|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Juleråd Fra : Ralph
 | 
 Dato :  25-12-08 16:44
 | 
 |  | Med Julemiddagen i frisk erindring kan vi måske nu lave en tråd så vi undgår
 at lave de samme fejl, eller kan søge råd hos de næste mange jule.
 
 Gode råd:
 Flæskesvær:
 Jeg købte to ens kamstege, snittede omhyggeligt sværen ned til fileten,
 kogte sværen, salt på, op på risten - vaterpas og staniolkugler så alt er
 vandret, ned til 200 grader, lukke damp ud ca. 2 sek. hvert kvarter, den ene
 var perfekt efter et par timer, den anden var perfekt på 1/3 af sværen,
 resten var flad og blød, kom så i tanker om et godt råd jeg fik for 4-5 år
 siden - har ikke haft brug for det før nu: sprut på sværen, 4-5 cl. rom
 skrue op til 250 grader, 10 min. efter var hele sværen perfekt
 
 Undgå:
 At lave FOR mange ting på een gang, Langtidsstegt and, kamsteg, leverpostej
 og italienske mandelsmåkager i samme ovn KAN godt give lidt sved på panden
 især hvis man først går igang kl. 1200
 
 --
 Ralph
 
 
 
 
 |  |  | 
  Tove Krieger (25-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Tove Krieger
 | 
 Dato :  25-12-08 17:33
 | 
 |  | 
 
            In news:4953aa56$0$90272$14726298@news.sunsite.dk,
 Ralph <rwr@post6.tele.dk> typed:
 >
 > Undgå:
 > At lave FOR mange ting på een gang, Langtidsstegt and, kamsteg,
 > leverpostej og italienske mandelsmåkager i samme ovn KAN godt give
 > lidt sved på panden især hvis man først går igang kl. 1200
 Jeg havde bare check på det hele, og jeg gjorde som jeg altid har gjort 
 hvert år. Allerførst om morgenen starte med at piske flødeskummet til Ris á 
 lá manden, blande det i risengrøden og stille det koldt + huske at putte 
 mandlen i.    Starte med anden kl. 9 (berberiand på 3200 gram) Stegt ved 175 grader i 
 godt 3 timer. tog den ud, og kom den i en bradepande med låg.
 Dernæst et stegetermometer i stegen (nakkekam + godt med salt mellem sværene 
 og laurbærblade stukket imellem), i ovnen ved 175 grader kl. 12.30 så den 
 var færdig ca. kl. 16. Derefter på 250 grader i ½ time til sværene er 
 sprøde. Ud af ovnen og i en anden bradepande med låg og hvile i ½ times tid.
 Tage fyldet ud af anden, partere den, og lægge den på en rist på en stor 
 bradepande efter at have penslet stykkerne med andefedt. I ovnen ved 200 
 grader medens sovsen og brunekartoflerne bliver lavet.
 Det lykkes hver gang, og det smagte herligt. Leverpostej og italienske 
 mandelsmåkager var godt nok ikke på menuen her. Småkagerne kan evt. laves i 
 forvejen, og leverpostejen kan jo fryses rå og tilberedes i ovnen tidligt om 
 morgenen inden julefrokosten.
 Vi kunne sætte os til bords kl. ca. 17, og havde derefter en dejlig lang 
 juleaften uden unødvendig stress.    -- 
 Venlig hilsen Tove
 Beware of people who dislike cats
            
             |  |  | 
  Ralph (25-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ralph
 | 
 Dato :  25-12-08 17:55
 | 
 |  | "Tove Krieger" <missminimiv@privat.dk> skrev i en meddelelse
 news:4953b5a4$0$56777$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 > In news:4953aa56$0$90272$14726298@news.sunsite.dk,
 > Det lykkes hver gang, og det smagte herligt. Leverpostej og italienske
 > mandelsmåkager var godt nok ikke på menuen her. Småkagerne kan evt. laves
 > i forvejen, og leverpostejen kan jo fryses rå og tilberedes i ovnen
 > tidligt om morgenen inden julefrokosten.
 
 Leverpostejen ER frosset ned til julefrokost d. 27., men vi skulle jo også
 have frokost, så en enkelt blev bagt sammen med alt det andet, og NEJ
 mandelkagerne kan IKKE bages i forvejen, de er væk på få timer.
 
 --
 Ralph
 
 
 
 
 |  |  | 
   Tove Krieger (25-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Tove Krieger
 | 
 Dato :  25-12-08 18:41
 | 
 |  | 
 
            In news:4953bae3$0$90263$14726298@news.sunsite.dk,
 Ralph <rwr@post6.tele.dk> typed:
 > og NEJ mandelkagerne kan IKKE bages i forvejen, de er væk på få timer.
 Ja, det vil jeg tro, men det er så et spørgsmål om karakterstyrke.    -- 
 Venlig hilsen Tove
 Beware of people who dislike cats
            
             |  |  | 
    Max (25-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  25-12-08 19:13
 | 
 |  | 
 
            Hej Tove
 > Ja, det vil jeg tro, men det er så et spørgsmål om karakterstyrke.    Det er nok nærmere manglen på samme :)
 -- 
 Mvh Max 
            
             |  |  | 
   Margrete Johansen (29-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Margrete Johansen
 | 
 Dato :  29-12-08 13:29
 | 
 |  | 
 
 NEJ
 > mandelkagerne kan IKKE bages i forvejen, de er væk på få timer.
 
 Giver du så lige en opskrift på dine mandelsmåkager? Er det cantucci - som
 jeg igen i år har bagt uden den store succes. De er stenhårde, men smager
 godt dyppet i kaffen.
 Margrete
 
 
 
 
 |  |  | 
  Kevin Borbye Edelvan~ (25-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~
 | 
 Dato :  25-12-08 10:21
 | 
 |  | On 25 Dec., 16:44, "Ralph" <r...@post6.tele.dk> wrote:
 
 > Gode råd:
 > Flæskesvær:
 
 Som folk dog altid har problemer med flæskesværene! Jeg har altid
 lavet mine flæskestege på samme måde, og har aldrig (siger og skriver
 aldrig) haft en eneste svær, der ikke var sprød. Nu er jeg personligt
 ikke meget til de flæskesvær, der er boblet op fra ovngrillens
 påvirkning. Jeg foretrækker dem naturligt sprøde, hvilket mange
 sikkert vil være uenig med mig i. Men ud over en fornuftig ridsning,
 saltning med fingeren frem og tilbage i hver en rille, laurbærblade
 fra haven og masser af hele nelliker, så steger jeg den altid i fad
 med vand ved 150 grader, til den er færdig. Skruer ikke op på noget
 tidspunkt, heller ikke til sidst. Det tager vel typisk 3 timers tid
 (tager ikke tid. Når sværen er klar, er stegen færdig.
 
 Enkelte gange er jeg kommet ud til venner og bekendte, med kogte
 svære, hvor det er det rene blæver, selvom stegen er færdig. Så kan
 jeg somme tider redde middagen med en ovngrill og et vågent øje. Men
 har heldigvis aldrig brug for det herhjemme.
 
 Og så skal en flæskesteg steges på benet. Kan slet ikke forstå folk,
 der køber stege uden ben på.
 
 Mvh
 Kevin Borbye Edelvang
 
 
 
 |  |  | 
  Kent Oldhøj (25-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kent Oldhøj
 | 
 Dato :  25-12-08 22:29
 | 
 |  | Kevin Borbye Edelvang <edelvang@gmail.com> wrote in news:c868ca89-16a5-
 4d11-bad6-529518a0aeac@z28g2000prd.googlegroups.com:
 
 > Nu er jeg personligt
 > ikke meget til de flæskesvær, der er boblet op fra ovngrillens
 > påvirkning.
 
 Subscribe!
 
 --
 Linux is like a Teepee: No Gates, no Windows, Apache inside.
 
 
 |  |  | 
  Ralph (26-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ralph
 | 
 Dato :  26-12-08 00:35
 | 
 |  | "Kevin Borbye Edelvang" <edelvang@gmail.com> skrev i en meddelelse
 news:c868ca89-16a5-4d11-bad6-529518a0aeac@z28g2000prd.googlegroups.com...
 On 25 Dec., 16:44, "Ralph" <r...@post6.tele.dk> wrote:
 
 >> Gode råd:
 >> Flæskesvær:
 
 >Som folk dog altid har problemer med flæskesværene! Jeg har altid
 >lavet mine flæskestege på samme måde, og har aldrig (siger og skriver
 >aldrig) haft en eneste svær, der ikke var sprød. Nu er jeg personligt
 
 Altid? Som jeg skriver har jeg ikke haft problemet de sidste 4-5 år - men
 netop i år undrede jeg mig da det var samme udskæring der blev behandlet
 fuldstændig ens, men med 2 forskellige resultater.
 
 --
 Ralph
 
 
 
 
 |  |  | 
  Kevin Borbye Edelvan~ (26-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~
 | 
 Dato :  26-12-08 09:57
 | 
 |  | On 26 Dec., 00:35, "Ralph" <r...@post6.tele.dk> wrote:
 
 > Altid?
 
 Det var bestemt ikke møntet på dig. Men der er ofte forespørgsler her
 i gruppen om, hvordan man får sværen sprød. Jeg synes så, at det der
 med at koge sværen er besværligt, når det alligevel tilsyneladende
 ofte ikke lykkes for mange (din erfaring er så noget bedre). Så
 hellere lade være og altid få en sprød svær.
 
 Mvh
 Kevin Borbye Edelvang
 
 
 |  |  | 
  Kent Oldhøj (25-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kent Oldhøj
 | 
 Dato :  25-12-08 22:26
 | 
 |  | "Ralph" <rwr@post6.tele.dk> wrote in
 news:4953aa56$0$90272$14726298@news.sunsite.dk:
 
 > Med Julemiddagen i frisk erindring kan vi måske nu lave en tråd så vi
 > undgår at lave de samme fejl, eller kan søge råd hos de næste mange
 > jule.
 
 1) Ikke placere onkel Georg ved siden af hunkønsvæsner under 40 år.
 
 2) Drop kirsebærsaucen til alamangen. De fleste spiser alligevel
 appelsinsaucen.
 
 3) Det var en god idé at starte middagen kl. 16.
 
 4) Mere frisk frugt og mindre chokolade til hyggen.
 
 --
 Linux is like a Teepee: No Gates, no Windows, Apache inside.
 
 
 |  |  | 
  Edward Jensen (26-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Edward Jensen
 | 
 Dato :  26-12-08 03:35
 | 
 |  | "Kent Oldhøj" <oldhoj@gmail.com> wrote in message
 news:Xns9B7FE43E3CE8Ekentoldhoj@oldhoj.dk...
 > 4) Mere frisk frugt og mindre chokolade til hyggen.
 
 Frisk frugt? I modsætning til rådden frugt til hyggen?
 
 
 
 
 |  |  | 
   Klaus Alexander Seis~ (26-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  26-12-08 12:09
 | 
 |  | 
 
            Edward Jensen skrev:
 >> 4) Mere frisk frugt og mindre chokolade til hyggen.
 > 
 > Frisk frugt? I modsætning til rådden frugt til hyggen? 
 Andre muligheder:  Tørrede abrikoser, dadler, figner, ...
 Mvh,
 -- 
 Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/ |  |  | 
   Kent Oldhøj (26-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kent Oldhøj
 | 
 Dato :  26-12-08 21:17
 | 
 |  | "Edward Jensen" <edward@jensen.invalid> wrote in news:gj1fs3$mg1$1
 @news.net.uni-c.dk:
 
 >> 4) Mere frisk frugt og mindre chokolade til hyggen.
 > Frisk frugt? I modsætning til rådden frugt til hyggen?
 
 I modsætning til tørret eller kandiseret frugt, som er ret udbredt til
 julehyggen. Her i familien var der ret god afsætning på let og syrlig frugt
 efter den tunge og fede julemiddag.
 
 Det er vist kun dig der kunne komme i tanke om rådden frugt som alternativ,
 men hver sin lyst.
 
 --
 Linux is like a Teepee: No Gates, no Windows, Apache inside.
 
 
 |  |  | 
 |  |