Klaus Alexander Seistrup <klaus@seistrup.dk> wrote in news:h3slur$3iv$1
@zdani.szn.dk:
> Jeg har brugt alm. kaffebønner til stempelkaffe i min. 30 år, og 
> har svært ved at se behovet for at købe specialmalede bønner til 
> en stempelkande.
> Mit råd er:  Find den kaffe, eller de kaffer, du synes bedst om, 
> og blæs på hvordan formalingen er (måske lige med undtagelse af 
> espressobønner).
Det er bryggemetoden der afgører hvor fint bønnerne skal være malede.
Jo kortere tid vandet er i kontakt med bønnerne, jo finere skal de være 
malet for at smagen kan nå at trække ud. Derfor skal bønner til 
espresso være malet meget fint.
Og derfor foretrækker mange at bønner til stempelkander (hvor bønnerne 
forbliver i kontakt med vandet), males grovere, så det tager længere 
tid før bitterstofferne bliver fremtrædende i kaffen. Men det er der jo 
nogen der godt kan li' 
 
Hvis man vil handle kaffebønner m.m. IRL i København, kan jeg anbefale 
Moccashop i Smallegade på Frederiksberg. 
www.moccashop.dk. De rister 
flere gange om ugen.
-- 
Fordi folk læser oppefra og ned.
Hvorfor er topposting irriterende?