| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Syltet hvidkål Fra : Hauge | 
  Dato :  10-09-08 11:10 |  
  |  
 
            Hejsa
 For en del år siden, fik jeg i Tyskland eddikkesyltet hvidkål, altså ikke 
 gæret, men syltet lidt i stil med syltede agurker..
 Men..  Jeg har prøvet via Google at finde en opskrift på det, nu da hvidkål 
 jo er billige, så sylte og lagre til vinteren vil jo være en rar ting. Men 
 kan ikke finde en opskrift, andet end hvis det er en gæret udgave..
 Er der nogen her der kan hjælpe? Må gerne være en udgave hvori der eventuelt 
 også indgår gulerødder, det fik jeg på "Kina'en" i går   
Kunne selvfølgelig vælge at prøve mig frem, men det er lidt nemmere at 
 starte med en grundopskrift.
 Forøvrigt, hvis andre skal sylte agurker eller asier, så har Aldi 500 gram 
 syltekrydderier til 15 kr, hvilket jeg synes er ret billigt. (Sennepsfrø, 
 dildfrø, peber, koriander, ingefær, enebær, laurbærblade og neliker)
 Pft.
 Mvh Hauge 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Trine Kornum Christi~ (10-09-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ | 
  Dato :  10-09-08 11:21 |  
  |  
 
            "Hauge" <hauge@CUTsmart-tech.dk> writes:
 > For en del år siden, fik jeg i Tyskland eddikkesyltet hvidkål, altså ikke 
 > gæret, men syltet lidt i stil med syltede agurker..
 Blev det spist som en slags salat?
 > Er der nogen her der kan hjælpe? Må gerne være en udgave hvori der eventuelt 
 > også indgår gulerødder, det fik jeg på "Kina'en" i går   
Jeg vil gerne tilslutte mig ønsket.
 Mvh Trine, der har æblechutney og æblesirup stående ude på komfuret
 -- 
 Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
 Stor brugskunstforretning med komplet sortiment i de søde Gjøltrolde
 http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Hauge (10-09-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Hauge | 
  Dato :  10-09-08 11:35 |  
  |   
            Hej
 Trine Kornum Christiansen wrote:
 > Blev det spist som en slags salat?
 
 Det blev spist både som  salat og istedet for kartoffelsalat til 
 frikadeller.
 
 > Mvh Trine, der har æblechutney og æblesirup stående ude på komfuret
 
 Mums.. Må man kikke med på den opskrift du har gang i, da jeg har 250 ton (i 
 hvert fald mange) æbler i haven?
 
 Mvh Hauge 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Trine Kornum Christi~ (10-09-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ | 
  Dato :  10-09-08 11:48 |  
  |  
 
            "Hauge" <hauge@CUTsmart-tech.dk> writes:
 > Mums.. Må man kikke med på den opskrift du har gang i, da jeg har 250 ton (i 
 > hvert fald mange) æbler i haven?
 Har vi ikke alle det? :)
 Jeg har ikke prøvet noget af det før, så det er på helt eget ansvar.
 Og opskrifter er ikke noget jeg gør så meget i.
 Chutneyen er lavet af en omgang æbler, et stort løg, en god sjat
 æblecidereddike, lidt rørsukker, en gang ingefær og en håndfuld
 rosiner. Den kogte en lille times tid og er nu hældt på et
 atamonskyllet glas. Det smager i hvert fald godt nu. 
 Siruppen står og bliver siet nu. Det er bare alle resterne fra æblerne
 til chutneyen, altså skrog og skræller og så et par hele æbler. Der
 blev hældt vand ved og så har det stået og kogt en god times tid. Nu
 står det antten over og drypper af. I morgen bliver det så kogt ind og
 smagt til med rørsukker. Og så må vi se hvordan det smager. Det er i
 hvert fald en utrolig flot rød farve.
 Jeg var også ved at lave æble-kanel-snegle, men jeg havde næsten ikke
 noget hvedemel. Så det blev til meget grove grovboller. :)
 Mvh Trine
 -- 
 Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
 Stor brugskunstforretning med komplet sortiment i de søde Gjøltrolde
 http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Arne Jensen (10-09-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Arne Jensen | 
  Dato :  10-09-08 16:37 |  
  |  
 
            jeg har en fornemmelse af at det du har fået dansk surkål.
 Dansk surkål
 Et hvidkålshoved fri for stokken skæres i fine strimler
 75 g. margarine smeltes i en gryde, tilsæt 1 dl. vand og 1 dl. eddike3 spsk. 
 salt og 1 spsk. kommen.
 Heri koges kålen i en time under jævnlig omrøring.
 herligt til medister eller stegt flæsk.
 god appetit @rne
 "Hauge" <hauge@CUTsmart-tech.dk> skrev i en meddelelse 
 news:48c79d08$0$15880$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > Hejsa
 >
 > For en del år siden, fik jeg i Tyskland eddikkesyltet hvidkål, altså ikke 
 > gæret, men syltet lidt i stil med syltede agurker..
 >
 > Men..  Jeg har prøvet via Google at finde en opskrift på det, nu da 
 > hvidkål jo er billige, så sylte og lagre til vinteren vil jo være en rar 
 > ting. Men kan ikke finde en opskrift, andet end hvis det er en gæret 
 > udgave..
 >
 > Er der nogen her der kan hjælpe? Må gerne være en udgave hvori der 
 > eventuelt også indgår gulerødder, det fik jeg på "Kina'en" i går   
>
 > Kunne selvfølgelig vælge at prøve mig frem, men det er lidt nemmere at 
 > starte med en grundopskrift.
 >
 > Forøvrigt, hvis andre skal sylte agurker eller asier, så har Aldi 500 gram 
 > syltekrydderier til 15 kr, hvilket jeg synes er ret billigt. (Sennepsfrø, 
 > dildfrø, peber, koriander, ingefær, enebær, laurbærblade og neliker)
 >
 > Pft.
 > Mvh Hauge
 > 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Hauge (10-09-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Hauge | 
  Dato :  10-09-08 16:53 |  
  |   
            Hej
 Arne Jensen wrote:
 > jeg har en fornemmelse af at det du har fået dansk surkål.
 > Dansk surkål
 
 Så må det have været uden kommen, da jeg simpelthen afskyr kommen. Men hvis 
 man ser bort fra kommen,  så vil jeg da prøve det.
 
 Takker.
 
 Mvh Hauge 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           edelvang@gmail.com (10-09-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : edelvang@gmail.com | 
  Dato :  10-09-08 14:16 |  
  |  
 
            On 10 Sep., 17:52, "Hauge" <ha...@CUTsmart-tech.dk> wrote:
 > Så må det have været uden kommen, da jeg simpelthen afskyr kommen. Men hvis
 > man ser bort fra kommen,  så vil jeg da prøve det.
 Jeg ville i stedet prøve en opskrift i stil med den her
 http://www.sol.dk/opskrifter/samlingen/o0810524.html
Det ligner mere noget, min oldemor lavede. Jeg ville formentlig ikke
 bryde mig om at sætte tænderne i Arnes surkål uden sukker.
 Måske ville jeg udelade fedtet og bare koge kålen, hvis det skulle
 gemmes en hel vinter. I så fald kan man smelte lidt fedt/smør i bunden
 af gryden, inden man varmer kålen op i det.
 Dansk surkål smager ligesom brunkål vidunderligt. Det skal vi også
 snart til at have!
 Mvh
 Kevin Borbye Edelvang
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Hauge (10-09-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Hauge | 
  Dato :  10-09-08 21:22 |  
  |  
 
            Hej
 edelvang@gmail.com wrote:
 > Det ligner mere noget, min oldemor lavede. Jeg ville formentlig ikke
 > bryde mig om at sætte tænderne i Arnes surkål uden sukker.
 Kunne sagtens være den er en anelse for sur.
 > Måske ville jeg udelade fedtet og bare koge kålen, hvis det skulle
 > gemmes en hel vinter. I så fald kan man smelte lidt fedt/smør i bunden
 > af gryden, inden man varmer kålen op i det.
 For mit vedkommende, var det så man kunne "sylte" det og komme det i 
 henkogningsglas, så der er lidt godt til vinter.
 > Dansk surkål smager ligesom brunkål vidunderligt. Det skal vi også
 > snart til at have!
 Brunkål er gud. Det smager så ænglene synger, omend med underlig stemme.   
Mvh Hauge
 Ps.:Er der rosiner i en prut? 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Kirsten Marker (11-09-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kirsten Marker | 
  Dato :  11-09-08 10:06 |  
  |  
 
            Hej!
 Mit første gæt var Sauerkraut eller surkål.. Ifølge Wikipedia er Sauerkraut 
 eller surkål en metode til konservering af fint snittet hvidkål. Ved lufttæt 
 opbevaring opstår der en mælkesyregæring svarende til ensilering. En mildere 
 udgave er Weinsauerkraut.
 Jeg husker også de glas med snittet hvidkål eller snittet paprika som vi fik 
 serveret som Beilage  til diverse kødretter,  navnet er væk, men vil 
 gennemgå mine gemmer fra Tysklandsårerne så kan det være, jeg kommer i tanke 
 om navnet.
 Jeg har set de "syltede" paprika irgenwo her i Dk,  (Føtex eller Metro) hvis 
 du kan finde dem, kan du måske ved at se på varedeklarationen få en idee om, 
 hvilke ingredienser der er brugt.
 Måske kan du finde noget tilsvarende i Aldi,  fordi Aldi findes også i 
 Tyrskland og jeg har lagt mærke til, at en del af varerne bliver forhandlet 
 i begge lande , blot med ændrede etiketter..
 mvh/kirsten
 "Hauge" <hauge@CUTsmart-tech.dk> skrev i en meddelelse 
 news:48c79d08$0$15880$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > Hejsa
 >
 > For en del år siden, fik jeg i Tyskland eddikkesyltet hvidkål, altså ikke 
 > gæret, men syltet lidt i stil med syltede agurker..
 >
 > Men..  Jeg har prøvet via Google at finde en opskrift på det, nu da 
 > hvidkål jo er billige, så sylte og lagre til vinteren vil jo være en rar 
 > ting. Men kan ikke finde en opskrift, andet end hvis det er en gæret 
 > udgave..
 >
 > Er der nogen her der kan hjælpe? Må gerne være en udgave hvori der 
 > eventuelt også indgår gulerødder, det fik jeg på "Kina'en" i går   
>
 > Kunne selvfølgelig vælge at prøve mig frem, men det er lidt nemmere at 
 > starte med en grundopskrift.
 >
 > Forøvrigt, hvis andre skal sylte agurker eller asier, så har Aldi 500 gram 
 > syltekrydderier til 15 kr, hvilket jeg synes er ret billigt. (Sennepsfrø, 
 > dildfrø, peber, koriander, ingefær, enebær, laurbærblade og neliker)
 >
 > Pft.
 > Mvh Hauge
 > 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Kirsten Marker (11-09-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kirsten Marker | 
  Dato :  11-09-08 15:59 |  
  |  
 
            Gefunden!!!!
 Idag hedder salaten Krautsalat, kikkede under Feinkosten hos 
 ww.hengstenberg.com
 Sprød hvidkålssalat med eddike og krydderier, uden olie. og ellers tilsat 
 sukker, brændevinseddike, salt, vineddike, naturlig aroma, antioxidant 
 middel E 224 og citronsyre.
 Ud fra det oplyste, kan du sikkert finde opskriften på google ...Rezepte 
 Krautsalat de...
 mvh/kirsten .
 "Kirsten Marker" <kmarker.fjerndette@mail.tele.dk> skrev i en meddelelse 
 news:48c8df7a$0$15895$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > Hej!
 >
 > Mit første gæt var Sauerkraut eller surkål.. Ifølge Wikipedia er 
 > Sauerkraut eller surkål en metode til konservering af fint snittet 
 > hvidkål. Ved lufttæt opbevaring opstår der en mælkesyregæring svarende til 
 > ensilering. En mildere udgave er Weinsauerkraut.
 >
 > Jeg husker også de glas med snittet hvidkål eller snittet paprika som vi 
 > fik serveret som Beilage  til diverse kødretter,  navnet er væk, men vil 
 > gennemgå mine gemmer fra Tysklandsårerne så kan det være, jeg kommer i 
 > tanke om navnet.
 >
 > Jeg har set de "syltede" paprika irgenwo her i Dk,  (Føtex eller Metro) 
 > hvis du kan finde dem, kan du måske ved at se på varedeklarationen få en 
 > idee om, hvilke ingredienser der er brugt.
 >
 > Måske kan du finde noget tilsvarende i Aldi,  fordi Aldi findes også i 
 > Tyrskland og jeg har lagt mærke til, at en del af varerne bliver 
 > forhandlet i begge lande , blot med ændrede etiketter..
 >
 > mvh/kirsten
 >
 >
 >
 >
 >
 >
 > "Hauge" <hauge@CUTsmart-tech.dk> skrev i en meddelelse 
 > news:48c79d08$0$15880$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 >> Hejsa
 >>
 >> For en del år siden, fik jeg i Tyskland eddikkesyltet hvidkål, altså ikke 
 >> gæret, men syltet lidt i stil med syltede agurker..
 >>
 >> Men..  Jeg har prøvet via Google at finde en opskrift på det, nu da 
 >> hvidkål jo er billige, så sylte og lagre til vinteren vil jo være en rar 
 >> ting. Men kan ikke finde en opskrift, andet end hvis det er en gæret 
 >> udgave..
 >>
 >> Er der nogen her der kan hjælpe? Må gerne være en udgave hvori der 
 >> eventuelt også indgår gulerødder, det fik jeg på "Kina'en" i går   
>>
 >> Kunne selvfølgelig vælge at prøve mig frem, men det er lidt nemmere at 
 >> starte med en grundopskrift.
 >>
 >> Forøvrigt, hvis andre skal sylte agurker eller asier, så har Aldi 500 
 >> gram syltekrydderier til 15 kr, hvilket jeg synes er ret billigt. 
 >> (Sennepsfrø, dildfrø, peber, koriander, ingefær, enebær, laurbærblade og 
 >> neliker)
 >>
 >> Pft.
 >> Mvh Hauge
 >>
 >
 > 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
            Kirsten Marker (11-09-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kirsten Marker | 
  Dato :  11-09-08 17:47 |  
  |  
 
            Glemte!
  Hvis hjælp ønskes i forbindelse med opskriften på "syltet hvidkål" 
 Krautsalat, står jeg gerne til rådighed.
 mvh/kirsten
 "Kirsten Marker" <kmarker.fjerndette@mail.tele.dk> skrev i en meddelelse 
 news:48c93233$0$15872$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > Gefunden!!!!
 >
 > Idag hedder salaten Krautsalat, kikkede under Feinkosten hos 
 > ww.hengstenberg.com
 > Sprød hvidkålssalat med eddike og krydderier, uden olie. og ellers tilsat 
 > sukker, brændevinseddike, salt, vineddike, naturlig aroma, antioxidant 
 > middel E 224 og citronsyre.
 > Ud fra det oplyste, kan du sikkert finde opskriften på google ...Rezepte 
 > Krautsalat de...
 >
 > mvh/kirsten .
 >
 >
 > "Kirsten Marker" <kmarker.fjerndette@mail.tele.dk> skrev i en meddelelse 
 > news:48c8df7a$0$15895$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 >> Hej!
 >>
 >> Mit første gæt var Sauerkraut eller surkål.. Ifølge Wikipedia er 
 >> Sauerkraut eller surkål en metode til konservering af fint snittet 
 >> hvidkål. Ved lufttæt opbevaring opstår der en mælkesyregæring svarende 
 >> til ensilering. En mildere udgave er Weinsauerkraut.
 >>
 >> Jeg husker også de glas med snittet hvidkål eller snittet paprika som vi 
 >> fik serveret som Beilage  til diverse kødretter,  navnet er væk, men vil 
 >> gennemgå mine gemmer fra Tysklandsårerne så kan det være, jeg kommer i 
 >> tanke om navnet.
 >>
 >> Jeg har set de "syltede" paprika irgenwo her i Dk,  (Føtex eller Metro) 
 >> hvis du kan finde dem, kan du måske ved at se på varedeklarationen få en 
 >> idee om, hvilke ingredienser der er brugt.
 >>
 >> Måske kan du finde noget tilsvarende i Aldi,  fordi Aldi findes også i 
 >> Tyrskland og jeg har lagt mærke til, at en del af varerne bliver 
 >> forhandlet i begge lande , blot med ændrede etiketter..
 >>
 >> mvh/kirsten
 >>
 >>
 >>
 >>
 >>
 >>
 >> "Hauge" <hauge@CUTsmart-tech.dk> skrev i en meddelelse 
 >> news:48c79d08$0$15880$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 >>> Hejsa
 >>>
 >>> For en del år siden, fik jeg i Tyskland eddikkesyltet hvidkål, altså 
 >>> ikke gæret, men syltet lidt i stil med syltede agurker..
 >>>
 >>> Men..  Jeg har prøvet via Google at finde en opskrift på det, nu da 
 >>> hvidkål jo er billige, så sylte og lagre til vinteren vil jo være en rar 
 >>> ting. Men kan ikke finde en opskrift, andet end hvis det er en gæret 
 >>> udgave..
 >>>
 >>> Er der nogen her der kan hjælpe? Må gerne være en udgave hvori der 
 >>> eventuelt også indgår gulerødder, det fik jeg på "Kina'en" i går   
>>>
 >>> Kunne selvfølgelig vælge at prøve mig frem, men det er lidt nemmere at 
 >>> starte med en grundopskrift.
 >>>
 >>> Forøvrigt, hvis andre skal sylte agurker eller asier, så har Aldi 500 
 >>> gram syltekrydderier til 15 kr, hvilket jeg synes er ret billigt. 
 >>> (Sennepsfrø, dildfrø, peber, koriander, ingefær, enebær, laurbærblade og 
 >>> neliker)
 >>>
 >>> Pft.
 >>> Mvh Hauge
 >>>
 >>
 >>
 >
 > 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
             Trine Kornum Christi~ (11-09-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ | 
  Dato :  11-09-08 20:02 |  
  |  
 
            "Kirsten Marker" <kmarker.fjerndette@mail.tele.dk> writes:
 >  Hvis hjælp ønskes i forbindelse med opskriften på "syltet hvidkål" 
 > Krautsalat, står jeg gerne til rådighed.
 Hep! Det lyder som noget af det jeg bedst kan lide ved tysk mad. Så
 jeg vil gerne have opskriften.
 Mvh Trine
 -- 
 Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
 Stor brugskunstforretning med komplet sortiment i de søde Gjøltrolde
 http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg
            
              |   |   
            
        
 
            
         
              Kirsten Marker (12-09-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kirsten Marker | 
  Dato :  12-09-08 10:48 |  
  |  
 
            Det er Hauge der eftersøgte syltet hvidkål /Krautsalat, mon ikke han finder 
 frem til opskriften på salaten, så du kan få den af ham.
 med venlig hilsen
 kirsten
 Ktrinekc.dk> skrev i en meddelelse news:u63p28q17.fsf@trinekc.dk...
 > "Kirsten Marker" <kmarker.fjerndette@mail.tele.dk> writes:
 >
 >>  Hvis hjælp ønskes i forbindelse med opskriften på "syltet hvidkål"
 >> Krautsalat, står jeg gerne til rådighed.
 >
 > Hep! Det lyder som noget af det jeg bedst kan lide ved tysk mad. Så
 > jeg vil gerne have opskriften.
 >
 > Mvh Trine
 >
 > -- 
 > Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
 > Stor brugskunstforretning med komplet sortiment i de søde Gjøltrolde
 >
 >  http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           edelvang@gmail.com (11-09-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : edelvang@gmail.com | 
  Dato :  11-09-08 07:17 |  
  |   
            On 10 Sep., 22:21, "Hauge" <ha...@CUTsmart-tech.dk> wrote:
 
 > For mit vedkommende, var det så man kunne "sylte" det og komme det i
 > henkogningsglas, så der er lidt godt til vinter.
 
 Hvis du gør som beskrevet i linket, men undlader fedtet, så svarer det
 fuldstændig til en klassisk nedsyltning.
 
 Så er der altid krigen om, hvorvidt man kan nøjes med at
 ovnsterilisere glassene, om der skal Atamon i osv, men det går jeg ud
 fra, du har styr på.
 
 Mvh
 Kevin Borbye Edelvang
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |