|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | konfektkage - hvor længe bages og hvilken ~ Fra : uh
 | 
 Dato :  15-12-08 19:58
 | 
 |  | Har nogen mon prøvet de to fristende 2 opskrifter der var i Jyllandsposten
 d. 30. nov.? den ene hedder mormors konfektkage og den anden Siciliansk
 konfektkage. Mangler bare lige de to detaljer som jo ikke er uvæsentlige. -
 nogen som har erfaringer - evt. set opskriften i avisen, jeg har bare den
 side den stod på: side 6.
 
 Gode forslag modtages gerne, mit køkken er nu på standby med kagen, men jeg
 vil jo gerne komme videre.
 
 Takker.
 mvh uh
 
 
 
 
 |  |  | 
  Max (15-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  15-12-08 20:02
 | 
 |  | Hej
 
 > Gode forslag modtages gerne, mit køkken er nu på standby med kagen,
 > men jeg vil jo gerne komme videre.
 
 Kender ikke de to opskrifter, men italiensk konfektkage skal normalt
 bages omkring 125-150 grader en tre kvarters tid.
 
 --
 Mvh Max
 
 
 
 |  |  | 
  uh (15-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : uh
 | 
 Dato :  15-12-08 21:24
 | 
 |  | 
 "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse 
 news:4946a991$0$15875$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > Hej
 >
 >> Gode forslag modtages gerne, mit køkken er nu på standby med kagen,
 >> men jeg vil jo gerne komme videre.
 >
 > Kender ikke de to opskrifter, men italiensk konfektkage skal normalt
 > bages omkring 125-150 grader en tre kvarters tid.
 >
 > -- 
 > Mvh Max
 Tusind tak Max, jeg går straks i gang    mvh uh 
            
             |  |  | 
   Max (15-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  15-12-08 21:29
 | 
 |  | 
 
            Hej uh
 > Tusind tak Max, jeg går straks i gang    Når jeg laver konfektkager, panforte eller hvad de forskellige
 nu kaldes, ja så dækker jeg forøvrigt kagen af med bagepapir
 medens den er i ovnen.
 -- 
 Mvh Max 
            
             |  |  | 
    uh (15-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : uh
 | 
 Dato :  15-12-08 23:08
 | 
 |  | 
 "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse 
 news:4946bded$0$15884$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > Hej uh
 >
 >> Tusind tak Max, jeg går straks i gang    >
 > Når jeg laver konfektkager, panforte eller hvad de forskellige
 > nu kaldes, ja så dækker jeg forøvrigt kagen af med bagepapir
 > medens den er i ovnen.
 >
 > -- 
 > Mvh Max
 Ja, det stod der iøvrigt også i opskriften. Har du selv en god og 
 gennemprøvet opskrift på noget i den genre?
 Mvh uh 
            
             |  |  | 
     Max (16-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  16-12-08 08:16
 | 
 |  | Hej uh
 
 > Ja, det stod der iøvrigt også i opskriften. Har du selv en god og
 > gennemprøvet opskrift på noget i den genre?
 
 Ja, jeg har flere. Må der være sukat og pomeransskal i ?
 
 --
 Mvh Max
 
 
 
 
 |  |  | 
      uh (16-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : uh
 | 
 Dato :  16-12-08 08:28
 | 
 |  | 
 "Max" <max_jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
 news:4947553f$0$90274$14726298@news.sunsite.dk...
 > Hej uh
 >
 >> Ja, det stod der iøvrigt også i opskriften. Har du selv en god og
 >> gennemprøvet opskrift på noget i den genre?
 >
 > Ja, jeg har flere. Må der være sukat og pomeransskal i ?
 >
 
 
 Ja, bare pomeransskal kan erstattes af appelsinskal - og det er jo de
 småbitte færdighakkede jeg har adgang til. Men ellers kan jeg jo have
 opskriften liggende til en anden gang hvor jeg har fået indkøbt de rigtige
 ting i en "storstad".
 mvh uh
 
 
 
 
 |  |  | 
       Max (16-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  16-12-08 18:00
 | 
 |  | Hej uh
 
 > Ja, bare pomeransskal kan erstattes af appelsinskal - og det er jo de
 > småbitte færdighakkede jeg har adgang til. Men ellers kan jeg jo have
 > opskriften liggende til en anden gang hvor jeg har fået indkøbt de
 > rigtige ting i en "storstad".
 
 Jeg elsker pomeransskal og sukat, men min erfaring siger mig at
 rigtig mange ikke bryder sig om den, så jeg laver panforte til mig
 selv og konfektkage til de andre, kan dog også godt lide den selv :)
 
 Nedenfor finder du et par afprøvede opskrifter, og specielt den
 første går som konfekt når den kommer på bordet. Og husk at
 mange kalder den slags kager for sundt slik :)
 
 Det er også et stort og anstrengende arbejde at lave dem, men
 når man tager smagen og prisen for god Panforte i betragtning
 kan det sagtens betale sig.
 
 En af de bedre konfektkager er en fra Karoline
 
 Italiensk konfektkage
 50 g smør
 200 g grofthakkede smuttede mandler
 150 g grofthakkede tørrede dadler
 150 g grofthakkede tørrede abrikoser
 100 g tørrede tranebær
 100 g grofthakkede valnøddekerner
 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
 ¾ tsk stødt kanel
 ½ tsk revet muskatnød
 ¼ tsk stødt koriander
 ¼ tsk stødt nellike
 
 125 g honning (ca. 1 dl)
 125 g florsukker (ca. 2½ dl)
 
 Pynt
 florsukker
 
 Bagetid: Ca. 45 min. ved 150°.
 
 Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme,
 men uden at det bruner.
 Rist mandlerne ved jævn varme i ca. 5 min. - rør af og til.
 Bland den tørrede frugt, valnødder, mel og krydderier
 sammen med de let afkølede mandler i en skål.
 
 Kom honning og florsukker i en lille, tykbundet gryde.
 Bring blandingen i kog under omrøring. Kog den ved
 kraftig varme, stadig under omrøring, ca. 3 min. -
 til den er skummende og gylden. Kom den smeltede
 honning i frugtblandingen. Lad den køle af til den er
 lun og ælt derefter dejen godt sammen med fingrene.
 Beklæd en springform (ca. 22 cm i diameter) med
 bagepapir. Pres dejen ud i bunden af formen og glat
 overfladen med en fugtig ske. Læg et stykke bagepapir
 over kagen og bag den midt i ovnen. Lad kagen køle
 helt af i formen. Stil derefter konfektkagen tildækket
 på køkkenbordet til næste dag.
 
 Ved serveringen: Pynt kagen med sigtet florsukker.
 Skær den i tynde stykker - den er fyldig som konfekt.
 
 Tip: Konfektkagen kan stå tildækket i køleskabet i ca. 1 måned.
 
 -------------------
 Jeg bruger lidt mindre varme.
 Jeg hakker heller ikke mandlerne, de ser så pæne
 ud når man skære kagen ud hvis de er hele.
 Man kan sagtens variere frugterne og nødderne efter
 egne behov. Jeg presser massen ud i formen med en
 hånd dyppet i vand, det letter opgaven.
 -----------------------------------------------------------------
 
 Og her er så opskriftet på Panforte, min favorit
 
 Panforte
 1 stk. (18 cm i diameter)
 Panforte stammer fra Sienna i Norditalien. Det er en slags
 konfektbrød med masser af tørret og kandiseret frugt.
 Man spiser det i tynde skiver eller små kiler til et glas
 Vino Santo, sherry eller blot til en kop kaffe.
 Panforte betyder stærkt brød og hentyder til
 krydderierne. Tidligere har krydderierne nok haft
 to funktioner. Den kraftige smag har kunnet overdøve
 smagen af mug fra frugt og nødder, som ikke var
 tørret rigtigt. Men krydderierne har også været
 med til at forlænge holdbarheden, da flere af dem
 indeholder naturlige konserveringsstoffer.
 
 Ingredienser:
 100 g smuttede mandler
 100 g valnøddekerner
 50 g sukat i små tern
 50 g pommeransskal i små tern
 50 g udstenede dadler i små tern
 50 g figner i små tern
 1 dl kakao
 3 spsk hvedemel
 6 hvide peberkorn
 10 korianderfrø
 toppen af 2 kryddernelliker,
 eller 1 knsp. stødte nelliker
 ½ tsk kanel
 lidt revet muskatnød
 100 g flydende honning
 75 g sukker
 
 Fremgangsmåde:
 Tænd ovnen på 175°.
 Rist mandler og valnøddekerner 10 min. i ovnen og
 hak dem groft.
 Bland dem med frugt, kakao og mel.
 Stød de hele krydderier fint og bland alle krydderier
 i frugtnøddemassen.
 Varm honningen over vandbad, hæld sukkeret i når
 honningen er tynd og  rør til sukkeret er opløst,
 ca. 5 min.
 Bland det i frugtnøddemassen og ælt den til en tæt dej.
 Læg den mellem 2 stykker bagepapir og tryk den ud
 til en 2½ cm tyk kage.
 Bag den i 40 min. Lad den køle af på en bagerist.
 Vend Panforten i flormelis og opbevar den i en
 lufttæt dåse.
 Skær tynde skiver af panforten med en skarp kniv
 og del skiverne i 3-4 stykker.
 Panforte er meget koncentreret og derfor drøj i brug.
 Den kan fint holde 1 måneds tid.
 
 Tilberedningstid: 60 min. eller mere
 
 ----------------------------------------------
 Igen pas på med varmen, brændt Panforte smager
 ikke godt.
 Dæk til med bagepapir.
 
 Ps: skulle du have problemer med at skaffe ordentlig sukat
 og pomeransskal, så send mig en mail, så kan jeg måske
 organisere noget forsendelse.
 --
 Mvh Max
 
 
 
 |  |  | 
        uh (16-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : uh
 | 
 Dato :  16-12-08 23:40
 | 
 |  | 
 "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev
 
 
 > Jeg elsker pomeransskal og sukat, men min erfaring siger mig at
 > rigtig mange ikke bryder sig om den, så jeg laver panforte til mig
 > selv og konfektkage til de andre, kan dog også godt lide den selv :)
 
 Har ikke før hørt om panforte, men glæder mig til at prøve den, så tak for
 opskrift og kommentarer.
 
 
 > En af de bedre konfektkager er en fra Karoline
 >
 > Italiensk konfektkage
 (klip)
 
 Pudsigt nok er det den samme opskrift jeg bagte efter i går, som altså var
 fra Jyllandsposten, den blev bare kaldt Siciliansk konfektkage. Den blev god
 synes jeg, godt du ku' vejlede med temperatur og bagetid.
 > -------------------
 > Jeg bruger lidt mindre varme.
 > Jeg hakker heller ikke mandlerne, de ser så pæne
 > ud når man skære kagen ud hvis de er hele.
 > Man kan sagtens variere frugterne og nødderne efter
 > egne behov. Jeg presser massen ud i formen med en
 > hånd dyppet i vand, det letter opgaven.
 > -----------------------------------------------------------------
 Det prøver jeg næste gang, for ja, det var lidt hårdt. Plejer du at ælte det
 i hånden, det er da noget værre klisterværk :).
 
 
 > Og her er så opskriftet på Panforte, min favorit
 
 Mange tak!
 
 > Ps: skulle du have problemer med at skaffe ordentlig sukat
 > og pomeransskal, så send mig en mail, så kan jeg måske
 > organisere noget forsendelse.
 > --
 > Mvh Max
 
 Nej, mon ikke Matas har det? jeg har det bare ikke på lager lige pt., men
 tak for tilbudet. Hvor køber du det selv?
 
 Mvh uh
 
 
 
 
 |  |  | 
         Max (17-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  17-12-08 08:30
 | 
 |  | Hej uh
 
 > Har ikke før hørt om panforte, men glæder mig til at prøve den, så
 > tak for opskrift og kommentarer.
 
 Panforte kan også købes i delikatesseforetninger og lignende
 steder, men den er dyr og lidt kedelig i forhold til den man
 selv laver.
 
 > Pudsigt nok er det den samme opskrift jeg bagte efter i går, som
 > altså var fra Jyllandsposten, den blev bare kaldt Siciliansk
 
 Opskriften er jo fra Karoline's julebog, den der er trykt på plast og
 med spiralryg, så den er jo kendt. Men der findes mange der ligner
 meget og man kan jo selv variere i det uendelige efter egen smag
 og så vidre.
 
 > Det prøver jeg næste gang, for ja, det var lidt hårdt. Plejer du at
 > ælte det i hånden, det er da noget værre klisterværk :).
 
 Jeg bruger min røremaskine, blander først de tørre dele meget
 grundig og hælder så den kogte honning i, rørre lidt mere med
 maskinen og så skal den lige æltes helt sammen med hænderne
 og det skal gå stærkt så den ikke når at blive kold. Lidt vand på
 hænderne får det til at slippe lidt lettere.
 
 > Nej, mon ikke Matas har det? jeg har det bare ikke på lager lige pt.,
 > men tak for tilbudet. Hvor køber du det selv?
 
 Ja, det er jo noget der kan holde længe når det opbevares koldt.
 Her i Horsens har vi en gammel ostespecialforretning der hedder
 Juta, der køber jeg min sukat, pomeransskal, syltet ingefær og et
 par andre ting i løs vægt og det er kvalitetsvare.
 
 --
 Mvh Max
 
 
 
 
 |  |  | 
          uh (17-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : uh
 | 
 Dato :  17-12-08 10:01
 | 
 |  | 
 "Max"  skrev i en meddelelse>
 
 >>  Hvor køber du det selv?
 >
 > Ja, det er jo noget der kan holde længe når det opbevares koldt.
 > Her i Horsens har vi en gammel ostespecialforretning der hedder
 > Juta, der køber jeg min sukat, pomeransskal, syltet ingefær og et
 > par andre ting i løs vægt og det er kvalitetsvare.
 >
 > --
 > Mvh Max
 
 Jeg kommer af og til gennem Horsens, hvor befinder den butik sig mon?
 
 mvh uh
 
 
 
 
 |  |  | 
           Max (17-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  17-12-08 11:26
 | 
 |  | 
 
            Hej uh
 > Jeg kommer af og til gennem Horsens, hvor befinder den butik sig mon?
 De har sørme en hjemmeside hvor adressen fremgår, så er den nem at
 finde via Krak. Jeg vil anbefale at parkere ved det nye teater eller på
 Nørregade.
http://www.jutaost.dk/default.asp -- 
 Mvh Max
            
             |  |  | 
 |  |