| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Snitte gulerødder i stave Fra : Mikkel Mikkelsen | 
  Dato :  21-07-08 17:53 |  
  |   
            Vi har fine friske gulerødder i haven. Ikke store, men meget lækre. Dem vil
 vi gerne bruge i en salat og jeg vil gerne snitte dem i tynde
 strimler/stave i stedet for i skiver.
 
 Man skal dog ikke stå med kniven ved spækbrædtet, før man finder ud af, at
 det er besværligt. Hvordan gør I? Er der ikke en nemmere måde, eller måske
 et 'jern' man kan købe?
 -- 
 / Mikkel
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Ralph (21-07-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ralph | 
  Dato :  21-07-08 18:08 |  
  |   |   |   
            
        
 
            
         
           Mikkel Mikkelsen (21-07-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Mikkel Mikkelsen | 
  Dato :  21-07-08 21:27 |  
  |  
 
            On Mon, 21 Jul 2008 19:07:39 +0200, Ralph wrote:
 > "Mikkel Mikkelsen" <mikkel@mikkelserver.invalid> skrev i en meddelelse 
 > news:1erozeue5juoi.618fldi46800$.dlg@40tude.net...
 >> Man skal dog ikke stå med kniven ved spækbrædtet, før man finder ud af, at
 >> det er besværligt. Hvordan gør I? Er der ikke en nemmere måde, eller måske
 >> et 'jern' man kan købe?
 > 
 >  http://www.himmelhav.dk/shop/juliennejern--gaveideer-668p.html
Yep, 89 dask, sådan en køber jeg sgu kontant. Ikke så meget pjat!!!
 
 >  http://www.butikjespors.dk/catagories.php?catid=25&cat=K%C3%B8kken%20udstyr
> 
 > På sidstnævnte side skal du næsten ned til bunden, her er både rivejern og 
 > mandolinjern - men sikke priser, nu ved du dog navnet på hvad du skal søge 
 > efter.
 Tø-hø, det er jo gode, gamle Jes Pors der står bag. Han var frimærkehandler
 og havde auktionshus i sin tid, så ham kender jeg godt. Vær sikker på, at
 hans priser ikke er kalkulerede efter indkøbspris + omkostninger + avance;
 næh, han fokuserer på sit segment og vurderer hvor højt prisen kan sættes,
 før folk står af   
-- 
 / Mikkel
            
              |   |   
            
        
 
            
         
            Anders Halskov-Jense~ (23-07-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Anders Halskov-Jense~ | 
  Dato :  23-07-08 08:36 |  
  |   
            
"Mikkel Mikkelsen" <mikkel@mikkelserver.invalid> skrev i en meddelelse 
 news:iukezd9qo1w1.19sgum75k51vq.dlg@40tude.net...
 > On Mon, 21 Jul 2008 19:07:39 +0200, Ralph wrote:
 >
 >> "Mikkel Mikkelsen" <mikkel@mikkelserver.invalid> skrev i en meddelelse
 >> news:1erozeue5juoi.618fldi46800$.dlg@40tude.net...
 >>> Man skal dog ikke stå med kniven ved spækbrædtet, før man finder ud af, 
 >>> at
 >>> det er besværligt. Hvordan gør I? Er der ikke en nemmere måde, eller 
 >>> måske
 >>> et 'jern' man kan købe?
 >>
 >>  http://www.himmelhav.dk/shop/juliennejern--gaveideer-668p.html
>
 > Yep, 89 dask, sådan en køber jeg sgu kontant. Ikke så meget pjat!!!
 Jeg har haft sådan en, og smidt den ud. Nu bruger jeg den lange onde 
 japanske kniv, og det gør ikke så meget, det tager lidt tid. Det er 
 meditativt at snitte   
Anders
 www.vinkritik.dk
http://spisdrik.blogspot.com
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Margrete Johansen (29-07-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Margrete Johansen | 
  Dato :  29-07-08 10:10 |  
  |  
 
            >>
 >>  http://www.butikjespors.dk/catagories.php?catid=25&cat=K%C3%B8kken%20udstyr
>>
 >> På sidstnævnte side skal du næsten ned til bunden, her er både rivejern 
 >> og
 >> mandolinjern - men sikke priser, nu ved du dog navnet på hvad du skal 
 >> søge
 >> efter.
 >
 > Tø-hø, det er jo gode, gamle Jes Pors der står bag. Han var 
 > frimærkehandler
 > og havde auktionshus i sin tid, så ham kender jeg godt. Vær sikker på, at
 > hans priser ikke er kalkulerede efter indkøbspris + omkostninger + avance;
 > næh, han fokuserer på sit segment og vurderer hvor højt prisen kan sættes,
 > før folk står af   
Til gengæld sælger han fire forcromede margreteskåle til 149.- det er da 
 billigt og så ovenikøbet med 10% rabat!
 Margrete/  www.smagsuniverset.dk 
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Trine Kornum Christi~ (29-07-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ | 
  Dato :  29-07-08 10:20 |  
  |  
 
            "Margrete Johansen" <mamajohsFJERN@worldonline.dk> writes:
 > Til gengæld sælger han fire forcromede margreteskåle til 149.- det er da 
 > billigt og så ovenikøbet med 10% rabat!
 Nej, han sælger den mindste til 149, resten af priserne står i
 teksten. Og de 10% rabat, er hvis du køber dem alle sammen.
 Mvh Trine
 -- 
 Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
 Stor brugskunstforretning med komplet sortiment i de søde Gjøltrolde
 http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Ole Christiansen (22-07-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ole Christiansen | 
  Dato :  22-07-08 08:33 |  
  |   
            
 "Mikkel Mikkelsen" <mikkel@mikkelserver.invalid> skrev i en meddelelse 
 news:1erozeue5juoi.618fldi46800$.dlg@40tude.net...
 > Vi har fine friske gulerødder i haven. Ikke store, men meget lækre. Dem 
 > vil
 > vi gerne bruge i en salat og jeg vil gerne snitte dem i tynde
 > strimler/stave i stedet for i skiver.
 >
 > Man skal dog ikke stå med kniven ved spækbrædtet, før man finder ud af, at
 > det er besværligt. Hvordan gør I? Er der ikke en nemmere måde, eller måske
 > et 'jern' man kan købe?
 > -- 
 > / Mikkel
 >
 Hvis du har en stor lang kniv, er det meget lettere at styre den.
 
 --
 Mvh Ole 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Mikkel Mikkelsen (22-07-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Mikkel Mikkelsen | 
  Dato :  22-07-08 10:08 |  
  |   
            On Tue, 22 Jul 2008 09:33:12 +0200, Ole Christiansen wrote:
 
 > "Mikkel Mikkelsen" <mikkel@mikkelserver.invalid> skrev i en meddelelse 
 > news:1erozeue5juoi.618fldi46800$.dlg@40tude.net...
 >> Vi har fine friske gulerødder i haven. Ikke store, men meget lækre. Dem 
 >> vil
 >> vi gerne bruge i en salat og jeg vil gerne snitte dem i tynde
 >> strimler/stave i stedet for i skiver.
 >>
 >> Man skal dog ikke stå med kniven ved spækbrædtet, før man finder ud af, at
 >> det er besværligt. Hvordan gør I? Er der ikke en nemmere måde, eller måske
 >> et 'jern' man kan købe?
 
 > Hvis du har en stor lang kniv, er det meget lettere at styre den.
 
 Det har jeg skam og jeg kan også godt styre våbnet, så strimlerne bliver
 fine og ensartede, men det er et tålmodighedsarbejde.
 -- 
 / Mikkel
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Padre (22-07-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Padre | 
  Dato :  22-07-08 09:09 |  
  |  
 
            Mikkel Mikkelsen skrev:
 > Vi har fine friske gulerødder i haven. Ikke store, men meget lækre. Dem vil
 > vi gerne bruge i en salat og jeg vil gerne snitte dem i tynde
 > strimler/stave i stedet for i skiver.
 > 
 > Man skal dog ikke stå med kniven ved spækbrædtet, før man finder ud af, at
 > det er besværligt. Hvordan gør I? Er der ikke en nemmere måde, eller måske
 > et 'jern' man kan købe?
 Hvis jeg vil have lange gulerodsstave på 2*2/3*3 mm. gør jeg det, at jeg 
 først flækker guleroden på langs. Derefter skærer jeg hver halvdel i 
 skiver på langs, deler dem i to bunker, så jeg nu har 4 bunker, som set 
 fra den enden ligner kvartcirkler. Herefter skærer jeg bunkerne i stave 
 fra "yderkanten".
 Skal stavene være mindre endnu og kortere, bruger jeg min mandolin.
 Gad vide om vi skulle have en binær gruppe/hjemmeside til 
 instruktionsvideoer o.lign. ?   
-- 
 padre
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Klaus Alexander Seis~ (22-07-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ | 
  Dato :  22-07-08 09:49 |  
  |  
 
            Padre skrev:
 > Gad vide om vi skulle have en binær gruppe/hjemmeside til 
 > instruktionsvideoer o.lign. ?   
Man kan vel altid bruge YouTube el.lign.
 Mvh,
 -- 
 Klaus Alexander Seistrup
 http://klaus.seistrup.dk/
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Christian Hansen (23-07-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Christian Hansen | 
  Dato :  23-07-08 09:22 |  
  |  
 
            Mikkel Mikkelsen wrote:
 > Vi har fine friske gulerødder i haven. Ikke store, men meget lækre. Dem vil
 > vi gerne bruge i en salat og jeg vil gerne snitte dem i tynde
 > strimler/stave i stedet for i skiver.
 > 
 > Man skal dog ikke stå med kniven ved spækbrædtet, før man finder ud af, at
 > det er besværligt. Hvordan gør I? Er der ikke en nemmere måde, eller måske
 > et 'jern' man kan købe?
 Jeg må bare lige reklamere for min börnerhøvl, som jeg blev anbefalet 
 her i gruppen : < http://www.boerner-import.dk/group.asp?group=28&sub=28>
det er fandme et lækkert stykke værktøj!
 Bemærk, at den også fås i plast til omkring 250kr
 Mvh Christian
            
              |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |