|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | forslag til kage Fra : Sabina H.
 | 
 Dato :  08-01-09 21:44
 | 
 |  | ja, jeg ved det godt.... jeg BURDE bage selv, og ikke ty til nemme
 løsninger, men sagen er den at jeg ganske enkelt ikke har tiden og energien
 til at bage selv helt fra bunden, så her kommer mit dilemma...
 
 jeg skal gerne servere (næsten) friskbagte lækre kager til en flok gæster på
 lørdag..
 planen er at jeg skal bage dem fredag aften, og det punkt er jeg sådan set
 ikke så bekymret for...
 jeg vil bage en drømme kage fra brovst, som jeg allerede har tjek på hvordan
 jeg gør ekstra lækker, men så vil jeg også gerne lave en gulerodskage...
 
 jeg har købt en færdig pulverblanding fra Amo, som jeg gerne vil friske lidt
 op på... det er så her jeg kommer lidt til kort...
 der er forslag om at komme lime i kagen og revet limeskal på toppen, og det
 er sådan set også fint, men vil jeg også kunne komme friskrevet gulerod i
 dejen evt, for at gøre den ekstra saftig?
 hvad med at gøre glasuren mere cremet, kan man evt røre den medfølgende
 pulver i en friskost i stedet?
 
 til mit forsvar skal siges at jeg skal giftes om formiddagen og ud og spise
 på restaurant til frokost, så det er for at kunne invitere dem der måtte
 have lyst til det, hjem til en kop kaffe og et stykke kage af en art... der
 bliver også serveret frisk frugt....
 --
 Knus,
 Sabina
 
 
 
 |  |  | 
  Max (08-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  08-01-09 22:03
 | 
 |  | Hej Sabina
 
 > ja, jeg ved det godt.... jeg BURDE bage selv, og ikke ty til nemme
 > løsninger, men sagen er den at jeg ganske enkelt ikke har tiden og
 
 Den nemmeste løsning ville have været at bage f.eks. en Sacre Torte
 for en uges tid siden, den bliver kun bedre af at stå og vente.
 
 --
 Mvh Max
 
 
 
 |  |  | 
  Sabina H. (08-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Sabina H.
 | 
 Dato :  08-01-09 23:09
 | 
 |  | "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> wrote in message
 news:496669eb$0$15877$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > Hej Sabina
 >
 >> ja, jeg ved det godt.... jeg BURDE bage selv, og ikke ty til nemme
 >> løsninger, men sagen er den at jeg ganske enkelt ikke har tiden og
 >
 > Den nemmeste løsning ville have været at bage f.eks. en Sacre Torte
 > for en uges tid siden, den bliver kun bedre af at stå og vente.
 
 
 hehe, ja nu ANER jeg ikke hvad det er for en svend, men jeg stoler da på
 dig....
 men som jeg også skrev til Trine, så er det ikke lige det jeg er ude i...
 bryllupsplanlægningen har været forholdsvis kort, og det bliver et begrænset
 selskab, men det behøver ikke betyder købekage fra den lokale bager eller
 supermarked....
 
 netop derfor håbede jeg at der var nogle der kendte lidt fif og ideer til at
 fikse på en allerede udemærket kage...
 
 --
 Knus,
 Sabina
 
 
 
 |  |  | 
  Trine Kornum Christi~ (08-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~
 | 
 Dato :  08-01-09 22:11
 | 
 |  | 
 
            "Sabina H." <sabina@mandezonen.dk> writes:
 > ja, jeg ved det godt.... jeg BURDE bage selv, og ikke ty til nemme
 > løsninger, men sagen er den at jeg ganske enkelt ikke har tiden og
 > energien til at bage selv helt fra bunden, så her kommer mit dilemma...
 Der er nu ellers muligheder nok, der er hurtige og nemme. Og hvis du
 alligevel vil til at ændre på pulverkager, så kan du ligeså nemt gøre
 det selv.
 Et forslag, som sagtens kan bages dagen før: Kokoskager med æbler og
 kanel. 
 Ingredienser
     * 150 gram smør eller margarine, flydende er fint
     * 3 æg
     * 2 kopper sukker
     * 125 gram kokosmel
     * 1 kop mel 
     * 1 æble, skrællet og skåret i små tern
     * 1/2 tsk. kanel
 Fremgangsmåde
    1. Det hele piskes sammen.
    2. Fyldes i små forme, de skal fyldes lige knap 3/4.
    3. Bages 15 minutter ved 200 grader. 
 Du kan også bare droppe æble og kanel, så er det endnu nemmere. Og de
 smager altså godt. Så vidt jeg husker bliver der ca. 12 kager af
 opskriften.
 Mvh Trine
 -- 
 Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
 Stor brugskunstforretning med fuldt sortiment i de søde Gjøltrolde
http://www.triane.dk  - I Biersted, nord for Aalborg
            
             |  |  | 
  Sabina H. (08-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Sabina H.
 | 
 Dato :  08-01-09 23:07
 | 
 |  | "Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> wrote in message
 news:ud4ex33mz.fsf@trinekc.dk...
 > "Sabina H." <sabina@mandezonen.dk> writes:
 >
 >> ja, jeg ved det godt.... jeg BURDE bage selv, og ikke ty til nemme
 >> løsninger, men sagen er den at jeg ganske enkelt ikke har tiden og
 >> energien til at bage selv helt fra bunden, så her kommer mit dilemma...
 >
 > Der er nu ellers muligheder nok, der er hurtige og nemme. Og hvis du
 > alligevel vil til at ændre på pulverkager, så kan du ligeså nemt gøre
 > det selv.
 
 hej Trine...
 
 det er muligt du mener det er nemt, men for mig, som bager max en gang hvert
 andet år, er det altså ikke nemt, og med pulverkager er der væsentligt
 mindre risiko for at det går galt, og jeg står med uspiselige kager....
 
 dit forslag lyder umiddelbart lækkert, men er af en hel anden type end det
 jeg er tryg ved, og ærlig talt, på min bryllups dag gider jeg ikke bekymre
 mig om hvorvidt det jeg serverer er spiseligt, så vil jeg hellere servere
 noget jeg ved falder i rimelig god jord...
 
 jeg er som du sikkert kan se ud af mit oprindelige indlæg, ude i små
 ændringer som ikke kræver tid, men som lige giver kagen prikken over
 i'et....
 
 --
 Knus,
 Sabina
 
 
 
 |  |  | 
  Flinkesen (08-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Flinkesen
 | 
 Dato :  08-01-09 23:02
 | 
 |  | 
 "Sabina H." <sabina@mandezonen.dk> skrev i meddelelsen 
 news:4966658c$0$90265$14726298@news.sunsite.dk...
 > ja, jeg ved det godt.... jeg BURDE bage selv, og ikke ty til nemme 
 > løsninger, men sagen er den at jeg ganske enkelt ikke har tiden og 
 > energien til at bage selv helt fra bunden, så her kommer mit dilemma...
 >
 > jeg skal gerne servere (næsten) friskbagte lækre kager til en flok gæster 
 > på lørdag..
 > planen er at jeg skal bage dem fredag aften, og det punkt er jeg sådan set 
 > ikke så bekymret for...
 Jeg ville helt klart lave en gang blødende chokolademuffins. De tager ikke 
 lang tid at gøre klar, du kan lave dem i morgen og så fryse dem ned. Så er 
 det blot at tænde ovnen, når I kommer hjem, og så smide x antal ind, når den 
 er varm. Denne opskrift giver omkring 30 - 35 stykker, så kan du jo selv 
 gange eller dividere, alt efter hvor mange I bliver. De resterende lader du 
 bare blive i fryseren. Så er der lidt lækkert til den kommende tid, hvis I 
 får opbygget en naturlig sult ovenpå hvedebrødsdagene   http://www.bricksite.com/karen?id=71978 > til mit forsvar skal siges at jeg skal giftes om formiddagen og ud og 
 > spise på restaurant til frokost, så det er for at kunne invitere dem der 
 > måtte have lyst til det, hjem til en kop kaffe og et stykke kage af en 
 > art... der bliver også serveret frisk frugt....
 De er rigtig gode sammen med frisk frugt, og hvis du så lige smider en kugle 
 god vanilleis på tallerkenen, så kan du ikke andet end høste anderkendelse.
 Husk lige at holde øje med dem, når de er i ovnen, så de ikke får for meget. 
 Så snart der er "låg" på, er de garanteret færdige. Du kan evt. smide en 
 eller to ekstra ind og så bruge dem som "forsøgskaniner".
 Tillykke med den kommende store dag
 Mvh. JK 
            
             |  |  | 
  Sabina H. (08-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Sabina H.
 | 
 Dato :  08-01-09 23:32
 | 
 |  | 
 
            "Flinkesen" <flinkesen2002(fjerndette)@yahoo.dk> wrote in message 
 news:gk5t4f$1q7m$1@newsbin.cybercity.dk...
 >> ja, jeg ved det godt.... jeg BURDE bage selv, og ikke ty til nemme 
 >> løsninger, men sagen er den at jeg ganske enkelt ikke har tiden og 
 >> energien til at bage selv helt fra bunden, så her kommer mit dilemma...
 > Jeg ville helt klart lave en gang blødende chokolademuffins. De tager ikke 
 > lang tid at gøre klar, du kan lave dem i morgen og så fryse dem ned. Så er 
 > det blot at tænde ovnen, når I kommer hjem, og så smide x antal ind, når 
 > den er varm. Denne opskrift giver omkring 30 - 35 stykker, så kan du jo 
 > selv gange eller dividere, alt efter hvor mange I bliver. De resterende 
 > lader du bare blive i fryseren. Så er der lidt lækkert til den kommende 
 > tid, hvis I får opbygget en naturlig sult ovenpå hvedebrødsdagene    det er uden tvivl ualmindeligt lækkert men jeg har så lige et antal 
 problemer som forhindrer mig i at kaste mig ud i det...
 1. jeg bager normalt yderst yderst sjældent ( ca en gang hvert andet år) og 
 er derfor absolut ikke habil på nogen måde til at kaste mig ud i helt nye 
 opskrifter...
 2. jeg har INGEN fryserplads what so ever (lille frostboks der er fyldt)
 > Husk lige at holde øje med dem, når de er i ovnen, så de ikke får for 
 > meget. Så snart der er "låg" på, er de garanteret færdige. Du kan evt. 
 > smide en eller to ekstra ind og så bruge dem som "forsøgskaniner".
 3. jeg vil helst ikke stå i køkkenet mere end allerhøjst nødvendigt i min 
 brudekjole
 4. den tid jeg bruger i køkkenet i morgen aften skal spredes så effektivt 
 som muligt, så den skal gå med BÅDE at bage kager, lave en spandfuld gullash 
 til aftensmaden lørdag, og gøre køkkenet rent, SAMTIDIG med at jeg skal 
 forberede spisebordet til kaffe/kagetingen lørdag, for tiden lørdag er fuldt 
 ud besat...
 og 5 - jeg bryder mig ikke om chokoladekage.... :(
 > Tillykke med den kommende store dag
 tak tak ;)
 -- 
 Knus,
 Sabina 
            
             |  |  | 
  Kent Oldhøj (09-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kent Oldhøj
 | 
 Dato :  09-01-09 01:33
 | 
 |  | 
 
            "Sabina H." <sabina@mandezonen.dk> wrote in
 news:4966658c$0$90265$14726298@news.sunsite.dk: 
 > ja, jeg ved det godt.... jeg BURDE bage selv, og ikke ty til nemme 
 > løsninger, men sagen er den at jeg ganske enkelt ikke har tiden og
 > energien til at bage selv helt fra bunden, så her kommer mit
 > dilemma...
 Først og fremmest tillykke med den store begivenhed    Dernæst tror jeg ikke der er mange i dette forum der har gjort sig den 
 slags erfaringer du efterlyser. Jeg har aldrig prøvet kagemix selv, men 
 smagt dem har jeg da. Sådan en gulerodskage af mix er slet ikke så 
 tosset.
 Og det er svært at vurdere et kagemix man ikke kender indholdet af.
 Men det smarteste du kan gøre er nok at blande kagemixen efter 
 forskrifterne og danne dig et godt indtryk af dejens konsistens. Den skal 
 nemlig bevares.
 Vej den færdige dej og tilsæt max 5% fintreven gulerod. Er bagetiden over 
 30 min kan du godt rive guleroden groft. Du kan også tilsætte rosiner, 
 som bidrager til at gøre kagen saftig. Tilsæt ca halvt så meget 
 appelsinjuice som gulerod. Det burde give en lækrere kage uden at spolere 
 konsistensen. Men jeg har ikke prøvet selv! Måske kan dejen ikke tåle så 
 meget juice, så prøv dig lidt frem. Husk at du skal være hurtig når dejen 
 først er rørt, så hav alting parat.
 At røre glasuren i en friskost lyder som en god idé. Jeg ville bruge 
 mascarpone. Måske bliver konsistensen for tyk/tør, men hav lidt god creme 
 fraiche ved hånden til at udligne. Hav florsukker og citron/limesaft 
 parat til at justere smagen med.
 Når jeg har lavet gulerodskage der skulle transporteres, har jeg gerne 
 skåret kagen over og puttet cremen imellem istedet for på toppen.
 Jeg har også prøvet at skære kagen som brødskiver og smøre cremen på som 
 smør. Så kan du evt. pynte med et lille drys kanel, lidt høvlet chokolade 
 eller limeskal.
 Det er fint du bager dagen før. Sådan en krydderkage vinder i smag ved at 
 stå.
 Hvis du eksperimenterer hører vi gerne om erfaringerne så andre evt. kan 
 få glæde af dem.
 -- 
 Linux is like a Teepee: No Gates, no Windows, Apache inside.
            
             |  |  | 
  Sabina H. (09-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Sabina H.
 | 
 Dato :  09-01-09 07:58
 | 
 |  | 
 
            "Kent Oldhøj" <oldhoj@gmail.com> wrote in message 
 news:Xns9B8EFACB7B39kentoldhoj@oldhoj.dk...
 > Først og fremmest tillykke med den store begivenhed    tusind tak ;)
 > Dernæst tror jeg ikke der er mange i dette forum der har gjort sig den
 > slags erfaringer du efterlyser. Jeg har aldrig prøvet kagemix selv, men
 > smagt dem har jeg da. Sådan en gulerodskage af mix er slet ikke så
 > tosset.
 det er så småt ved at gå op for mig, men det forhindrer da heldigvis ikke 
 folk i at hjælpe hvor de kan....
 > Og det er svært at vurdere et kagemix man ikke kender indholdet af.
http://amo.dk/produkter/kageblandinger/amo_gulerodskage.html  ;
 > Men det smarteste du kan gøre er nok at blande kagemixen efter
 > forskrifterne og danne dig et godt indtryk af dejens konsistens. Den skal
 > nemlig bevares.
 ja, det er jeg næsten klar over....
 > Vej den færdige dej og tilsæt max 5% fintreven gulerod. Er bagetiden over
 > 30 min kan du godt rive guleroden groft. Du kan også tilsætte rosiner,
 > som bidrager til at gøre kagen saftig. Tilsæt ca halvt så meget
 > appelsinjuice som gulerod. Det burde give en lækrere kage uden at spolere
 > konsistensen. Men jeg har ikke prøvet selv! Måske kan dejen ikke tåle så
 > meget juice, så prøv dig lidt frem. Husk at du skal være hurtig når dejen
 > først er rørt, så hav alting parat.
 jeg har selv været i tænkeboksen, og overvejer at lave "lime-varianten" som 
 er nævnt på kassen, men måske i stedet for rosiner tilføje valnødder - jeg 
 har tidligere smagt gulerodskage med valnødder og synes det smager 
 fantastisk....
 > At røre glasuren i en friskost lyder som en god idé. Jeg ville bruge
 > mascarpone. Måske bliver konsistensen for tyk/tør, men hav lidt god creme
 > fraiche ved hånden til at udligne. Hav florsukker og citron/limesaft
 > parat til at justere smagen med.
 god ide - tak!
 lige et spørgsmål - hvorfor mascarpone? hvad er forskellen?
 > Når jeg har lavet gulerodskage der skulle transporteres, har jeg gerne
 > skåret kagen over og puttet cremen imellem istedet for på toppen.
 >
 > Jeg har også prøvet at skære kagen som brødskiver og smøre cremen på som
 > smør. Så kan du evt. pynte med et lille drys kanel, lidt høvlet chokolade
 > eller limeskal.
 >
 > Det er fint du bager dagen før. Sådan en krydderkage vinder i smag ved at
 > stå.
 >
 > Hvis du eksperimenterer hører vi gerne om erfaringerne så andre evt. kan
 > få glæde af dem.
 jeg skal nok lige give et referart af hvordan kagen falder ud, og hvad det 
 præcis er jeg ændrer på ;)
 -- 
 Knus,
 Sabina 
            
             |  |  | 
   Kent Oldhøj (09-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kent Oldhøj
 | 
 Dato :  09-01-09 12:09
 | 
 |  | "Sabina H." <sabina@mandezonen.dk> wrote in
 news:4966f582$0$90266$14726298@news.sunsite.dk:
 
 >> At røre glasuren i en friskost lyder som en god idé. Jeg ville bruge
 >> mascarpone. Måske bliver konsistensen for tyk/tør, men hav lidt god
 >> creme fraiche ved hånden til at udligne. Hav florsukker og
 >> citron/limesaft parat til at justere smagen med.
 
 > god ide - tak!
 > lige et spørgsmål - hvorfor mascarpone? hvad er forskellen?
 
 Konsistensen. Mascarpone er nærmest en blød cremet creme fraiche. Friskost
 kan godt blive lidt klistret i konsistensen når der blandes sukker i.
 
 Valnødder er en god idé. Og de passer godt til appelsin, så hvis du
 erstatter noget af vandet der skal blandes i kagemixet med juice, kan det
 næsten kun blive bedre.
 
 --
 Linux is like a Teepee: No Gates, no Windows, Apache inside.
 
 
 |  |  | 
  Linde (09-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Linde
 | 
 Dato :  09-01-09 18:40
 | 
 |  | 
 "Kent Oldhøj" <oldhoj@gmail.com> skrev i meddelelsen 
 news:Xns9B8EFACB7B39kentoldhoj@oldhoj.dk...
 > At røre glasuren i en friskost lyder som en god idé. Jeg ville bruge
 > mascarpone. Måske bliver konsistensen for tyk/tør, men hav lidt god creme
 > fraiche ved hånden til at udligne. Hav florsukker og citron/limesaft
 > parat til at justere smagen med.
 Hammergod ide med mascarpone! Jeg tænkte faktisk på et alternativ til 
 friskost eller flødeost, men kom ikke på mascarpone. Dog skal man nok passe 
 på med at blande lime eller citron i "den billige" mascarpone, da den som 
 regel er blandet af sød og syrekoaguleret fløde. For meget syre får den til 
 at skille på et splitsekund. Gå efter en mascarpone der indeholder osteløbe, 
 der er længere til punktet hvor den skiller.
 Eller, alternativt kan man selv dræne et bæger creme fraiche natten over, 
 (evt. creme fraiche 38% for mere power  , på køkkenbordet. Den vil så i 
 forvejen være syrnet ned forbi punktet hvor den koagulerer.
 Mvh
 Linde 
            
             |  |  | 
   Max (09-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  09-01-09 21:13
 | 
 |  | Hej Linde
 
 > friskost eller flødeost, men kom ikke på mascarpone. Dog skal man nok
 > passe på med at blande lime eller citron i "den billige" mascarpone,
 > da den som regel er blandet af sød og syrekoaguleret fløde. For meget
 > syre får den til at skille på et splitsekund. Gå efter en mascarpone
 
 Jeg har brugt meget "billig" mascapone sammen med citronsaft, men
 har da aldrig oplevet at den skiller.
 
 --
 Mvh Max
 
 
 
 |  |  | 
    Linde (09-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Linde
 | 
 Dato :  09-01-09 22:15
 | 
 |  | 
 "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i meddelelsen 
 news:4967afb6$0$15901$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 >
 > Jeg har brugt meget "billig" mascapone sammen med citronsaft, men
 > har da aldrig oplevet at den skiller.
 Okay, ja men det står til troende, så. Jeg må indrømme, at jeg ikke selv har 
 nogle erfaringer, kun teorier  . Mængderne spiller selvfølgelig også ind, 
 men normalt vil mælk koagulere, og lige efter skille, ved tilsætning af syre 
 til pH under 4,5. Det udnytter man når man skal "skynde sig" at producere et 
 tyktflydende mælkeprodukt, som feks. mascarpone, og hælder eddikesyre eller 
 citronsyre i. Med osteløbe er det proteinerne, der gør mælken tyktflydende, 
 derfor er der mere "buffer" ned til den pH hvor den skiller. Der er 
 selvfølgelig flere faktorer der spiller ind...og det kan man jo tydeligt se 
 her, for teori er ét, praksis noget andet.
 Mvh
 Linde 
            
             |  |  | 
     Max (09-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  09-01-09 22:29
 | 
 |  | Hej Linde
 
 > man skal "skynde sig" at producere et tyktflydende mælkeprodukt, som
 > feks. mascarpone, og hælder eddikesyre eller citronsyre i. Med
 
 Jeg har rodet lidt med at lave mascapone selv, og det eneste
 kemikalie jeg har fundet velegnet er winstensbagepulver, det
 er nemlig rimelig smagsneutral.
 
 --
 Mvh Max
 
 
 
 |  |  | 
      Linde (09-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Linde
 | 
 Dato :  09-01-09 22:42
 | 
 |  | 
 "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i meddelelsen
 news:4967c1a8$0$15892$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > Jeg har rodet lidt med at lave mascapone selv, og det eneste
 > kemikalie jeg har fundet velegnet er winstensbagepulver, det
 > er nemlig rimelig smagsneutral.
 
 Lyder fornuftigt. Det er også meget udbredt i fødevareindustrien. Vinsyre er
 en smule dyrere end eks. citronsyre, men det er nok marginalt i de mængder.
 Og fordelen ved at den er mere neutral opvejer det vel rigeligt. Har du
 prøvet med osteløbe også?
 
 Mvh
 Linde
 
 
 
 |  |  | 
       Max (09-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  09-01-09 23:21
 | 
 |  | Hej Linde
 
 > Vinsyre er en smule dyrere end eks. citronsyre, men det er nok
 > marginalt i de mængder. Og fordelen ved at den er mere neutral
 > opvejer det vel rigeligt. Har du prøvet med osteløbe også?
 
 Jeg prøvede at bruge citronsyre, de smagte så meget igennem at
 jeg ikke kunne få min tiramisu til at smage rigtigt. Derimod er vin-
 stenen god, med det giver ikke så meget udbytte som citronsyren
 ud af piskefløden. Osteløbe her jeg ikke prøvet da jeg simpelthen
 ikke aner hvor jeg skal skaffe den fra.
 
 --
 Mvh Max
 
 
 
 |  |  | 
        Linde (10-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Linde
 | 
 Dato :  10-01-09 00:03
 | 
 |  | 
 "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i meddelelsen 
 news:4967cdbf$0$15892$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 >
 > Jeg prøvede at bruge citronsyre, de smagte så meget igennem at
 > jeg ikke kunne få min tiramisu til at smage rigtigt. Derimod er vin-
 > stenen god, med det giver ikke så meget udbytte som citronsyren
 > ud af piskefløden. Osteløbe her jeg ikke prøvet da jeg simpelthen
 > ikke aner hvor jeg skal skaffe den fra.
 Jeg formoder, at du med udbytte mener, at der drænes mere valle fra med 
 vinsyren, eller? I så fald betyder det jo også højere fedtindhold i sidste 
 ende...og tykkere konsistens. Der dræner osteløbe endnu mere fra. Det er er 
 selvfølgelig noget man må tage højde for.
 Osteløbe kan du købe hos hjemmeproduktion.dk...men jeg kan da godt donere en 
 slant hvis du er interesseret i bare lige at prøve. Hvilke temperaturer og 
 fremgangsmåde bruger du? Kunne da godt tænke mig at forsøge med en klat 
 også   Mvh
 Linde
 Mvh
 Linde 
            
             |  |  | 
         Max (10-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  10-01-09 00:23
 | 
 |  | 
 
            Hej Linde
 > Jeg formoder, at du med udbytte mener, at der drænes mere valle fra
 > med vinsyren, eller? I så fald betyder det jo også højere fedtindhold
 > i sidste ende...og tykkere konsistens. Der dræner osteløbe endnu mere
 Ja, der blev ikke så meget tilbage mener jeg.
 > Osteløbe kan du købe hos hjemmeproduktion.dk...men jeg kan da godt
 > donere en slant hvis du er interesseret i bare lige at prøve. Hvilke
 Hvis du mailer mig din adresse, så vil jeg sende dig en pakkelabel
 til at sende det på. (fjern invalid fra min adresse)
 Det er pænt af dig at ville hjælpe.
 > temperaturer og fremgangsmåde bruger du? Kunne da godt tænke mig at
 > forsøge med en klat også   Jeg brugte denne fremgangsmåde, dog et stort kaffefilter istedet
 for ostelærreden.
 Temperaturen var altså 200 F, hvilket er 93,33333 C.
 Og jeg mener at det giver udbyttet i forholdet 2:1, ikke 1:1
 som man skriver i opskriften.
 Det tog mig lang tid at regne ud hvad "Cream Of Tartar" var, men
 det var altså vinstenen, og det tog mig også lang tid at finde ud
 af at dette kunne købes som bagepulver i helsekostbutikker.
 Hvis du vil prøve dette, ja så kan jeg sende dig lidt til at prøve med.
 HOW TO MAKE YOUR OWN MASCARPONE
 1 CUP WHIPPING CREAM
 1 TEASPOON CREAM OF TARTAR
 CHEESECLOTH
 STRAINER
 To make your own mascarpone, you'll need one cup of whipping cream,
 one teaspoon cream of tartar, cheesecloth, and a strainer.
 In a small, heavy saucepan over medium low heat, heat the cream to
 scalding (200 F.) or until small bubbles begin to form around the edge
 of the saucepan. Stir in the cream of tartar, cover and cool to room
 temperature. The cream will set.
 Turn into a strainer that is lined with at least four layers of 
 cheesecloth.
 Place over a bowl, cover, and refrigerate for one to two days or until
 the cheese feels firm to the touch. It is now ready to use. This makes
 about 1 cup of cheese. It will keep five to seven days, tightly covered.
 -- 
 Mvh Max 
            
             |  |  | 
          Linde (13-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Linde
 | 
 Dato :  13-01-09 22:22
 | 
 |  | 
 
            "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i meddelelsen 
 news:4967dc48$0$15872$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 Hej Max
 Har prøvet at maile dig, men den har bouncet et par gange...så jeg vil lige 
 følge op her.
 > Hvis du mailer mig din adresse, så vil jeg sende dig en pakkelabel
 > til at sende det på. (fjern invalid fra min adresse)
 Jeg har lidt løbe klar til dig, men har dog tænkt lidt over det med 
 løbekoaguleret mascarpone. Den største forskel på løbe- og syrekoagulering 
 er, at syrekoaglet er udfældning af al proteinet, idet det klumper sammen 
 når der er lige mange negativt som positivt ladede brintioner i fløden...det 
 isoelektriske punkt. Det opstår ved pH ca. 4,5, ved tilsætning af positivt 
 ladede brintioner i form af syre, eller naturlig syrning. Osteløben, 
 derimod, er et enzym der er specifikt til kaseinen i fløden, hvor den bryder 
 en negativt ladet del af proteinet væk. Det gør så at kaseinet klumper 
 sammen og danner stærke bindinger med hinanden ved hjælp af calcium i 
 fløden, der holder fedtet tilbage. Den afklippede del, samt en trediedel af 
 al proteinet, de såkaldte valleproteiner, udskilles altså sammen med en stor 
 del af vandet, i form af valle. Det er helt ideelt til at koncentrere 
 tørstoffet i en fed mælk, ved ostefremstilling.
 Men fløde indeholder kun meget lidt protein og calcium. Man vil ved løbning 
 få et sprødt, svagt koagel, der sandsynligvis vil virke grynet og være 
 vanskeligt at røre jævnt, efter dræning. Der vil nok ikke være nok 
 sammenklumpning til at binde fedt og vand. Ved at bruge mere creme fraiche 
 eller syrnet fløde vil det blive lidt bedre, men det er nok, ved nærmere 
 eftertanke, nok ikke et tilfælde at man syrekoagulerer mascarpone. På den 
 måde får man al tørstoffet med, og kun en lille del af proteinet vil dræne 
 fra med vallen.
 Meen, jeg vil nu stadig prøve det alligevel, for eksperimentets skyld  .
 Mvh
 Linde 
            
             |  |  | 
           Max (13-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  13-01-09 22:46
 | 
 |  | Hej Linde
 
 > Har prøvet at maile dig, men den har bouncet et par gange...så jeg
 > vil lige følge op her.
 
 Jeg har fået en mail af dig idag, brevet er pakket og bliver postet
 imorgen onsdag.
 
 Jeg ser frem til at høre mere fra dig om eksperimentet.
 
 --
 Mvh Max
 
 
 
 |  |  | 
   Sabina H. (09-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Sabina H.
 | 
 Dato :  09-01-09 21:15
 | 
 |  | "Linde" <delinde@gmailfjern.com> wrote in message
 news:49678bd7$0$90264$14726298@news.sunsite.dk...
 >
 > "Kent Oldhøj" <oldhoj@gmail.com> skrev i meddelelsen
 > news:Xns9B8EFACB7B39kentoldhoj@oldhoj.dk...
 >> At røre glasuren i en friskost lyder som en god idé. Jeg ville bruge
 >> mascarpone. Måske bliver konsistensen for tyk/tør, men hav lidt god creme
 >> fraiche ved hånden til at udligne. Hav florsukker og citron/limesaft
 >> parat til at justere smagen med.
 >
 > Hammergod ide med mascarpone! Jeg tænkte faktisk på et alternativ til
 > friskost eller flødeost, men kom ikke på mascarpone. Dog skal man nok
 > passe på med at blande lime eller citron i "den billige" mascarpone, da
 > den som regel er blandet af sød og syrekoaguleret fløde. For meget syre
 > får den til at skille på et splitsekund. Gå efter en mascarpone der
 > indeholder osteløbe, der er længere til punktet hvor den skiller.
 
 
 jeg var ude at handle inden jeg så svarene her*G* og tænkte "better safe
 than sorry!" så jeg købte både friskost, og mascarpone*G*
 er dog på ingen måde sikker på om det er den "dyre" eller den "billige" jeg
 har fået fat i... det var bilkas mascarpone fra Ballarini?!? kan ikke
 gennemskue om der er osteløbe i....
 
 jeg har en bunke limefrugter liggende i køleskabet fra nytårsaften, som jeg
 tænker mig at presse til kagen og lige rive lidt af skallen af til pynt...
 flourmelis/sukker har jeg  på lager, og så følger der jo en "glasurblanding"
 med i pakken... den er beregnet til at blive blandet med 50 g. blødt smør og
 2 tsk vand, så mon ikke også den kan tåle at komme i mascarponen, evt med
 lidt lime i stedet for vand?
 
 kagen skal bage i 45 minutter, og bliver bagt i aften  - hvordan opbevarer
 jeg den bedst til i morgen? -  men jeg påtænker først at røre "glasuren" i
 morgen - kan jeg evt røre den i morgen formiddag, og så sætte den på køl til
 lige inden den skal serveres?
 
 jeg har også besluttet mig for at smide en lille håndfuld hakkede valnødder
 i dejen, har en ide om at valnødderne vil holde lidt på fugten i kagen også?
 
 --
 Knus,
 Sabina
 
 
 
 |  |  | 
    Kent Oldhøj (09-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kent Oldhøj
 | 
 Dato :  09-01-09 22:15
 | 
 |  | "Sabina H." <sabina@mandezonen.dk> wrote in
 news:4967b078$0$90275$14726298@news.sunsite.dk:
 
 > jeg var ude at handle inden jeg så svarene her*G* og tænkte "better
 > safe than sorry!" så jeg købte både friskost, og mascarpone*G*
 > er dog på ingen måde sikker på om det er den "dyre" eller den
 > "billige" jeg har fået fat i... det var bilkas mascarpone fra
 > Ballarini?!? kan ikke gennemskue om der er osteløbe i....
 
 Med de begrænsede mængder limesaft du vil bruge kan jeg ikke forestille
 mig der skulle være et problem. Har heller ikke oplevet en mascarpone
 skille, men vil ikke påstå jeg har voldsom meget erfaring med
 kombinationen.
 
 > jeg har en bunke limefrugter liggende i køleskabet fra nytårsaften,
 > som jeg tænker mig at presse til kagen og lige rive lidt af skallen af
 > til pynt... flourmelis/sukker har jeg  på lager, og så følger der jo
 > en "glasurblanding" med i pakken... den er beregnet til at blive
 > blandet med 50 g. blødt smør og 2 tsk vand, så mon ikke også den kan
 > tåle at komme i mascarponen, evt med lidt lime i stedet for vand?
 
 Jo da.
 
 > kagen skal bage i 45 minutter, og bliver bagt i aften  - hvordan
 > opbevarer jeg den bedst til i morgen?
 
 Under et fugtigt klæde på køkkenbordet.
 
 > -  men jeg påtænker først at
 > røre "glasuren" i morgen - kan jeg evt røre den i morgen formiddag, og
 > så sætte den på køl til lige inden den skal serveres?
 
 Sagtens.
 
 --
 Linux is like a Teepee: No Gates, no Windows, Apache inside.
 
 
 |  |  | 
     Sabina H. (09-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Sabina H.
 | 
 Dato :  09-01-09 22:30
 | 
 |  | "Kent Oldhøj" <oldhoj@gmail.com> wrote in message
 news:Xns9B8EE25EFF581kentoldhoj@oldhoj.dk...
 > "Sabina H." <sabina@mandezonen.dk> wrote in
 > news:4967b078$0$90275$14726298@news.sunsite.dk:
 >
 >> jeg var ude at handle inden jeg så svarene her*G* og tænkte "better
 >> safe than sorry!" så jeg købte både friskost, og mascarpone*G*
 >> er dog på ingen måde sikker på om det er den "dyre" eller den
 >> "billige" jeg har fået fat i... det var bilkas mascarpone fra
 >> Ballarini?!? kan ikke gennemskue om der er osteløbe i....
 >
 > Med de begrænsede mængder limesaft du vil bruge kan jeg ikke forestille
 > mig der skulle være et problem. Har heller ikke oplevet en mascarpone
 > skille, men vil ikke påstå jeg har voldsom meget erfaring med
 > kombinationen.
 >
 >> jeg har en bunke limefrugter liggende i køleskabet fra nytårsaften,
 >> som jeg tænker mig at presse til kagen og lige rive lidt af skallen af
 >> til pynt... flourmelis/sukker har jeg  på lager, og så følger der jo
 >> en "glasurblanding" med i pakken... den er beregnet til at blive
 >> blandet med 50 g. blødt smør og 2 tsk vand, så mon ikke også den kan
 >> tåle at komme i mascarponen, evt med lidt lime i stedet for vand?
 >
 > Jo da.
 
 perfekt ;)
 
 >> kagen skal bage i 45 minutter, og bliver bagt i aften  - hvordan
 >> opbevarer jeg den bedst til i morgen?
 >
 > Under et fugtigt klæde på køkkenbordet.
 
 har du også et forslag til hvordan jeg opbevarer en færdig lavet frisk
 drømmekage fra brovst??
 
 > Sagtens.
 
 tusind tusind tak for hjælpen, det har været SÅ lækkert!!
 --
 Knus,
 Sabina
 
 
 
 |  |  | 
      Sabina H. (10-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Sabina H.
 | 
 Dato :  10-01-09 00:43
 | 
 |  | "Sabina H." <sabina@mandezonen.dk> wrote in message
 news:4967c1f6$0$90263$14726298@news.sunsite.dk...
 
 >>> kagen skal bage i 45 minutter, og bliver bagt i aften  - hvordan
 >>> opbevarer jeg den bedst til i morgen?
 >>
 >> Under et fugtigt klæde på køkkenbordet.
 
 så er kagerne bagt, afkølet og overdækket - jeg valgte at blande
 gulerodskagen med halvt lime og halvt vand, og så smed jeg en håndfuld
 hakkede valnødder i... den dufter HIMMELSK!
 
 jeg giver lige en update enten i morgen aften eller søndag om hvordan den
 endte med at falde ud ;)
 
 
 
 --
 Knus,
 Sabina
 
 
 
 |  |  | 
       Max (10-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  10-01-09 01:08
 | 
 |  | Hej Sabina
 
 > jeg giver lige en update enten i morgen aften eller søndag om hvordan
 > den endte med at falde ud ;)
 
 Forhåbentlig siger han ja, pøj pøj med det hele :)
 
 --
 Mvh Max
 
 
 
 |  |  | 
       Kent Oldhøj (10-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kent Oldhøj
 | 
 Dato :  10-01-09 08:26
 | 
 |  | 
 
            "Sabina H." <sabina@mandezonen.dk> wrote in
 news:4967e107$0$90274$14726298@news.sunsite.dk: 
 > jeg giver lige en update enten i morgen aften eller søndag om hvordan
 > den endte med at falde ud ;)
 Ja ja, ro på. Kom nu lige rigtigt ind i ægteskabet... Vi kan godt vente til 
 fælden er klappet    -- 
 Linux is like a Teepee: No Gates, no Windows, Apache inside.
            
             |  |  | 
        Sabina H. (12-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Sabina H.
 | 
 Dato :  12-01-09 00:00
 | 
 |  | 
 
            "Kent Oldhøj" <oldhoj@gmail.com> wrote in message 
 news:Xns9B8F55B9C41D8kentoldhoj@oldhoj.dk...
 > "Sabina H." <sabina@mandezonen.dk> wrote in
 > news:4967e107$0$90274$14726298@news.sunsite.dk:
 >
 >> jeg giver lige en update enten i morgen aften eller søndag om hvordan
 >> den endte med at falde ud ;)
 >
 > Ja ja, ro på. Kom nu lige rigtigt ind i ægteskabet... Vi kan godt vente 
 > til
 > fælden er klappet    så har jeg lige givet det et døgns tid ;)
 umiddelbart smagte kagen fint - det hele blev da spist ;),
 dog har jeg fundet på et par ting jeg vil ændre til næste gang... jeg vil 
 forsøge at skifte lime ud med appelsinjuice-som foreslået.... limen gav en 
 syrlighed som egentlig var ok, men ikke alle var lige begejstrede for det, 
 så det var godt der var andre muligheder på bordet ;)
 jeg brugte også pulveret i mascarponen, men den tror jeg helt jeg dropper 
 næste gang... jeg tror jeg næste gang vil forsøge mig med mascarpone, 
 appelsinjuice, floursukker og vanillesukker evt....
 -- 
 Knus,
 Sabina 
            
             |  |  | 
 |  |