|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | koge pølser Fra : Jon
 | 
 Dato :  25-07-09 16:55
 | 
 |  | Hvordan undgår man at kogepølser bliver seje i skindet
 
 Jp
 
 
 
 |  |  | 
  Gert Krabsen (25-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Gert Krabsen
 | 
 Dato :  25-07-09 17:37
 | 
 |  | Jon skrev:
 > Hvordan undgår man at kogepølser bliver seje i skindet
 >
 > Jp
 
 Er det ikke noget med et skvæt eddike i kogevandet?
 
 
 |  |  | 
  Tove Krieger (26-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Tove Krieger
 | 
 Dato :  26-07-09 10:04
 | 
 |  | 
 
            In news:4a6b3381$0$48241$14726298@news.sunsite.dk,
 Gert Krabsen <fjernkrabsen@fjernkrabsenfjern.dk> typed:
 > Jon skrev:
 >> Hvordan undgår man at kogepølser bliver seje i skindet
 >>
 >> Jp
 >
 > Er det ikke noget med et skvæt eddike i kogevandet?
 Det er nok mest for smagens skyld. Jeg kommer altid en suppeterning, et løg 
 i både og eddike i kogevandet. Jeg tænder for kogevandet på laveste blus og 
 lader det stå og snurre et par timer inden jeg slukker og kommer pølserne i. 
 Derefter lader jeg gryden stå på blusset ved eftervarme i ca. 10 minutter. 
 Det giver en herlig smag. Det er vist den samme procedure pølsemændene 
 bruger.
 Hvad angår sejt skind, tror jeg at det helt og holdent afhænger af hvem der 
 har fabrikeret pølserne. Jeg bruger altid Steff Houlberg, som jeg synes har 
 et rimeligt tyndt skind. Nogle fabrikanter bruger lammetarme og andre noget 
 syntetisk noget, som er utroligt sejt. Det afhænger vist også en del af 
 prisen tror jeg.    -- 
  Venlig hilsen Tove    Beware of people who dislike cats 
            
             |  |  | 
   Jon (26-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jon
 | 
 Dato :  26-07-09 12:42
 | 
 |  | 
 "Tove Krieger" <missminimiv@privat.dk> skrev i meddelelsen 
 news:4a6c1c12$0$48243$14726298@news.sunsite.dk...
 > In news:4a6b3381$0$48241$14726298@news.sunsite.dk,
 > Gert Krabsen <fjernkrabsen@fjernkrabsenfjern.dk> typed:
 >> Jon skrev:
 >>> Hvordan undgår man at kogepølser bliver seje i skindet
 >>>
 >>> Jp
 >>
 >> Er det ikke noget med et skvæt eddike i kogevandet?
 >
 > Det er nok mest for smagens skyld. Jeg kommer altid en suppeterning, et 
 > løg i både og eddike i kogevandet. Jeg tænder for kogevandet på laveste 
 > blus og lader det stå og snurre et par timer inden jeg slukker og kommer 
 > pølserne i. Derefter lader jeg gryden stå på blusset ved eftervarme i ca. 
 > 10 minutter. Det giver en herlig smag. Det er vist den samme procedure 
 > pølsemændene bruger.
 >
 > Hvad angår sejt skind, tror jeg at det helt og holdent afhænger af hvem 
 > der har fabrikeret pølserne. Jeg bruger altid Steff Houlberg, som jeg 
 > synes har et rimeligt tyndt skind. Nogle fabrikanter bruger lammetarme og 
 > andre noget syntetisk noget, som er utroligt sejt. Det afhænger vist også 
 > en del af prisen tror jeg.    >
 > -- 
 > Venlig hilsen Tove    > Beware of people who dislike cats
 tak for svarene
 Jp 
            
             |  |  | 
   Hauge (26-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hauge
 | 
 Dato :  26-07-09 14:28
 | 
 |  | Tove Krieger wrote:
 > Det er nok mest for smagens skyld. Jeg kommer altid en suppeterning,
 > et løg i både og eddike i kogevandet.
 
 Skulle man så ikke have valgt nogle pølser af ordenlig kvalitet, fremfor at
 tilføre smag udfra afkog af grøntsager eller død ko?
 
 Mvh Hauge
 
 
 
 
 |  |  | 
    Jean (26-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jean
 | 
 Dato :  26-07-09 16:31
 | 
 |  | Hauge skrev:
 > Skulle man så ikke have valgt nogle pølser af ordenlig kvalitet, fremfor
 > at tilføre smag udfra afkog af grøntsager eller død ko?
 
 Seriøst hvem har pisset på din sukkermad, da du var barn?
 Du virker virkelig som en bitter person.
 
 / Jean.
 
 
 
 |  |  | 
     Hauge (26-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hauge
 | 
 Dato :  26-07-09 16:49
 | 
 |  | Jean wrote:
 > Seriøst hvem har pisset på din sukkermad, da du var barn?
 
 Har du et problem med at diskutere mad i en madgruppe?
 
 > Du virker virkelig som en bitter person.
 
 Så må jeg jo spise noget sukker.
 
 /Hauge
 
 
 
 
 |  |  | 
      Emil (26-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Emil
 | 
 Dato :  26-07-09 18:40
 | 
 |  | "Hauge" <hauge@CUTsmart-tech.dk> wrote:
 
 >Jean wrote:
 >> Du virker virkelig som en bitter person.
 >
 >Så må jeg jo spise noget sukker.
 
 Nu da vi er i en madgruppe, vil jeg lige nævne, at bitterhed dæmpes
 mest effektivt med en smule salt, ikke sukker, som virker bedst mod
 syrlighed.
 
 
 m.v.h. Emil
 
 
 |  |  | 
       Hauge (26-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hauge
 | 
 Dato :  26-07-09 19:30
 | 
 |  | 
 
            Hej Emil
 Emil wrote:
 > Nu da vi er i en madgruppe, vil jeg lige nævne, at bitterhed dæmpes
 > mest effektivt med en smule salt, ikke sukker, som virker bedst mod
 > syrlighed.
 Hmm. Det salt gav en naturlig trang til en kold weissbier, så jeg takker 
 mange gange for info    Mvh Hauge 
            
             |  |  | 
        Kasper Bergholt (26-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kasper Bergholt
 | 
 Dato :  26-07-09 22:20
 | 
 |  | 
 
            On Sun, 26 Jul 2009 20:29:57 +0200, "Hauge" <hauge@CUTsmart-tech.dk>
 wrote:
 >Hej Emil
 >Emil wrote:
 >> Nu da vi er i en madgruppe, vil jeg lige nævne, at bitterhed dæmpes
 >> mest effektivt med en smule salt, ikke sukker, som virker bedst mod
 >> syrlighed.
 >
 >Hmm. Det salt gav en naturlig trang til en kold weissbier, så jeg takker 
 >mange gange for info    Hvilken én?
 ---
 Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net/gastronomi |  |  | 
         Max (26-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  26-07-09 22:53
 | 
 |  | 
 
            Hej Kasper
 >> Hmm. Det salt gav en naturlig trang til en kold weissbier, så jeg
 >> takker mange gange for info    >
 > Hvilken én?
 Sikkert en dårlig en siden den skal være kold.
 -- 
 Mvh Max 
            
             |  |  | 
          Hauge (27-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hauge
 | 
 Dato :  27-07-09 05:11
 | 
 |  | Hej Max
 Max wrote:
 > Sikkert en dårlig en siden den skal være kold.
 
 Nu kender jeg ikke nogen weissbier der skal serveres varm. Det er jo ikke en
 stout eller liogn.
 
 Forøvrigt, så behøver "kold" jo ikke betyde -8 grader, vel?. Det er jo ikke
 en Ceres.
 
 Mvh Hauge
 
 
 
 
 |  |  | 
           Max (27-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  27-07-09 09:09
 | 
 |  | Hej Hauge
 
 > Nu kender jeg ikke nogen weissbier der skal serveres varm. Det er jo
 > ikke en stout eller liogn.
 
 De skal jo serveres tempererede, hverken kolde eller varme :)
 
 Kold øl og brændevin er for folk der ikke kan lide det :)
 
 --
 Mvh Max
 
 
 
 |  |  | 
            Hauge (27-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hauge
 | 
 Dato :  27-07-09 15:35
 | 
 |  | Hej Max
 Max wrote:
 > De skal jo serveres tempererede, hverken kolde eller varme :)
 
 Ca. 1 grad over alkoholprocenten, det er en generel tommelfingerregel.
 
 > Kold øl og brændevin er for folk der ikke kan lide det :)
 
 Enig.
 
 Mvh Hauge
 
 
 
 
 |  |  | 
         Hauge (27-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hauge
 | 
 Dato :  27-07-09 05:13
 | 
 |  | Kasper Bergholt wrote:
 > Hvilken én?
 
 Denne her gang blev det en Franziskaner Hefe weissbier.
 
 Mvh Hauge
 
 
 
 
 |  |  | 
          Max (27-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  27-07-09 09:09
 | 
 |  | Hej Hauge
 
 > Denne her gang blev det en Franziskaner Hefe weissbier.
 
 Sjovt, sådan en fik jeg til en wienerschnitzel på kroen igår :)
 
 --
 Mvh Max
 
 
 
 |  |  | 
       Tove Krieger (26-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Tove Krieger
 | 
 Dato :  26-07-09 20:47
 | 
 |  | 
 
            In news:0j4p65lqjo5pfkdlbu2f5cc5mrcbvt1fpb@4ax.com,
 Emil <emilsen@nowhere.invalid> typed:
 > "Hauge" <hauge@CUTsmart-tech.dk> wrote:
 >
 >> Jean wrote:
 >>> Du virker virkelig som en bitter person.
 >>
 >> Så må jeg jo spise noget sukker.
 >
 > Nu da vi er i en madgruppe, vil jeg lige nævne, at bitterhed dæmpes
 > mest effektivt med en smule salt, ikke sukker, som virker bedst mod
 > syrlighed.
 Så må Hauge nok hellere konsumere lidt af begge dele    -- 
  Venlig hilsen Tove    Beware of people who dislike cats 
            
             |  |  | 
        Hauge (26-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hauge
 | 
 Dato :  26-07-09 20:52
 | 
 |  | 
 
            Hej Tove
 Tove Krieger wrote:
 > Så må Hauge nok hellere konsumere lidt af begge dele    Så min bitterhed kan forsvinde og jeg måske bliver lidt sødere?    Mvh Hauge 
            
             |  |  | 
         Tove Krieger (26-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Tove Krieger
 | 
 Dato :  26-07-09 20:57
 | 
 |  | 
 
            In news:4a6cb3f0$0$15896$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk,
 Hauge <hauge@CUTsmart-tech.dk> typed:
 > Hej Tove
 > Tove Krieger wrote:
 >> Så må Hauge nok hellere konsumere lidt af begge dele    >
 > Så min bitterhed kan forsvinde og jeg måske bliver lidt sødere?    >
 > Mvh Hauge
 Jeg er sikker på, at det ikke ville skade. Man ville jo ligefrem risikere at 
 kunne lide dig.     -- 
  Venlig hilsen Tove    Beware of people who dislike cats 
            
             |  |  | 
          Hauge (26-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hauge
 | 
 Dato :  26-07-09 20:57
 | 
 |  | 
 
            Hej Tove
 Tove Krieger wrote:
 > Jeg er sikker på, at det ikke ville skade. Man ville jo ligefrem
 > risikere at kunne lide dig.     Hahaha    Mvh Hauge 
            
             |  |  | 
    Tove Krieger (26-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Tove Krieger
 | 
 Dato :  26-07-09 20:46
 | 
 |  | 
 
            In news:4a6c59ce$0$15875$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk,
 Hauge <hauge@CUTsmart-tech.dk> typed:
 > Tove Krieger wrote:
 >> Det er nok mest for smagens skyld. Jeg kommer altid en suppeterning,
 >> et løg i både og eddike i kogevandet.
 >
 > Skulle man så ikke have valgt nogle pølser af ordenlig kvalitet,
 > fremfor at tilføre smag udfra afkog af grøntsager eller død ko?
 >
 > Mvh Hauge
 Jeg har altid lavet den "kogelage" til pølser, og mig bekendt ligger Steff 
 Houlbergs pølser ikke i den billige ende - tværtimod. Jeg fik forøvrigt 
 tipset fra en Tulip pølsevognsmand.    -- 
  Venlig hilsen Tove    Beware of people who dislike cats 
            
             |  |  | 
     Hauge (26-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hauge
 | 
 Dato :  26-07-09 20:52
 | 
 |  | 
 
            Hej Tove
 Tove Krieger wrote:
 > Jeg har altid lavet den "kogelage" til pølser, og mig bekendt ligger
 > Steff Houlbergs pølser ikke i den billige ende - tværtimod.
 Så kan man jo også¨sige at pris og kvalitet ikke altid hænger sammen. ;)
 > Jeg fik
 > forøvrigt tipset fra en Tulip pølsevognsmand.    Hehe, det siger jo lidt om kvaliteten.
 Mvh Hauge 
            
             |  |  | 
      Tove Krieger (26-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Tove Krieger
 | 
 Dato :  26-07-09 20:54
 | 
 |  | 
 
            In news:4a6cb3ca$0$15901$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk,
 Hauge <hauge@CUTsmart-tech.dk> typed:
 > Hej Tove
 > Tove Krieger wrote:
 >> Jeg har altid lavet den "kogelage" til pølser, og mig bekendt ligger
 >> Steff Houlbergs pølser ikke i den billige ende - tværtimod.
 >
 > Så kan man jo også¨sige at pris og kvalitet ikke altid hænger sammen.
 > ;)
 >> Jeg fik
 >> forøvrigt tipset fra en Tulip pølsevognsmand.    >
 > Hehe, det siger jo lidt om kvaliteten.
 >
 > Mvh Hauge
 Og så er der lige det store spørgsmål. Hvad forstår du ved ordentlige pølser 
 ? Du må da lige dele den viden med os andre.
 -- 
  Venlig hilsen Tove    Beware of people who dislike cats 
            
             |  |  | 
       Hauge (26-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hauge
 | 
 Dato :  26-07-09 20:57
 | 
 |  | Hej
 Tove Krieger wrote:
 > Og så er der lige det store spørgsmål. Hvad forstår du ved ordentlige
 > pølser ? Du må da lige dele den viden med os andre.
 
 Synes ikke der er nogen af dem jeg har prøvet, jeg synes om. Jeg går så
 normalt heller ikke efter mærket, men efter smagen.
 
 Men Mick Shack lavede en blindtest af pølser i sit Hjemmeservice på DR for
 et par år siden, og der mener jeg det var en gang pøller fra Aldi de vandt.
 Men er ikke 100% sikker.
 Men jeg er meget sjælden køber og spiser af pøller.
 
 Mvh Hauge
 
 
 
 
 |  |  | 
        Tove Krieger (26-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Tove Krieger
 | 
 Dato :  26-07-09 21:07
 | 
 |  | 
 
            In news:4a6cb50b$0$15875$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk,
 Hauge <hauge@CUTsmart-tech.dk> typed:
 > Hej
 > Tove Krieger wrote:
 >> Og så er der lige det store spørgsmål. Hvad forstår du ved ordentlige
 >> pølser ? Du må da lige dele den viden med os andre.
 >
 > Synes ikke der er nogen af dem jeg har prøvet, jeg synes om. Jeg går
 > så normalt heller ikke efter mærket, men efter smagen.
 Jamen nu er det altså Steff Houlbergs pølser vi synes godt om. De har en 
 rigtig god smag.
 > Men Mick Shack lavede en blindtest af pølser i sit Hjemmeservice på
 > DR for et par år siden, og der mener jeg det var en gang pøller fra
 > Aldi de vandt. Men er ikke 100% sikker.
 Der kan man bare se. Jeg har aldrig købt pølser hos Aldi, men det kunne da 
 være at man skulle prøve. Jeg køber ellers kun computere og computerskærme 
 hos Aldi.    > Men jeg er meget sjælden køber og spiser af pøller.
 Det er nu heller ikke noget der er på spisesedlen ret tit her i huset, men 
 en sjælden gang kan de godt lade sig spise, med en lækker varm 
 kartoffelsalat.    -- 
  Venlig hilsen Tove    Beware of people who dislike cats 
            
             |  |  | 
         Ukendt (26-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ukendt
 | 
 Dato :  26-07-09 21:17
 | 
 |  | 
 "Tove Krieger"
 >> Hej
 >> Tove Krieger wrote:
 >>> Og så er der lige det store spørgsmål. Hvad forstår du ved ordentlige
 >>> pølser ? Du må da lige dele den viden med os andre.
 >>
 >> Synes ikke der er nogen af dem jeg har prøvet, jeg synes om. Jeg går
 >> så normalt heller ikke efter mærket, men efter smagen.
 >
 > Jamen nu er det altså Steff Houlbergs pølser vi synes godt om. De har en rigtig god 
 > smag.
 >
 >> Men Mick Shack lavede en blindtest af pølser i sit Hjemmeservice på
 >> DR for et par år siden, og der mener jeg det var en gang pøller fra
 >> Aldi de vandt. Men er ikke 100% sikker.
 >
 > Der kan man bare se. Jeg har aldrig købt pølser hos Aldi, men det kunne da være at man 
 > skulle prøve. Jeg køber ellers kun computere og computerskærme hos Aldi.    >
 >> Men jeg er meget sjælden køber og spiser af pøller.
 >
 > Det er nu heller ikke noget der er på spisesedlen ret tit her i huset, men en sjælden 
 > gang kan de godt lade sig spise, med en lækker varm kartoffelsalat.    >
 > -- 
 > Venlig hilsen Tove    Marburger i City Arkaden (Østergade/Strøget) havde i sin tid
 bla. nogle fantastiske koge pølser, ved ikke om de findes mere.
  -max- 
            
             |  |  | 
       Kent Oldhøj (27-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kent Oldhøj
 | 
 Dato :  27-07-09 15:02
 | 
 |  | "Tove Krieger" <missminimiv@privat.dk> wrote in
 news:4a6cb46f$0$48240$14726298@news.sunsite.dk:
 
 > Og så er der lige det store spørgsmål. Hvad forstår du ved
 > ordentlige pølser ? Du må da lige dele den viden med os andre.
 
 Pølser er et spørgsmål om tillid til ens slagter.
 
 Men skal det være fabriksfremstillet så havde Netto for nogle år siden en
 3-4 forskellige slags pølser i 4 stks pakninger til 20,- kr. De var slet
 ikke så ringe endda. Og ellers holder jeg mig til Sønderjyske Kålpølser
 efter anbefaling her i gruppen.
 
 Er også faldet over nogle økologiske pølser fra Thisted Slagteri som var
 formidable. Men de er svære at finde (eller jeg er for doven til at
 lede).
 
 --
 Fordi folk læser oppefra og ned.
 Hvorfor er topposting irriterende?
 
 
 |  |  | 
  Linde (26-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Linde
 | 
 Dato :  26-07-09 14:57
 | 
 |  | 
 "Gert Krabsen" <fjernkrabsen@fjernkrabsenfjern.dk> skrev i meddelelsen 
 news:4a6b3381$0$48241$14726298@news.sunsite.dk...
 > Jon skrev:
 >> Hvordan undgår man at kogepølser bliver seje i skindet
 >>
 >> Jp
 >
 > Er det ikke noget med et skvæt eddike i kogevandet?
 Det har jeg også hørt, at pøllefar gør. Desuden skulle en anden af hans 
 hemmeligheder være at hælde en øl i pølsevandet...det kan da vist kun være 
 for smagens skyld, men når nu man alligevel har en kasse kolde klar til 
 gutterne såeh er det da værd at prøve  .
 Mvh
 Linde 
            
             |  |  | 
   Emil (26-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Emil
 | 
 Dato :  26-07-09 23:05
 | 
 |  | "Linde" <delinde@gmailfjern.com> wrote:
 
 
 >Desuden skulle en anden af hans
 >hemmeligheder være at hælde en øl i pølsevandet...det kan da vist kun være
 >for smagens skyld, men når nu
 
 Hmmm. Hemmeligheden bestod i, at øllen drikkes, før den hældes i
 pølsevandet (Banegårdspladsen i Århus fra omkring 1967).
 Løgsmagen var egentligt fra hvidløg, som han også var storforbruger
 af.
 
 Lyt aldrig til rygter, bare spis.
 
 
 m.v.h. Emil
 
 
 |  |  | 
  Jean (26-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jean
 | 
 Dato :  26-07-09 16:27
 | 
 |  | Jon skrev:
 > Hvordan undgår man at kogepølser bliver seje i skindet
 
 Prøv at købe fx Langelænder-pølser.
 
 Jeg tilsætter aldrig noget i vandet og de smager fantastisk og "knækker" på
 den rigtige måde.
 
 Mvh Jean.
 
 
 
 |  |  | 
  Hauge (26-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hauge
 | 
 Dato :  26-07-09 16:55
 | 
 |  | Jean wrote:
 > Prøv at købe fx Langelænder-pølser.
 
 Hvad er forskellen på dit indlæg, og det du tuder over at jeg har svaret?
 Altså udover du foreslår et navngiven produkt og jeg spørger om man ikke
 bare skulle købe nogle ordenlige pølser..
 
 /Hauge
 
 
 
 
 |  |  | 
   Jon (28-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jon
 | 
 Dato :  28-07-09 08:51
 | 
 |  | 
 "Hauge" <hauge@CUTsmart-tech.dk> skrev i meddelelsen 
 news:4a6c7c71$0$15892$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > Jean wrote:
 >> Prøv at købe fx Langelænder-pølser.
 >
 > Hvad er forskellen på dit indlæg, og det du tuder over at jeg har svaret?
 > Altså udover du foreslår et navngiven produkt og jeg spørger om man ikke 
 > bare skulle købe nogle ordenlige pølser..
 >
 > /Hauge
 >
 Hej alle
 Jeg spurgte KUN Hvordan undgår man at kogepølser bliver seje i skindet,
 og ikke andet, men det er vel for svært for jer at svare på    Jp 
            
             |  |  | 
    Tove Krieger (28-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Tove Krieger
 | 
 Dato :  28-07-09 11:15
 | 
 |  | 
 
            In news:4a6eadfb$0$15876$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk,
 Jon <xxx@xx.dkx> typed:
 > "Hauge" <hauge@CUTsmart-tech.dk> skrev i meddelelsen
 > news:4a6c7c71$0$15892$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 >> Jean wrote:
 >>> Prøv at købe fx Langelænder-pølser.
 >>
 >> Hvad er forskellen på dit indlæg, og det du tuder over at jeg har
 >> svaret? Altså udover du foreslår et navngiven produkt og jeg spørger
 >> om man ikke bare skulle købe nogle ordenlige pølser..
 >>
 >> /Hauge
 >>
 >
 > Hej alle
 >
 > Jeg spurgte KUN Hvordan undgår man at kogepølser bliver seje i
 > skindet, og ikke andet, men det er vel for svært for jer at svare på
 >    > Jp
 Du skriver "hej alle". Jeg mener da at jeg prøvede at give dig en nogenlunde 
 kvalificeret oplysning. Jeg tror stadig ikke at det er eddiken der gør det, 
 bortset fra at den kogelage giver pølserne en god smag.
 Jeg tror derimod stadig, at det er fordi der er en kæmpe forskel på både 
 prisen og kvaliteten på pølser, og altså også hvilke tarme der er brugt. 
 Måden de bliver kogt på skulle efter min mening ikke betyde noget som helst 
 for skindet.    -- 
  Venlig hilsen Tove    Beware of people who dislike cats 
            
             |  |  | 
    Hauge (28-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hauge
 | 
 Dato :  28-07-09 13:58
 | 
 |  | Jon wrote:
 > Jeg spurgte KUN Hvordan undgår man at kogepølser bliver seje i
 > skindet, og ikke andet, men det er vel for svært for jer at svare på
 
 Nåja, der findes jo mange bagerier, og kan du ikke tåle at trådene i dette
 bliver drejet lidt, så vælger du bare et andet bageri. Men det er måske for
 svært for *dig*?
 
 /Hauge
 
 
 
 
 |  |  | 
     Jon (28-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jon
 | 
 Dato :  28-07-09 14:11
 | 
 |  | 
 "Hauge" <hauge@CUTsmart-tech.dk> skrev i meddelelsen 
 news:4a6ef5d0$0$15893$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > Jon wrote:
 >> Jeg spurgte KUN Hvordan undgår man at kogepølser bliver seje i
 >> skindet, og ikke andet, men det er vel for svært for jer at svare på
 >
 > Nåja, der findes jo mange bagerier, og kan du ikke tåle at trådene i dette 
 > bliver drejet lidt, så vælger du bare et andet bageri. Men det er måske 
 > for svært for *dig*?
 >
 > /Hauge
 >
 Du kan bare skrive at du keder dig, så kan vi finde nogen flere spørgsmål 
   |  |  | 
  Ebbe Kristensen (27-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ebbe Kristensen
 | 
 Dato :  27-07-09 00:27
 | 
 |  | On Jul 26, 10:17 pm, "o-;o\)-max" <maxatbanz.dk> wrote:
 
 > Marburger i City Arkaden (Østergade/Strøget) havde i sin tid
 > bla. nogle fantastiske koge pølser, ved ikke om de findes mere.
 
 Det er desværre ved at være en del år siden at Marburger (eller for
 den sags skyld, City Arkaden) har eksisteret. Men ja, de var gode.
 
 Ebbe
 
 
 |  |  | 
  Ebbe Kristensen (27-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ebbe Kristensen
 | 
 Dato :  27-07-09 05:29
 | 
 |  | 
 
            On Jul 27, 10:08 am, "Max" <Max_J...@post9.tele.dk.invalid> wrote:
 > Kold øl og brændevin er for folk der ikke kan lide det :)
 Kom forbi til en varm pilsner en dag, så vil du nok ændre mening    Ebbe
            
             |  |  | 
  Max (27-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  27-07-09 16:07
 | 
 |  | 
 
            Hej Ebbe
 > Kom forbi til en varm pilsner en dag, så vil du nok ændre mening    Nu har pilsner jo heller ikke noget med øl at gøre.
 -- 
 Mvh Max 
            
             |  |  | 
   camping@fabel.dk (27-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : camping@fabel.dk
 | 
 Dato :  27-07-09 17:50
 | 
 |  | 
 "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i meddelelsen
 news:4a6dc24e$0$15892$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 
 > Nu har pilsner jo heller ikke noget med øl at gøre.
 
 HØRT!
 
 
 
 --
 Med venlig hilsen,
 
 Carsten Stage
 
 
 
 |  |  | 
  Ebbe Kristensen (28-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ebbe Kristensen
 | 
 Dato :  28-07-09 01:25
 | 
 |  | 
 
            On Jul 27, 5:06 pm, "Max" <Max_J...@post9.tele.dk.invalid> wrote:
 > Nu har pilsner jo heller ikke noget med øl at gøre.
 Interessant synspunkt. Og som du sikkert allerede har regnet ud, er
 jeg ikke helt enig    Men jeg kunne da godt tænke mig at få en uddybning af hvorfor f.eks.
 en Pilsner Urquell eller en Budějovický Budvar ikke har noget med øl
 at gøre?
 Ebbe
            
             |  |  | 
  Hauge (28-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hauge
 | 
 Dato :  28-07-09 13:56
 | 
 |  | 
 
            Ebbe Kristensen wrote:
 > Men jeg kunne da godt tænke mig at få en uddybning af hvorfor f.eks.
 > en Pilsner Urquell eller en Budejovický Budvar ikke har noget med øl
 > at gøre?
 Han har ikke smagt dem    Mvh Hauge 
            
             |  |  | 
  Max (28-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  28-07-09 21:09
 | 
 |  | Hej Ebbe
 
 > Men jeg kunne da godt tænke mig at få en uddybning af hvorfor f.eks.
 > en Pilsner Urquell eller en Budějovický Budvar ikke har noget med øl
 > at gøre?
 
 Fordi det er Pilsner selvfølgelig.
 
 --
 Mvh Max
 
 
 
 |  |  | 
   Hauge (28-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hauge
 | 
 Dato :  28-07-09 21:18
 | 
 |  | Hej Max
 
 Max wrote:
 > Fordi det er Pilsner selvfølgelig.
 
 Hvad er en stout så?
 
 Det kan jo heller ikke være en øl, da det jo er en stout.. Eller?
 
 Mvh Hauge
 
 
 
 
 |  |  | 
  oz3jbp (28-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : oz3jbp
 | 
 Dato :  28-07-09 02:53
 | 
 |  | 
 
            On 28 Jul., 09:51, "Jon" <x...@xx.dkx> wrote:
 > "Hauge" <ha...@CUTsmart-tech.dk> skrev i meddelelsennews:4a6c7c71$0$15892$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 >
 > > Jean wrote:
 > >> Prøv at købe fx Langelænder-pølser.
 >
 > > Hvad er forskellen på dit indlæg, og det du tuder over at jeg har svaret?
 > > Altså udover du foreslår et navngiven produkt og jeg spørger om man ikke
 > > bare skulle købe nogle ordenlige pølser..
 >
 > > /Hauge
 >
 > Hej alle
 >
 > Jeg spurgte KUN Hvordan undgår man at kogepølser bliver seje i skindet,
 > og ikke andet, men det er vel for svært for jer at svare på    >
 > Jp
 Kogepølser opvarmes langsom må ikke koge, ca. 75 grader
 i vand tilsat en god sjat eddike og salt, og evt. øl
 Jørgen
            
             |  |  | 
  Jon (28-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jon
 | 
 Dato :  28-07-09 13:36
 | 
 |  | 
 "oz3jbp" <oz3jbp@hotmail.com> skrev i meddelelsen 
 news:1163ec60-5369-4c5c-9eeb-8e4d9d4cc7e3@a13g2000yqc.googlegroups.com...
 On 28 Jul., 09:51, "Jon" <x...@xx.dkx> wrote:
 > "Hauge" <ha...@CUTsmart-tech.dk> skrev i 
 > meddelelsennews:4a6c7c71$0$15892$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 >
 > > Jean wrote:
 > >> Prøv at købe fx Langelænder-pølser.
 >
 > > Hvad er forskellen på dit indlæg, og det du tuder over at jeg har 
 > > svaret?
 > > Altså udover du foreslår et navngiven produkt og jeg spørger om man ikke
 > > bare skulle købe nogle ordenlige pølser..
 >
 > > /Hauge
 >
 > Hej alle
 >
 > Jeg spurgte KUN Hvordan undgår man at kogepølser bliver seje i skindet,
 > og ikke andet, men det er vel for svært for jer at svare på    >
 > Jp
 > Kogepølser opvarmes langsom må ikke koge, ca. 75 grader
 > i vand tilsat en god sjat eddike og salt, og evt. øl
 > Jørgen
 tak, har lige her til middag prøve det med eddike og salt, og det virkede.
 og Tove det er Steff Houlberg Pølser.
 Jp 
            
             |  |  | 
   Tove Krieger (28-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Tove Krieger
 | 
 Dato :  28-07-09 15:06
 | 
 |  | 
 
            In news:4a6ef096$0$15893$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk,
 Jon <xxx@xx.dkx> typed:
 > "oz3jbp" <oz3jbp@hotmail.com> skrev i meddelelsen
 > news:1163ec60-5369-4c5c-9eeb-8e4d9d4cc7e3@a13g2000yqc.googlegroups.com...
 > On 28 Jul., 09:51, "Jon" <x...@xx.dkx> wrote:
 >
 >> Kogepølser opvarmes langsom må ikke koge, ca. 75 grader
 >> i vand tilsat en god sjat eddike og salt, og evt. øl
 >
 >> Jørgen
 >
 > tak, har lige her til middag prøve det med eddike og salt, og det
 > virkede. og Tove det er Steff Houlberg Pølser.
 >
 > Jp
 Det lyder godt. Jeg bruger godt nok ikke salt i kogevandet, men det glæder 
 mig da at vi har samme pølsefabrikant.    -- 
  Venlig hilsen Tove    Beware of people who dislike cats 
            
             |  |  | 
  oz3jbp (28-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : oz3jbp
 | 
 Dato :  28-07-09 10:13
 | 
 |  | 
 
            On 28 Jul., 16:06, "Tove Krieger" <missmini...@privat.dk> wrote:
 > Innews:4a6ef096$0$15893$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk,
 > Jon <x...@xx.dkx> typed:
 >
 > > "oz3jbp" <oz3...@hotmail.com> skrev i meddelelsen
 > >news:1163ec60-5369-4c5c-9eeb-8e4d9d4cc7e3@a13g2000yqc.googlegroups.com....
 > > On 28 Jul., 09:51, "Jon" <x...@xx.dkx> wrote:
 >
 > >> Kogepølser opvarmes langsom må ikke koge, ca. 75 grader
 > >> i vand tilsat en god sjat eddike og salt, og evt. øl
 >
 > >> Jørgen
 >
 > > tak, har lige her til middag prøve det med eddike og salt, og det
 > > virkede. og Tove det er Steff Houlberg Pølser.
 >
 > > Jp
 >
 > Det lyder godt. Jeg bruger godt nok ikke salt i kogevandet, men det glæder
 > mig da at vi har samme pølsefabrikant.    >
 > --
 >  Venlig hilsen Tove    > Beware of people who dislike cats
 hej
 Det fik at vide af en pølsemager at saltet forhindrer, at al saltet i
 pølsen forsvinder ud i kogevandet.
 Jørgen
            
             |  |  | 
  Hauge (28-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hauge
 | 
 Dato :  28-07-09 17:26
 | 
 |  | Hej
 oz3jbp wrote:
 > Det fik at vide af en pølsemager at saltet forhindrer, at al saltet i
 > pølsen forsvinder ud i kogevandet.
 
 Hmm, jeg synes ellers at tarmen plejer at være rimelig tæt.. Det er da i
 hvert fald èn af grundene til at de sprænger når de bliver varmet op.
 
 Mvh Hauge
 
 
 
 
 |  |  | 
   jos (28-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : jos
 | 
 Dato :  28-07-09 22:43
 | 
 |  | Hauge wrote:
 > Hej
 > oz3jbp wrote:
 >> Det fik at vide af en pølsemager at saltet forhindrer, at al saltet i
 >> pølsen forsvinder ud i kogevandet.
 >
 > Hmm, jeg synes ellers at tarmen plejer at være rimelig tæt.. Det er
 > da i hvert fald èn af grundene til at de sprænger når de bliver
 > varmet op.
 > Mvh Hauge
 Er der ikke noget med at saltet kan spadsere gennem tarm?
 var det noget med osmoseeffekt?
 
 finn
 
 
 
 
 |  |  | 
    Emil (29-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Emil
 | 
 Dato :  29-07-09 00:26
 | 
 |  | "jos" <jos@her.dk> wrote:
 
 >Hauge wrote:
 
 >> oz3jbp wrote:
 >>> Det fik at vide af en pølsemager at saltet forhindrer, at al saltet i
 >>> pølsen forsvinder ud i kogevandet.
 
 >> Hmm, jeg synes ellers at tarmen plejer at være rimelig tæt.. Det er
 >> da i hvert fald èn af grundene til at de sprænger når de bliver
 >> varmet op.
 
 >Er der ikke noget med at saltet kan spadsere gennem tarm?
 >  var det noget med osmoseeffekt?
 
 Osmoseeffekten gør, at saltindholdet udlignes på begge sider af
 pølseskindet.
 
 Men - og det er vigtigt for forståelsen - det er _alene_ vandet som
 kan flytte sig. Så Pølsemageren skal nok en tur på skolebænken igen.
 
 Opvarmes en pølse i ferskt vand, vil der således trænge vand ind i
 pølsen, så den bliver saftigere. Vandet vil vandre mod det mest salte,
 for at udligne saltinholdet.
 Man kan give vandet forskellige smagsstoffer, som ønskes overført til
 pølsen, blot man _ikke_ tilsætter salte.
 
 Omvendt vil en pølse i en mættet saltopløsning blive drænet for vand,
 så den udtørrer. Saltning er jo gammelkendt konserveringsmetode.
 
 Osmosen kan kun foregå gennem et skind som er gennemtrængeligt for
 vandmolekyler, og jeg har ingen viden om gennemtrængeligheden for de
 forskellige typer af pølseskind. Generelt er den ikke eksisterende.
 Her vil prikning med en gaffel virke 100%. Men det tager tid. En
 overnatning på køl er nok minimum.
 
 Prikningen vil også forhindre, at skindet revner under opvarmningen -
 specielt hvis opvarmningen foregår meget hurtigt (kogning).
 
 Når skindet revner, er det fordi pølsens vandindhold udvidder sig
 under opvarmningen (uundgåelig naturlov), og fordi skindet er helt
 tæt, så en vandet ikke kan trænge bort.
 En anden medvirkende årsag til revnedannelsen er tilsætninger af div.
 konsistensmidler (gummi), så vandet ikke frit kan slippe ud fra
 kødmassen (eller hvad der nu er puttet i pølsen).
 
 Generelt er svinetarme noget kraftigere og robuste end endre, hvilket
 nedsætter uheldshyppigheden under fyldningen, derfor den lavere pris
 pr. pølse, og det giver så et sejere skind.
 
 Der findes ingen spiselige metoder til at nedbryde skindet på den
 korte tid en opvarmning tager.
 
 
 m.v.h. Emil
 
 
 |  |  | 
     Jon (29-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jon
 | 
 Dato :  29-07-09 08:54
 | 
 |  | 
 "Emil" <emilsen@nowhere.invalid> skrev i meddelelsen
 news:iksu65trd6t10caho9ibpcb3l5meuvctu2@4ax.com...
 > "jos" <jos@her.dk> wrote:
 >
 >>Hauge wrote:
 >
 >>> oz3jbp wrote:
 >>>> Det fik at vide af en pølsemager at saltet forhindrer, at al saltet i
 >>>> pølsen forsvinder ud i kogevandet.
 >
 >>> Hmm, jeg synes ellers at tarmen plejer at være rimelig tæt.. Det er
 >>> da i hvert fald èn af grundene til at de sprænger når de bliver
 >>> varmet op.
 >
 >>Er der ikke noget med at saltet kan spadsere gennem tarm?
 >>  var det noget med osmoseeffekt?
 >
 > Osmoseeffekten gør, at saltindholdet udlignes på begge sider af
 > pølseskindet.
 >
 > Men - og det er vigtigt for forståelsen - det er _alene_ vandet som
 > kan flytte sig. Så Pølsemageren skal nok en tur på skolebænken igen.
 >
 > Opvarmes en pølse i ferskt vand, vil der således trænge vand ind i
 > pølsen, så den bliver saftigere. Vandet vil vandre mod det mest salte,
 > for at udligne saltinholdet.
 > Man kan give vandet forskellige smagsstoffer, som ønskes overført til
 > pølsen, blot man _ikke_ tilsætter salte.
 >
 > Omvendt vil en pølse i en mættet saltopløsning blive drænet for vand,
 > så den udtørrer. Saltning er jo gammelkendt konserveringsmetode.
 >
 > Osmosen kan kun foregå gennem et skind som er gennemtrængeligt for
 > vandmolekyler, og jeg har ingen viden om gennemtrængeligheden for de
 > forskellige typer af pølseskind. Generelt er den ikke eksisterende.
 > Her vil prikning med en gaffel virke 100%. Men det tager tid. En
 > overnatning på køl er nok minimum.
 >
 > Prikningen vil også forhindre, at skindet revner under opvarmningen -
 > specielt hvis opvarmningen foregår meget hurtigt (kogning).
 >
 > Når skindet revner, er det fordi pølsens vandindhold udvidder sig
 > under opvarmningen (uundgåelig naturlov), og fordi skindet er helt
 > tæt, så en vandet ikke kan trænge bort.
 > En anden medvirkende årsag til revnedannelsen er tilsætninger af div.
 > konsistensmidler (gummi), så vandet ikke frit kan slippe ud fra
 > kødmassen (eller hvad der nu er puttet i pølsen).
 >
 > Generelt er svinetarme noget kraftigere og robuste end endre, hvilket
 > nedsætter uheldshyppigheden under fyldningen, derfor den lavere pris
 > pr. pølse, og det giver så et sejere skind.
 >
 > Der findes ingen spiselige metoder til at nedbryde skindet på den
 > korte tid en opvarmning tager.
 >
 >
 > m.v.h. Emil
 
 Du har nok ret, det har jeg ingen viden om, men det lykkes med eddike og
 salt i kogevandet,
 pølser fra samme pose, Steff Houlberg Frankfurter i naturtarm,
 ved første forsøg uden eddike og salt var pølserne seje,
 ved anden forsøg med tilsat eddike og salt var pølserne spiselig og der var
 mere smag i pølsen.
 begge forsøg var med samme mængde vand i gryden.
 
 Jp
 
 
 
 |  |  | 
      jos (29-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : jos
 | 
 Dato :  29-07-09 09:22
 | 
 |  | Først tak til Emil, for en udførlig forklaring.
 >> Der findes ingen spiselige metoder til at nedbryde skindet på den
 >> korte tid en opvarmning tager.
 Vi får hos den lokale slagter nogle hjemmelavede oksekødspølser. De har en
 fortræffelig smag, men er enormt sejge (grænsende til uspiselige) i tarmen,
 som han insisterede på skal være oksetarm, da jeg forslog ham at bruge
 fåretarm.
 
 >>
 >>
 >> m.v.h. Emil
 >
 > Du har nok ret, det har jeg ingen viden om, men det lykkes med eddike
 > og salt i kogevandet,
 > pølser fra samme pose, Steff Houlberg Frankfurter i naturtarm,
 > ved første forsøg uden eddike og salt var pølserne seje,
 > ved anden forsøg med tilsat eddike og salt var pølserne spiselig og
 > der var mere smag i pølsen.
 Jeg tolker Emils forklaring, således at hvis man som jeg, gerne vil have en
 kogt (i modsætning til en stegt) pølse svulmende og saftig, skal man holde
 salt væk fra kogevandet??
 Jeg kan selvfølgeligt godt følge, at med salt trækker man vand ud af pølsen,
 som så bliver lidt mere tør, men sikkert dermed mere koncentreret i
 smagsstofferne.  ??
 
 > begge forsøg var med samme mængde vand i gryden.
 sikkert uden betydning, sålænge pølserne er dækket
 
 finn
 >
 > Jp
 
 
 
 
 |  |  | 
       Emil (29-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Emil
 | 
 Dato :  29-07-09 19:01
 | 
 |  | 
 
            "jos" <jos@her.dk> wrote:
 >Vi får hos den lokale slagter nogle hjemmelavede oksekødspølser. De har en 
 >fortræffelig smag, men er enormt sejge (grænsende til uspiselige) i tarmen, 
 >som han insisterede på skal være oksetarm, da jeg forslog ham at bruge 
 >fåretarm.
 Oksetarme bruges ellers slet ikke til pølser, da de er sejere end de
 billigste kunsttarme. Her er lidt om tarmene til pølser:
 <http://www.tulip.dk/Consumers/Products/Sp%C3%B8rgsm%C3%A5l+og+svar/Poelser.htm> Her kan man se, at kunsttarme også kaldes proteintarme. For at
 nedbryde proteinen kræves et enzym, som f.eks. findes i papaja
 (papaya), annanas og i kiwifrugter, men smagen heraf passer ikke
 rigtigt til pølser. Og friske, modne papajafrugter er tæt på umulige
 at opdrive.
 Man kan også læse, at en ny type proteintarm er eurowienertarmen, der
 har et bedre bid og knæk i forhold til de traditionelle proteintarme.
 Så hold øje med dem.
 Al snak om at salt og eddike kan mørne skindet på under en time er
 rendyrket overtro. Men det bidrager til den gode smag, da noget af
 kogevandet altid vil følge med pølsen.
 Varmebehandling vil også nedbryde skindet; men det går ufatteligt
 langsomt - prøv at koge et stykke læder, til det bliver mørt!
 >Jeg tolker Emils forklaring, således at hvis man som jeg, gerne vil have en 
 >kogt (i modsætning til en stegt) pølse svulmende og saftig, skal man holde 
 >salt væk fra kogevandet??
 Ikke helt. Det vigtige er, at der er _mindre_ salt i kogevandet, end i
 pølsen (pr. kg. masse). Så en saltning af kogevandet med 5 - 8 gram
 (en teskefuld) pr. liter kogevand vil øge _oplevelsen_ af saftighed i
 pølsen.
 Husk at pølser sprækker, når temperaturen kommer over 79 grader.
 >Jeg kan selvfølgeligt godt følge, at med salt trækker man vand ud af pølsen, 
 >som så bliver lidt mere tør, men sikkert dermed mere koncentreret i 
 >smagsstofferne.  ??
 Jo, men man kan tørre (røge) pølserne først, så smagsstofferne
 inddampes i pølserne. I saltvand trækkes også de vandopløselige
 smagsstoffer ud af dem.
 m.v.h. Emil
            
             |  |  | 
  Tove Krieger (28-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Tove Krieger
 | 
 Dato :  28-07-09 18:35
 | 
 |  | 
 
            In news:9826ddd7-b0b5-4a66-b57b-bace764d9bca@w6g2000yqw.googlegroups.com,
 oz3jbp <oz3jbp@hotmail.com> typed:
 > On 28 Jul., 16:06, "Tove Krieger" <missmini...@privat.dk> wrote:
 >> Innews:4a6ef096$0$15893$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk,
 >> Jon <x...@xx.dkx> typed:
 >>
 >>> "oz3jbp" <oz3...@hotmail.com> skrev i meddelelsen
 >>> news:1163ec60-5369-4c5c-9eeb-8e4d9d4cc7e3@a13g2000yqc.googlegroups.com...
 >>> On 28 Jul., 09:51, "Jon" <x...@xx.dkx> wrote:
 >>
 >>>> Kogepølser opvarmes langsom må ikke koge, ca. 75 grader
 >>>> i vand tilsat en god sjat eddike og salt, og evt. øl
 >>
 >>>> Jørgen
 >>
 >>> tak, har lige her til middag prøve det med eddike og salt, og det
 >>> virkede. og Tove det er Steff Houlberg Pølser.
 >>
 >>> Jp
 >>
 >> Det lyder godt. Jeg bruger godt nok ikke salt i kogevandet, men det
 >> glæder mig da at vi har samme pølsefabrikant.    >>
 >> --
 >> Venlig hilsen Tove    >> Beware of people who dislike cats
 >
 > hej
 >
 > Det fik at vide af en pølsemager at saltet forhindrer, at al saltet i
 > pølsen forsvinder ud i kogevandet.
 >
 > Jørgen
 Jeg skrev godt nok, at jeg ikke kommer salt i kogevandet, men den Knorr 
 suppetern jeg kommer i, vil jo gøre det ud for det samme. Det er altså også 
 en fordel at komme løgbåde i vandet foruden eddiken..    -- 
  Venlig hilsen Tove    Beware of people who dislike cats 
            
             |  |  | 
  Klaus Alexander Seis~ (28-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  28-07-09 23:25
 | 
 |  | 
 
            Finn skrev:
 > Er der ikke noget med at saltet kan spadsere gennem tarm?
 >   var det noget med osmoseeffekt?
 Hvis tarmen fungerer som en halvgennemtrængelig membran, hvilket jeg 
 ikke aner om den gør, vil vandet — ikke saltet — bevæge sig fra siden 
 med den laveste saltkoncentration (= højeste vandkoncentration) til 
 siden med højeste saltkoncentration (= laveste vandkoncentration).
 Mvh,
 -- 
 Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/ |  |  | 
  Ebbe Kristensen (29-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ebbe Kristensen
 | 
 Dato :  29-07-09 01:58
 | 
 |  | 
 
            On Jul 28, 10:08 pm, "Max" <Max_J...@post9.tele.dk.invalid> wrote:
 > > Men jeg kunne da godt tænke mig at få en uddybning af hvorfor f.eks.
 > > en Pilsner Urquell eller en Budějovický Budvar ikke har noget med øl
 > > at gøre?
 >
 > Fordi det er Pilsner selvfølgelig.
 Det er s'gu ' en ommer, Max    Øl er den generelle betegnelse for en gæret alkoholisk drik lavet af
 malt, vand, humle og gær - og det er da osse sådan pilsner er lavet.
 At sige at pilsner ikke er øl, svarer til at sige at spaghetti ikke er
 pasta. Du kan mene at pilsner ikke er interessant (hvilket jeg for en
 del pilsnertypers vedkommende er helt enig i) men du kan ikke påstå at
 pilsner ikke er øl medmindre du har en meget alternativ opfattelse af
 hvad betegnelsen 'øl' dækker over - og i så fald må du da gerne dele
 den med os, så vi bedre kan forstå hvad du mener.
 Ebbe
            
             |  |  | 
  Max (30-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  30-07-09 16:09
 | 
 |  | 
 
            Hej Ebbe
 > Det er s'gu ' en ommer, Max    > At sige at pilsner ikke er øl, svarer til at sige at spaghetti ikke er
 > pasta. Du kan mene at pilsner ikke er interessant (hvilket jeg for en
 > del pilsnertypers vedkommende er helt enig i) men du kan ikke påstå at
 > pilsner ikke er øl medmindre du har en meget alternativ opfattelse af
 > hvad betegnelsen 'øl' dækker over - og i så fald må du da gerne dele
 > den med os, så vi bedre kan forstå hvad du mener.
 Nu er pasta jo et meget bredt begreb der spænder fra æggenudler
 til den almindelige spagetti, ligeledes er det jo med øl. Pilsner er
 brygget på undergær og det er en øltype som er klar og jeg personlig
 har ikke meget til overs for disse typer. Men hvis man har knoklet
 sammen med andre og sveder og er tørstig, ja så kan en kold pilsner
 da godt bruges til at slukke tørsten, men til mad og almindelig nydelse
 har den intet at gøre i min verden.
 -- 
 Mvh Max 
            
             |  |  | 
  Ebbe Kristensen (31-07-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ebbe Kristensen
 | 
 Dato :  31-07-09 01:22
 | 
 |  | 
 
            On Jul 30, 5:09 pm, "Max" <Max_J...@post9.tele.dk.invalid> wrote:
 > [...] Pilsner er
 > brygget på undergær og det er en øltype som er klar og jeg personlig
 > har ikke meget til overs for disse typer. Men hvis man har knoklet
 > sammen med andre og sveder og er tørstig, ja så kan en kold pilsner
 > da godt bruges til at slukke tørsten, men til mad og almindelig nydelse
 > har den intet at gøre i min verden.
 Jeg har det helt fint med at du ikke synes pilsner er interessant.
 Heldigvis er der jo rigeligt med alternativer.
 Og hvis vi ikke havde forskellig smag og behag, ville denne gruppe
 godt nok være kedelig    Ebbe
            
             |  |  | 
 |  |