|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | min krydderolie er blevet grumset :-( Fra : Erik R. Nielsen
 | 
 Dato :  23-11-08 14:58
 | 
 |  | Hej
 Jeg har en lille karaffel som jeg har puttet en chili, en gren timian, hele
 peberkorn + noget mere i og fyldt op med olivenolie.
 Det ser pænt ud; men nu efter ca. 6 måneder er olien blevet grumset. Det ser
 ud som om der er en sky rundt om chilien.
 Hvor lang tid kan man gemme sådan en hjemmelavet krydderolie???
 
 Erik
 
 
 
 
 |  |  | 
  Emil (23-11-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Emil
 | 
 Dato :  23-11-08 20:58
 | 
 |  | "Erik R. Nielsen" wrote:
 
 >Jeg har en lille karaffel som jeg har puttet en chili, en gren timian, hele
 >peberkorn + noget mere i og fyldt op med olivenolie.
 >Det ser pænt ud; men nu efter ca. 6 måneder er olien blevet grumset. Det ser
 >ud som om der er en sky rundt om chilien.
 
 Jeg vil gætte på, at du ikke har varmebehandlet ingredienserne. Nogle
 baktusser kan formere sig uden ilt; men der skal som regel fugt til.
 Og der er rigeligt med fugt i en frisk chili. Brug evt. en tørret
 udgave.
 
 >Hvor lang tid kan man gemme sådan en hjemmelavet krydderolie???
 
 Kast det bort og lav en ny portion, som du varmer op til 80 - 90
 grader i et lille kvarterstid (brug stegetermometer i gryden).
 I stedet for at opvarme olien med, kan du komme krydderierne i ovnen
 ved samme varme, men i den dobbelte tid.
 
 Holdbarheden nedsættes ved påvirkning af luft, lys og varme. Kig på
 holdbarhedsdatoen på oliens emballage.
 
 Det er normalt ikke sundhedsskadeligt at overskride "mindst holdbar
 til"-datoen. Der sker en langsom harskning, så det går i første række
 ud over smagen. Med de nævnte krydderier og opbevaring i køleskab, vil
 der gå år, før en harskning vil kunne smages af normale ganer.
 
 
 m.v.h. Emil
 
 
 |  |  | 
 |  |