| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Forloren hare Fra : Tonny Poulsen | 
  Dato :  19-04-08 10:04 |  
  |   
            Hej Gruppe, hvilke krydderier bruger I til forloren hare?
 og hvad kan man evt. tilsætte farsen for at give den rigtige "mormor" smag.
 mvh Tonny 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Harry Lund (19-04-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Harry Lund | 
  Dato :  19-04-08 10:09 |  
  |   
            Hallo Tonny,
 jeg har hugget en recept på et blandingskrydderi..
 paprika,muskatnød,chili,løvstikke,selleri,salt og efter eget valg... timian, 
 basilikum og salvie.
 Vi kan lide det.
 Men gem det ikke for længe.
 Vengst Harry 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           lonekjaer@hotmail.co~ (20-04-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : lonekjaer@hotmail.co~ | 
  Dato :  20-04-08 05:48 |  
  |   
            Jeg bruger altid salt, peber og en stor skefuld allehånde. Og så
 naturligvis bacon over.
 Efter min mening er det den autentiske "mormor"-smag :)
 
 Mvh
 Loe
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           lonekjaer@hotmail.co~ (20-04-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : lonekjaer@hotmail.co~ | 
  Dato :  20-04-08 05:50 |  
  |   
            Jeg bruger altid salt, peber og en stor skefuld allehånde. Og så
 naturligvis bacon over.
 Efter min mening er det den autentiske "mormor"-smag :)
 
 Mvh
 Lone
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Jens Bruun (20-04-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jens Bruun | 
  Dato :  20-04-08 14:10 |  
  |   
            "Tonny Poulsen" <topo@adslhome.dk> skrev i en meddelelse
 news:4809b563$0$2095$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk
 
 > og hvad kan man evt. tilsætte farsen for at give den rigtige "mormor"
 > smag.
 
 Godt med hakkede løg, et par æg og et ordentligt skvæt sennep.
 
 -- 
 -Jens B.
 
 D.e.f.f.e.s. 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Trine Kornum Christi~ (20-04-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ | 
  Dato :  20-04-08 15:16 |  
  |  
 
            "Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> writes:
 > "Tonny Poulsen" <topo@adslhome.dk> skrev i en meddelelse
 > news:4809b563$0$2095$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk
 >
 >> og hvad kan man evt. tilsætte farsen for at give den rigtige "mormor"
 >> smag.
 >
 > Godt med hakkede løg, et par æg og et ordentligt skvæt sennep.
 Og spækkes med bacon og så skal der også løvstikke i.
 Men hvordan steger I en forloren hare?
 Min mor har altid bagt den i ovnen, men mine svigerforældre steger den
 som man ville stege en gammeldags oksesteg.
 Og selvom det altid er rigtigst hvad ens egen mor gør, så er jeg nu
 også gået over til svigerforældrenes metode.
 Mvh Trine
 -- 
 Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
 Stor brugskunstforretning med komplet sortiment i de søde Gjøltrolde
 http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg
            
              |   |   
            
        
 
            
         
            Else Holm (20-04-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Else Holm | 
  Dato :  20-04-08 16:48 |  
  |  
 
            Trine Kornum Christiansen wrote:
 > "Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> writes:
 >
 >> "Tonny Poulsen" <topo@adslhome.dk> skrev i en meddelelse
 >> news:4809b563$0$2095$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk
 >>
 >>> og hvad kan man evt. tilsætte farsen for at give den rigtige
 >>> "mormor" smag.
 >>
 >> Godt med hakkede løg, et par æg og et ordentligt skvæt sennep.
 >
 > Og spækkes med bacon og så skal der også løvstikke i.
 >
 > Men hvordan steger I en forloren hare?
 >
 > Min mor har altid bagt den i ovnen, men mine svigerforældre
 > steger den som man ville stege en gammeldags oksesteg.
 >
 > Og selvom det altid er rigtigst hvad ens egen mor gør, så er
 > jeg nu også gået over til svigerforældrenes metode.
 >
 > Mvh Trine
 I ovn med hare + bouillon og fløde og Hasselbackkartofler i samme 
 fad - efter stegning tilsættes stegeskyen lidt gele - det smager 
 herligt! Lotte Havemann har ikke levet forgæves!   
-- 
 Else 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
            Tove Krieger (20-04-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Tove Krieger | 
  Dato :  20-04-08 16:49 |  
  |  
 
            "Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse
 news:uskxg1ujt.fsf@trinekc.dk
 >
 > Men hvordan steger I en forloren hare?
 >
 > Min mor har altid bagt den i ovnen, men mine svigerforældre
 > steger den som man ville stege en gammeldags oksesteg.
 >
 > Og selvom det altid er rigtigst hvad ens egen mor gør, så er jeg
 > nu også gået over til svigerforældrenes metode.
 Jeg er både mormor og farmor, og min forlorne hare har altid været 
 populær, hvis man altså ikke er meget fedtforskrækket.
 500 g. hakket flæskekød
 500 g. hakket oksekød
 100 g. røget spæk
 100 g. rasp
 3 æg
 6 spsk. god fløde
 salt & peber
 Kødet æltes godt med rasp, æg og flødem 1 tskf. salt og lidt peber. 
 Formes til en tyk pølse i bradepanden, og spækkes med røget spæk 
 skåret i stave og stukket ned i farsen.
 Kommes i en forvarmet ovn (225 grader) til den er brunet oven på 
 (ca. 15-20 min.) Derefter skrues ned til 160 grader og der kommes 
 ca. 2½ dl vand ved og umiddelbart derefter kommes ½ liter mælk ved. 
 Den skal derefter stege i godt ½ time og jeg plejer at komme væden 
 henover "haren" med en ske med jævne mellemrum.
 Derefter hældes skyen fra og jævnes med mel. Så kommer man et 
 *lille* glas ribsgele i sovsen, og jeg kommer også en lille spskf. 
 roquefort i for at give den "vildtsmag", men endelig ikke for meget 
 roquefort. Hellere for lidt end for meget. Sovsen smages til med 
 peber og salt, og så skulle middagen være færdig.
 Sådan har jeg lavet forloren hare i mange år efterhånden. Jeg ved 
 godt at baconskiver oven på haren er at foretrække, men det smager 
 nu ikke lige så godt som røget spæk.
 -- 
 Venlig hilsen  Tove    
Beware of people who dislike cats
            
              |   |   
            
        
 
            
         
             Ukendt (21-04-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ukendt | 
  Dato :  21-04-08 20:21 |  
  |   
            On Sun, 20 Apr 2008 17:49:09 +0200, "Tove Krieger"
 <minimiv_nospam_@privat.dk> wrote:
 
 >"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse
 >news:uskxg1ujt.fsf@trinekc.dk
 >>
 >> Men hvordan steger I en forloren hare?
 >>
 >> Min mor har altid bagt den i ovnen, men mine svigerforældre
 >> steger den som man ville stege en gammeldags oksesteg.
 >>
 >> Og selvom det altid er rigtigst hvad ens egen mor gør, så er jeg
 >> nu også gået over til svigerforældrenes metode.
 >
 >Jeg er både mormor og farmor, og min forlorne hare har altid været 
 >populær, hvis man altså ikke er meget fedtforskrækket.
 >
 >500 g. hakket flæskekød
 >500 g. hakket oksekød
 >100 g. røget spæk
 >100 g. rasp
 >3 æg
 >6 spsk. god fløde
 >salt & peber
 >
 >Kødet æltes godt med rasp, æg og flødem 1 tskf. salt og lidt peber. 
 >Formes til en tyk pølse i bradepanden, og spækkes med røget spæk 
 >skåret i stave og stukket ned i farsen.
 >
 >Kommes i en forvarmet ovn (225 grader) til den er brunet oven på 
 >(ca. 15-20 min.) Derefter skrues ned til 160 grader og der kommes 
 >ca. 2½ dl vand ved og umiddelbart derefter kommes ½ liter mælk ved. 
 >Den skal derefter stege i godt ½ time og jeg plejer at komme væden 
 >henover "haren" med en ske med jævne mellemrum.
 >
 >Derefter hældes skyen fra og jævnes med mel. Så kommer man et 
 >*lille* glas ribsgele i sovsen, og jeg kommer også en lille spskf. 
 >roquefort i for at give den "vildtsmag", men endelig ikke for meget 
 >roquefort. Hellere for lidt end for meget. Sovsen smages til med 
 >peber og salt, og så skulle middagen være færdig.
 >
 >Sådan har jeg lavet forloren hare i mange år efterhånden. Jeg ved 
 >godt at baconskiver oven på haren er at foretrække, men det smager 
 >nu ikke lige så godt som røget spæk.
 
 
 Helt rigtigt røget spæk skal det til,har iøvrigt smagt en Norsk udgave
 med gedeost i saucen heeeerligt.
 /gubbi
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
              Jørgen Hjorth (02-05-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jørgen Hjorth | 
  Dato :  02-05-08 22:00 |  
  |   
            En god forloren hare:
 
 ½ gris
 ½ kalv
 æg
 mælk
 INGEN løg
 salt, peber
 
 Farsen røres og vendes i rasp
 Kommes derpå i bradepande og
 monteres med røget flæsk i tern således sværen
 sidder øverst og bliver sprød, når haren steges/bages i ovnen.
 Det ligner således lidt af et pindsvin!
 
 Husk at komme ribsgele i sovsen, der også indeholder saften fra bredepanden.
 
 Det har været min livret i mange år, selv om der er dyrere og mere specielle 
 ting jeg også synes
 godt om.
 
 Jørgen
 
 
 <gubbi> skrev i en meddelelse 
 news:56qp0454rodsa65dja36lkr5co5e6rfi6n@4ax.com...
 > On Sun, 20 Apr 2008 17:49:09 +0200, "Tove Krieger"
 > <minimiv_nospam_@privat.dk> wrote:
 >
 >>"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse
 >>news:uskxg1ujt.fsf@trinekc.dk
 >>>
 >>> Men hvordan steger I en forloren hare?
 >>>
 >>> Min mor har altid bagt den i ovnen, men mine svigerforældre
 >>> steger den som man ville stege en gammeldags oksesteg.
 >>>
 >>> Og selvom det altid er rigtigst hvad ens egen mor gør, så er jeg
 >>> nu også gået over til svigerforældrenes metode.
 >>
 >>Jeg er både mormor og farmor, og min forlorne hare har altid været
 >>populær, hvis man altså ikke er meget fedtforskrækket.
 >>
 >>500 g. hakket flæskekød
 >>500 g. hakket oksekød
 >>100 g. røget spæk
 >>100 g. rasp
 >>3 æg
 >>6 spsk. god fløde
 >>salt & peber
 >>
 >>Kødet æltes godt med rasp, æg og flødem 1 tskf. salt og lidt peber.
 >>Formes til en tyk pølse i bradepanden, og spækkes med røget spæk
 >>skåret i stave og stukket ned i farsen.
 >>
 >>Kommes i en forvarmet ovn (225 grader) til den er brunet oven på
 >>(ca. 15-20 min.) Derefter skrues ned til 160 grader og der kommes
 >>ca. 2½ dl vand ved og umiddelbart derefter kommes ½ liter mælk ved.
 >>Den skal derefter stege i godt ½ time og jeg plejer at komme væden
 >>henover "haren" med en ske med jævne mellemrum.
 >>
 >>Derefter hældes skyen fra og jævnes med mel. Så kommer man et
 >>*lille* glas ribsgele i sovsen, og jeg kommer også en lille spskf.
 >>roquefort i for at give den "vildtsmag", men endelig ikke for meget
 >>roquefort. Hellere for lidt end for meget. Sovsen smages til med
 >>peber og salt, og så skulle middagen være færdig.
 >>
 >>Sådan har jeg lavet forloren hare i mange år efterhånden. Jeg ved
 >>godt at baconskiver oven på haren er at foretrække, men det smager
 >>nu ikke lige så godt som røget spæk.
 >
 >
 > Helt rigtigt røget spæk skal det til,har iøvrigt smagt en Norsk udgave
 > med gedeost i saucen heeeerligt.
 > /gubbi 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
               Tove Krieger (03-05-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Tove Krieger | 
  Dato :  03-05-08 10:41 |  
  |  
 
            "Jørgen Hjorth" <j.hjorth@os.dk> skrev i en meddelelse
 news:481b80e4$0$15899$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk
 > En god forloren hare:
 >
 > ½ gris
 > ½ kalv
 > æg
 > mælk
 > INGEN løg
 > salt, peber
 >
 > Farsen røres og vendes i rasp
 > Kommes derpå i bradepande og
 > monteres med røget flæsk i tern således sværen
 > sidder øverst og bliver sprød, når haren steges/bages i ovnen.
 > Det ligner således lidt af et pindsvin!
 >
 > Husk at komme ribsgele i sovsen, der også indeholder saften fra
 > bredepanden.
 > Det har været min livret i mange år, selv om der er dyrere og
 > mere specielle ting jeg også synes
 > godt om.
 >
 -- 
 Venlig hilsen  Tove    
Beware of people who dislike cats
            
              |   |   
            
        
 
            
         
               Tove Krieger (03-05-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Tove Krieger | 
  Dato :  03-05-08 10:47 |  
  |  
 
            "Jørgen Hjorth" <j.hjorth@os.dk> skrev i en meddelelse
 news:481b80e4$0$15899$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk
 > En god forloren hare:
 >
 > ½ gris
 > ½ kalv
 > æg
 > mælk
 > INGEN løg
 > salt, peber
 >
 > Farsen røres og vendes i rasp
 > Kommes derpå i bradepande og
 > monteres med røget flæsk i tern således sværen
 > sidder øverst og bliver sprød, når haren steges/bages i ovnen.
 > Det ligner således lidt af et pindsvin!
 >
 > Husk at komme ribsgele i sovsen, der også indeholder saften fra
 > bredepanden.
 > Det har været min livret i mange år, selv om der er dyrere og
 > mere specielle ting jeg også synes
 > godt om.
 Som jeg skrev tidligere, så ælter jeg farsen med rasp og fløde. Det 
 gør den bestemt ikke ringere. Der skal absolut ikke løg i, så det 
 har du ret i.   
Du skulle nu prøve at komme bare en teskefuld Danablu i sovsen også. 
 Du vil blive forbavset over, hvor meget det fremhæver smagen. Mine 
 voksne børn bryder sig ikke om Danablu, men de vil altså ikke 
 undvære det i sovsen til forloren hare, man kan slet ikke smage 
 osten, den giver kun et rigtig godt "pift".    
Jeg blev så lækkersulten da jeg skrev det, så jeg lavede hare samme 
 aften. Min mand var henrykt det er hans livret sammen med boller i 
 karry, og der var nok til et par dage - MUMS.   
-- 
 Venlig hilsen  Tove    
Beware of people who dislike cats
            
              |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |