|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Forskel på knækkede og skårne rugkerner? Fra : Jens Jacobsen
 | 
 Dato :  13-12-08 11:25
 | 
 |  | Hvad er egentlig forkellen på knækkede og skårne rugkerner? I
 rugbrødsopskrifterne står der skårne men kan man ikke ligesågodt bruge
 de knækkede?
 
 mvh
 Jens
 
 
 |  |  | 
  Ole Christiansen (14-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ole Christiansen
 | 
 Dato :  14-12-08 08:37
 | 
 |  | 
 "Jens Jacobsen" <a.b.renner@gmx.de> skrev i en meddelelse
 news:9464d9b8-483e-4858-b3ee-05acadf68761@w1g2000prm.googlegroups.com...
 Hvad er egentlig forkellen på knækkede og skårne rugkerner? I
 rugbrødsopskrifterne står der skårne men kan man ikke ligesågodt bruge
 de knækkede?
 
 mvh
 Jens
 
 Det er det samme.
 
 mnh
 Ole
 
 
 
 
 |  |  | 
  Anders Halskov-Jense~ (14-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Anders Halskov-Jense~
 | 
 Dato :  14-12-08 13:36
 | 
 |  | 
 "Ole Christiansen" <abc@invalid.invalid.invalid> skrev i en meddelelse
 news:1dd47$4944b7a5$574876bc$7661@news.comxnet.dk...
 >
 > "Jens Jacobsen" <a.b.renner@gmx.de> skrev i en meddelelse
 > news:9464d9b8-483e-4858-b3ee-05acadf68761@w1g2000prm.googlegroups.com...
 > Hvad er egentlig forkellen på knækkede og skårne rugkerner? I
 > rugbrødsopskrifterne står der skårne men kan man ikke ligesågodt bruge
 > de knækkede?
 >
 > mvh
 > Jens
 >
 > Det er det samme.
 >
 > mnh
 > Ole
 
 
 Det er sgu også synd for dig Ole. For en gangs skyld henviser du ikke til
 Google (og HURRA for det), men så bliver svaret alligevel ukorrekt.
 Man kan godt bruge skåreder istedet for knækkede og vice versa, men der er
 forskel på iblødsætningstiden. Knækkede kerne skal udblødes i 2-4 timer,
 skårne skal udblødes i 6-8 timer....
 
 
 
 Anders
 
 
 
 
 |  |  | 
   Ole Christiansen (15-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ole Christiansen
 | 
 Dato :  15-12-08 08:24
 | 
 |  | 
 "Anders Halskov-Jensen" <anders@dontgetspam.dk> skrev i en meddelelse
 news:gi2uis$hl2$1@newsbin.cybercity.dk...
 >
 > "Ole Christiansen" <abc@invalid.invalid.invalid> skrev i en meddelelse
 > news:1dd47$4944b7a5$574876bc$7661@news.comxnet.dk...
 >>
 >> "Jens Jacobsen" <a.b.renner@gmx.de> skrev i en meddelelse
 >> news:9464d9b8-483e-4858-b3ee-05acadf68761@w1g2000prm.googlegroups.com...
 >> Hvad er egentlig forkellen på knækkede og skårne rugkerner? I
 >> rugbrødsopskrifterne står der skårne men kan man ikke ligesågodt bruge
 >> de knækkede?
 >>
 >> mvh
 >> Jens
 >>
 >> Det er det samme.
 >>
 >> mnh
 >> Ole
 >
 >
 > Det er sgu også synd for dig Ole. For en gangs skyld henviser du ikke til
 > Google (og HURRA for det), men så bliver svaret alligevel ukorrekt.
 > Man kan godt bruge skåreder istedet for knækkede og vice versa, men der er
 > forskel på iblødsætningstiden. Knækkede kerne skal udblødes i 2-4 timer,
 > skårne skal udblødes i 6-8 timer....
 >
 >
 >
 > Anders
 
 Link. ? Narrøv.
 
 
 
 
 |  |  | 
    Ebbe Kristensen (15-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ebbe Kristensen
 | 
 Dato :  15-12-08 10:24
 | 
 |  | Ole Christiansen wrote:
 
 > ... Narrøv.
 
 Plonk!
 
 
 |  |  | 
    Anders Halskov-Jense~ (15-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Anders Halskov-Jense~
 | 
 Dato :  15-12-08 12:30
 | 
 |  | 
 "Ole Christiansen" <abc@invalid.invalid.invalid> skrev i en meddelelse
 news:429cd$4946060e$574876bc$15551@news.comxnet.dk...
 >
 > "Anders Halskov-Jensen" <anders@dontgetspam.dk> skrev i en meddelelse
 > news:gi2uis$hl2$1@newsbin.cybercity.dk...
 >>
 >> "Ole Christiansen" <abc@invalid.invalid.invalid> skrev i en meddelelse
 >> news:1dd47$4944b7a5$574876bc$7661@news.comxnet.dk...
 >>>
 >>> "Jens Jacobsen" <a.b.renner@gmx.de> skrev i en meddelelse
 >>> news:9464d9b8-483e-4858-b3ee-05acadf68761@w1g2000prm.googlegroups.com...
 >>> Hvad er egentlig forkellen på knækkede og skårne rugkerner? I
 >>> rugbrødsopskrifterne står der skårne men kan man ikke ligesågodt bruge
 >>> de knækkede?
 >>>
 >>> mvh
 >>> Jens
 >>>
 >>> Det er det samme.
 >>>
 >>> mnh
 >>> Ole
 >>
 >>
 >> Det er sgu også synd for dig Ole. For en gangs skyld henviser du ikke til
 >> Google (og HURRA for det), men så bliver svaret alligevel ukorrekt.
 >> Man kan godt bruge skåreder istedet for knækkede og vice versa, men der
 >> er forskel på iblødsætningstiden. Knækkede kerne skal udblødes i 2-4
 >> timer, skårne skal udblødes i 6-8 timer....
 >>
 >>
 >>
 >> Anders
 >
 > Link. ? Narrøv.
 >
 
 
 Tjaaah, med lidt høflighed kunne du have fået det. Nu må du google dig frem,
 det er du jo så glad for.
 
 Anders
 
 
 
 
 |  |  | 
     Erik Olsen (15-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Erik Olsen
 | 
 Dato :  15-12-08 19:02
 | 
 |  | 
 
            Anders Halskov-Jensen wrote:
 > Tjaaah, med lidt høflighed kunne du have fået det. Nu må du google
 > dig frem, det er du jo så glad for.
 Jeg kunne da godt tænke mig at vide lidt mere om emnet.
 Min kone bruger knækkede rugkerner til rugbrød, men da dejen alligevel 
 står bobler i mindst 8 timer, er det nok ikke så vigtigt om det er 
 knækkede eller skårne rugkerner.
 Jeg er bare lidt nysgerrig.
 -- 
 Venlig hilsen/Best regards
 Erik Olsen
http://www.modelbaneteknik.dk/ |  |  | 
      Klaus Alexander Seis~ (15-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  15-12-08 19:15
 | 
 |  | 
 
            Erik Olsen skrev:
 > Min kone bruger knækkede rugkerner til rugbrød, men da dejen
 > alligevel står bobler i mindst 8 timer, er det nok ikke så 
 > vigtigt om det er knækkede eller skårne rugkerner.
 Rent æstetisk synes jeg at rugbrød bliver pænere med skårne end 
 med knækkede rugkerner.
 Mvh,
 -- 
 Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/ |  |  | 
       Ole Christiansen (16-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ole Christiansen
 | 
 Dato :  16-12-08 08:16
 | 
 |  | 
 "Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> skrev i en meddelelse 
 news:gi66qq$i47$1@zdani.szn.dk...
 >
 > Rent æstetisk synes jeg at rugbrød bliver pænere med skårne end
 > med knækkede rugkerner.
 >
 > Mvh,
 >
 > -- 
 > Klaus Alexander Seistrup
 > http://klaus.seistrup.dk/ >
 Gud fader i skuret.!!
            
             |  |  | 
        Erik Olsen (16-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Erik Olsen
 | 
 Dato :  16-12-08 19:43
 | 
 |  | 
 
            Ole Christiansen wrote:
 > "Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> skrev i en meddelelse
 > news:gi66qq$i47$1@zdani.szn.dk...
 >>
 >> Rent æstetisk synes jeg at rugbrød bliver pænere med skårne end
 >> med knækkede rugkerner.
 >>
 > Gud fader i skuret.!!
 Man kan bruge en skarp kniv når man skærer skiver af brødet. Så bliver 
 kernerne skåret pænt.
 -- 
 Venlig hilsen/Best regards
 Erik Olsen
http://www.modelbaneteknik.dk/ |  |  | 
      Anders Halskov-Jense~ (15-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Anders Halskov-Jense~
 | 
 Dato :  15-12-08 19:36
 | 
 |  | 
 "Erik Olsen" <erik.olsen@ishoejby.dk> skrev i en meddelelse 
 news:49469b9c$0$90270$14726298@news.sunsite.dk...
 > Anders Halskov-Jensen wrote:
 >
 >> Tjaaah, med lidt høflighed kunne du have fået det. Nu må du google
 >> dig frem, det er du jo så glad for.
 >
 > Jeg kunne da godt tænke mig at vide lidt mere om emnet.
 >
 > Min kone bruger knækkede rugkerner til rugbrød, men da dejen alligevel 
 > står bobler i mindst 8 timer, er det nok ikke så vigtigt om det er 
 > knækkede eller skårne rugkerner.
 >
 > Jeg er bare lidt nysgerrig.
 >
 Nej du har ret, med så lang "bobletid" spiller valget ingen rolle. Jeg fandt 
 mine oplysninger her, hvor der dog ikke står meget andet end, hvad jeg har 
 nævnt.
http://www.arla.dk/C1256F0A0041AB8A/O/meltyper.html Læs du bare med Ole, du kunne jo ende med at blive i bedre humør.....
 Anders
            
             |  |  | 
       Erik Olsen (15-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Erik Olsen
 | 
 Dato :  15-12-08 21:20
 | 
 |  |  |  |  | 
      Inger D. (16-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Inger D.
 | 
 Dato :  16-12-08 14:57
 | 
 |  | 
 > Min kone bruger knækkede rugkerner til rugbrød, men da dejen alligevel
 > står bobler i mindst 8 timer, er det nok ikke så vigtigt om det er
 > knækkede eller skårne rugkerner.
 
 Nej det er ikke så vigtigt. Mit rugbrød hæver kun 3 timer med kernerne i og
 resultatet bliver godt både med knækkede og skårne rugkerner. Jeg opbløder i
 øvrigt ikke kernerne først, for jeg synes, de bliver bløde og lækre
 alligevel.
 
 Inger D.
 
 
 
 
 |  |  | 
  Jens Jacobsen (14-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Jacobsen
 | 
 Dato :  14-12-08 13:39
 | 
 |  | On 14 Dec., 13:35, "Anders Halskov-Jensen" <and...@dontgetspam.dk>
 wrote:
 > "Ole Christiansen" <a...@invalid.invalid.invalid> skrev i en meddelelsenews:1dd47$4944b7a5$574876bc$7661@news.comxnet.dk...
 >
 >
 >
 > > "Jens Jacobsen" <a.b.ren...@gmx.de> skrev i en meddelelse
 > >news:9464d9b8-483e-4858-b3ee-05acadf68761@w1g2000prm.googlegroups.com...
 > > Hvad er egentlig forkellen på knækkede og skårne rugkerner? I
 > > rugbrødsopskrifterne står der skårne men kan man ikke ligesågodt bruge
 > > de knækkede?
 >
 > > mvh
 > > Jens
 >
 > > Det er det samme.
 >
 > > mnh
 > > Ole
 >
 > Det er sgu også synd for dig Ole. For en gangs skyld henviser du ikke til
 > Google (og HURRA for det), men så bliver svaret alligevel ukorrekt.
 > Man kan godt bruge skåreder istedet for knækkede og vice versa, men der er
 > forskel på iblødsætningstiden. Knækkede kerne skal udblødes i 2-4 timer,
 > skårne skal udblødes i 6-8 timer....
 >
 > Anders
 
 Tak for det. Jeg går udfra at de knækkede så er mere findelte.
 /Jens
 
 
 |  |  | 
  Anders Halskov-Jense~ (15-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Anders Halskov-Jense~
 | 
 Dato :  15-12-08 07:55
 | 
 |  | 
 "Jens Jacobsen" <a.b.renner@gmx.de> skrev i en meddelelse
 news:396a061f-03c5-409e-a738-4de518b20b37@z28g2000prd.googlegroups.com...
 On 14 Dec., 13:35, "Anders Halskov-Jensen" <and...@dontgetspam.dk>
 wrote:
 > "Ole Christiansen" <a...@invalid.invalid.invalid> skrev i en
 > meddelelsenews:1dd47$4944b7a5$574876bc$7661@news.comxnet.dk...
 >
 >
 >
 > > "Jens Jacobsen" <a.b.ren...@gmx.de> skrev i en meddelelse
 > >news:9464d9b8-483e-4858-b3ee-05acadf68761@w1g2000prm.googlegroups.com...
 > > Hvad er egentlig forkellen på knækkede og skårne rugkerner? I
 > > rugbrødsopskrifterne står der skårne men kan man ikke ligesågodt bruge
 > > de knækkede?
 >
 > > mvh
 > > Jens
 >
 > > Det er det samme.
 >
 > > mnh
 > > Ole
 >
 > Det er sgu også synd for dig Ole. For en gangs skyld henviser du ikke til
 > Google (og HURRA for det), men så bliver svaret alligevel ukorrekt.
 > Man kan godt bruge skåreder istedet for knækkede og vice versa, men der er
 > forskel på iblødsætningstiden. Knækkede kerne skal udblødes i 2-4 timer,
 > skårne skal udblødes i 6-8 timer....
 >
 > Anders
 
 Tak for det. Jeg går udfra at de knækkede så er mere findelte.
 /Jens
 
 
 Enten det, eller også har de en større overflade, så de nemmere optager
 vand. Men det er vigtigt at kende forskellen, der er ikke noget værre end at
 spise brød med for hårde kerner i.
 
 Anders
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |