| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Holdbarhed for olivenolie? Fra : Kurt Hansen | 
  Dato :  13-06-08 10:57 |  
  |   
            Til efteråret får jeg 5 liter friskpresset olivenolie fra Italien. Faktisk
 overvejer jeg at øge min bestilling til 10 liter, da vi er blevet meget
 glade for at bruge olie. Olien leveres i 5 liters dunke, men hvor længe kan
 den holde sig? Bør jeg hælde det på mindre flasker?
 -- 
 Venlig hilsen
 Kurt Hansen
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Jens Bruun (13-06-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jens Bruun | 
  Dato :  13-06-08 13:57 |  
  |   
            "Kurt Hansen" <kurt@fjerndettetowle.dk> skrev i en meddelelse
 news:179qnhvvpdpkw.o1ttuasuq2ca.dlg@40tude.net
 
 > men hvor længe kan den holde sig? Bør jeg hælde det på mindre flasker?
 
 Jeg har en dunk fra forrige jul, der stadig smager som ny. Du skal ikke 
 omhælde til flasker, da lys er noget skidt. Lad det blive i dunken (jeg 
 forudsætter, det er en metaldunk), opbevar olien halvkøligt, og den kan 
 holde i meget lang tid.
 
 
 -- 
 -Jens B.
 
 D.e.f.f.e.s. 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Max (13-06-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  13-06-08 15:00 |  
  |   
            Hej Jens
 
 > dunken (jeg forudsætter, det er en metaldunk), opbevar olien
 > halvkøligt, og den kan holde i meget lang tid.
 
 Ja, vi taler vel om år her, ikke ?
 
 -- 
 Mvh Max 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            fix (13-06-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : fix | 
  Dato :  13-06-08 15:10 |  
  |   
            Max wrote:
 > Hej Jens
 >
 >> dunken (jeg forudsætter, det er en metaldunk), opbevar olien
 >> halvkøligt, og den kan holde i meget lang tid.
 >
 > Ja, vi taler vel om år her, ikke ?
 Det vil jeg også kalde max!
 
 Vi taler jo om kvalitet og olie. Olie er konstant under en 
 harskningsprocess, som jo pr definition går ud over kvaliteten.
 
 finn 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           edelvang@gmail.com (13-06-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : edelvang@gmail.com | 
  Dato :  13-06-08 14:04 |  
  |   
            On 13 Jun., 16:09, "fix" <f...@faxe.dk> wrote:
 
 > Vi taler jo om kvalitet og olie. Olie er konstant under en
 > harskningsprocess, som jo pr definition går ud over kvaliteten.
 
 Enig. God olivenolie (som jo pr. definition er italiensk ;) taber
 meget smag/kvalitet ved enhver udsættelse for lys og luft. Det er synd
 at have så god olie stående i *årevis*, men måneder går bestemt an..
 Men ti liter må kunne bruges på et år - ellers bruger man for lidt
 olie :)
 
 Mvh
 Kevin Borbye Edelvang
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            fix (14-06-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : fix | 
  Dato :  14-06-08 10:12 |  
  |   
            > Enig. God olivenolie (som jo pr. definition er italiensk ;) taber
 
 Uenig!   Jeg køber min olie på Kreta  - men ikke den billige.
 Jeg var for nogle år siden på Zakyntos, og fik et par liter frisk 
 håndpresset. - Det var olie!
 
 finn 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Niels (14-06-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Niels | 
  Dato :  14-06-08 13:44 |  
  |   
            
 > Enig. God olivenolie (som jo pr. definition er italiensk ;)
 
 Heller ikke enig. Jeg får olivenolie fra en dansker bosat i Portugal.
 Fantastisk smag af ... OLIVEN.
 
 --
 Niels
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |