|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Rødkål Fra : Inger D.
 | 
 Dato :  18-11-08 22:00
 | 
 |  | Jeg har lavet hjemmelavet syltet rødkål og har nu et halvt kålhoved
 tilovers.
 Jeg har ikke brug for mere syltet rødkål og har heller ikke lyst til at lave
 en eller anden rødkålsalat.
 Hvad kan man ellers bruge rødkål til?
 Det eneste 'rigtige' alternativ jeg har fundet er, at blande det i fars til
 farsbrød, men der må da være mere?
 
 Inger D.
 
 
 
 
 |  |  | 
  Max (18-11-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  18-11-08 22:01
 | 
 |  | Hej Inger
 
 > Jeg har lavet hjemmelavet syltet rødkål og har nu et halvt kålhoved
 
 
 Et det almindelig rødkål du kalder syltet rødkål ?
 
 --
 Mvh Max
 
 
 
 |  |  | 
  Inger D. (19-11-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Inger D.
 | 
 Dato :  19-11-08 09:29
 | 
 |  | > Et det almindelig rødkål du kalder syltet rødkål ?
 
 Ja, det man får til flæskesteg o. lign.
 
 Inger D.
 
 
 
 
 |  |  | 
   Max (19-11-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  19-11-08 11:06
 | 
 |  | Hej Inger
 
 > Ja, det man får til flæskesteg o. lign.
 
 Hvorfor laver du så ikke det hele, det er
 da så nemt og tager ingen tid.
 
 --
 Mvh Max
 
 
 
 
 |  |  | 
    Inger D. (19-11-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Inger D.
 | 
 Dato :  19-11-08 12:44
 | 
 |  | > Hvorfor laver du så ikke det hele, det er
 > da så nemt og tager ingen tid.
 
 Jeg får det ikke spist. Derfor søger jeg andre ideer til, hvad man kan bruge
 et rødkålshoved til.
 
 Inger D.
 
 
 
 
 |  |  | 
     jos (19-11-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : jos
 | 
 Dato :  19-11-08 12:59
 | 
 |  | Inger D. wrote:
 >> Hvorfor laver du så ikke det hele, det er
 >> da så nemt og tager ingen tid.
 >
 > Jeg får det ikke spist. Derfor søger jeg andre ideer til, hvad man
 > kan bruge et rødkålshoved til.
 >
 > Inger D.
 rød og/eller hvidkål er imho bedst snittet serveret som rå salat, rørt med
 en alm. god oli-eddikedressing, og lidt salt og peber!
 serveres til stort set alt
 - og så er det både drøjt, sundt og billigt
 
 finn
 
 
 
 
 |  |  | 
   Tove Krieger (19-11-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Tove Krieger
 | 
 Dato :  19-11-08 14:11
 | 
 |  | 
 
            In news:4923cdf5$0$90268$14726298@news.sunsite.dk,
 Inger D. <blabla@no.no> typed:
 >> Et det almindelig rødkål du kalder syltet rødkål ?
 >
 > Ja, det man får til flæskesteg o. lign.
 >
 > Inger D.
 Jeg har lige kogt rødkål til julemiddagen. Vi bliver 6 personer, men jeg 
 kogte altså af 2 rødkålshoveder og tog det fra jeg skal bruge til flæske- og 
 andestegen, derpå fordelte jeg resten i plastbøtter som jeg frøs ned, og så 
 har jeg et dejligt tilbehør når vi igen skal have steg, frikadeller eller 
 stegt medister, hvor rødkål jo smager dejligt til. Man kan jo også med stor 
 fordel lave rå rødkålssalat som flere har foreslået, det er rigtig dejligt 
 og velsmagende.
 Jeg har nu heller aldrig hørt om "syltet rødkål", men det er vel på en måde 
 syltet når der både er eddike og ribssaft i.    -- 
 Venlig hilsen Tove
 Beware of people who dislike cats
            
             |  |  | 
    Max (19-11-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  19-11-08 14:41
 | 
 |  | 
 
            Hej Tove
 > Jeg har nu heller aldrig hørt om "syltet rødkål", men det er vel på
 > en måde syltet når der både er eddike og ribssaft i.    Det studsede jeg også over. Når jeg laver rødkål, ja så snitter
 jeg det, koger det mørt i en gang Ribenasaft eller tilsvarende.
 Ved den endelige tilberedning kan man så tilsætte hvad man
 lyster alt afhængig af hvad det er tilbehør til.
 Jeg prøvede forøvrigt at stille et glas i køleskabet i garagen
 ved julen 2007, det ser stadigvæk fint ud og smager også
 fint stadigvæk.
 -- 
 Mvh Max
            
             |  |  | 
  Jens Bruun (18-11-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Bruun
 | 
 Dato :  18-11-08 22:51
 | 
 |  | "Inger D." <blabla@no.no> skrev i en meddelelse
 news:49232c5f$0$90268$14726298@news.sunsite.dk
 
 > Hvad kan man ellers bruge rødkål til?
 
 Smid det ud, og køb et nyt, frisk, når du næste gang har brug for rødkål.
 Dyrere er det altså ikke.
 
 --
 -Jens B.
 
 D.e.f.f.e.s.
 
 
 
 
 |  |  | 
  3140 Abildgaard (19-11-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : 3140 Abildgaard
 | 
 Dato :  19-11-08 00:36
 | 
 |  | Inger D. wrote:
 > Jeg har lavet hjemmelavet syltet rødkål og har nu et halvt kålhoved
 > tilovers.
 >
 1/4 rødkål (=et halvt kilo), 3 spiseskefulde kirsebæreddike, 50 gram smutted
 mandler, 2 mandariner, 2 spiseskefulde flydende honning, 2 spiseskefulde
 koldpresset rapsolie, 75 gram soltørrede kirsebær, tranebær eller rosiner,
 salt og peber.
 
 Snit kål i tynde strimler og vend med eddike og salt. Lad det trække et par
 timer. Rist mandler ved svag varme til de netop ændrer farve. Skær dem i
 splinter. Skær top-, bund, og sidestykker af mandariner og  skær frugten fri
 af hinderne. Mix honning og rapsolie med salt og peber til dressing. Vend
 rødkål, mandariner, mandler og soltørret frugt sammen. Vend dressing i og
 smag til med salt og peber. (Meyer: Lyst)
 
 --
 ><///°> Torben
 
 
 
 
 |  |  | 
  Inger D. (21-11-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Inger D.
 | 
 Dato :  21-11-08 22:10
 | 
 |  | 
 "Inger D." <blabla@no.no> skrev i en meddelelse
 news:49232c5f$0$90268$14726298@news.sunsite.dk...
 > Jeg har lavet hjemmelavet syltet rødkål og har nu et halvt kålhoved
 > tilovers.
 > Jeg har ikke brug for mere syltet rødkål og har heller ikke lyst til at
 > lave en eller anden rødkålsalat.
 > Hvad kan man ellers bruge rødkål til?
 > Det eneste 'rigtige' alternativ jeg har fundet er, at blande det i fars
 > til farsbrød, men der må da være mere?
 >
 > Inger D.
 
 Nu har jeg snakket med manden, og han havde egentlig nogle ret gode ideer
 til, hvad man kan bruge rødkål til, som ikke var rødkål og salat. Det vil
 jeg da gerne dele med jer:
 
 'Burgere' med fintsnittet rødkål, reven gulerod, stegt kyllingebryst,
 karrydressing og tomat og hjemmedyrket chili- det var vellykket.
 Og
 Stuvet rødkål - hvordan mon det smager? Det må blive ret lyserødt eller
 lyselilla.
 
 Inger D.
 
 
 
 
 |  |  | 
  Kevin Borbye Edelvan~ (22-11-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~
 | 
 Dato :  22-11-08 14:26
 | 
 |  | On 21 Nov., 22:10, "Inger D." <bla...@no.no> wrote:
 
 > Stuvet rødkål - hvordan mon det smager? Det må blive ret lyserødt eller
 > lyselilla.
 
 Smager sikkert fint, men jeg ville aldrig kunne forlige mig med
 æstetikken i projektet.
 
 Mvh
 Kevin Borbye Edelvang
 
 
 
 |  |  | 
  Hauge (22-11-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hauge
 | 
 Dato :  22-11-08 22:34
 | 
 |  | 
 
            Inger D. wrote:
 > Stuvet rødkål - hvordan mon det smager? Det må blive ret lyserødt
 > eller lyselilla.
 Tjaeh bruger man en andel af rødbeder i flødekartofler, bliver det underligt 
 rødt    Men smager rigtigt godt.. Så mon ikke man sagtens kunne stuve 
 rødkål?!.. Det skal da komme an på en prøve.. Og æstitikken, tjaeh.. Det er 
 vist mest det at man ikke har prøvet, og det ikke er opfundet i frankrig 
 eller har et opskurt snobbet navn ;)
 Mvh Hauge 
            
             |  |  | 
 |  |