Hellefisk med lugt af WC (JP-overskrift 2.4) LODRET LØGN
 
 Avisen har sammenlignet nogle sælgeres hellefisk og nogle 
 discount-supermarkeders produkter, og skribenten  påstår , at ved oppakning 
 af filetten lugtede den så grimt, at de ikke ville spise af produktet.
 
 En journalist kalder lugten "latrinær" og overskrifts-redaktøren påstår 
 derfor "lugt af WC"
 
 Men alle mennesker kan skelne om dårlig lugt kommer fra nedbrydning af 
 madprotein eller urinstof eller lort.
 
 Urinstof nedbrydes til ammoniak, der er kendt fra pissoir og meget 
 karakteristisk.
 
 Fisk lever af fisk, der lever af plankton dvs af kuldioxid og kvælstof og 
 næsten ingen svovl , for hvor skulle den komme fra i havenes øvre 
 plankton-holdige overflade?
 
 Lugten fra rådden fisk indeholder mange aminer dvs NH2 og NH forbindelser
 
 Det gør  lugten fra lort også, men fordi lort kommer fra mad, der er vokset 
 på jorden, er der også svovlforbindelser, som dem der kendes fra rådne æg. 
 Det giver en helt særlig stank, der også forekommer fra lig.
 
 Det er sjusket journalistsik at antage, at folk ikke kan skelne. Og der er 
 kun sygdomsfare fra WC-produkter, ikke fra harsk fisk. Harske skaldyr kan 
 derimod være farlige for nogle.
 
 Desværre er mange så hysteriske overfor urenlighed, at de  gejler sig op til 
 modvilje alene udfra tro og synsindtryk - uden at have lugtet til det, de 
 udtaler sig om.
 
 Sådan videnskabelig skandale belaster JP i dag.
 
 Det viser vore massemediers vildt voksende løgnagtighed, at man godtager 
 sådant i respekterede avisers reportager.
 
 I øvrigt er lugt fra fisk, der er for gammel, er resultat af en let 
 harskning og de værste nedbrydningsprodukter i for gammel fisk,  bliver af 
 en kort tids stegning eller kogning uddrevet - nemlig aldehyder og ketoner, 
 der er meget flygtige.
 
 Hvis det passer, at de billigste discountmarkeder sælger fisk, der er for 
 gammel (jeg tror at JP lyver lodret ) og har mere fiskelugt end tilsvarende 
 produkter fra dyrere supermarkeder, så ville normal tilberedning 
 formodentlig formindske den sarte næses og tunges ubehag, så det er unfair 
 at kritisere produktet uden at have smagt det, kun ved at have lugtet.
 
 Det er en usaglig snobbeavis, der ikke respekterer at fattigfolk kan opleve 
 lige så storslåede smagsoplevelser ved veltilberedet billig fisk som dyr 
 fisk.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
            
             |