|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Kinafars livret Fra : Jette Jørgensen
 | 
 Dato :  29-11-08 12:22
 | 
 |  | Min veninde snakker meget om at hun i sin periode i det jyske fik
 "Kinafars livret", - men det er ikke rigtigt noget der ringer her hos en
 garvet københavner....
 
 Lidt få oplysninger er det lykkedes at frembringe om denne ret, - men
 det kunne være sjovt at få den 'rigtige' opskrift. Goggle synes ikke at
 kunne finde noget kløgtigt....
 
 Det skulle være noget med kød (ukendt type...), hvidkål, gulerødder og
 andre grønsager der bliver svitset i en blanding af Karry og (måske)
 paprika.... Derefter småboblende i buillon i godt stykke tid. Som mange
 sammenkogte retter, smager det godt på dagen, men er en gudespise dagen
 efter.
 
 Er der nogen der kan hjælpe med en 'original' opskrift på retten ?
 
 med venlig hilsen
 
 Jette
 
 
 
 |  |  | 
  Steen Jakobsen (29-11-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Steen Jakobsen
 | 
 Dato :  29-11-08 13:21
 | 
 |  | 
 "Jette Jørgensen" <twinie@FJERNjetvadat.dk> skrev i meddelelsen
 news:493125ce$0$56773$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 > Min veninde snakker meget om at hun i sin periode i det jyske fik
 > "Kinafars livret", - men det er ikke rigtigt noget der ringer her hos en
 > garvet københavner....
 >
 > Lidt få oplysninger er det lykkedes at frembringe om denne ret, - men det
 > kunne være sjovt at få den 'rigtige' opskrift. Goggle synes ikke at kunne
 > finde noget kløgtigt....
 >
 > Det skulle være noget med kød (ukendt type...), hvidkål, gulerødder og
 > andre grønsager der bliver svitset i en blanding af Karry og (måske)
 > paprika.... Derefter småboblende i buillon i godt stykke tid. Som mange
 > sammenkogte retter, smager det godt på dagen, men er en gudespise dagen
 > efter.
 >
 > Er der nogen der kan hjælpe med en 'original' opskrift på retten ?
 
 Det lyder som et navn man selv har fundet på. Du laver det bare som du selv
 har beskrevet det smager godt. Jeg laver noget efter den beskrivelse en gang
 i mellem.
 
 Steen.
 
 
 
 |  |  | 
  kim rasmussen (29-11-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : kim rasmussen
 | 
 Dato :  29-11-08 14:48
 | 
 |  | 
 "Jette Jørgensen" <twinie@FJERNjetvadat.dk> skrev i en meddelelse
 news:493125ce$0$56773$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 
 Hej Jette
 Som Steen beskriver ......prøv at lave det.
 Jeg bruger 500 g hakket oksekød,brun det i en stor gryde ,krydr med salt og
 peber.
 snit   1/4-½ hvidkålshoved efter størrelse og svits med ,snit 3-4 gulerødder
 og 1 løg  og kom i .
 3-? tsk god karry kommes i og en god bouilon eller vand til det knapt
 dækker.
 lad det simre 40 minutter og jæbn det ,smag til og server ris til.
 Hilsen Kim
 
 
 
 
 |  |  | 
  Linde (29-11-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Linde
 | 
 Dato :  29-11-08 19:32
 | 
 |  | 
 "kim rasmussen" <kim@lechef.dk> skrev i meddelelsen
 news:49314826$0$90272$14726298@news.sunsite.dk...
 > peber.
 > snit   1/4-½ hvidkålshoved efter størrelse og svits med ,snit 3-4
 > gulerødder og 1 løg  og kom i .
 > 3-? tsk god karry kommes i og en god bouilon eller vand til det knapt
 > dækker.
 > lad det simre 40 minutter og jæbn det ,smag til og server ris til.
 
 Jeg må her komme med en tak til Jette og Kim for denne ret...har lige
 afsluttet måltidet, og sidder med sved på panden og en dejlig smag i munden!
 Da jeg så opskriften skulle jeg lige til at gå ud at købe ind, men droppede
 det da jeg havde alle ingredienserne...plus en god Madras-karry, jeg længe
 har villet prøve.
 
 Kan kun sige phew og uhm! Det er en herreret, let at lave og fyldt med alt
 det gode. Jeg gav den lidt ekstra kål og gulerødder, og droppede risen.
 Mørkt fiberbrød til i stedet, og koldt, mørkt og stærkt øl til. Lækker
 vintermad!
 
 Mvh
 Linde
 
 
 
 |  |  | 
   Linde (29-11-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Linde
 | 
 Dato :  29-11-08 19:34
 | 
 |  | 
 "Linde" <delinde@gmailfjern.com> skrev i meddelelsen 
 news:49318aa4$0$90269$14726298@news.sunsite.dk...
 > det gode. Jeg gav den lidt ekstra kål og gulerødder, og droppede risen. 
 > Mørkt fiberbrød til i stedet, og koldt, mørkt og stærkt øl til. Lækker 
 > vintermad!
 Nå ja, og der var rigeligt til at jeg kunne fylde et henkogningsglas, så 
 glæder mig allerede til i morgen eller mandag   Mvh
 Linde 
            
             |  |  | 
  Jørgen Grandt (29-11-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jørgen Grandt
 | 
 Dato :  29-11-08 20:47
 | 
 |  | 
 
            Jette Jørgensen skrev bl.a.:
 > Min veninde snakker meget om at hun i sin periode i det jyske fik
 > "Kinafars livret", - men det er ikke rigtigt noget der ringer her hos
 > en garvet københavner....
 Min kone mener opskriften findes i en kogebog for børn, fra omkring
 1980. /Måske/ skrevet af Charlotte Blay.
 -- 
 Jørgen Grandt
www.grandts.dk
www.stornotime.dk
www.nyrnberggaarden.dk |  |  | 
  Johnny Andersen (29-11-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Johnny Andersen
 | 
 Dato :  29-11-08 22:36
 | 
 |  | 
 "Jørgen Grandt" <UnstableOn@Cable.dk> skrev i en meddelelse 
 news:49319c5a$0$90270$14726298@news.sunsite.dk...
 > Jette Jørgensen skrev bl.a.:
 >
 >> Min veninde snakker meget om at hun i sin periode i det jyske fik
 >> "Kinafars livret", - men det er ikke rigtigt noget der ringer her hos
 >> en garvet københavner....
 >
 > Min kone mener opskriften findes i en kogebog for børn, fra omkring
 > 1980. /Måske/ skrevet af Charlotte Blay.
 Glæder mig til at se den    /Johnny 
            
             |  |  | 
  Tine (30-11-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Tine
 | 
 Dato :  30-11-08 14:35
 | 
 |  | 
 "Jette Jørgensen" <twinie@FJERNjetvadat.dk> skrev i meddelelsen 
 news:493125ce$0$56773$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 > Min veninde snakker meget om at hun i sin periode i det jyske fik 
 > "Kinafars livret", - men det er ikke rigtigt noget der ringer her hos en 
 > garvet københavner....
 >
 > Lidt få oplysninger er det lykkedes at frembringe om denne ret, - men det 
 > kunne være sjovt at få den 'rigtige' opskrift. Goggle synes ikke at kunne 
 > finde noget kløgtigt....
 >
 > Det skulle være noget med kød (ukendt type...), hvidkål, gulerødder og 
 > andre grønsager der bliver svitset i en blanding af Karry og (måske) 
 > paprika.... Derefter småboblende i buillon i godt stykke tid. Som mange 
 > sammenkogte retter, smager det godt på dagen, men er en gudespise dagen 
 > efter.
 >
 > Er der nogen der kan hjælpe med en 'original' opskrift på retten ?
 >
 > med venlig hilsen
 >
 > Jette
 >
 Det lyder som Gisou. Jeg har ikke selv en opskrift, men kig her:
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=25600&Gisou Hilsen
 Tine
            
             |  |  | 
  Preben R. (30-11-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Preben R.
 | 
 Dato :  30-11-08 15:18
 | 
 |  | 
 "Jette Jørgensen" <twinie@FJERNjetvadat.dk> skrev i en meddelelse
 news:493125ce$0$56773$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 > Min veninde snakker meget om at hun i sin periode i det jyske fik
 > "Kinafars livret", - men det er ikke rigtigt noget der ringer her hos en
 > garvet københavner....
 >
 > Lidt få oplysninger er det lykkedes at frembringe om denne ret, - men det
 > kunne være sjovt at få den 'rigtige' opskrift. Goggle synes ikke at kunne
 > finde noget kløgtigt....
 >
 > Det skulle være noget med kød (ukendt type...), hvidkål, gulerødder og
 > andre grønsager der bliver svitset i en blanding af Karry og (måske)
 > paprika.... Derefter småboblende i buillon i godt stykke tid. Som mange
 > sammenkogte retter, smager det godt på dagen, men er en gudespise dagen
 > efter.
 >
 > Er der nogen der kan hjælpe med en 'original' opskrift på retten ?
 >
 > med venlig hilsen
 >
 > Jette
 >
 
 Kunne minde om denne opskrift:
 
 
 Hollandsk Biksemad
 
 300 g hakket svinekød
 50 g margarine
 2 løg (hakkede)
 2 gulerødder (skiveskåret)
 3/4 dl løse ris
 3 kartofler (skåret i mindre stykker)
 1/4 hvidkål (fintsnittet)
 5 dl vand
 3 tsk salt
 3/4 tsk peber
 1/2 tsk karry
 1/2 tsk paprika
 
 Grøntsagerne skives /deles /snittes.
 Kød og løg brunes i en gryde.
 Grøntsager, ris og vand tilsættes sammen med kryderierne.
 Det hele småkoger til det er mørt, ca. 1/2 time.
 
 Velbekomme.
 Preben R.
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Jette Jørgensen (01-12-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jette Jørgensen
 | 
 Dato :  01-12-08 00:55
 | 
 |  | 
 
            Hej,
 Jeg forsøgte med det, der var i huset kombineret efter Kims metode. Det 
      blev til Mørgrad skåret i små stykker, hvidkål, porrer og gulerødder.
 Behøver vel ikke fortælle at det gjorde lykke    Der er jo kommet lidt forskellige forslag frem, - så det skal prøves, 
 næste gang der skal hvidkålsret på bordet.
 mvh Jette.
            
             |  |  | 
 |  |