|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | AeroPress Coffee Maker Fra : Kent Oldhøj
 | 
 Dato :  19-10-08 00:22
 | 
 |  | 
 
            Efter anbefaling her i gruppen bestilte jeg ovenstående hos kitesailing.dk, 
 og jeg fik den så i går aftes.
 En fantastisk lille maskine! Solidt og gennemtænkt lavet, og den er genial 
 til en hurtig kop kaffe eller 2.
 Smagen er fremragende! Kaffen bliver.... ja blødere, rundere i smagen end 
 f.eks samme bønne lavet på min stempelkande.
 I modsætning til min stempelkande er kaffen helt fri for grums, og langt 
 lettere at rengøre. Og brygningen er pærelet og hurtig. Hvis man varmer 
 vandet i mikroovn, kan man lave en kop kaffe på 2-3 min inkl. maling af 
 bønner.
 Og allerbedst: Den er ikke større og tungere end jeg kan have den med på 
 rejser. Aldrig mere "spændende" hotelkaffe!    Jeg overvejer faktisk om ikke jeg skal have en stående på arbejde osse...
 -- 
 Linux is like a Teepee: No Gates, no Windows, Apache inside.
            
             |  |  | 
  Rainman (19-10-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rainman
 | 
 Dato :  19-10-08 08:20
 | 
 |  | 
 
            Kent Oldhøj wrote:
 > Efter anbefaling her i gruppen bestilte jeg ovenstående hos kitesailing.dk, 
 > og jeg fik den så i går aftes.
 > 
 > En fantastisk lille maskine! Solidt og gennemtænkt lavet, og den er genial 
 > til en hurtig kop kaffe eller 2.
 > 
 > Smagen er fremragende! Kaffen bliver.... ja blødere, rundere i smagen end 
 > f.eks samme bønne lavet på min stempelkande.
 > 
 > I modsætning til min stempelkande er kaffen helt fri for grums, og langt 
 > lettere at rengøre. Og brygningen er pærelet og hurtig. Hvis man varmer 
 > vandet i mikroovn, kan man lave en kop kaffe på 2-3 min inkl. maling af 
 > bønner.
 > 
 > Og allerbedst: Den er ikke større og tungere end jeg kan have den med på 
 > rejser. Aldrig mere "spændende" hotelkaffe!    > 
 > Jeg overvejer faktisk om ikke jeg skal have en stående på arbejde osse...
 > 
 Det er jo et af de hersens indlæg som giver vi andre noget godt 
 feedback. Men man sidder midt med en grim eftersmag i munden om det evt. 
 er et reklamespot    Har lidt svært ved at tro på at denne dims skulle 
 give afgørende anderledes kaffe end alm. stempelkaffe. Og at det skulle 
 være så nemt at bruge/rengøre i forhold til en stempelkande virker også 
 noget søgt. Umiddelbart synes jeg den ser ud til at være en del mere 
 bøvlet at rengøre og den består af mange enkeltdele.
            
             |  |  | 
  Klaus Alexander Seis~ (19-10-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  19-10-08 09:38
 | 
 |  | 
 
            Rainman skrev:
 > Men man sidder midt med en grim eftersmag i munden om det evt. 
 > er et reklamespot    Det er det ikke, selv om det måske godt kan lyde sådan.
 > Har lidt svært ved at tro på at denne dims skulle give afgørende
 > anderledes kaffe end alm. stempelkaffe.
 Så må du finde en der har en aeropress og bede om at blive inviteret 
 på en kop kaffe.  Den er go' nok.
 > Og at det skulle være så nemt at bruge/rengøre i forhold til
 > en stempelkande virker også noget søgt.
 Jeg kunne aldrig finde på at købe en aeropress pga. rengøringen, men 
 hvis den jeg har går i stykker, vil jeg helt sikkert købe en ny pga. 
 smagen.
 > Umiddelbart synes jeg den ser ud til at være en del mere bøvlet
 > at rengøre og den består af mange enkeltdele.
 Mange og mange . . . selve aeropressen består af en cylinder, et stempel 
 og en filterholder, alle med glatte flader der er lette at skille ad og 
 rengøre.
 Skal man have gjort en stempelkande ordentlig ren, skal stemplet skilles 
 ad, og så står man med låg+stempelstang, et filter, to filterholdere og 
 en skrue - plus selve kanden.  Det er godt nok mindst lisså mange dele 
 som en aeropress.
 Mvh,
 -- 
 Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/ |  |  | 
  Kent Oldhøj (19-10-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kent Oldhøj
 | 
 Dato :  19-10-08 11:35
 | 
 |  | 
 
            Rainman <rainman@rainman.com> wrote in
 news:gden29$6cr$1@newsbin.cybercity.dk: 
 > Men man sidder midt med en grim eftersmag i munden om det
 > evt. er et reklamespot    Jeg forstår til fulde din skepsis når jeg genlæser mit indlæg    Men jeg 
 har intet med produktet at gøre, udover at jeg nu er en glad bruger.
 > Har lidt svært ved at tro på at denne dims
 > skulle give afgørende anderledes kaffe end alm. stempelkaffe.
 Jeg havde også min skepsis, og havde aldrig blot vist den mindste 
 interesse for produktet hvis ikke jeg havde set det anbefalet her.
 Jeg har endnu ikke interesseret mig for hvorfor den skulle lave 
 bedre/anderledes kaffe, men umiddelbart ser jeg 2 årsager: Vandet er ikke 
 i kontakt med bønnerne mere end 30 sekunder hvorfor bitterstofferne i 
 kaffen ikke har en chance for at dominere, og pga. filteret bliver kaffen 
 helt fri for grums og deraf følgende smagspåvirkninger.
 > Og at
 > det skulle være så nemt at bruge/rengøre i forhold til en stempelkande
 > virker også noget søgt.
 Slet ikke. Efter endt brygning er der kun en hårdt sammenpresset klump 
 bønner i den ene ende. Filteret skrues af og efterlader klumpen blotlagt, 
 klumpen bankes af i skraldespanden, og de sidste rester af bønner skylles 
 af stemplet. Så let er det faktisk.
 > Umiddelbart synes jeg den ser ud til at være
 > en del mere bøvlet at rengøre og den består af mange enkeltdele.
 Egentlig ikke. Der er selve pressen (2 dele), filterbundstykket og en 
 rørepind.
 Derudover følger der en måleske, en holder til filtre og en tragt med, 
 men de er ikke nødvendige til kaffefremstillingen.
 -- 
 Linux is like a Teepee: No Gates, no Windows, Apache inside.
            
             |  |  | 
   Rainman (19-10-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rainman
 | 
 Dato :  19-10-08 16:18
 | 
 |  | 
 
            Kent Oldhøj wrote:
 > Rainman <rainman@rainman.com> wrote in
 > news:gden29$6cr$1@newsbin.cybercity.dk: 
 > 
 >> Men man sidder midt med en grim eftersmag i munden om det
 >> evt. er et reklamespot    > 
 > Jeg forstår til fulde din skepsis når jeg genlæser mit indlæg    Men jeg 
 > har intet med produktet at gøre, udover at jeg nu er en glad bruger.
 > 
 Jamen, så må jeg jo vist hellere prøve det af!
 Min største anke ved stempelkaffebrygning er den sjat "mudder" man altid 
 ender med i bunden af koppen. Den vil jeg bestemt gerne være fri for    |  |  | 
    Klaus Alexander Seis~ (19-10-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  19-10-08 17:50
 | 
 |  | 
 
            Rainman skrev:
 > Jamen, så må jeg jo vist hellere prøve det af!
 > Min største anke ved stempelkaffebrygning er den sjat "mudder"
 > man altid ender med i bunden af koppen. Den vil jeg bestemt
 > gerne være fri for    Det er ikke kun grumset på bunden af koppen, du bliver fri for, men 
 osse den grumsede smag (som man ikke nødvendigvis er klar over før 
 man har prøvet at være fri for den).
 Mvh,
 -- 
 Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/ |  |  | 
  Emil (20-10-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Emil
 | 
 Dato :  20-10-08 01:21
 | 
 |  | "Kent Oldhøj" wrote:
 
 >En fantastisk lille maskine! Solidt og gennemtænkt lavet, og den er genial
 >til en hurtig kop kaffe eller 2.
 
 Det er næsten korrekt. Men .........
 
 
 >Smagen er fremragende! Kaffen bliver.... ja blødere, rundere i smagen end
 >f.eks samme bønne lavet på min stempelkande.
 
 Her vil jeg nedlægge en protestant: Hvis man følger vejledningen, får
 man kaffesuppe, som er noget en rutineret kaffedrikker vil betegne som
 noget i retning af "varmt vand med et strejf af kaffe".
 Der SKAL være lidt syre og kaffesmag i kaffe.
 
 Vejledningens 80 grader varmt vand er for koldt. Vandet skal være
 omkring 90 grader, da det afkøles en del under ophældning og omrøring.
 
 Trækketiden (10 sek. omrøring + 20 sek. pressetid) er alt for kort.
 Normalt anses en trækketid på 4-5 min. for passende. Købere af dette
 produkt vil sandsynligvis foretrække en mindre trækketid, for at undgå
 bitter- og syrestofferne.
 Efter smag kan de så begynde at eksperimentere ud fra 2 min. i alt.
 Så får de både i pose og sæk.
 
 Dette er dog vanskeligt, da vandet fra start løber hurtigt gennem
 filteret. Der er to løsninger:
 Enten deler man vandpåfyldningen i to intervaller, eller man bruger 2
 filtre hver gang.
 
 Iagttager man disse forbehold, kan dyret faktisk være nyttigt, hvis
 man nu lige kun ønsker en enkelt kop frisklavet kaffe.
 
 
 
 >I modsætning til min stempelkande er kaffen helt fri for grums, og langt
 >lettere at rengøre. Og brygningen er pærelet og hurtig. Hvis man varmer
 >vandet i mikroovn, kan man lave en kop kaffe på 2-3 min inkl. maling af
 >bønner.
 
 Det er næsten korrekt. Kaffen er helt fri for grums (mudder) svarende
 til alm. filterkaffe - altså i modsætning til stempelkaffe, hvor
 bundsjatten i koppen burde spises med kniv, ske og gaffel, medmindre
 man har inversteret i en kaffekværn, hvor man kan indstille ønsket
 kornstørrelse for brug i stempelkaffemaskinerne.
 
 Rengøringen vil jeg betegne som tæt på fraværende, da det blot er at
 ryste filteret og proppen af kaffegrums ud i skraldespanden, herefter
 en let afskylning.
 
 Stemplet er hult, kan rumme en normal (DK) kop vand og er velegnet til
 micro-ovn. Det kan IKKE rumme 2 kopper (DK) vand.
 Fra man går i køkkenet, til man kan nyde EN frisklavet kop kaffe, går
 der typisk 10 min.
 
 En helt anden ting, som man skal være opmærksom på er, at
 filterholderen skal kunne gå ned i koppen man brygger i.
 Diameteren skal, indvendigt i koppen, være mere end 75 mm.
 Beklageligvis er mange kaffekopper her i DK et par mm for små, så et
 krus er påkrævet. Det kan med fordel forvarmes nogle sekunder i
 microvn med lidt vand i bunden af kruset.
 
 
 m.v.h. Emil
 
 
 |  |  | 
  Klaus Alexander Seis~ (20-10-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  20-10-08 07:44
 | 
 |  | 
 
            Emil skrev:
 > Vejledningens 80 grader varmt vand er for koldt. Vandet skal
 > være omkring 90 grader, da det afkøles en del under ophældning
 > og omrøring.
 Hvad temperaturen er, ved jeg ikke, men jeg plejer at slukke for vandet 
 når det koger, og så gå i gang med at putte filter i aeropressen, male 
 bønner.  Og så hælder jeg vand på.  Det fungerer fortrinligt.  Der er 
 osse helt ok at hælde vandet direkte fra gryden over i aeropressen, uden 
 at køle den af først, det bliver kaffen ikke meget dårligere af.
 > Dette er dog vanskeligt, da vandet fra start løber hurtigt 
 > gennem filteret.
 Har du praktisk erfaring med aeropressen, eller er der udelukkende tale 
 om teoretiske overvejelser?
 Ja, der løber måske 1 spsk kaffe gennem filteret af sig selv mens man 
 rører rundt i bønnerne, osse selv om man strækker omrøringen til et 
 par minutter.  Dels er filtret tættere end et normalt kaffefilter, 
 dels stopper bittesmå kaffebønnepartikler filtret til, så der skal 
 anvendes stempel for at presse kaffen gennem.  Det er i hvert fald 
 sådan jeg oplever det med den maling af kaffebønner jeg bruger.
 > Enten deler man vandpåfyldningen i to intervaller, [...]
 Nej, det er unødvendigt.
 > [...] eller man bruger 2 filtre hver gang.
 Nej, så bliver det for svært at presse kaffen igennem.  Det kan være 
 svært nok i forvejen (afhængigt af malingen, selvfølgelig).
 > Det er næsten korrekt. Kaffen er helt fri for grums (mudder) 
 > svarende til alm. filterkaffe - altså i modsætning til stempel-
 > kaffe, hvor bundsjatten i koppen burde spises med kniv, ske og
 > gaffel, [...]
 Hvis man rør rundt i stempelkanden og lader kanden stå 3-4 minutter inden 
 man presser stemplet ned, kommer der stort set ingen grums i kaffen.  Men 
 selv om man tilbereder stempelkaffen på den måde, smager den alligevel af 
 grums i sammenligning med kaffe lavet på aeropress.
 Om man vil kalde aeropressens kaffe for kaffe eller kaffesuppe kommer 
 ganske an på ens kaffekultur.  Tænk hvor mange måder der er at lave 
 vandigt udtræk af kaffebønner på.  Så sku' vi osse kalde produktet fra 
 den ældre metode med tragt og kaffefilter for kaffesuppe.
 Jeg har ingen problemer med at kalde det der kommer ud af aeropressen for 
 kaffe - endda en ganske delikat kaffe - og hvis jeg indbød gæster til 
 en kop, ville de helt sikkert sige »Sikke en dejlig kop kaffe, du har 
 lavet!«
 Mvh,
 -- 
 Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/ |  |  | 
   Hm (20-10-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hm
 | 
 Dato :  20-10-08 15:50
 | 
 |  | 
 
            Kan se jeg har fået et mindre problem      Var i gang med at købe en Senseo og et filter, da jeg kun drikker et krus 
 kaffe om dagen - maler bønnerne selv.
 Nu ser jeg lige denne tråd, så nu er jeg faktisk på den.    Men umiddelbart ser det alt i alt ud til at denne ikke skulle være så dårlig 
 enda, er det ikke sådan det skal opfattes ??
 Hanne/ som atter har fået noget at tænke over    |  |  | 
    Klaus Alexander Seis~ (20-10-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  20-10-08 16:22
 | 
 |  | 
 
            Hanne skrev:
 > Var i gang med at købe en Senseo og et filter, da jeg kun
 > drikker et krus kaffe om dagen - maler bønnerne selv.
 /me er ikke imponeret over Senseo
 Mvh,
 -- 
 Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/ |  |  | 
    Kent Oldhøj (20-10-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kent Oldhøj
 | 
 Dato :  20-10-08 16:31
 | 
 |  | "Hm" <mishama@hongnet.dk> wrote in
 news:4eefd$48fc9aa8$551837a2$31555@news.arrownet.dk:
 
 > Men umiddelbart ser det alt i alt ud til at denne ikke skulle være så
 > dårlig enda, er det ikke sådan det skal opfattes ??
 
 Smag og behag er jo forskellig. Jeg har længe foretrukket stempelkande, og
 har en 1 kops kande til den lille hurtige kop.
 
 Smagsmæssigt ligger Aeropress på linie med stempelkaffe bortset fra 2
 punkter: Kaffen er mindre syret (blødere i smagen), og helt uden den
 grumsede (let bitre) eftersmag. Og kaffen er helt fri for kaffegrums.
 
 Hvis man er til kraftige espressokaffer kan det godt være man ikke synes om
 Aeropress.
 
 At den så er langt mere praktisk end en stempelkande er jo bare et ekstra
 plus, når man bare skal brygge en hurtig kop kaffe.
 
 Men jeg smider nu ikke mine stempelkander ud.
 
 --
 Linux is like a Teepee: No Gates, no Windows, Apache inside.
 
 
 |  |  | 
     Hm (20-10-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hm
 | 
 Dato :  20-10-08 18:27
 | 
 |  | 
 "Kent Oldhøj" <oldhoj@gmail.com> skrev i en meddelelse
 news:Xns9B3DB21E411D9kentoldhoj@oldhoj.dk...
 > "Hm" <mishama@hongnet.dk> wrote in
 > news:4eefd$48fc9aa8$551837a2$31555@news.arrownet.dk:
 >
 > Smagsmæssigt ligger Aeropress på linie med stempelkaffe bortset fra 2
 > punkter: Kaffen er mindre syret (blødere i smagen), og helt uden den
 > grumsede (let bitre) eftersmag. Og kaffen er helt fri for kaffegrums.
 >
 
 Det lyder fint, jeg er til "blød" Kaffe og ingen kaffegrums
 
 Hanne
 
 
 
 
 |  |  | 
   Emil (20-10-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Emil
 | 
 Dato :  20-10-08 20:56
 | 
 |  | Klaus Alexander Seistrup wrote:
 
 >Emil skrev:
 >> Vejledningens 80 grader varmt vand er for koldt.
 
 >...... Der er
 >osse helt ok at hælde vandet direkte fra gryden over i aeropressen, uden
 >at køle den af først, det bliver kaffen ikke meget dårligere af.
 
 OK. Det er jeg så også kommet frem til.
 
 
 >Har du praktisk erfaring med aeropressen, eller er der udelukkende tale
 >om teoretiske overvejelser?
 
 jeg var lige startet med at afprøve dyret, dagen før mit 1. svar.
 Når der skal afprøves nye maskiner eller opskrifter, starter jeg altid
 med at følge vejledningen; og her blev jeg meget skuffet - derfor
 citerede jeg det første ord, som spontant faldt mig ind: Kaffesuppe.
 
 
 >Ja, der løber måske 1 spsk kaffe gennem filteret af sig selv mens man
 >rører rundt i bønnerne, ..............  Det er i hvert fald
 >sådan jeg oplever det med den maling af kaffebønner jeg bruger.
 
 Sådan virker det også, når jeg har brugt en kaffemølle til male med.
 Med en kaffekværn, indstillet til stempekaffe, går det for hurtigt.
 
 
 
 >Men
 >selv om man tilbereder stempelkaffen på den måde, smager den alligevel af
 >grums i sammenligning med kaffe lavet på aeropress.
 
 Netop derfor ville jeg afprøve Aeropressen, og den er klart vinderen.
 
 
 >Jeg har ingen problemer med at kalde det der kommer ud af aeropressen for
 >kaffe - endda en ganske delikat kaffe - og hvis jeg indbød gæster til
 >en kop, ville de helt sikkert sige »Sikke en dejlig kop kaffe, du har
 >lavet!«
 
 Nemlig. Men hermed er nye brugere advaret imod at starte med at følge
 brugsforvirringen, så de ikke opgiver fra start. Mine smagsløg siger
 mig:
 
 Brug alm. malet kaffe, ikke den til stempelkande.
 Maler man selv, så brug en kaffemølle.
 Vandet må gerne være lidt over 90 grader.
 Trækketid omkring 2-4 minutter, længst for nybegyndere.
 Men her skal man selv eksperimente ud fra sin egen smag.
 
 Tak for dit indspark. Det lyder mere realistisk end brugsforvirringen.
 
 
 m.v.h. Emil
 
 
 |  |  | 
    Hm (20-10-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hm
 | 
 Dato :  20-10-08 21:17
 | 
 |  | 
 "Emil" <emilsen@nowhere.invalid> skrev i en meddelelse
 news:7fipf4p9rcrnago7qbsn18peh64um247l0@4ax.com...
 >
 > Brug alm. malet kaffe, ikke den til stempelkande.
 > Maler man selv, så brug en kaffemølle.
 > Vandet må gerne være lidt over 90 grader.
 > Trækketid omkring 2-4 minutter, længst for nybegyndere.
 > Men her skal man selv eksperimente ud fra sin egen smag.
 >
 > Tak for dit indspark. Det lyder mere realistisk end brugsforvirringen.
 
 Så er det man - atter engang - er glad for at være i denne gruppe.
 
 Hanne
 
 
 
 
 |  |  | 
    Klaus Alexander Seis~ (21-10-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  21-10-08 12:14
 | 
 |  | 
 
            Emil skrev:
 > [...] jeg [ville] afprøve Aeropressen, og den er klart vinderen.
 Det glæder mig at du er enig.
 > Men hermed er nye brugere advaret imod at starte med at følge
 > brugsforvirringen, så de ikke opgiver fra start.
 God idé.
 > Mine smagsløg siger mig:
 > 
 > Brug alm. malet kaffe, ikke den til stempelkande.
 > Maler man selv, så brug en kaffemølle.
 > Vandet må gerne være lidt over 90 grader.
 > Trækketid omkring 2-4 minutter, længst for nybegyndere.
 > Men her skal man selv eksperimente ud fra sin egen smag.
 Det lyder ikke helt forkert.
 Jeg har altid brugt fintmalet (ikke som i 'espresso', blot som i 
 'almindelig kaffe') kaffe til stempelkande, så jeg har slet ikke 
 overvejet at bruge andet til aeropressen.
 Uden at have taget tid på det, vil jeg anså at jeg bruger en trækketid 
 på lidt under 1 minut (fra vandet er hældt på bønnerne til stemplet er 
 i bund) - det passer til min smag.
 Jeg kan se af Google Groops [¹] at jeg har brugt aeropress siden for-
 sommeren 2007, og allerede dengang var der kritiske indvendinger fra 
 folk som ikke havde prøvet tingesten (jeg kunne såmænd selv have været 
 én af dem, så jeg er ikke ude på at pege fingre ad nogen), men dens 
 egen fremstilling af sig selv virker nu heller ikke troværdig ved første 
 øjekast.
 Mvh
 Klaus
 [¹] http://xrl.us/aeropress2007    (kort link til groups.google.com)
 -- 
 Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/ |  |  | 
    Niels Jørgen Kruse (21-10-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Niels Jørgen Kruse
 | 
 Dato :  21-10-08 12:21
 | 
 |  | Emil <emilsen@nowhere.invalid> wrote:
 
 > jeg var lige startet med at afprøve dyret, dagen før mit 1. svar.
 > Når der skal afprøves nye maskiner eller opskrifter, starter jeg altid
 > med at følge vejledningen; og her blev jeg meget skuffet - derfor
 > citerede jeg det første ord, som spontant faldt mig ind: Kaffesuppe.
 >
 >
 > >Ja, der løber måske 1 spsk kaffe gennem filteret af sig selv mens man
 > >rører rundt i bønnerne, ..............  Det er i hvert fald
 > >sådan jeg oplever det med den maling af kaffebønner jeg bruger.
 >
 > Sådan virker det også, når jeg har brugt en kaffemølle til male med.
 > Med en kaffekværn, indstillet til stempekaffe, går det for hurtigt.
 
 Det er vel meget logisk at jo mere fintkornet kaffen er malet, jo
 hurtigere kan smagen trækkes ud. Når man bruger groftkværnet kaffe til
 stempelkande er det for at reducere slamproblemet, ikke fordi det er en
 fordel iøvrigt.
 
 Jeg har lige modtaget min og jeg kan se at doseringsskeen er væsentligt
 større end den jeg normalt bruger. Enten er det for at den skal passe
 til et krus, eller også er det for at man skal bruge mere kaffe for at
 kompensere for en kortere trækketid.
 
 --
 Mvh./Regards,    Niels Jørgen Kruse,    Vanløse, Denmark
 
 
 |  |  | 
     Klaus Alexander Seis~ (21-10-2008) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  21-10-08 12:25
 | 
 |  | 
 
            Niels Jørgen Kruse skrev:
 > Jeg har lige modtaget min og jeg kan se at doseringsskeen er
 > væsentligt større end den jeg normalt bruger.
 Jeg bruger min 'gamle' måleske, og bruger i øvrigt samme mængde kaffe 
 til en fuld aeropress som jeg gjorde til en lille stempelkande.
 Mvh,
 -- 
 Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/ |  |  | 
 |  |