|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Parmesan ost, alternativ til? Fra : peter
 | 
 Dato :  14-12-08 00:35
 | 
 |  | Hej ng
 
 Jeg søger efter parmesan ost, der IKKE er revet. Men det er
 tilsyneladende umuligt at finde. Er der nogle her i gruppen, der kan
 foreslå et velegnet alternativ? Osten skal bruges til spagetti
 bolonaise.
 
 Mvh og på forhånd tak for svarene!
 
 
 |  |  | 
  Anders Halskov-Jense~ (14-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Anders Halskov-Jense~
 | 
 Dato :  14-12-08 08:40
 | 
 |  | 
 "peter" <peter900000@hotmail.com> skrev i en meddelelse 
 news:fb053877-03e3-487b-95b8-8789a6dd5368@m16g2000vbp.googlegroups.com...
 Hej ng
 Jeg søger efter parmesan ost, der IKKE er revet. Men det er
 tilsyneladende umuligt at finde. Er der nogle her i gruppen, der kan
 foreslå et velegnet alternativ? Osten skal bruges til spagetti
 bolonaise.
 Mvh og på forhånd tak for svarene!
 Det lyder mærkeligt, hvor i Danmark er du? Her i Roskilde området har alle 
 større supermarkeder parmesan i hele stykker. Alternativt kan du bruge et 
 stykke Grana Padano eller et stykke pecorino.
 Og du har helt ret, man skal ikke købe revet parmesan. Det lugter og smager 
 af opkast og har slet ikke parmesanens rigtige karakter.
 Anders
http://spisdrik.blogspot.com |  |  | 
  peter (14-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : peter
 | 
 Dato :  14-12-08 00:46
 | 
 |  | 
 
            On 14 Dec., 08:39, "Anders Halskov-Jensen" <and...@dontgetspam.dk>
 wrote:
 > "peter" <peter900...@hotmail.com> skrev i en meddelelsenews:fb053877-03e3-487b-95b8-8789a6dd5368@m16g2000vbp.googlegroups.com...
 > Hej ng
 >
 > Jeg søger efter parmesan ost, der IKKE er revet. Men det er
 > tilsyneladende umuligt at finde. Er der nogle her i gruppen, der kan
 > foreslå et velegnet alternativ? Osten skal bruges til spagetti
 > bolonaise.
 >
 > Mvh og på forhånd tak for svarene!
 >
 > Det lyder mærkeligt, hvor i Danmark er du? Her i Roskilde området har alle
 > større supermarkeder parmesan i hele stykker. Alternativt kan du bruge et
 > stykke Grana Padano eller et stykke pecorino.
 > Og du har helt ret, man skal ikke købe revet parmesan. Det lugter og smager
 > af opkast og har slet ikke parmesanens rigtige karakter.
 >
 > Andershttp://spisdrik.blogspot.com Jeg bor i København S, det er på Amager.. Revet parmesanost har de
 fleste, men ikke-revet parmesan ost har jeg ikke kunne finde... Ja,
 det lyder måske mærkeligt, men sådan har det været for mig..
            
             |  |  | 
  Kevin Borbye Edelvan~ (14-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~
 | 
 Dato :  14-12-08 01:07
 | 
 |  | On 14 Dec., 08:46, peter <peter900...@hotmail.com> wrote:
 
 > Jeg bor i København S, det er på Amager.. Revet parmesanost har de
 > fleste, men ikke-revet parmesan ost har jeg ikke kunne finde... Ja,
 > det lyder måske mærkeligt, men sådan har det været for mig..
 
 Hvor på Amager? Du kan i hvert fald få ægte parmesan i en hæderlig
 kvalitet i Føtex og Irma i AmagerCentret. Det samme i Føtex' andre
 filialer på Kirkegaardsvej og Amager Landevej. Kvickly på Englandsvej
 har det også. Alle Nettoer har grana padano i hele stykker, som kan
 bruges som erstatning, men som dog ikke er lige så lækker som
 parmigiano reggiano, som du kan få ovennævnte steder.
 
 I Italien kan man i øvrigt få masser af fremragende padanoer, men det
 er lige som om, at det i Danmark er blevet synonymt med discount-
 parmesan, så her får vi kun de dårligste, mindst modnede oste op.
 
 Mvh
 Kevin Borbye Edelvang
 
 
 |  |  | 
  peter (14-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : peter
 | 
 Dato :  14-12-08 01:12
 | 
 |  | On 14 Dec., 09:06, Kevin Borbye Edelvang <edelv...@gmail.com> wrote:
 > On 14 Dec., 08:46, peter <peter900...@hotmail.com> wrote:
 >
 > > Jeg bor i København S, det er på Amager.. Revet parmesanost har de
 > > fleste, men ikke-revet parmesan ost har jeg ikke kunne finde... Ja,
 > > det lyder måske mærkeligt, men sådan har det været for mig..
 >
 > Hvor på Amager? Du kan i hvert fald få ægte parmesan i en hæderlig
 > kvalitet i Føtex og Irma i AmagerCentret. Det samme i Føtex' andre
 > filialer på Kirkegaardsvej og Amager Landevej. Kvickly på Englandsvej
 > har det også. Alle Nettoer har grana padano i hele stykker, som kan
 > bruges som erstatning, men som dog ikke er lige så lækker som
 > parmigiano reggiano, som du kan få ovennævnte steder.
 >
 > I Italien kan man i øvrigt få masser af fremragende padanoer, men det
 > er lige som om, at det i Danmark er blevet synonymt med discount-
 > parmesan, så her får vi kun de dårligste, mindst modnede oste op.
 >
 > Mvh
 > Kevin Borbye Edelvang
 
 Jeg bor ved Amagercenteret. Netop Irma og Føtex i Amagercenteret har
 ikke parmesan ost, der ikke er revet. Men jeg vil prøve i Kvickly på
 Englandsvej..
 
 
 |  |  | 
  Anders Halskov-Jense~ (14-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Anders Halskov-Jense~
 | 
 Dato :  14-12-08 10:08
 | 
 |  | 
 "peter" <peter900000@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 news:044639a0-bbcc-4f4e-808e-aedcbb3dd062@m22g2000vbl.googlegroups.com...
 On 14 Dec., 09:06, Kevin Borbye Edelvang <edelv...@gmail.com> wrote:
 > On 14 Dec., 08:46, peter <peter900...@hotmail.com> wrote:
 >
 > > Jeg bor i København S, det er på Amager.. Revet parmesanost har de
 > > fleste, men ikke-revet parmesan ost har jeg ikke kunne finde... Ja,
 > > det lyder måske mærkeligt, men sådan har det været for mig..
 >
 > Hvor på Amager? Du kan i hvert fald få ægte parmesan i en hæderlig
 > kvalitet i Føtex og Irma i AmagerCentret. Det samme i Føtex' andre
 > filialer på Kirkegaardsvej og Amager Landevej. Kvickly på Englandsvej
 > har det også. Alle Nettoer har grana padano i hele stykker, som kan
 > bruges som erstatning, men som dog ikke er lige så lækker som
 > parmigiano reggiano, som du kan få ovennævnte steder.
 >
 > I Italien kan man i øvrigt få masser af fremragende padanoer, men det
 > er lige som om, at det i Danmark er blevet synonymt med discount-
 > parmesan, så her får vi kun de dårligste, mindst modnede oste op.
 >
 > Mvh
 > Kevin Borbye Edelvang
 
 Jeg bor ved Amagercenteret. Netop Irma og Føtex i Amagercenteret har
 ikke parmesan ost, der ikke er revet. Men jeg vil prøve i Kvickly på
 Englandsvej..
 
 
 Det lyder helt vildt mærkeligt, Irma plejer altid at have det. Har du spurgt
 efter det i butikken, eller blot ikke kunne finde det?
 Prøv føtex eller kvickly på Amager landevej(Amagerbrogade?)
 
 Anders
 
 
 
 
 |  |  | 
  Hauge (14-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hauge
 | 
 Dato :  14-12-08 09:38
 | 
 |  | Hej
 peter wrote:
 > Jeg søger efter parmesan ost, der IKKE er revet. Men det er
 > tilsyneladende umuligt at finde. Er der nogle her i gruppen, der kan
 > foreslå et velegnet alternativ? Osten skal bruges til spagetti
 > bolonaise.
 
 Aldi har en hård-ost som skulle svare til Permasan, og de sælges i stykker
 vacuumpakket.. Jeg har aldrig prøvet dem, men det er da forsøget værd.
 
 Den ligger på køl sammen med alle de andre oste og hedder "hardkäse"
 
 Mvh Hauge
 
 
 
 
 |  |  | 
  Kevin Borbye Edelvan~ (14-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~
 | 
 Dato :  14-12-08 02:44
 | 
 |  | On 14 Dec., 09:12, peter <peter900...@hotmail.com> wrote:
 
 > Jeg bor ved Amagercenteret. Netop Irma og Føtex i Amagercenteret har
 > ikke parmesan ost, der ikke er revet.
 
 Måske du ikke ved, hvad det hedder? Altså "Parmiggiano reggiano". Irma
 fører det som fast sortiment, Føtex har det endda to steder i
 butikken: Både i ostekøleren samt i den særlige Princip-køler i en
 lidt bedre kvalitet. Jeg er vokset op ved AmagerCentret og har stadig
 nogenlunde vant gang der. Jeg kan garantere dig for, at du kan få
 sagerne i de to butikker. Desværre er ostemanden i Holmbladsgade
 lukket for 3-4 år siden, ellers var det jo bare at gå derhen.
 
 Mvh
 Kevin Borbye Edelvang
 
 
 |  |  | 
  Ivar (14-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ivar
 | 
 Dato :  14-12-08 11:31
 | 
 |  | 
 
            Kevin Borbye Edelvang skrev:
 > Måske du ikke ved, hvad det hedder? Altså "Parmiggiano reggiano".
 Der er i hvert fald mange, der tror, at Parmesan er et italiensk
 navn. Det er vist fransk. Bemærk, at det staves med e og ikke
 a som i Parma.
 Ivar Magnusson
 -- 
 Træt af Outlook Express?
 MesNews: http://LexInfo.dk/MesNews/ |  |  | 
  Kevin Borbye Edelvan~ (14-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~
 | 
 Dato :  14-12-08 04:14
 | 
 |  | On 14 Dec., 11:30, Ivar <dild@[nozpam]webspeed.dk> wrote:
 
 > Der er i hvert fald mange, der tror, at Parmesan er et italiensk
 > navn. Det er vist fransk. Bemærk, at det staves med e og ikke
 > a som i Parma.
 
 Ja, parmesan er den franske betegnelse for netop parmiggianoen. Som
 type hedder den slags oste "grana", og en parmiggiano reggiano er
 således også en "grana". Grana er dog kun generisk betegnelse i
 grosserer-sammenhæng. I køkkenet er fællesudtrykket for de hårde oste
 "parmiggiano".
 
 Mvh
 Kevin Borbye Edelvang
 
 
 |  |  | 
  Kent Oldhøj (14-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kent Oldhøj
 | 
 Dato :  14-12-08 12:30
 | 
 |  | peter <peter900000@hotmail.com> wrote in news:fb053877-03e3-487b-95b8-
 8789a6dd5368@m16g2000vbp.googlegroups.com:
 
 > Jeg søger efter parmesan ost, der IKKE er revet. Men det er
 > tilsyneladende umuligt at finde.
 
 Jeg ville tjekke Cibi e Vini i Torvegade. Deres hjemmeside er ved at blive
 lavet om, men du kan ringe til dem: 32 57 77 98
 
 --
 Linux is like a Teepee: No Gates, no Windows, Apache inside.
 
 
 |  |  | 
  peter (14-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : peter
 | 
 Dato :  14-12-08 08:48
 | 
 |  | On 14 Dec., 09:06, Kevin Borbye Edelvang <edelv...@gmail.com> wrote:
 > On 14 Dec., 08:46, peter <peter900...@hotmail.com> wrote:
 >
 > > Jeg bor i København S, det er på Amager.. Revet parmesanost har de
 > > fleste, men ikke-revet parmesan ost har jeg ikke kunne finde... Ja,
 > > det lyder måske mærkeligt, men sådan har det været for mig..
 >
 > Hvor på Amager? Du kan i hvert fald få ægte parmesan i en hæderlig
 > kvalitet i Føtex og Irma i AmagerCentret. Det samme i Føtex' andre
 > filialer på Kirkegaardsvej og Amager Landevej. Kvickly på Englandsvej
 > har det også. Alle Nettoer har grana padano i hele stykker, som kan
 > bruges som erstatning, men som dog ikke er lige så lækker som
 > parmigiano reggiano, som du kan få ovennævnte steder.
 >
 > I Italien kan man i øvrigt få masser af fremragende padanoer, men det
 > er lige som om, at det i Danmark er blevet synonymt med discount-
 > parmesan, så her får vi kun de dårligste, mindst modnede oste op.
 >
 > Mvh
 > Kevin Borbye Edelvang
 
 Ok, efter en ekstra kontrol må jeg indrømme, at både Irma og Føtex har
 ikke-revet parmesan ost til hhv. 280 kr og 215 kr kiloet... noget af
 en pris for ost.. Men ellers tak for hjælpen.
 
 
 |  |  | 
  Niels Jørgen Kruse (14-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Niels Jørgen Kruse
 | 
 Dato :  14-12-08 18:16
 | 
 |  | peter <peter900000@hotmail.com> wrote:
 
 > Ok, efter en ekstra kontrol må jeg indrømme, at både Irma og Føtex har
 > ikke-revet parmesan ost til hhv. 280 kr og 215 kr kiloet... noget af
 > en pris for ost.. Men ellers tak for hjælpen.
 
 Så er det jo heller ikke revet osteskorpe.
 
 --
 Mvh./Regards,    Niels Jørgen Kruse,    Vanløse, Denmark
 
 
 |  |  | 
  peter (14-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : peter
 | 
 Dato :  14-12-08 10:33
 | 
 |  | On 14 Dec., 18:16, nos...@ab-katrinedal.dk (Niels Jørgen Kruse) wrote:
 > peter <peter900...@hotmail.com> wrote:
 > > Ok, efter en ekstra kontrol må jeg indrømme, at både Irma og Føtex har
 > > ikke-revet parmesan ost til hhv. 280 kr og 215 kr kiloet... noget af
 > > en pris for ost.. Men ellers tak for hjælpen.
 >
 > Så er det jo heller ikke revet osteskorpe.
 >
 > --
 > Mvh./Regards,    Niels Jørgen Kruse,    Vanløse, Denmark
 
 Sandt nok... men stadig dyrt sammenlignet med bløde oste lavet i
 Danmark...
 
 
 |  |  | 
  Anders Halskov-Jense~ (14-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Anders Halskov-Jense~
 | 
 Dato :  14-12-08 19:39
 | 
 |  | 
 "peter" <peter900000@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 news:e0d97cbc-d83c-4546-b578-abf3dcfef6ed@e1g2000pra.googlegroups.com...
 On 14 Dec., 18:16, nos...@ab-katrinedal.dk (Niels Jørgen Kruse) wrote:
 > peter <peter900...@hotmail.com> wrote:
 > > Ok, efter en ekstra kontrol må jeg indrømme, at både Irma og Føtex har
 > > ikke-revet parmesan ost til hhv. 280 kr og 215 kr kiloet... noget af
 > > en pris for ost.. Men ellers tak for hjælpen.
 >
 > Så er det jo heller ikke revet osteskorpe.
 >
 > --
 > Mvh./Regards, Niels Jørgen Kruse, Vanløse, Denmark
 
 Sandt nok... men stadig dyrt sammenlignet med bløde oste lavet i
 Danmark...
 
 
 ....hvilket også er en urimelig sammenligning. Der er stor forskel på proces
 og lagringstid.
 
 Anders
 
 
 
 
 |  |  | 
  Kevin Borbye Edelvan~ (14-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~
 | 
 Dato :  14-12-08 12:16
 | 
 |  | On 14 Dec., 19:39, "Anders Halskov-Jensen" <and...@dontgetspam.dk>
 wrote:
 
 > ...hvilket også er en urimelig sammenligning. Der er stor forskel på proces
 > og lagringstid.
 
 Ja, enormt. F.eks. er den reggiano, som har princip-mærket så vidt jeg
 husker 18 eller  måneder modnet. I den proces skal den vendes jævnligt
 ved håndkraft, tilses og kontrolleres osv.
 
 Og så kan vi faktisk glæde os over, at parmesanosten ikke er synderlig
 dyrere i København end i Rom. Sådan er det ellers ofte, at jo længere
 væk man kommer fra produktionsstederne, jo dyrere bliver en vare.
 
 Mvh
 Kevin Borbye Edelvang
 
 
 |  |  | 
  peter (14-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : peter
 | 
 Dato :  14-12-08 12:24
 | 
 |  | On 14 Dec., 20:16, Kevin Borbye Edelvang <edelv...@gmail.com> wrote:
 > On 14 Dec., 19:39, "Anders Halskov-Jensen" <and...@dontgetspam.dk>
 > wrote:
 >
 > > ...hvilket også er en urimelig sammenligning. Der er stor forskel på proces
 > > og lagringstid.
 >
 > Ja, enormt. F.eks. er den reggiano, som har princip-mærket så vidt jeg
 > husker 18 eller  måneder modnet. I den proces skal den vendes jævnligt
 > ved håndkraft, tilses og kontrolleres osv.
 >
 > Og så kan vi faktisk glæde os over, at parmesanosten ikke er synderlig
 > dyrere i København end i Rom. Sådan er det ellers ofte, at jo længere
 > væk man kommer fra produktionsstederne, jo dyrere bliver en vare.
 >
 > Mvh
 > Kevin Borbye Edelvang
 
 Okay, har fattet pointen... det må være mig, der er for fedtet...
 
 
 |  |  | 
  Linde (14-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Linde
 | 
 Dato :  14-12-08 21:05
 | 
 |  | 
 "peter" <peter900000@hotmail.com> skrev i meddelelsen
 news:c988895e-6167-4380-84c8-34aa3ec00ed0@y1g2000pra.googlegroups.com...
 
 Okay, har fattet pointen... det må være mig, der er for fedtet...
 
 Heh måske, måske ikke. Men prøv dog et stykke Grana Padano fra Netto eller
 Fakta, det er umiddelbart det samme som en Parmesan. Og så koster det kun
 det halve. Kan du godt lide en lidt stærkere smag, med samme hårdhed, så
 prøv en XO præstost fra Skånemejerierne, den kan du finde i Løgismoses
 delikatesseforretninger.
 
 Mvh
 Linde
 
 
 
 |  |  | 
  Jens Bruun (15-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Bruun
 | 
 Dato :  15-12-08 14:18
 | 
 |  | "peter" <peter900000@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 news:fb053877-03e3-487b-95b8-8789a6dd5368@m16g2000vbp.googlegroups.com
 
 > Jeg søger efter parmesan ost, der IKKE er revet. Men det er
 > tilsyneladende umuligt at finde. Er der nogle her i gruppen, der kan
 > foreslå et velegnet alternativ? Osten skal bruges til spagetti
 > bolonaise.
 
 Ovenstående er en spøg - ikke?
 
 --
 -Jens B.
 
 D.e.f.f.e.s.
 
 
 
 
 |  |  | 
  rekvalmer@googlepost~ (19-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : rekvalmer@googlepost~
 | 
 Dato :  19-12-08 19:01
 | 
 |  | Den Sun, 14 Dec 2008 21:04:52 +0100 skrev Linde:
 
 > "peter" <peter900000@hotmail.com> skrev i meddelelsen
 > news:c988895e-6167-4380-84c8-34aa3ec00ed0@y1g2000pra.googlegroups.com...
 >
 > Okay, har fattet pointen... det må være mig, der er for fedtet...
 >
 > Heh måske, måske ikke. Men prøv dog et stykke Grana Padano fra Netto
 > eller Fakta, det er umiddelbart det samme som en Parmesan. Og så koster
 > det kun det halve. Kan du godt lide en lidt stærkere smag, med samme
 > hårdhed, så prøv en XO præstost fra Skånemejerierne, den kan du finde i
 > Løgismoses delikatesseforretninger.
 >
 > Mvh
 > Linde
 
 Jeg nyder faktisk de hårdoste Bilka kan diske op med. Der er en del
 svenske. Grana Padano smager jo ikke rigtigt af noget.
 
 Gå efter de _hårde_ oste gerne lagrede, og så finder du noget der godt
 kan hamle op med en parmesan. Men til en anden pris, tror de ligger
 omkring 120+- pr kg.
 
 
 |  |  | 
 |  |