  05-10-09 11:02
 | 
 |  | 
 "Ralph" <rwr@post6.tele.dk> skrev i meddelelsen
 news:haahhp$90r$1@aioe.org...
 > Jeg kører rundt i hele landet og vil gerne prøve noget andet end "æg og
 > rejer-sandwichen" fra Q8 eller 2 stegte med brød fra den fodkolde i Brovst
 >
 > Er der nogle RIGTIGT lokale specialiteter a'la rødkål på hot-doggen i
 > Horsens, leverpostejsmadden fra Sabro Kro, Djævlepølse fra Rådhustorvets
 > Pølsevogn i Nykøbing M. Flæskestegssanwich 4 skiver kr. 32 på Skivevej i
 > Viborg
 
 Nu ved jeg ikke lige, hvor lokalt en mad med gammelost er. Men jeg får som
 regel en af slagsen, hvis jeg ser den på et menukort, og der er temmelig
 stor forskel på, hvad restauratører mener er gammelost. Men jeg vil fremhæve
 Rådhuskroen i Næstved, deres gammelost er uden tvivl den vildeste jeg har
 prøvet af slagsen. Den er helt oppe at ringe på "gammelost-indexet". Store
 mængder rå løg, kapers og madrom tjener kun lidt til at dulme styrken, der
 efterlader en svien og kløen i mundhulen, samt lidt tårer i øjenkrogen. For
 pokker, sikke en smag, og sikke en oplevelse!
 
 Mvh
 Linde
 
 
 
 |  |  | 
  Jens Bruun (06-10-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Bruun
 | 
 Dato :  06-10-09 14:18
 | 
 |  | 
 
            "Linde" <delinde@gmailfjern.com> skrev i en meddelelse
 news:4ac9c421$0$281$14726298@news.sunsite.dk
 > For pokker, sikke en
 > smag, og sikke en oplevelse!
 Og sikke mange uskyldige liv, du slår ihjel, når du spiser sådan en levende 
 sag    -- 
 -Jens B.
 D.e.f.f.e.s. 
            
             |  |  | 
  Trine Kornum Christi~ (05-10-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~
 | 
 Dato :  05-10-09 14:33
 | 
 |  | 
 
            "Ralph" <rwr@post6.tele.dk> writes:
 > Jeg kører rundt i hele landet og vil gerne prøve noget andet end "æg og 
 > rejer-sandwichen" fra Q8 eller 2 stegte med brød fra den fodkolde i Brovst
 Det kan jeg godt forstå.
 Mit bedste bud er dagens ret på Biersted Kro. Om onsdagen er der alt
 den stegte flæsk du kan tygge i dig til 95 kroner. Der er tre slags
 flæsk. Nu er jeg ikke til stegt flæsk, men mine forældre ser helt
 salige ud, når de har fået det. :) Generelt har jeg vist aldrig hørt
 nogle brokke sig over maden på Biersted Kro.
 For nogle år siden kom vi en del på Stenbjerg Kro, altså ude ved
 Kystvejen mellem Hanstholm og Agger. Det var også rigtig godt og der
 var nok af det. Men siden vi solgte sommerhuset er det ikke så tit vi
 kommer den vej.
 Ellers kan det godt betale sig at køre efter de større
 uddannelsessteders kantiner. Det er måske ikke den store kulinariske
 oplevelse alle steder, men typisk er det til en ganske god pris.
 Mvh Trine
 -- 
 Stor og hyggelig butik med mange spændende ting 
 - havefigurer og fuldt sortiment i de søde Gjøltrolde.
http://www.triane.dk  - I Biersted, nord for Aalborg
            
             |  |  | 
 |  |