| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | God kokkekniv Fra : j.valentin | 
  Dato :  04-08-08 09:34 |  
  |   
            Hvilken anbefales? 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Max (04-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  04-08-08 09:41 |  
  |   
            Hej
 
 > Hvilken anbefales?
 
 En skarp en.
 
 -- 
 Mvh Max
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           j.valentin (04-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : j.valentin | 
  Dato :  04-08-08 09:47 |  
  |   
            
>
 > En skarp en.
 >
 1000 tak, det havde jeg slet ikke overvejet    
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Max (04-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  04-08-08 09:51 |  
  |  
 
            Hej
 >> En skarp en.
 >>
 > 1000 tak, det havde jeg slet ikke overvejet   
Det anede mig, men fortæl lidt mere om hvad
 du kunne tænke dig og måske også hvilke
 økonomiske rammer du har :)
 -- 
 Mvh Max
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Anders Halskov-Jense~ (04-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Anders Halskov-Jense~ | 
  Dato :  04-08-08 09:49 |  
  |   
            
"j.valentin" <v@v.dk> skrev i en meddelelse 
 news:4896bf12$0$56793$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 > Hvilken anbefales?
 Vi kan nok hjælpe dig bedre, hvis du fortæller lidt mere.Hvad skal den 
 bruges til? Har du andre knive? Hvilke mærker kender du? Hvad er din 
 køkkenerfaring? Hvad skal den kunne tåle?
 Anders
 http://spisdrik.blogspot.com  -blog om mad og drikke
 www.vinkritik.dk 
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           j.valentin (04-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : j.valentin | 
  Dato :  04-08-08 11:28 |  
  |   
            
 >
 > Vi kan nok hjælpe dig bedre, hvis du fortæller lidt mere.Hvad skal den 
 > bruges til? Har du andre knive? Hvilke mærker kender du? Hvad er din 
 > køkkenerfaring? Hvad skal den kunne tåle?
 >
 Jeg er ikke den store kok, men er personen, som tilbereder og laver al maden 
 i hjemmet.
 Jeg kender ikke nogle mærker, har p.t. et fhv.billigt sæt skarpe knive fra 
 Kvickly.
 
 Jeg kunne godt tænke mig en kniv a la den som den skaldede kok bruger.
 En slags allround kokkekniv. 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Anders Halskov-Jense~ (04-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Anders Halskov-Jense~ | 
  Dato :  04-08-08 13:34 |  
  |   
            
"j.valentin" <v@v.dk> skrev i en meddelelse 
 news:4896d9be$0$56793$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 >
 >>
 >> Vi kan nok hjælpe dig bedre, hvis du fortæller lidt mere.Hvad skal den 
 >> bruges til? Har du andre knive? Hvilke mærker kender du? Hvad er din 
 >> køkkenerfaring? Hvad skal den kunne tåle?
 >>
 > Jeg er ikke den store kok, men er personen, som tilbereder og laver al 
 > maden i hjemmet.
 > Jeg kender ikke nogle mærker, har p.t. et fhv.billigt sæt skarpe knive fra 
 > Kvickly.
 >
 > Jeg kunne godt tænke mig en kniv a la den som den skaldede kok bruger.
 > En slags allround kokkekniv.
 >
 Så vil jeg anbefale noget i stil med denne:
 http://www.thegoodstuffshop.dk/product.asp?product=825&sub=43&page=1
Anders 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Posten (04-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Posten | 
  Dato :  04-08-08 11:10 |  
  |   
            
"j.valentin" <v@v.dk> skrev i en meddelelse 
 news:4896bf12$0$56793$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 > Hvilken anbefales?
 >
 Prøv at se hos:
 www.thegoodstuffshop.dk
www.kasumi.dk
Det er gode knive. Har selv både Kasumi, Kiwami og Hattori.
 Dem jeg anvender mest er en Gyotu (kokkekniv) 21 -22 cm, Santuko 17 - 18 cm 
 og så en urtekniv med 9 - 11 cm blad
 mvh
 Anders 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           edelvang@gmail.com (04-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : edelvang@gmail.com | 
  Dato :  04-08-08 04:44 |  
  |   
            On 4 Aug., 10:34, "j.valentin" <v...@v.dk> wrote:
 
 > Hvilken anbefales?
 
 Når vi kommer til knive starter man hurtigt en religionskrig.
 Personligt foretrækker jeg at have én god kokkekniv. Og god for mig er
 (meget) tung, (meget) stor og naturligvis helvedes skarp (hvilket jeg
 dagligt sørger for selv). Ud over det bruger jeg faktisk kun min
 filletteringskniv (til skinke osv) og sjældent en kødkniv med smalt
 blad. Min kone har en række andre knive, jeg ikke kan se, hvad man
 skal med: Urtekniv og forskellige mindre kokkeknive. Men hende om
 det :) Langt de fleste dage bruger jeg kun "min" kniv, og det er en
 ældre model fra Gieser, som jeg har fundet på et loppemarked, men den
 gør tricket for mig. Skulle den en dag fare heden, ville jeg ud at
 "prøvekøre" før jeg købte en ny.
 
 Mvh
 Kevin Borbye Edelvang
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           ASKF (04-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : ASKF | 
  Dato :  04-08-08 21:49 |  
  |   
            edelvang@gmail.com ytrede sig i
 <970f3fed-85e7-46da-97f2-685bd3577742@m44g2000hsc.googlegroups.com> med
 dette: 
 
 >On 4 Aug., 10:34, "j.valentin" <v...@v.dk> wrote:
 >
 >> Hvilken anbefales?
 >
 >Når vi kommer til knive starter man hurtigt en religionskrig.
 >Personligt foretrækker jeg at have én god kokkekniv. Og god for mig er
 >(meget) tung, (meget) stor og naturligvis helvedes skarp (hvilket jeg
 >dagligt sørger for selv). Ud over det bruger jeg faktisk kun min
 >filletteringskniv (til skinke osv) og sjældent en kødkniv med smalt
 >blad. Min kone har en række andre knive, jeg ikke kan se, hvad man
 >skal med: Urtekniv og forskellige mindre kokkeknive. Men hende om
 >det :) Langt de fleste dage bruger jeg kun "min" kniv, og det er en
 >ældre model fra Gieser, som jeg har fundet på et loppemarked, men den
 >gør tricket for mig. Skulle den en dag fare heden, ville jeg ud at
 >"prøvekøre" før jeg købte en ny.
 
 Prøv at udhule en peberfrugt med din kokkekniv, og så forstår du måske
 din kones valg af urtekniv bedre (en slagter/kødkniv er dog også
 fremragende til formålet).
 
 Det er lidt ligesom at man ikke gider bruge et piskeris til fløden, da
 en gaflen jo virker fint til formålet, så hvorfor tage flere redskaber i
 brug.
 -- 
 Allan Stig Kiilerich Frederiksen
 "When you try to change a mans paradigm, you must keep in mind that he
 can hear you only through the filter of the paradigm he holds."
 -Myron Tribus
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Kasper Bergholt (04-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kasper Bergholt | 
  Dato :  04-08-08 22:21 |  
  |  
 
            On Mon, 04 Aug 2008 22:48:57 +0200, ASKF <nospam@askf.dk> wrote:
 >edelvang@gmail.com ytrede sig i
 ><970f3fed-85e7-46da-97f2-685bd3577742@m44g2000hsc.googlegroups.com> med
 >dette: 
 >
 >>On 4 Aug., 10:34, "j.valentin" <v...@v.dk> wrote:
 >>
 >>> Hvilken anbefales?
 >>
 >>Når vi kommer til knive starter man hurtigt en religionskrig.
 >>Personligt foretrækker jeg at have én god kokkekniv. Og god for mig er
 >>(meget) tung, (meget) stor og naturligvis helvedes skarp (hvilket jeg
 >>dagligt sørger for selv). Ud over det bruger jeg faktisk kun min
 >>filletteringskniv (til skinke osv) og sjældent en kødkniv med smalt
 >>blad. Min kone har en række andre knive, jeg ikke kan se, hvad man
 >>skal med: Urtekniv og forskellige mindre kokkeknive. Men hende om
 >>det :) Langt de fleste dage bruger jeg kun "min" kniv, og det er en
 >>ældre model fra Gieser, som jeg har fundet på et loppemarked, men den
 >>gør tricket for mig. Skulle den en dag fare heden, ville jeg ud at
 >>"prøvekøre" før jeg købte en ny.
 >
 >Prøv at udhule en peberfrugt med din kokkekniv, og så forstår du måske
 >din kones valg af urtekniv bedre (en slagter/kødkniv er dog også
 Det er et spørgsmål om skarphed, snilde og præcision. Jeg er helt på
 linje med Edelvang.
 Jeg er enig med dig så langt, at den primære kniv ikke skal være for
 tung, lang eller bred. Men fx min 8" (jeg har været ude at kigge siden
 sidste indlæg) kan sagtens bruges til at udhule en peberfrugt.
 ---
 Mvh.
 Kasper Bergholt
 http://www.bergholt.net (Bergholts opskrifter)
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Kasper Bergholt (04-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kasper Bergholt | 
  Dato :  04-08-08 11:50 |  
  |  
 
            On Mon, 4 Aug 2008 10:34:25 +0200, "j.valentin" <v@v.dk> wrote:
 >Hvilken anbefales? 
 Hej Valentin.
 Valg af kniv er jo en religionssag af karat -- og derfor farligt
 territorium at begive sig ind på. 
 Selv sværger jeg til en Zwilling-kniv - fra den firstjernede serie
 (ishærdet) med gummihåndtag. Jeg lagde ud med en større, som jeg
 umiddelbart fandt behagelig at arbejde med, men på sigt blev den for
 tung til de fleste opgaver -- jeg bruger den stadig til at partere
 med, så jeg gik en størrelse ned. 
 Mange har Global-knive, men dem bryder jeg mig ikke synderligt om. 
 Zwillingkniven ligger på en fornuftig akse mellem kvalitet og pris.
 Derudover tåler den en del i brug -- og er nem at både slipe og
 oprette, synes jeg. Min mormor havde en ældgammel kniv fra Solingen
 (ligesom Zweilling), formiddabel skarp trods 50-60 års brug. Måske
 mere. Så der er måske også lidt nostalgi i det.
 Jeg har længe overvejet at købe en Tojiro-kniv, men er bange for, at
 jeg vil komme til at behandle den for hårdhlændet.
 Ta' evt. et kig på HWL.DK, der er billeder af de kendteste mærker,
 herunder: Tojiro, Global, Zwilling, Sabatier,   Victorinox, Mac.
 Hvad overvejer du selv? Hvilken type mad laver du oftest?
 ---
 Mvh.
 Kasper Bergholt
 http://www.bergholt.net (Bergholts opskrifter)
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Kent Oldhøj (04-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kent Oldhøj | 
  Dato :  04-08-08 12:37 |  
  |   
            "j.valentin" <v@v.dk> wrote in news:4896bf12$0$56793
 $edfadb0f@dtext02.news.tele.dk:
 
 > Hvilken anbefales? 
 
 Den der passer til dig.
 
 Gå ned i en velassorteret isenkræmmer, eller flere om nødvendigt. Tag fat 
 om knivene. Føles grebet godt? Er der balance i kniven? Rammer knoerne 
 bordet når du skærer med kniven? Føles kniven tung? Passer bladets 
 fleksibilitet til dig og knivens formål?
 
 Vælg så den kniv du synes bedst om. Det er MEGET individuelt hvilken kniv 
 der passer bedst. Vi har alle forskellige hænder.
 
 Selv bruger jeg oftest en relativt billig noname kniv jeg fandt på et 
 loppemarked til en 20'er for en del år siden. Og det selvom jeg også har en 
 MAC MBK-85 (jeg har små hænder) jeg gav 150 dollars for i USA. Den er 
 næsten FOR skarp. Kræver ihvertfald tilvænning.
 
 -- 
 Linux is like a Teepee: No Gates, no Windows, Apache inside.
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Jens Bruun (04-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jens Bruun | 
  Dato :  04-08-08 15:08 |  
  |   
            "j.valentin" <v@v.dk> skrev i en meddelelse
 news:4896bf12$0$56793$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk
 
 > Hvilken anbefales?
 
 Jeg har tidligere brugt Global, men har nu investeret i to Tojiro-knive: En 
 27cm Senkou kokkekniv og en 18cm Senkou grøntsagskniv. Det er én af mine 
 bedste køkkeninvesteringer nogen sinde, og de kan varmt anbefales.
 
 -- 
 -Jens B.
 
 D.e.f.f.e.s. 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Ole Laresn (04-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ole Laresn | 
  Dato :  04-08-08 17:21 |  
  |  
 
            j.valentin skrev:
 > Hvilken anbefales? 
 > 
 > 
 Ikke rettet mod nogen specifikt:
 Kan ikke undlade et lille suk: Hvis "folk" brugte tiden og pengene, de 
 bruger på designer-køkken-dimser, på gode råvarer og tilberedning af 
 dem, ville meget se anderledes ud.
 Det er vist velkendt, at i takt med at folk bruger stigende formuer på 
 køkken (incl. udstyr), bruger de tilsvarende mindre tid på at tilberede 
 mad. Og det er naturligvis deres egen sag, men sjovt, synes jeg.
 En gammel stålkniv til kr. 60 er min bedste. Slibes vel 2 x år og kan 
 barbere hår af armen.
 Har med egne øjne konstateret, at nogle rustfrie ikke holder skæret i 1 
 md. om de kommer i en opvaskemaskine.
 Og vel er en Sabattier eller Zwilling lækre sager - at skære en pizza 
 fra Alis grillbar over med   
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Max (04-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  04-08-08 17:24 |  
  |   
            Hej Ole
 
 > Kan ikke undlade et lille suk: Hvis "folk" brugte tiden og pengene, de
 > bruger på designer-køkken-dimser, på gode råvarer og tilberedning af
 > dem, ville meget se anderledes ud.
 
 Hørte jeg ordet "samtalekøkkener" :)
 
 -- 
 Mvh Max 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Erik Olsen DK (04-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Erik Olsen DK | 
  Dato :  04-08-08 17:33 |  
  |  
 
            Ole Laresn wrote:
 > Har med egne øjne konstateret, at nogle rustfrie ikke holder skæret i
 > 1 md. om de kommer i en opvaskemaskine.
 Det er et generelt at blade af rustfast stål holder skæret dårligere end 
 blade af kulstofstål, opvaskemaskine eller ej. Til gengæld er blade af 
 kulstofstål mere vedligeholdelseskrævende.
 Til gengæld kender jeg ikke forskellen på forskellige kvaliteter af 
 rustfast stål. De knive jeg har (tre forskellige fabrikater) har alle 
 blade af samme materiale (X50CrMoV15), så der er højst forskel på 
 hærdning og anløbning.
 -- 
 Venlig hilsen/Best regards
 Erik Olsen DK
 http://www.modelbaneteknik.dk/ 
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Kent Oldhøj (04-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kent Oldhøj | 
  Dato :  04-08-08 17:49 |  
  |   
            Ole Laresn <olenospam@nospam.dk> wrote in news:48972c54$0$90271$14726298
 @news.sunsite.dk:
 
 > Kan ikke undlade et lille suk: Hvis "folk" brugte tiden og pengene, de 
 > bruger på designer-køkken-dimser, på gode råvarer og tilberedning af 
 > dem, ville meget se anderledes ud.
 
 Hvis "folk" ikke laver ordentlig mad med udstyr de synes er lækkert og 
 rigtigt, så tvivler jeg på de nogensinde kommer til det.
 
 > Det er vist velkendt, at i takt med at folk bruger stigende formuer på 
 > køkken (incl. udstyr), bruger de tilsvarende mindre tid på at tilberede 
 > mad.
 
 Er det? Jeg ved godt der bruges flere penge på køkken og indretning, og at 
 der bruges mindre tid på madlavning, men at nogen har dokumenteret en 
 sammenhæng er nyt for mig.
 
 > En gammel stålkniv til kr. 60 er min bedste. Slibes vel 2 x år og kan 
 > barbere hår af armen.
 
 > Har med egne øjne konstateret, at nogle rustfrie ikke holder skæret i 1 
 > md. om de kommer i en opvaskemaskine.
 
 Ingen af delene er udtryk for hverken en god eller en dårlig kniv. 
 
 -- 
 Linux is like a Teepee: No Gates, no Windows, Apache inside.
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Ole Laresn (04-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ole Laresn | 
  Dato :  04-08-08 18:39 |  
  |   
            Kent Oldhøj skrev:
 
 > 
 >> En gammel stålkniv til kr. 60 er min bedste. Slibes vel 2 x år og kan 
 >> barbere hår af armen.
 > 
 >> Har med egne øjne konstateret, at nogle rustfrie ikke holder skæret i 1 
 >> md. om de kommer i en opvaskemaskine.
 > 
 > Ingen af delene er udtryk for hverken en god eller en dårlig kniv. 
 > 
 
 At en kniv kan slibes skarp og holde skæret er i min bog en primær kvalitet
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Kasper Bergholt (04-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kasper Bergholt | 
  Dato :  04-08-08 19:24 |  
  |  
 
            On Mon, 04 Aug 2008 19:39:15 +0200, Ole Laresn <olenospam@nospam.dk>
 wrote:
 >Kent Oldhøj skrev:
 >
 >> 
 >>> En gammel stålkniv til kr. 60 er min bedste. Slibes vel 2 x år og kan 
 >>> barbere hår af armen.
 >> 
 >>> Har med egne øjne konstateret, at nogle rustfrie ikke holder skæret i 1 
 >>> md. om de kommer i en opvaskemaskine.
 >> 
 >> Ingen af delene er udtryk for hverken en god eller en dårlig kniv. 
 >> 
 >
 >At en kniv kan slibes skarp og holde skæret er i min bog en primær kvalitet
 De fleste knive kan slibes skarpe. 
 Hvor længe skæret holder afhænger vel af brug, hærdning, slibegrad (jo
 lavere vinkel i grader, desto skarpere, men også finere æg = hurtigere
 krulning af stålet = hurtigere sløvere kniv) og hvor ofte, æggen
 oprettes med strygestål?
 Eller?
 ---
 Mvh.
 Kasper Bergholt
 http://www.bergholt.net (Bergholts opskrifter)
            
              |   |   
            
        
 
            
         
              Ole Larsen (04-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ole Larsen | 
  Dato :  04-08-08 21:24 |  
  |   
            Kasper Bergholt skrev:
 > On Mon, 04 Aug 2008 19:39:15 +0200, Ole Laresn <olenospam@nospam.dk>
 > wrote:
 > 
 >> Kent Oldhøj skrev:
 >>
 >>>> En gammel stålkniv til kr. 60 er min bedste. Slibes vel 2 x år og kan 
 >>>> barbere hår af armen.
 >>>> Har med egne øjne konstateret, at nogle rustfrie ikke holder skæret i 1 
 >>>> md. om de kommer i en opvaskemaskine.
 >>> Ingen af delene er udtryk for hverken en god eller en dårlig kniv. 
 >>>
 >> At en kniv kan slibes skarp og holde skæret er i min bog en primær kvalitet
 > 
 > De fleste knive kan slibes skarpe. 
 
 Ja, nogle rustfrie dog meget svært
 
 > 
 > Hvor længe skæret holder afhænger vel af brug, hærdning, slibegrad (jo
 > lavere vinkel i grader, desto skarpere, men også finere æg = hurtigere
 > krulning af stålet = hurtigere sløvere kniv) og hvor ofte, æggen
 > oprettes med strygestål?
 
 Sammenholder du min nævnte skarphed med slibehyppighed er det imo at 
 argumentere for at
 
  >> At en kniv kan slibes skarp og holde skæret er i min bog en primær 
 kvalitet
 
 der er tale om en primær kvalitet
 
 ja
 ja
 ja
 slibestål? du mener ødelægge æggen, ikke rette op - hvem i denne verden 
 kan stå og svinge et stål fra side til side og holde samme vinkel? Du 
 kan rette lidt midlertidigt, men da du runder æggen derved, skal du 
 slibe en æg op tidligere end ellers
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
               Jens Bruun (04-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jens Bruun | 
  Dato :  04-08-08 21:33 |  
  |   
            "Ole Larsen" <olenospam@nospam.dk> skrev i en meddelelse
 news:48976574$0$90262$14726298@news.sunsite.dk
 
 > der er tale om en primær kvalitet
 >
 > ja
 > ja
 > ja
 > slibestål? du mener ødelægge æggen, ikke rette op - hvem i denne
 > verden kan stå og svinge et stål fra side til side og holde samme
 > vinkel? Du kan rette lidt midlertidigt, men da du runder æggen
 > derved, skal du slibe en æg op tidligere end ellers
 
 Du keder dig lidt her til aften?
 
 -- 
 -Jens B.
 
 D.e.f.f.e.s. 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                Ole Larsen (04-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ole Larsen | 
  Dato :  04-08-08 21:49 |  
  |   
            Jens Bruun skrev:
 
 > 
 > Du keder dig lidt her til aften?
 > 
 Ikke nok til at gide dig
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                 Jens Bruun (04-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jens Bruun | 
  Dato :  04-08-08 21:50 |  
  |   
            "Ole Larsen" <olenospam@nospam.dk> skrev i en meddelelse
 news:48976b29$0$90262$14726298@news.sunsite.dk
 
 > Ikke nok til at gide dig
 
 Dén klarede du så ikke særligt godt.
 
 -- 
 -Jens B.
 
 D.e.f.f.e.s. 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
               Ole Larsen (04-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ole Larsen | 
  Dato :  04-08-08 21:48 |  
  |   
            Ole Larsen skrev:
 
 >>
 >> Hvor længe skæret holder afhænger vel af brug, hærdning, slibegrad (jo
 >> lavere vinkel i grader, desto skarpere, men også finere æg = hurtigere
 >> krulning af stålet = hurtigere sløvere kniv) og hvor ofte, æggen
 >> oprettes med strygestål?
 > 
 > Sammenholder du min nævnte skarphed med slibehyppighed er det imo at 
 > argumentere for at
 > 
 >  >> At en kniv kan slibes skarp og holde skæret er i min bog en primær 
 > kvalitet
 > 
 > der er tale om en primær kvalitet
 > 
 > ja
 > ja
 > ja
 > slibestål? du mener ødelægge æggen, ikke rette op - hvem i denne verden 
 > kan stå og svinge et stål fra side til side og holde samme vinkel? Du 
 > kan rette lidt midlertidigt, men da du runder æggen derved, skal du 
 > slibe en æg op tidligere end ellers
 
 Rettelser:
 
 
 er det imo SVÆRT at argumentere...
 der IKKE er tale om en primær....
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
               Kasper Bergholt (04-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kasper Bergholt | 
  Dato :  04-08-08 22:04 |  
  |  
 
            On Mon, 04 Aug 2008 22:24:22 +0200, Ole Larsen <olenospam@nospam.dk>
 wrote:
 >Kasper Bergholt skrev:
 >> On Mon, 04 Aug 2008 19:39:15 +0200, Ole Laresn <olenospam@nospam.dk>
 >> wrote:
 >> 
 >> De fleste knive kan slibes skarpe. 
 >> Hvor længe skæret holder afhænger vel af brug, hærdning, slibegrad (jo
 >> lavere vinkel i grader, desto skarpere, men også finere æg = hurtigere
 >> krulning af stålet = hurtigere sløvere kniv) og hvor ofte, æggen
 >> oprettes med strygestål?
 >
 >Sammenholder du min nævnte skarphed med slibehyppighed er det imo at 
 >argumentere for at
 >
 > >> At en kniv kan slibes skarp og holde skæret er i min bog en primær 
 >kvalitet
 Tja. En knivs skarphed (og evne til at holde på den) afhænger af brug,
 naturligvis. Nogle knive og skæreemner fungerer bedst med én slibning
 (vinkel & hærdning), andre knive med andre.
 >der er tale om en primær kvalitet
 >
 >ja
 >ja
 >ja
 >slibestål? 
 Strygestål, ikke slibestål. Jeg mener, der er en grundlæggende forskel
 mellem at slibe en kniv og rette æggen op. Til det første bruges
 slibesten eller slibestål. Til det sidste strygestål. Hvad begge dele
 angår, og det er en stor misforståelse, gælder, at
 slibningen/opretnigen ikke skal være symmetrisk, men 80/20 el. 70/30.
 > du mener ødelægge æggen, ikke rette op - hvem i denne verden 
 >kan stå og svinge et stål fra side til side og holde samme vinkel? 
 Jeg bryder mig ikke om dit sproglige møveri.
 Det er unødvendigt at skyde medmennesker ting i skoene på dette (og
 mange andre) niveau(er). Min behandling af knive er i tråd med dels
 årevis af usus (skik og brug), dels sund fornuft, dels viden om stål
 og sten.
 Ang. det rent tekniske ang. vinkel -- så kan man sagtens stryge kniven
 langs strygestålet -- a la skære en skive af -- i den vinkel man
 ønsker.
 > Du kan rette lidt midlertidigt, men da du runder æggen derved, skal du 
 >slibe en æg op tidligere end ellers
 Det kommer vel an på, hvordan man stryger...
 ---
 Mvh.
 Kasper Bergholt
 http://www.bergholt.net (Bergholts opskrifter)
            
              |   |   
            
        
 
            
         
                Ole Larsen (04-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ole Larsen | 
  Dato :  04-08-08 22:34 |  
  |   
            Kasper Bergholt skrev:
 
 >>
 >> ja
 >> ja
 >> ja
 >> slibestål? 
 > 
 > Strygestål, ikke slibestål.
 
 Og du bryder dig ikke om sprogligt møveri?
 
   Jeg mener, der er en grundlæggende forskel
 > mellem at slibe en kniv og rette æggen op. Til det første bruges
 > slibesten eller slibestål. Til det sidste strygestål. Hvad begge dele
 > angår, og det er en stor misforståelse, gælder, at
 > slibningen/opretnigen ikke skal være symmetrisk, men 80/20 el. 70/30.
 
 Hvilket gør det yderligere obsolet at tro at man kan svinge stålet i 
 korrekt vinkel
 
 >> du mener ødelægge æggen, ikke rette op - hvem i denne verden 
 >> kan stå og svinge et stål fra side til side og holde samme vinkel? 
 > 
 > Jeg bryder mig ikke om dit sproglige møveri.
 > 
 > Det er unødvendigt at skyde medmennesker ting i skoene på dette (og
 > mange andre) niveau(er).
 
 Jeg skyder ikke i skoene, men erkender reelle problemer
 
   Min behandling af knive er i tråd med dels
 > årevis af usus (skik og brug), dels sund fornuft, dels viden om stål
 > og sten.
 
 Jaah og min far er....
 
 > Ang. det rent tekniske ang. vinkel -- så kan man sagtens stryge kniven
 > langs strygestålet -- a la skære en skive af -- i den vinkel man
 > ønsker.
 
 Det vil jeg gerne se demonstreret i de frie håndbevægelser som man 
 sædvanligvis benytter et strygestål i
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                 Kasper Bergholt (04-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kasper Bergholt | 
  Dato :  04-08-08 23:10 |  
  |  
 
            On Mon, 04 Aug 2008 23:34:16 +0200, Ole Larsen <olenospam@nospam.dk>
 wrote:
 >Kasper Bergholt skrev:
 >
 >>>
 >>> ja
 >>> ja
 >>> ja
 >>> slibestål? 
 >> 
 >> Strygestål, ikke slibestål.
 >
 >Og du bryder dig ikke om sprogligt møveri?
 Næ, når jeg skriver strygestål, så mener jeg strygestål. At blive
 taget til indægt for noget andet, det er plat & unødvendigt.
 >  Jeg mener, der er en grundlæggende forskel
 >> mellem at slibe en kniv og rette æggen op. Til det første bruges
 >> slibesten eller slibestål. Til det sidste strygestål. Hvad begge dele
 >> angår, og det er en stor misforståelse, gælder, at
 >> slibningen/opretnigen ikke skal være symmetrisk, men 80/20 el. 70/30.
 >
 >Hvilket gør det yderligere obsolet at tro at man kan svinge stålet i 
 >korrekt vinkel
 Hvad mener du med obsolet? Hvem siger, det er stålet, der skal
 svinges? Hvorfor ikke stryge knivens æg mod strygestålet?
 Madlavning er ikke en matematisk videnskab, heldigvis. 
 >  Min behandling af knive er i tråd med dels
 >> årevis af usus (skik og brug), dels sund fornuft, dels viden om stål
 >> og sten.
 >
 >Jaah og min far er....
 Smed? C'mon ... hvor er argumenterne? Hvorfor gå i børnehave-mode?
 >> Ang. det rent tekniske ang. vinkel -- så kan man sagtens stryge kniven
 >> langs strygestålet -- a la skære en skive af -- i den vinkel man
 >> ønsker.
 >
 >Det vil jeg gerne se demonstreret i de frie håndbevægelser som man 
 >sædvanligvis benytter et strygestål i
 Ok. Fair nok. Du går efter en diskussion. Og al respekt for det. 
 Men -- der er så mange gastronomisk interessede mennesker i denne
 gruppe, at jeg hellere vil bruge min tid på dem & at skrive opskrifter
 & at stille dem til skue & kritik.
 At slibe kniv, ja det er religion, som både jeg og Edelvang, til
 eksempel, har medgivet fra begyndelsen af tråeden.
 ---
 Mvh,.
 Kasper bergholt
 http://www.bergholt.net (Berghols opskrifter)
            
              |   |   
            
        
 
            
         
                  Ole Larsen (05-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ole Larsen | 
  Dato :  05-08-08 06:56 |  
  |   
            Kasper Bergholt skrev:
 
 > 
 > Ok. Fair nok. Du går efter en diskussion. Og al respekt for det. 
 > 
 Nej det gør jeg ikke. Tak for sangen
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Kasper Bergholt (04-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kasper Bergholt | 
  Dato :  04-08-08 18:51 |  
  |  
 
            On Mon, 04 Aug 2008 18:20:36 +0200, Ole Laresn <olenospam@nospam.dk>
 wrote:
 >j.valentin skrev:
 >> Hvilken anbefales? 
 >> 
 >> 
 >Ikke rettet mod nogen specifikt:
 >Kan ikke undlade et lille suk: Hvis "folk" brugte tiden og pengene, de 
 >bruger på designer-køkken-dimser, på gode råvarer og tilberedning af 
 >dem, ville meget se anderledes ud.
 >Det er vist velkendt, at i takt med at folk bruger stigende formuer på 
 >køkken (incl. udstyr), bruger de tilsvarende mindre tid på at tilberede 
 >mad. Og det er naturligvis deres egen sag, men sjovt, synes jeg.
 Apropos din kommentar -- men som din, ikke rettet mod nogen specifikt
 --
 1) Berlingske havde i går en artikel om mad, madvaner og køb af
 råvarer ift. alder.
 http://www.berlingske.dk/article/20080801/livsstil/111260062/
Der er ikke nogen kilder, men der står, at unge bruger flere og flere
 penge på mad.
 Børnefamilierne køber i højere og højere grad økologisk.
 50+-gruppen går ekstremt meget op i råvarer.
 2) Jeg synes, jeg meget ofte støder på samtalekøkkenhistorien
 (-fordommen). Altså at folk bruger 100.000-500.000 på et megalækkert
 køkken uden at bruge det til noget. Underlige vandhaner, der sprøjter
 kogende vand, store gaskomfurer, osv -- isf. gode råvarer.
 3) Jeg er enig et stykke henad vejen. Det er dumt at bruge for mange
 penge på noget, man ikke bruger. 
 4) Maden, der kommer på tallerkenen i sidste ende, må være det, der
 dømmes på. Hvis sjove maskiner og lækre køkkener får folk til at lave
 bedre mad, så kan det kun være godt. Særligt hvis råvarerne bliver
 mere og mere udtryksfulde smagsmæssigt. Og det synes jeg, der er en
 tendens til. Regionale mejerier, der laver spændene oste. Økologiske
 landmæd, der laver godt kødkvæg.
 5) Jeg ser også en tendens til at købe meget dyre og gode råvarer og
 så mishandle dem. Samtalekøkken eller ej. Overstegning af sart, sart,
 sarte udskæringer. Varmluftstegning af det lækreste, lækreste fjerkræ
 -- isf. at partere det og behandle de forskellige kødstrukturer
 forskelligt. 
 6) Kokkeknive er Bushido-agtigt. Der går samurai i den. Jeg husker at
 læse sådan en gå-videre-til-side-62-bog om Musashi (Miyamoto Musashi,
 forfatter til 'Bogen om de fem ringe'). Missionen var, at man skulle
 få fat i ét af hans sværd. Som hovedperson er den eneste valgmulighed
 ét af Musashis øvelsessværd af træ -- hvis man vælger rigtigt hele
 vejen igennem og kommer til enden og møder en mediterende Musashi på
 dødslejet. Det fattede jeg ikke dengang. Jeg ville som 11-årig have
 blankt, blankt stål. Jeg forstår det bedre nu, tror jeg nok.
 >Og vel er en Sabattier eller Zwilling lækre sager - at skære en pizza 
 >fra Alis grillbar over med   
Hehe. Det ville jeg aldrig bruge min Zwilling til. 
 ---
 Mvh.
 Kasper Bergholt
 http://www.bergholt.net (Bergholts opskrifter -- seneste
 bornholmerhane med kantareller)
            
              |   |   
            
        
 
            
         
            Ole Larsen (04-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ole Larsen | 
  Dato :  04-08-08 21:32 |  
  |  
 
            Kasper Bergholt skrev:
 > --
 > 
 > 1) Berlingske havde i går en artikel om mad, madvaner og køb af
 > råvarer ift. alder.
 > 
 >  http://www.berlingske.dk/article/20080801/livsstil/111260062/
> 
 > Der er ikke nogen kilder, men der står, at unge bruger flere og flere
 > penge på mad.
 > 
 > Børnefamilierne køber i højere og højere grad økologisk.
 > 
 > 50+-gruppen går ekstremt meget op i råvarer.
 Tror jeg gerne, men er de repræsentative grupper?
 > 
 >> Og vel er en Sabattier eller Zwilling lækre sager - at skære en pizza 
 >> fra Alis grillbar over med   
> 
 > Hehe. Det ville jeg aldrig bruge min Zwilling til. 
 Ville ikke genere mig om jeg mødte en (Zwilling eller pizza) - det skal
 selv en rustfri uden mikrosavtakker kunne klare   
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Kasper Bergholt (04-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kasper Bergholt | 
  Dato :  04-08-08 22:11 |  
  |  
 
            On Mon, 04 Aug 2008 22:32:00 +0200, Ole Larsen <olenospam@nospam.dk>
 wrote:
 >Kasper Bergholt skrev:
 >
 >> --
 >> 
 >> 1) Berlingske havde i går en artikel om mad, madvaner og køb af
 >> råvarer ift. alder.
 >> 
 >>  http://www.berlingske.dk/article/20080801/livsstil/111260062/
>> 
 >> Der er ikke nogen kilder, men der står, at unge bruger flere og flere
 >> penge på mad.
 >> 
 >> Børnefamilierne køber i højere og højere grad økologisk.
 >> 
 >> 50+-gruppen går ekstremt meget op i råvarer.
 >
 >Tror jeg gerne, men er de repræsentative grupper?
 Repræsentative og repræsentative -- de dækker vel et rimeligt bredt
 demografisk stykke af folkelagkagen. Altså: de unge, børnefamilierne &
 50+. 
 >>> Og vel er en Sabattier eller Zwilling lækre sager - at skære en pizza 
 >>> fra Alis grillbar over med   
>> 
 >> Hehe. Det ville jeg aldrig bruge min Zwilling til. 
 >
 >Ville ikke genere mig om jeg mødte en (Zwilling eller pizza) - det skal
 >selv en rustfri uden mikrosavtakker kunne klare   
Jo,jo. En Rambo-kniv er fint til den slags. Men der er mål og midler.
 Jeg ville aldrig bruge mine Zwilling-knive til at skære pizza (ned i
 en bakke eller tallerken med).
 ---
 Mvh.
 Kasper Bergholt
 http://www.bergholt.net (Bergholts opskrifter)
            
              |   |   
            
        
 
            
         
              Ole Larsen (04-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ole Larsen | 
  Dato :  04-08-08 22:42 |  
  |  
 
            Kasper Bergholt skrev:
 >>> 1) Berlingske havde i går en artikel om mad, madvaner og køb af
 >>> råvarer ift. alder.
 >>>
 >>>  http://www.berlingske.dk/article/20080801/livsstil/111260062/
>>>
 >>> Der er ikke nogen kilder, men der står, at unge bruger flere og flere
 >>> penge på mad.
 >>>
 >>> Børnefamilierne køber i højere og højere grad økologisk.
 >>>
 >>> 50+-gruppen går ekstremt meget op i råvarer.
 >> Tror jeg gerne, men er de repræsentative grupper?
 > 
 > Repræsentative og repræsentative -- de dækker vel et rimeligt bredt
 > demografisk stykke af folkelagkagen. Altså: de unge, børnefamilierne &
 > 50+. 
 Formoder du
 Jeg formoder at tanten har lavet den sædvanlige søndags underholdning, 
 dagspresse lever af den dag - bringer man ikke kilder, dumper man, selv 
 i folkeskolen
 >>>> Og vel er en Sabattier eller Zwilling lækre sager - at skære en pizza 
 >>>> fra Alis grillbar over med   
>>> Hehe. Det ville jeg aldrig bruge min Zwilling til. 
 >> Ville ikke genere mig om jeg mødte en (Zwilling eller pizza) - det skal
 >> selv en rustfri uden mikrosavtakker kunne klare   
> 
 > Jo,jo. En Rambo-kniv er fint til den slags. Men der er mål og midler.
 > Jeg ville aldrig bruge mine Zwilling-knive til at skære pizza (ned i
 > en bakke eller tallerken med).
 Hvis en Zwilling tager skade af en pizza i bakke, er der noget galt.
 En tallerken, derimod, er der ingen skære-kniv, der tåler at skære imod
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Jesper Haaber Gyllin~ (04-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jesper Haaber Gyllin~ | 
  Dato :  04-08-08 22:22 |  
  |  
 
            j.valentin <v@v.dk> wrote:
 > Hvilken anbefales? 
 Jeg bruger Sabatier - dem er jeg glade for.
 De fåes vist i forskellige kvaliteter, men mine har sorte træskaæfter.
 -- 
 med venlig hilsen Jesper Haaber Gylling
 http://www.gylling.net/
AIM/iChat: macnerd1965 & MSN: jesper@gylling.net
 Skype: jesperhaabergylling
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Posten (05-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Posten | 
  Dato :  05-08-08 00:24 |  
  |  
 
            Jeg nævnte i et tidligere indlæg Kiwami og Kasumi knive.
 Begge ligger i et godt mellemprisleje. De er damascerede javel. Nogen vil 
 sige lir, men min oplevelse er, at det er det ikke. De omliggende lag er med 
 til at beskytte kernestålet, som er af et højtlegeret stål med et større 
 kulstofindhold end alm. rustfrit stål, og dermed tillade at bladet er mere 
 fleksibelt. De er ikke "rustfrie", men rustfaste, og bliver de rengjort og 
 tørret efter brug holder de sig uden anløbning.
 Kernestålet er i Kiwami et AUS 8A og i Kasumi VG 10. Begge kan hærdes 
 forholdsvist hårdt og er det. VG 10 højest, og en anelse mere 
 arbejdskrævende at slibe, og holder skæret lidt længere. Men begge ganske 
 nemme at slibe.
 Min erfaring er, at jeg kan slibe dem skarpere end mine Sabatier og Zwilling 
 knive. Og orker man ikke den tunge vej med vådslibesten i 3 finheder, opnår 
 man faktisk også et udmærket resultat, med vand i en Fiskars 
 "trillehjulknivsliber" og så lige efterpolere i en keramisk V stav.
 Og så er det gode råd, som det fremgår af mange af de andre indlæg, at se og 
 mærke. Har man valgt en ordentlig kniv bliver man også gode venner med den. 
 Man skal lære den at kende gennem brug. Og så skal en kniv selvfølgelig 
 passes ordentligt. Kun skære mod træ og andre ikke hårde spækbrædder, og 
 ikke ramle rundt i en skuffe med andre metalting.
 mvh
 Anders
 "Jesper Haaber Gylling" <jesper@gylling.net> skrev i en meddelelse 
 news:1il68vi.zkh3xp67q62oN%jesper@gylling.net...
 > j.valentin <v@v.dk> wrote:
 >
 >> Hvilken anbefales?
 >
 > Jeg bruger Sabatier - dem er jeg glade for.
 >
 > De fåes vist i forskellige kvaliteter, men mine har sorte træskaæfter.
 >
 > -- 
 > med venlig hilsen Jesper Haaber Gylling
 >  http://www.gylling.net/
> AIM/iChat: macnerd1965 & MSN: jesper@gylling.net
 > Skype: jesperhaabergylling 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Erik Olsen DK (05-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Erik Olsen DK | 
  Dato :  05-08-08 18:23 |  
  |   |   |   
            
        
 
            
         
            Jesper Haaber Gyllin~ (06-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jesper Haaber Gyllin~ | 
  Dato :  06-08-08 12:03 |  
  |   |   |   
            
        
 
            
         
             Erik Olsen DK (06-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Erik Olsen DK | 
  Dato :  06-08-08 17:55 |  
  |   |   |   
            
        
 
            
         
              Jesper Haaber Gyllin~ (06-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jesper Haaber Gyllin~ | 
  Dato :  06-08-08 22:31 |  
  |   |   |   
            
        
 
            
         
               Erik Olsen DK (07-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Erik Olsen DK | 
  Dato :  07-08-08 08:51 |  
  |   |   |   
            
        
 
            
         
                Jesper Haaber Gyllin~ (12-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jesper Haaber Gyllin~ | 
  Dato :  12-08-08 15:20 |  
  |  
 
            Erik Olsen DK <erik.olsen@ishoejby.dk> wrote:
 > Jesper Haaber Gylling wrote:
 > > Erik Olsen DK <erik.olsen@ishoejby.dk> wrote:
 > >
 > >> Jesper Haaber Gylling wrote:
 > >>
 > >>> Sabatier Classic ligner mine meget. Kan ses på sabatier.com
 > >>
 > >>  http://www.sabatier.com/ = SABATIER Diamant.
 > >>
 > >> Hvad står der på bladet?
 > >
 > > Mhmm i min browser på sabatier.com ser det sådan her ud:
 > >
 > >  http://www.sabatier.com/gb/aujourdhui/gamme_classic.html
> 
 > Doddaw do!
 > 
 > Hvad står der på bladet på din egen fysiske kniv?
 Der står bare Sabatier og så er der en diamant som logo.
 -- 
 med venlig hilsen Jesper Haaber Gylling
 http://www.gylling.net/
AIM/iChat: macnerd1965 & MSN: jesper@gylling.net
 Skype: jesperhaabergylling
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           edelvang@gmail.com (05-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : edelvang@gmail.com | 
  Dato :  05-08-08 07:49 |  
  |   
            On 4 Aug., 22:48, ASKF <nos...@askf.dk> wrote:
 
 > Prøv at udhule en peberfrugt med din kokkekniv, og så forstår du måske
 > din kones valg af urtekniv bedre (en slagter/kødkniv er dog også
 > fremragende til formålet).
 
 Tja, jeg har nu ingen problemer med præcisionsopgaver med kokkekniven,
 den er jo lige så smal som en urtekniv ude i spidsen. Jeg har ingen
 problemer med dén opgave.
 
 > Det er lidt ligesom at man ikke gider bruge et piskeris til fløden, da
 > en gaflen jo virker fint til formålet, så hvorfor tage flere redskaber i
 > brug.
 
 I dette tilfælde er det både hurtigere og nemmere at bruge piskriset.
 Sådan er det ikke helt med knivene. Jeg vil vove at påstå, at 95% af
 køkkenets kniv-opgaver løses nemmest og hurtigst med kokkekniven, hvis
 bare man sætter sig ind i teknikkerne. Som sagt kan jeg ikke filletere
 en parmaskinke eller lignende fin-skive-opgaver med kokkekniven, og
 jeg bruger en skarp kniv med tænder til modne tomater. Men bortset fra
 den slags opgaver, kan jeg ikke komme på noget, der klares bedre med
 andre knive. Og jeg morer mig, når folk går i krig med løg og hvidløg
 med en urtekniv :)
 
 Mvh
 Kevin Borbye Edelvang
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Jens Bruun (05-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jens Bruun | 
  Dato :  05-08-08 16:48 |  
  |   
            <edelvang@gmail.com> skrev i en meddelelse
 news:6a0f36d1-9d64-468c-b4ab-598f61d6bc0d@a1g2000hsb.googlegroups.com
 
 > Jeg vil vove at påstå, at 95% af
 > køkkenets kniv-opgaver løses nemmest og hurtigst med kokkekniven, hvis
 > bare man sætter sig ind i teknikkerne.
 
 Enig.
 
 > og jeg bruger en skarp kniv med tænder til modne tomater.
 
 Hehe. Jeg elsker at skære modne tomater med min motherf*cker Tojiro. Knivens 
 egenvægt er nok til, at den glider igennem tomaten som var det smør. Jeg 
 glæder mig på en lidt pervers måde til at lave mad, når jeg kan få lov til 
 at bruge mine ynglingsknive
 
 > Og jeg morer mig, når folk går i krig med løg og hvidløg
 > med en urtekniv :)
 
 Jeg har et par urteknive, men nu har jeg lige tænkt over, hvornår de sidst 
 har været i brug: Jeg kan simpelthen ikke huske det.
 
 -- 
 -Jens B.
 
 D.e.f.f.e.s. 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           edelvang@gmail.com (05-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : edelvang@gmail.com | 
  Dato :  05-08-08 10:43 |  
  |   
            On 5 Aug., 17:47, "Jens Bruun" <bruun_j...@hotmail.com> wrote:
 
 > Hehe. Jeg elsker at skære modne tomater med min motherf*cker Tojiro. Knivens
 > egenvægt er nok til, at den glider igennem tomaten som var det smør.
 
 Buh! Hvor usportsligt! :)
 
 Mvh
 Kevin Borbye Edelvang
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Fl. Baumann (06-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Fl. Baumann | 
  Dato :  06-08-08 11:00 |  
  |   
            "j.valentin" <v@v.dk> skrev i meddelelsen 
 news:4896bf12$0$56793$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 > Hvilken anbefales?
 >
 
 
 Knive fra "DICK" kan købes hos bl.a. HW Larsen i Kødbyen.
 
 Klart en af de bedste knive når det gælder om at holde skarpheden, god 
 balance mv.
 
 Blandt mange af profferne omtales knivene som "knivenes Rolls Royce"
 
 -- 
 Fl. Baumann 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           marberg (09-08-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : marberg | 
  Dato :  09-08-08 07:46 |  
  |   
            
 > Knive fra "DICK" kan købes hos bl.a. HW Larsen i Kødbyen.
 >
 > Klart en af de bedste knive når det gælder om at holde skarpheden, god 
 > balance mv.
 
 Tak Flemming
 
 Endelig en der kunne skære igennem!!!
 
 Og det er den bedste kniv!!!
 
 marberg 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |