"Vittrup" <FJERNvittrup@audio-link.dk> wrote in message 
news:4959308c$0$15899$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Nytårs aften skal vi have lidt forskelligt til stegebuffet - men mangler 
> idéer til spændende kartoffelretter. Bagte, kogte, fritter og 
> flødekartofler synes vi er for oplagte...
>
> Forslag?
Pommes de terre Champs Élysée - kartofler snittes i tændstikker, vaskes godt 
og tørres.
Tag en tykbundet og -sidet rund metalform på omrent 18 cm. diameter og 8 cm 
høj, læg et stykke bagepapir i bunden og læg tændtikkerne lagvis. Lagene 
vædes med klaret smør og saltes og pebres. Læg låg på og bag ved ikke for 
høj varme. Tilsæt løbende klaret smør under bagningen. Det skal blive til en 
fast kage, som er gyldenbrun udenpå og blød indeni.
Det er ikke slankemad 
 
Det er næsten det samme som pommes de terre Anna (Kims forslag) men i pommes 
Anna er kartoflerne skivet.
Hvis du blander trøffelskiver i pommes de terre Champs-Élysées, hedder det 
Pommes de terre Gourmands
Alt sammen iflg. Ali Bab.
-- 
Padre