| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Grillbriketter Fra : Kurt Hansen | 
  Dato :  22-06-08 11:17 |  
  |   
            I starten af sæsonen købte jeg nogle sække grillbriketter i Brugsen, som
 skulle være helt fantastiske, vistnok 60.000 kilo-et-eller-andet.
 
 Jeg grillet mange gange i år, men er aldrig rigtig blevet god til det.
 Enten forkuller kødet på rekordtid, eller også går briketterne ud. Det er
 naturligvis et samspil mellem grilltypen, briketterne, styring af
 luftindtaget o.s.v., men jeg bliver bare mere og mere forvirret.
 
 Jeg griller fortrinsvist pølser, spyd, koteletter, farsbøffer o.s.v., så
 der er mestendels tale om korttidsgrillning, så mine superbriketter er
 måske for voldsomme - især hvis jeg åbner for spjældene både i bund og låg?
 Jeg har bare erfaret, at hvis jeg lukker helt eller delvist for luften, dør
 briketterne i løbet af få minutter.
 
 Hvilke briketter/kul er mest velegnede til korttidsgrillning og hvor køber
 man dem?
 
 Er der nogen der kan give en kort og letfattelig vejledning i grillningens
 kunst - især med luftstyring?
 -- 
 Venlig hilsen
 Kurt Hansen
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Steen Jakobsen (22-06-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Steen Jakobsen | 
  Dato :  22-06-08 11:52 |  
  |   
            
"Kurt Hansen" <kurt@fjerndettetowle.dk> skrev i meddelelsen 
 news:7kotwyf432ok.1vdf6il3vb178$.dlg@40tude.net...
 >I starten af sæsonen købte jeg nogle sække grillbriketter i Brugsen, som
 > skulle være helt fantastiske, vistnok 60.000 kilo-et-eller-andet.
 >
 > Jeg grillet mange gange i år, men er aldrig rigtig blevet god til det.
 > Enten forkuller kødet på rekordtid, eller også går briketterne ud. Det er
 > naturligvis et samspil mellem grilltypen, briketterne, styring af
 > luftindtaget o.s.v., men jeg bliver bare mere og mere forvirret.
 Prøv at kigge på:  www.grillguru.dk
Steen. 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Ivar (22-06-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ivar | 
  Dato :  22-06-08 12:52 |  
  |  
 
            Kurt Hansen skrev:
 > Enten forkuller kødet på rekordtid, eller også går briketterne ud. Det er
 > naturligvis et samspil mellem grilltypen, briketterne, styring af
 > luftindtaget o.s.v.,
 Jeg genkender slet ikke dit problem. Jeg har en traditionel grill,
 åben opad og fremad. Der er kvalitetsforskel på brikkerne, jeg
 får fat i, men de holder altid længere end nødvendigt. Jeg har aldrig
 oplevet at de går ud. Jeg bruger også kun gillen til traditionel
 grillmad. Temperaturen regulerer jeg ved at hæve eller sænke risten.
 Hvis du har en grill med luftindtag i bunden, kan du opnå temperaturer
 som i en smede-esse. Jeg tror du har den forkerte grill til dine behov.
 Ivar Magnusson
 -- 
 Bruger du  Outlook Express?
 Se her, hvad den gratis MesNews kan:
 http://LexInfo.dk/MesNews/
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Rainman (22-06-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Rainman | 
  Dato :  22-06-08 12:56 |  
  |   
            Kurt Hansen wrote:
 > I starten af sæsonen købte jeg nogle sække grillbriketter i Brugsen, som
 > skulle være helt fantastiske, vistnok 60.000 kilo-et-eller-andet.
 > 
 > Jeg grillet mange gange i år, men er aldrig rigtig blevet god til det.
 > Enten forkuller kødet på rekordtid, eller også går briketterne ud. Det er
 > naturligvis et samspil mellem grilltypen, briketterne, styring af
 > luftindtaget o.s.v., men jeg bliver bare mere og mere forvirret.
 > 
 > Jeg griller fortrinsvist pølser, spyd, koteletter, farsbøffer o.s.v., så
 > der er mestendels tale om korttidsgrillning, så mine superbriketter er
 > måske for voldsomme - især hvis jeg åbner for spjældene både i bund og låg?
 > Jeg har bare erfaret, at hvis jeg lukker helt eller delvist for luften, dør
 > briketterne i løbet af få minutter.
 > 
 > Hvilke briketter/kul er mest velegnede til korttidsgrillning og hvor køber
 > man dem?
 > 
 > Er der nogen der kan give en kort og letfattelig vejledning i grillningens
 > kunst - især med luftstyring?
 Sørg for at briketterne er i glød (askegrå) overalt før du hælder dem 
 fra starteren over i grillen. Heat-beds sælges overalt og er dels 
 billige og dels udmærkede. Har desuden den fordel i en Weber at du ofte 
 kan genbruge en god sjat hvis du husker at lukke for lufttilførslen når 
 du er færdig med at grille.
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Heidi (22-06-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Heidi | 
  Dato :  22-06-08 20:43 |  
  |   
            Kurt Hansen wrote:
 >
 > Jeg grillet mange gange i år, men er aldrig rigtig blevet god til det.
 > Enten forkuller kødet på rekordtid, eller også går briketterne ud.
 
 Prøv evt. at lægge briketterne i en ring rundt i kanten af grillen, og 
 så stege dit kød i midten over inddirekte varme - og så måske bare lige 
 give det den sidste varme/bruning direkte over briketterne til sidst. 
 Det virker udmærket hvis der er nok briketter og de er ordentligt varme! 
 Det er jo lidt som hvis man skal stege et helt stykke kød, men det er 
 gået udmærket da vi prøvede med kyllingebryst og revelsben.
 
 I øvrigt har jeg læst at man skal bruge ca. 50 briketter i en 57 cm 
 grill, og ca. 40 i en 47 cm grill - måske det kan være en hjælp til at 
 få den rette varme i grillen...
 
 -- 
 Heidi 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |