|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | frosne kartofler og gullerødder? Fra : Anders T. Nielsen
 | 
 Dato :  04-01-09 22:56
 | 
 |  | Hej
 
 Vi har været væk i en lille uges tid og havde ikke lige husket på at det
 ville blive frost om natten.
 
 Vores kartofler og gullerødder står normalt på altanen i en flamingokasse.
 
 Vi har lige taget kassen ind og alt er meget koldt, men ikke frossent,
 men de har jo nok - på trods af flamingokassen - været udsat for frost i
 løbet af de sidste par nætter.
 
 Skal disse grøntsager kasseres, eller er der intet i vejen for at spise
 dem alligevel?
 
 Mvh
 Anders
 
 
 |  |  | 
  Kirsten Marker (04-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kirsten Marker
 | 
 Dato :  04-01-09 23:23
 | 
 |  | Vent dog med at se om jeres kartofler og gulerødder har taget skade af
 frosten; jeg er ligeledes blevet overrasket af frosten med alle mine æbler,
 tog dem ind her i eftermiddags og de er heldigvis helt ok, til trods for jeg
 kun havde et tæppe over kasserne;
 i vil overhovedet ikke være i tvivl hvis jeres kartofler og gulerødder har
 taget skade af frosten, så bliver de efter endt optøning helt bløde,
 smattede og ganske uspiselige.
 
 mvh/kirsten
 o.
 "Anders T. Nielsen" <anders2000toxvaerd@gmail.com> skrev i en meddelelse
 news:4961306a$0$90272$14726298@news.sunsite.dk...
 > Hej
 >
 > Vi har været væk i en lille uges tid og havde ikke lige husket på at det
 > ville blive frost om natten.
 >
 > Vores kartofler og gullerødder står normalt på altanen i en flamingokasse.
 >
 > Vi har lige taget kassen ind og alt er meget koldt, men ikke frossent, men
 > de har jo nok - på trods af flamingokassen - været udsat for frost i løbet
 > af de sidste par nætter.
 >
 > Skal disse grøntsager kasseres, eller er der intet i vejen for at spise
 > dem alligevel?
 >
 > Mvh
 > Anders
 
 
 
 
 |  |  | 
  Anders T. Nielsen (04-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Anders T. Nielsen
 | 
 Dato :  04-01-09 23:47
 | 
 |  | Kirsten Marker skrev:
 
 > i vil overhovedet ikke være i tvivl hvis jeres kartofler og gulerødder har
 > taget skade af frosten, så bliver de efter endt optøning helt bløde,
 > smattede og ganske uspiselige.
 
 Tak!
 Så har de ikke taget skade, for vi kan mærke på dem at de pt ikke er
 frosne, men tilgengæld er de stadig faste:)
 
 Tak for hjælpen:)
 
 
 |  |  | 
  Ivar (05-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ivar
 | 
 Dato :  05-01-09 20:03
 | 
 |  | 
 
            Anders T. Nielsen skrev:
 > Skal disse grøntsager kasseres, eller er der intet i vejen for at spise dem 
 > alligevel?
 Der er intet i vejen for at spise dem. Frosne rodfrugter kan
 man købe i butikkerne    Hvis de har været frosset, kan de efter nogle dage ændre smag.
 Kartoflerne bliver søde.
 Ivar Magnusson
 -- 
 Træt af Outlook Express?      Prøv dog noget nyt !!!
 MesNews er lige til at gå til.
http://LexInfo.dk/MesNews/ |  |  | 
  Emil (06-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Emil
 | 
 Dato :  06-01-09 02:38
 | 
 |  | "Anders T. Nielsen" wrote:
 
 >Vi har lige taget kassen ind og alt er meget koldt, men ikke frossent,
 >men de har jo nok - på trods af flamingokassen - været udsat for frost i
 >løbet af de sidste par nætter.
 
 Det har de nok ikke. Rodfrugterne lever stadig, og har ved deres
 livsfunktioner udviklet varme, ligesom du selv gør. Derfor har der
 ikke været frost inde i flamingokassen.
 
 
 >Skal disse grøntsager kasseres, eller er der intet i vejen for at spise
 >dem alligevel?
 
 Spis dem blot. Der skal meget hård frost til, før temperaturen i en
 flamingokasse med rodfrugter kommer under et par grader.
 Skulle det ske, danner rodfrugterne en slags kølevædske, glucose, som
 forhindrer cellesprængninger og rodfrugternes død.
 Det medfører så, at smagen ændres i sødlig retning. Men så skal
 temperaturen uden for flamingokassen være under 10 minusgrader i flere
 døgn.
 
 Har kartoflerne antaget en sødlig smag, kan der kompenseres ved at
 tilsætte en syre (sur/sød er velsmagende) i kogevandet, normalt bruges
 lidt eddike, gerne fra syltede asier eller agurker, da de ofte
 tilfører andre ønskede smagsstoffer.
 Man vil næppe bemærke den øgede sødme fra gulerødder; men ellers samme
 fremgangsmåde.
 
 Dybfrysning af rodfrugter kan godt lade sig gøre (blancering) uden
 væsentlige skader: men det er et helt andet spørgsmål.
 
 
 m.v.h. Emil
 
 
 |  |  | 
  Anders T. Nielsen (08-01-2009) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Anders T. Nielsen
 | 
 Dato :  08-01-09 22:10
 | 
 |  | Tak for alle svarene:)
 
 Nu er der efterhånden gået et stykke tid og alle kartofler og
 gullerødder er spist - og jeg lever endnu, så I havde ret;)
 
 Mvh
 Anders
 
 
 |  |  | 
 |  |