|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Vin til foi gras Fra : Jens Ole Jensen
 | 
 Dato :  12-01-09 22:23
 | 
 |  | Hvilken vin kan anbefales til foi gras?
 
 
 Med venlig hilsen
 
 
 Jens Ole Jensen
 
 
 
 
 |  |  | 
  Jens Bruun (12-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Bruun
 | 
 Dato :  12-01-09 22:51
 | 
 |  | "Jens Ole Jensen" <jojensen@deltadata.dk> skrev i en meddelelse
 news:496bb4a7$0$56767$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk
 
 > Hvilken vin kan anbefales til foi gras?
 
 Det er en no-brainer: Chateau d'Yquem (Sauternes).
 
 --
 -Jens B.
 
 D.e.f.f.e.s.
 
 
 
 
 |  |  | 
  Gert Krabsen (13-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Gert Krabsen
 | 
 Dato :  13-01-09 08:38
 | 
 |  | Jens Bruun skrev:
 > "Jens Ole Jensen" <jojensen@deltadata.dk> skrev i en meddelelse
 > news:496bb4a7$0$56767$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk
 >
 >> Hvilken vin kan anbefales til foi gras?
 >
 > Det er en no-brainer: Chateau d'Yquem (Sauternes).
 >
 
 Kommer nu an på, hvordan og med hvilket tilbehør det serveres: fersk,
 stegt eller som terrine..
 
 
 |  |  | 
   N/A (14-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : N/A
 | 
 Dato :  14-01-09 14:01
 | 
 |  | 
 
 
 |  |  | 
    N/A (14-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : N/A
 | 
 Dato :  14-01-09 14:01
 | 
 |  | 
 
 
 |  |  | 
  Henrik (13-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Henrik
 | 
 Dato :  13-01-09 12:28
 | 
 |  | Jeg syns Sauterne er for sød og klistret. Prøv med en Gewurtstrauminer fra
 Alsaze.
 Henrik
 
 "Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 news:NpKdnTCVkLPlJvbUnZ2dnUVZ8rednZ2d@giganews.com...
 > "Jens Ole Jensen" <jojensen@deltadata.dk> skrev i en meddelelse
 > news:496bb4a7$0$56767$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk
 >
 >> Hvilken vin kan anbefales til foi gras?
 >
 > Det er en no-brainer: Chateau d'Yquem (Sauternes).
 >
 > --
 > -Jens B.
 >
 > D.e.f.f.e.s.
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
   Jens Ole Jensen (13-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Ole Jensen
 | 
 Dato :  13-01-09 13:05
 | 
 |  | 
 > Jeg syns Sauterne er for sød og klistret. Prøv med en Gewurtstrauminer fra
 > Alsaze.
 Jeg har en Gewürtstraminer fra 1987 stående. Lejligheden ville være passende 
 til at åbne den, men hvis det er en kikser vil det være en dobbelt 
 katastrofe.
 Garanterer du?     Jens Ole 
            
             |  |  | 
    Herluf Holdt, 3140 (13-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Herluf Holdt, 3140
 | 
 Dato :  13-01-09 13:16
 | 
 |  | Jens Ole Jensen skrev:
 
 > Jeg har en Gewürtstraminer fra 1987 stående. Lejligheden
 > ville være passende til at åbne den, men hvis det er en
 > kikser vil det være en dobbelt katastrofe.
 
 Stående?
 Jeg troede at sådan en gammel svend skulle ligge ned.
 
 --
 Herluf :·)
 
 
 
 |  |  | 
     Jens Ole Jensen (13-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Ole Jensen
 | 
 Dato :  13-01-09 13:50
 | 
 |  | 
 
            Den ligger...!     "Herluf Holdt, 3140" <herlufholdtFJERN@privat.dk> skrev i en meddelelse 
 news:496c85fc$0$56793$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 > Jens Ole Jensen skrev:
 >
 >> Jeg har en Gewürtstraminer fra 1987 stående. Lejligheden
 >> ville være passende til at åbne den, men hvis det er en
 >> kikser vil det være en dobbelt katastrofe.
 >
 > Stående?
 > Jeg troede at sådan en gammel svend skulle ligge ned.
 >
 > -- 
 > Herluf :·) 
            
             |  |  | 
    wx (14-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : wx
 | 
 Dato :  14-01-09 17:24
 | 
 |  | 
 "Jens Ole Jensen" <jojensen@deltadata.dk> skrev i meddelelsen
 news:496c8365$0$56793$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 >
 >> Jeg syns Sauterne er for sød og klistret. Prøv med en Gewurtstrauminer
 >> fra
 >> Alsaze.
 >
 >
 >
 > Jeg har en Gewürtstraminer fra 1987 stående. Lejligheden ville være
 > passende til at åbne den, men hvis det er en kikser vil det være en
 > dobbelt katastrofe.
 
 Gewürtstraminer har stort set ingen syre og regnes derfor ikke for
 langtidsholdbare, m.m. den er sød. Under alle omstændigheder vil jeg tilråde
 at den drikkes snart, med eller uden fjerkrælever.
 God fornøjelse.
 
 
 
 |  |  | 
  Kasper Bergholt (13-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kasper Bergholt
 | 
 Dato :  13-01-09 19:01
 | 
 |  | 
 
            On Mon, 12 Jan 2009 22:50:38 +0100, "Jens Bruun"
 <bruun_jens@hotmail.com> wrote:
 >"Jens Ole Jensen" <jojensen@deltadata.dk> skrev i en meddelelse
 >news:496bb4a7$0$56767$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk
 >
 >> Hvilken vin kan anbefales til foi gras?
 >
 >Det er en no-brainer: Chateau d'Yquem (Sauternes).
 Ja, det er et klassisk og dyrt match.
 Der laves fremragende ædelsøde vine på tæt på og langt fra. Prøv fx de
 ædelsøde vine fra Loupiac el. Monbazillac. 
 Tyskland og Østrig er også leveringsdygtige i fremragende vine fra
 beerenausleseniveau  og op -- trockenbeerenauslse & eiswein. Tidligere
 i tråden har det været anført, at sauternes kan virke for klistret og
 sødt på nogen, og andre har svært ved at forholde sig til de toner den
 ædle råd (botrytis) tilfører vinen.
 I Østrig findes der varierende sødmegrader -- fra den lette sødme til
 ekstreme mængder (restsukkermængder omkring 300 gram per liter) --
 lige så med graden af ædelråd. Druer kunne være chardonnay, grüner
 veltliner (som er Østrigs nationaldrue), riesling el. andet. Kongen af
 de ædelsøde vine er/var Kracher, som døde forrige år. Der er cuvéer i
 mange forskellige kvalitetsniveauer og prisklasser. Vinene herfra
 serveret på landets førende restauranter -- og sågar også i Frankrig.
 Jeg har i Lyon fået Kracher i glasset som en del af en tasting menu på
 en michelinrestaurant.
 Der laves også hvid Banyuls, det kunne også være en mulighed, hvis der
 skal eksperimenteres lidt mere.
 Gewürztraminer i en eller anden afskygning, gerne med god sødme, måske
 en vendage tardive, er også et godt bud.
 En uspecificeret flaske fra 1987 ville jeg under ingen omstændigheder
 forsøge mig med -- uden backup vel at mærke.
 ---
 Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net  (Bergholts opskrifter)
            
             |  |  | 
   Jens Ole Jensen (13-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Ole Jensen
 | 
 Dato :  13-01-09 21:49
 | 
 |  | 
 
 > En uspecificeret flaske fra 1987 ville jeg under ingen omstændigheder
 > forsøge mig med -- uden backup vel at mærke.
 
 Den grwuetztraminer jeg har "liggende" er 13% alkohol og fra distriktet
 Kaefferkopf ved Ammerswihr lidt nord for Colmar.
 
 
 Med venlig hilsen
 
 Jens Ole Jensen
 
 
 
 
 |  |  | 
    wx (14-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : wx
 | 
 Dato :  14-01-09 17:27
 | 
 |  | 
 "Jens Ole Jensen" <jojensen@deltadata.dk> skrev i meddelelsen
 news:496cfe30$0$56784$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 >
 >
 >> En uspecificeret flaske fra 1987 ville jeg under ingen omstændigheder
 >> forsøge mig med -- uden backup vel at mærke.
 >
 > Den grwuetztraminer jeg har "liggende" er 13% alkohol og fra distriktet
 > Kaefferkopf ved Ammerswihr lidt nord for Colmar.
 >
 >
 > Med venlig hilsen
 >
 > Jens Ole Jensen
 Kaefferkopf  har et godt ry og blev ophøjet til grad cru for 2-3 år
 siden.Men den skal ikke gemmes længere!
 
 
 
 |  |  | 
   wx (14-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : wx
 | 
 Dato :  14-01-09 17:45
 | 
 |  | 
 "Kasper Bergholt" <mxnxgx@tiscali.dk> skrev i meddelelsen 
 news:rvkpm45vhsl82c1j1lm6kadbhr3k60phnv@4ax.com...
 > On Mon, 12 Jan 2009 22:50:38 +0100, "Jens Bruun"
 > <bruun_jens@hotmail.com> wrote:
 >
 >>"Jens Ole Jensen" <jojensen@deltadata.dk> skrev i en meddelelse
 >>news:496bb4a7$0$56767$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk
 >>
 >
 > I Østrig findes der varierende sødmegrader -- fra den lette sødme til
 > ekstreme mængder (restsukkermængder omkring 300 gram per liter) --
 > lige så med graden af ædelråd. Druer kunne være chardonnay, grüner
 > veltliner (som er Østrigs nationaldrue), riesling el. andet. Kongen af
 > de ædelsøde vine er/var Kracher, som døde forrige år. Der er cuvéer i
 > mange forskellige kvalitetsniveauer og prisklasser. Vinene herfra
 > serveret på landets førende restauranter -- og sågar også i Frankrig.
 > Jeg har i Lyon fået Kracher i glasset som en del af en tasting menu på
 > en michelinrestaurant.
 > Kasper Bergholt
 > http://www.bergholt.net  (Bergholts opskrifter)
 >
 Der laves så meget ufattelig god prædikatsvin i Illmitz, ikke kun Kracher, 
 for området er spækket med gode vinmagere. Og så er de til at betale (på 
 stedet), selvom de aldrig bliver så billige som lige efter vinskandalen i 
 starten af '80-erne.
 I DK er man ved at opdage østrisk vin, men fortrinsvis veltliner og tørre 
 riesling. Søde vine er ikke særlig populære i DK.
 Men jeg vil da gerne komme med et alternativt forslag til en sød vin: Tokay 
 Aszu. De kan fås herhjemme, fx. i Munkebo, se http://www.ungarskevine.dk/ |  |  | 
  Kevin Borbye Edelvan~ (13-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~
 | 
 Dato :  13-01-09 03:40
 | 
 |  | On 13 Jan., 08:37, Gert Krabsen <fjernkrab...@fjernkrabsenfjern.dk>
 wrote:
 
 > Kommer nu an på, hvordan og med hvilket tilbehør det serveres: fersk,
 > stegt eller som terrine..
 
 Jeg har svært ved at se en god sauternes ramme forbi på såvel fersk,
 stegt som terrine.
 
 Om man skulle kunne tænke sig til tilbehør, som ville give mismatch
 til sauternes ved jeg ikke, men jeg har svært ved at forestille mig
 det.
 
 Mvh
 Kevin Borbye Edelvang
 
 
 |  |  | 
  Gert Krabsen (13-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Gert Krabsen
 | 
 Dato :  13-01-09 12:35
 | 
 |  | 
 
            Kevin Borbye Edelvang skrev:
 > On 13 Jan., 08:37, Gert Krabsen <fjernkrab...@fjernkrabsenfjern.dk>
 > wrote:
 > 
 >> Kommer nu an på, hvordan og med hvilket tilbehør det serveres: fersk,
 >> stegt eller som terrine..
 > 
 > Jeg har svært ved at se en god sauternes ramme forbi på såvel fersk,
 > stegt som terrine.
 > 
 > Om man skulle kunne tænke sig til tilbehør, som ville give mismatch
 > til sauternes ved jeg ikke, men jeg har svært ved at forestille mig
 > det.
 For kun at nævne det mest ekstreme: Tournedos Rossini?    Der findes mange andre eksempler på tilbehør, der ville slå sauternen 
 til lirekassemand: Balsamicosause, ristede svampe, stegt andebryst m.v.
            
             |  |  | 
   Padre (13-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Padre
 | 
 Dato :  13-01-09 20:27
 | 
 |  | 
 
            "Gert Krabsen" <fjernkrabsen@fjernkrabsenfjern.dk> wrote in message 
 news:496c7a71$0$90266$14726298@news.sunsite.dk...
 > For kun at nævne det mest ekstreme: Tournedos Rossini?    >
 > Der findes mange andre eksempler på tilbehør, der ville slå sauternen til 
 > lirekassemand: Balsamicosause, ristede svampe, stegt andebryst m.v.
 Mener du at de ting ville ødelæggen smagen af en sauternes?
 Personligt ville jeg mene, at der skulle en meget kraftig éndimensional smag 
 til som oversaltede fritter, surtsyltede agurker eller en marengs.
 -- 
 Padre 
            
             |  |  | 
    Gert Krabsen (13-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Gert Krabsen
 | 
 Dato :  13-01-09 20:52
 | 
 |  | 
 
            Padre skrev:
 > "Gert Krabsen" <fjernkrabsen@fjernkrabsenfjern.dk> wrote in message 
 > news:496c7a71$0$90266$14726298@news.sunsite.dk...
 > 
 > 
 >> For kun at nævne det mest ekstreme: Tournedos Rossini?    >>
 >> Der findes mange andre eksempler på tilbehør, der ville slå sauternen til 
 >> lirekassemand: Balsamicosause, ristede svampe, stegt andebryst m.v.
 > 
 > Mener du at de ting ville ødelæggen smagen af en sauternes?
 Ikke nødvendigvis ødelægge - jeg synes bare ikke, de passer sammen.
            
             |  |  | 
    N/A (14-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : N/A
 | 
 Dato :  14-01-09 14:01
 | 
 |  | 
 
 
 |  |  | 
  N/A (13-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : N/A
 | 
 Dato :  13-01-09 12:35
 | 
 |  | 
 
 
 |  |  | 
  Kevin Borbye Edelvan~ (13-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~
 | 
 Dato :  13-01-09 05:24
 | 
 |  | 
 
            On 13 Jan., 13:04, "Jens Ole Jensen" <jojen...@deltadata.dk> wrote:
 > Garanterer du?     Sådan en flaske kan man ikke garantere for, sørg dog for at have en
 backup. Det behøver jo ikke være Jenses d'Yquem, en mindre ambitiøs
 sauternes vil sikkert kunne gøre jobbet.
 Mvh
 Kevin Borbye Edelvang
            
             |  |  | 
  Jens Bruun (13-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Bruun
 | 
 Dato :  13-01-09 17:24
 | 
 |  | "Kevin Borbye Edelvang" <edelvang@gmail.com> skrev i en meddelelse
 news:527a3375-4879-4487-b1e7-3d870a26c7c6@t39g2000prh.googlegroups.com
 
 > Sådan en flaske kan man ikke garantere for, sørg dog for at have en
 > backup. Det behøver jo ikke være Jenses d'Yquem, en mindre ambitiøs
 > sauternes vil sikkert kunne gøre jobbet.
 
 Enig, men nu blev der jo ikke nævnt økonomiske grænser i det oprindelige
 spørgsmål. Aldi har faktisk en OK Sauternes på tilbud pt. Vistnok 60,- for ½
 flaske nogenlunde hæderlig Sauternes.
 
 --
 -Jens B.
 
 D.e.f.f.e.s.
 
 
 
 
 |  |  | 
  Kevin Borbye Edelvan~ (13-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~
 | 
 Dato :  13-01-09 10:18
 | 
 |  | On 13 Jan., 17:24, "Jens Bruun" <bruun_j...@hotmail.com> wrote:
 
 > "Kevin Borbye Edelvang" <edelv...@gmail.com> skrev i en meddelelsenews:527a3375-4879-4487-b1e7-3d870a26c7c6@t39g2000prh.googlegroups.com
 
 > Enig, men nu blev der jo ikke nævnt økonomiske grænser i det oprindelige
 > spørgsmål. Aldi har faktisk en OK Sauternes på tilbud pt. Vistnok 60,- for ½
 > flaske nogenlunde hæderlig Sauternes.
 
 Det var dæleme billigt, hvis den er værd at drikke. Afsted med mig :)
 
 Sauternes er bare fantastisk, og sådan er det! Jeg kan finde på at
 servere foie gras i den ene ende af et måltid og crème brûlée i den
 anden, bare for at få sauternes to gange!
 
 Mvh
 Kevin Borbye Edelvang
 
 
 |  |  | 
  Anders Halskov-Jense~ (13-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Anders Halskov-Jense~
 | 
 Dato :  13-01-09 21:20
 | 
 |  | 
 "Jens Ole Jensen" <jojensen@deltadata.dk> skrev i en meddelelse 
 news:496bb4a7$0$56767$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 > Hvilken vin kan anbefales til foi gras?
 >
 >
 > Med venlig hilsen
 >
 >
 > Jens Ole Jensen
 Jeg er en af dem, der som Kasper nævner, ikke er specielt vild med matchet 
 "Foie gras/sauternes", men foretrækker vin med mere syre. Tysk riesling på 
 auslese eller beerenausleseniveau har for mig en bedre balance mellem syre 
 og sødme til at matche den fede lever. Nogle foretrækker mere alkohol til at 
 klare fedtet hvorfor en riesling Vendange Tardive(senthøstet) fra Alsace 
 også er en mulighed.
 Anders
www.vinkritik.dk
www.decorked.dk
http://spisdrik.blogspot.com  (senest med rieslinganmeldelser) 
            
             |  |  | 
  Christian B. Andrese~ (14-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Christian B. Andrese~
 | 
 Dato :  14-01-09 02:00
 | 
 |  | 
 
            On Jan 13, 6:18 pm, Kevin Borbye Edelvang <edelv...@gmail.com> wrote:
 > On 13 Jan., 17:24, "Jens Bruun" <bruun_j...@hotmail.com> wrote:
 >
 > > "Kevin Borbye Edelvang" <edelv...@gmail.com> skrev i en meddelelsenews:527a3375-4879-4487-b1e7-3d870a26c7c6@t39g2000prh.googlegroups.com
 > > Enig, men nu blev der jo ikke nævnt økonomiske grænser i det oprindelige
 > > spørgsmål. Aldi har faktisk en OK Sauternes på tilbud pt. Vistnok 60,- for ½
 > > flaske nogenlunde hæderlig Sauternes.
 >
 > Det var dæleme billigt, hvis den er værd at drikke. Afsted med mig :)
 >
 > Sauternes er bare fantastisk, og sådan er det! Jeg kan finde på at
 > servere foie gras i den ene ende af et måltid og crème brûlée i den
 > anden, bare for at få sauternes to gange!
 Vi skal faktisk have crème brûlée her i weekenden og har selv tænkt på
 hvad vi skal have til, og du vil mene at sådan en vin vil være god til
 det ?
 --
 Christian......http://www.yee-haw.dk Hold afstand....
 Så kan det være vi andre ikke skal holde i kø i evigheder.
            
             |  |  | 
  Padre (14-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Padre
 | 
 Dato :  14-01-09 02:31
 | 
 |  | 
 
            On 13 Jan., 20:52, Gert Krabsen <fjernkrab...@fjernkrabsenfjern.dk>
 wrote:
 > Padre skrev:
 > >> Der findes mange andre eksempler på tilbehør, der ville slå sauternen til
 > >> lirekassemand: Balsamicosause, ristede svampe, stegt andebryst m.v.
 >
 > > Mener du at de ting ville ødelæggen smagen af en sauternes?
 >
 > Ikke nødvendigvis ødelægge - jeg synes bare ikke, de passer sammen.
 Skulle stegt andebryst eller ristede svampe ikke kunne gå med
 sauternes?
 Smag og behag kan som bekendt ikke diskuteres    Balsamicosaucen er jeg nok enig med dig i, hvis dne som jeg
 forestiller mig, tangerer det sure.
 --
 padre
            
             |  |  | 
  Gert Krabsen (14-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Gert Krabsen
 | 
 Dato :  14-01-09 14:01
 | 
 |  | 
 
            Padre skrev:
 > On 13 Jan., 20:52, Gert Krabsen <fjernkrab...@fjernkrabsenfjern.dk>
 > wrote:
 >> Padre skrev:
 > 
 >>>> Der findes mange andre eksempler på tilbehør, der ville slå sauternen til
 >>>> lirekassemand: Balsamicosause, ristede svampe, stegt andebryst m.v.
 >>> Mener du at de ting ville ødelæggen smagen af en sauternes?
 >> Ikke nødvendigvis ødelægge - jeg synes bare ikke, de passer sammen.
 > 
 > Skulle stegt andebryst eller ristede svampe ikke kunne gå med
 > sauternes?
 > 
 > Smag og behag kan som bekendt ikke diskuteres    > 
 Tværtimod - det kan diskuteres i evigheder, uden at man bliver enige    |  |  | 
  Padre (14-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Padre
 | 
 Dato :  14-01-09 06:50
 | 
 |  | 
 
            On 14 Jan., 14:00, Gert Krabsen <fjernkrab...@fjernkrabsenfjern.dk>
 wrote:
 > Tværtimod - det kan diskuteres i evigheder, uden at man bliver enige    Så sandt som det er sagt    --
 padre
            
             |  |  | 
  Kevin Borbye Edelvan~ (14-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~
 | 
 Dato :  14-01-09 14:05
 | 
 |  | On 14 Jan., 09:59, "Christian B. Andresen" <t...@tiscali.dk> wrote:
 
 > Vi skal faktisk have crème brûlée her i weekenden og har selv tænkt på
 > hvad vi skal have til, og du vil mene at sådan en vin vil være god til
 > det ?
 
 Ja, er du gal!
 
 Mvh
 Kevin Borbye Edelvang
 
 
 |  |  | 
 |  |