| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Dressing-arkæologisk spørgsmål til de +50-~ Fra : Lars Hansen | 
  Dato :  18-05-08 20:54 |  
  |  
 
            Højstærede gruppe.
 I min familie har vi siddet og mindedes tiden for ca. 50 år siden, hvor man 
 var i sommerhus og spiste retter, som ingen ville få mig til frivilligt at 
 indtage i dag - for eksempel den gustne pressede svinebov i trekantede 
 dåser.
 Spørgsmålet er relateret til dette, idet vi spiste det med noget dressing 
 på, der i udseende mindede en del om Krafts halvkilosglas med Miracle WhipSe 
 evt.
 http://www.kraftfoodsnordic.com/kraft/page?siteid=kraft-prd&locale=dkda1&PagecRef=2348&Mid=2348
- men ingen af os kan huske, hvad produktet hed!
 Er der nogen blandt jer madeksperter, der ved, hvilken form for dressing i 
 halvkilosglas, der blev solgt i Danmark omkring 1960 - formentlig svagt 
 krydret med sennep? Der har næppe været det store udvalg   
Tips modtages med STOR tak.
 VH
 Lars
 Odense 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Max (18-05-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  18-05-08 21:10 |  
  |  
 
            Hej Lars
 > Er der nogen blandt jer madeksperter, der ved, hvilken form for
 > dressing i halvkilosglas, der blev solgt i Danmark omkring 1960 -
 > formentlig svagt krydret med sennep? Der har næppe været det store
 > udvalg   
Hellmann´s mayonaise ?
 -- 
 Mvh Max 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Tove Krieger (18-05-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Tove Krieger | 
  Dato :  18-05-08 22:14 |  
  |  
 
            "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
 news:48308d1d$0$15898$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk
 > Hej Lars
 >
 >> Er der nogen blandt jer madeksperter, der ved, hvilken form for
 >> dressing i halvkilosglas, der blev solgt i Danmark omkring 1960 -
 >> formentlig svagt krydret med sennep? Der har næppe været det
 >> store udvalg   
>
 > Hellmann´s mayonaise ?
 Hej Max.
 Jeg tror du er inde på noget af det rigtige. Da jeg var ung brugte 
 jeg meget at komme Hellmann's sandwichspread på forskelligt 
 kødpålæg. Det var en blanding af mayonnaise og chutney, og det 
 smagte himmelsk. Gad vide om det kan være det Lars mener.   
-- 
 Venlig hilsen  Tove    
Beware of people who dislike cats
            
              |   |   
            
        
 
            
         
            Tove Krieger (18-05-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Tove Krieger | 
  Dato :  18-05-08 22:20 |  
  |   |   |   
            
        
 
            
         
            Max (19-05-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  19-05-08 07:05 |  
  |   
            Hej Tove
 
 > Jeg tror du er inde på noget af det rigtige. Da jeg var ung brugte
 > jeg meget at komme Hellmann's sandwichspread på forskelligt
 
 Det var jo nok før UG kom med deres kryds og slange :)
 
 -- 
 Mvh Max
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Lars Hansen (19-05-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Lars Hansen | 
  Dato :  19-05-08 09:20 |  
  |   
            
> Hellmann´s mayonaise ?
 Akkenej, det var ikke nogen mayonaise (fra før majonæsen) men noget let 
 smørbart, lyst stads, der havde en meget mild smag af sennep.
 Men jo, Hellmann's-bøtten ligner ganske fint   
Ikke om jeg kan komme på det elendige navn!   
VH og tak,
 Lars 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
            Max (19-05-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  19-05-08 16:13 |  
  |  
 
            Hej Lars
 > Akkenej, det var ikke nogen mayonaise (fra før majonæsen) men noget
 Nu er mojonæse altså fra 1756, Hellermann har lavet det på glas
 siden 1921 tror jeg, så det var nok ikke fra før :)
 > Men jo, Hellmann's-bøtten ligner ganske fint   
Der fandtes vel også Kraft, Bahnke, Arffmann og flere andre
 dengang.
 -- 
 Mvh Max 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
             Lars Hansen (20-05-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Lars Hansen | 
  Dato :  20-05-08 12:06 |  
  |   
            
>> Akkenej, det var ikke nogen mayonaise (fra før majonæsen) men noget
 >
 > Nu er mojonæse altså fra 1756
 Joh, mente blot den danske stavemåde "majonæse" - den er en del ynge end 
 mayonaisen.   
VH,
 Lars 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
              Max (20-05-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  20-05-08 13:26 |  
  |  
 
            Hej Lars
 > Joh, mente blot den danske stavemåde "majonæse" - den er en del ynge
 > end mayonaisen.   
Her i gruppen taler vi altså om mad, hvis du vil diskutere stavemåder
 og den slags, ja så kan jeg anbefale dk.kultur.sprog     :)
 -- 
 Mvh Max
            
              |   |   
            
        
 
            
         
               Lars Hansen (20-05-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Lars Hansen | 
  Dato :  20-05-08 21:30 |  
  |   
            
 > Her i gruppen taler vi altså om mad, hvis du vil diskutere stavemåder
 > og den slags, ja så kan jeg anbefale dk.kultur.sprog     :)
 
 Jeg prøvede at forklare, hvad jeg mente med min formulering, da den gav 
 anledning til en misforståelse.
 Har ingen intentioner om at irritere nogen, så futter jeg stille og roligt 
 ud af gruppen igen med en tak til jer, der tog sig tid til et bud på en 
 løsning på mit lille problem.
 
 VH,
 Lars 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                fix (20-05-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : fix | 
  Dato :  20-05-08 23:29 |  
  |   
            Lars Hansen wrote:
 >> Her i gruppen taler vi altså om mad, hvis du vil diskutere stavemåder
 >> og den slags, ja så kan jeg anbefale dk.kultur.sprog     :)
 >
 > Jeg prøvede at forklare, hvad jeg mente med min formulering, da den
 > gav anledning til en misforståelse.
 > Har ingen intentioner om at irritere nogen, så futter jeg stille og
 > roligt ud af gruppen igen med en tak til jer, der tog sig tid til et
 > bud på en løsning på mit lille problem.
 er der nogen grund til det, bare fordi en enkelt mangler lidt humor og pli?
 
 finn
  son ikke kan fordrage majonæse
   - men elsker en kartoffelmad med en god hjemmelavet mayonaise!
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                 Lars Hansen (22-05-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Lars Hansen | 
  Dato :  22-05-08 14:34 |  
  |   
            
> er der nogen grund til det, bare fordi en enkelt mangler lidt humor og 
 > pli?
 Næh, der er der nok ikke   
Tak, jeg prøver en anden gang, når jeg har et kulinarisk problem.
 VH,
 Lars
            
              |   |   
            
        
 
            
         
            Erik Olsen DK (20-05-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Erik Olsen DK | 
  Dato :  20-05-08 18:19 |  
  |  
 
            Lars Hansen wrote:
 >> Hellmann´s mayonaise ?
 >
 > Akkenej, det var ikke nogen mayonaise (fra før majonæsen) men noget
 > let smørbart, lyst stads, der havde en meget mild smag af sennep.
 > Men jo, Hellmann's-bøtten ligner ganske fint   
>
 > Ikke om jeg kan komme på det elendige navn!   
Jeg har oplevet at få en Ravigotte-sauce til en tilsvarende ret, men jeg 
 ved ikke om en sådan er blevet solgt færdiglavet.
 -- 
 Venlig hilsen/Best regards
 Erik Olsen DK
 http://www.modelbaneteknik.dk/ 
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Margrete Johansen (19-05-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Margrete Johansen | 
  Dato :  19-05-08 10:17 |  
  |  
 
            On 19 Maj, 17:13, "Max" <Max_J...@post9.tele.dk.invalid> wrote:
 > Hej Lars
 >
 > > Akkenej, det var ikke nogen mayonaise (fra før majonæsen) men noget
 >
 > Nu er mojonæse altså fra 1756, Hellermann har lavet det på glas
 > siden 1921 tror jeg, så det var nok ikke fra før :)
 >
 > > Men jo, Hellmann's-bøtten ligner ganske fint   
>
 > Der fandtes vel også Kraft, Bahnke, Arffmann og flere andre
 > dengang.
 >
 > --
 > Mvh Max
 Dijonnaise fra Maille?
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Anders Halskov-Jense~ (19-05-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Anders Halskov-Jense~ | 
  Dato :  19-05-08 22:09 |  
  |   
            
"Lars Hansen" <kedelig@ofir.dk> skrev i en meddelelse 
 news:4830895a$0$56773$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 > Højstærede gruppe.
 >
 > I min familie har vi siddet og mindedes tiden for ca. 50 år siden, hvor 
 > man var i sommerhus og spiste retter, som ingen ville få mig til 
 > frivilligt at indtage i dag - for eksempel den gustne pressede svinebov i 
 > trekantede dåser.
 > Spørgsmålet er relateret til dette, idet vi spiste det med noget dressing 
 > på, der i udseende mindede en del om Krafts halvkilosglas med Miracle 
 > WhipSe evt.
 >  http://www.kraftfoodsnordic.com/kraft/page?siteid=kraft-prd&locale=dkda1&PagecRef=2348&Mid=2348
>
 > - men ingen af os kan huske, hvad produktet hed!
 >
 > Er der nogen blandt jer madeksperter, der ved, hvilken form for dressing i 
 > halvkilosglas, der blev solgt i Danmark omkring 1960 - formentlig svagt 
 > krydret med sennep? Der har næppe været det store udvalg   
Ravigotte?
 Anders 
            
              |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |