| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Røde Æg ? Fra : Harry Lund | 
  Dato :  21-03-08 12:56 |  
  |   
            Goddag NG
 jeg så Damen Plum lave boller med røde røde æg (Russisk).
 Hun sagde , at de skulle koges med rødløg !
 Det har jeg prøvet. Men det virkede ikke.
 Hvad har jeg ikke hørt ?
 venligst
 Harry 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           J W Nielsen (21-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : J W Nielsen | 
  Dato :  21-03-08 13:03 |  
  |   
            
 "Harry Lund" <hcnl@mail.dk> skrev i meddelelsen 
 news:47e3a268$0$2095$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 > Goddag NG
 > jeg så Damen Plum lave boller med røde røde æg (Russisk).
 > Hun sagde , at de skulle koges med rødløg !
 > Det har jeg prøvet. Men det virkede ikke.
 > Hvad har jeg ikke hørt ?
 
 Nu er det vel skallerne du har brugt???
 
 /Jørgen
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Ole Christiansen (22-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ole Christiansen | 
  Dato :  22-03-08 08:53 |  
  |   
            
 "J W Nielsen" <jorgen@fjern5nielsen.dk> skrev i en meddelelse 
 news:47e3a401$0$2094$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 >
 > "Harry Lund" <hcnl@mail.dk> skrev i meddelelsen 
 > news:47e3a268$0$2095$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 >> Goddag NG
 >> jeg så Damen Plum lave boller med røde røde æg (Russisk).
 >> Hun sagde , at de skulle koges med rødløg !
 >> Det har jeg prøvet. Men det virkede ikke.
 >> Hvad har jeg ikke hørt ?
 >
 > Nu er det vel skallerne du har brugt???
 >
 > /Jørgen
 >
 >
 LOL.
 
 /Ole 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Kim Jensen (21-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kim Jensen | 
  Dato :  21-03-08 13:04 |  
  |  
 
            Harry Lund wrote:
 > jeg så Damen Plum lave boller med røde røde æg (Russisk).
 > Hun sagde , at de skulle koges med rødløg !
 > Det har jeg prøvet. Men det virkede ikke.
 > Hvad har jeg ikke hørt ?
 At du alene skulle bruge "skallerne" fra rødløget, altså det yderste 
 "tørre"/"sprøde" lag?
 At det kun er æggets skal der bliver farvet og altså ikke "gennemfarvet"?
 (Jeg har ikke prøvet selv, men er ret overbevist om, at ovenstående er 
 måden at gøre det på).
 -- 
 mvh Kim Jensen
 blog.werx @  http://kim.litewerx.dk
Port80.biz // ColorBlender.com // LiteWerx.dk
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Inger Pedersen (21-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Inger Pedersen | 
  Dato :  21-03-08 16:28 |  
  |   
            
 "Kim Jensen" <kim@_NOSPAM_litewerx.dk> skrev i en meddelelse
 
 
 >
 > (Jeg har ikke prøvet selv, men er ret overbevist om, at ovenstående er 
 > måden at gøre det på).
 
 Det er det også.
 Skaller fra almindelige løg kan også bruges, de giver en rødbrun farve.
 Jeg koger æg med skaller 10 - 15 min. og lader dem stå i "løgbadet" - de ser 
 flotte ud som dekorativt materiale og kan sagtens ligge 2 - 3 uger uden at 
 komme til at lugte.
 
 Hilsen Inger 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Klaus Alexander Seis~ (21-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ | 
  Dato :  21-03-08 16:47 |  
  |  
 
            Inger Pedersen skrev:
 > Jeg koger æg med skaller 10 - 15 min. og lader dem stå i 
 > "løgbadet" - de ser flotte ud som dekorativt materiale og
 > kan sagtens ligge 2 - 3 uger uden at komme til at lugte.
 Kan man ikke puste æggene ud først?
 Mvh,
 -- 
 Klaus Alexander Seistrup
 http://klaus.seistrup.dk/
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Tina. (21-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Tina. | 
  Dato :  21-03-08 18:56 |  
  |   
            
 "Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> skrev i en meddelelse 
 news:fs0l9g$oa7$1@zdani.szn.dk...
 > Inger Pedersen skrev:
 >
 >> Jeg koger æg med skaller 10 - 15 min. og lader dem stå i
 >> "løgbadet" - de ser flotte ud som dekorativt materiale og
 >> kan sagtens ligge 2 - 3 uger uden at komme til at lugte.
 >
 > Kan man ikke puste æggene ud først?
 >
 
 Sagtens, men det giver altid uvilkårligt nogle grimme ender i æggene, når de 
 er pustet ud. :)
 
 - Tina 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
              Rick (22-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Rick | 
  Dato :  22-03-08 11:55 |  
  |   
            "Tina." <spørg@mig> wrote in message 
 news:47e3f7e1$0$2112$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 > Sagtens, men det giver altid uvilkårligt nogle grimme ender i æggene, når 
 > de er pustet ud. :)
 
 Ikke nødvendigvis. Jeg ved ikke, hvad sådan en hedder, men min mor har i en 
 hobbybutik for mange år siden anskaffet sig en lille pumpe med en synål tynd 
 kanyle, hvormed man kan pumpe alt indhold ud. Når alt indholdet er ude, kan 
 man pumpe vand ind og ud for at skylle den ren, så den ikke kommer til at 
 lugte. 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Inger Pedersen (21-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Inger Pedersen | 
  Dato :  21-03-08 21:10 |  
  |   
            
"Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> skrev i en meddelelse
 >
 > Kan man ikke puste æggene ud først?
 Jo selvfølgelig, hvis ikke min dovenskab forbød det   
Hilsen Inger 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
             Inger D. (22-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Inger D. | 
  Dato :  22-03-08 00:10 |  
  |   
            
 >> Jeg koger æg med skaller 10 - 15 min. og lader dem stå i
 >> "løgbadet" - de ser flotte ud som dekorativt materiale og
 >> kan sagtens ligge 2 - 3 uger uden at komme til at lugte.
 >
 > Kan man ikke puste æggene ud først?
 
 Så flyder de vel ovenpå. Bliver de så farvede?
 
 Inger D. 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
              Klaus Alexander Seis~ (22-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ | 
  Dato :  22-03-08 07:39 |  
  |  
 
            Inger D. skrev:
 >> Kan man ikke puste æggene ud først?
 > 
 > Så flyder de vel ovenpå. Bliver de så farvede?
 Uden at have prøvet det, vil jeg forvente at æggene ruller rundt 
 i vandet og bliver jævnt farvede over det hele, men det må vel 
 komme an på en prøve.
 Mvh,
 -- 
 Klaus Alexander Seistrup
 http://klaus.seistrup.dk/
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            fix (21-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : fix | 
  Dato :  21-03-08 21:47 |  
  |   
            
 "Inger Pedersen" <inger_mpFJERNDETTE@hotmail.com> skrev i en meddelelse 
 news:47e3d415$0$90265$14726298@news.sunsite.dk...
 >
 > "Kim Jensen" <kim@_NOSPAM_litewerx.dk> skrev i en meddelelse
 >
 >
 >>
 >> (Jeg har ikke prøvet selv, men er ret overbevist om, at ovenstående er 
 >> måden at gøre det på).
 >
 > Det er det også.
 > Skaller fra almindelige løg kan også bruges, de giver en rødbrun farve.
 > Jeg koger æg med skaller 10 - 15 min. og lader dem stå i "løgbadet" - de 
 > ser flotte ud som dekorativt materiale og kan sagtens ligge 2 - 3 uger 
 > uden at komme til at lugte.
 >
 > Hilsen Inger
 og meget længere hvis man lægger dem i saltlage!
 (saltæg=solæg=sønderjysk/tysk specialitet)   kan være mums for mogens!
 
 finn 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Harry Lund (22-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Harry Lund | 
  Dato :  22-03-08 09:48 |  
  |   
            Tak for svarene.
 MEN dem der taler om at puste æggene ud, har misforstået sagen.
 Æggene var røde når de var pillet. Og derefter lagt ind i en bolle.
 Men OK, jeg spørger Madam Plum . Hun må da have en hjemmeside.
 Iøvrigt prøver jeg først med skallerne af løget. Tak for det tips.
 Venlig hilsen
 Harry
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Ivar (22-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ivar | 
  Dato :  22-03-08 15:51 |  
  |  
 
            Harry Lund skrev:
 > Æggene var røde når de var pillet.
 Nej, æggene blev bagt ind i brødet med skaller på!
 Ivar Magnusson
 -- 
 Træt af Outlook Express?
 MesNews:  http://LexInfo.dk/MesNews/
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Harry Lund (22-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Harry Lund | 
  Dato :  22-03-08 09:57 |  
  |   
            Endvidere.... Jeg har lige fået oplyst at der genudsendes kl 1730 på dr2. 
 Idag d. 22.03.08   Så bliver det vil opklaret.
 Harry 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Harry Lund (22-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Harry Lund | 
  Dato :  22-03-08 10:10 |  
  |   
            Løsningen fra Camilla Plum.
 Man koger æggene i en time med rødløgskaller.
 Så langt så godt.
 Men bliver de røde indeni?
 Det må prøves.
 Harry 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Herluf Holdt, 3140 (22-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Herluf Holdt, 3140 | 
  Dato :  22-03-08 10:34 |  
  |   
            Harry Lund skrev:
 
 > Løsningen fra Camilla Plum.
 > Man koger æggene i en time med rødløgskaller.
 > Så langt så godt.
 > Men bliver de røde indeni?
 > Det må prøves.
 
 Æg kogt en hel time. Hvad skal de bruges til?
 
 -- 
 Herluf
 
     »deportér Akkari og alle andre illoyale imamer«
                         Mette Vuns 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Harry Lund (22-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Harry Lund | 
  Dato :  22-03-08 11:19 |  
  |   
            Ja det må du nok spørge om.
 Camilla brugte dem til nogle russiske boller.
 Hvad ellers ??
 det får vi se.
 Harry 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Tove Krieger (22-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Tove Krieger | 
  Dato :  22-03-08 11:23 |  
  |  
 
            "Harry Lund" <hcnl@mail.dk> skrev i en meddelelse
 news:47e4dd05$0$15882$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk
 > Ja det må du nok spørge om.
 > Camilla brugte dem til nogle russiske boller.
 > Hvad ellers ??
 > det får vi se.
 > Harry
 Jeg har lige set udsendelsen på nettet, og jeg synes ikke hun sagde 
 noget om kogetiden. Man skulle bare koge dem med skallerne fra 
 rødløg. Foruden bollerne lavede hun et fletbrød og fordelte 3 æg i 
 "hullerne".
 Hvis man koger æggene i en time, vil de da blive helt uspiselige 
 efter min mening.   
-- 
 Venlig hilsen  Tove    
Beware of people who dislike cats
            
              |   |   
            
        
 
            
         
              Harry Lund (22-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Harry Lund | 
  Dato :  22-03-08 13:19 |  
  |   
            Hej Tove
 det der med en time står på hendes hjemmeside.
 Fuglebjerggaard.dk
 Harry 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
               Tove Krieger (22-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Tove Krieger | 
  Dato :  22-03-08 13:20 |  
  |  
 
            "Harry Lund" <hcnl@mail.dk> skrev i en meddelelse
 news:47e4f93d$0$15889$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk
 > Hej Tove
 > det der med en time står på hendes hjemmeside.
 > Fuglebjerggaard.dk
 > Harry
 Hej Harry.
 Så er det nok derfor at jeg ikke hørte noget  LOL
 -- 
 Venlig hilsen  Tove    
Beware of people who dislike cats
            
              |   |   
            
        
 
            
         
               Herluf Holdt, 3140 (22-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Herluf Holdt, 3140 | 
  Dato :  22-03-08 15:39 |  
  |  
 
            Harry Lund skrev:
 > Hej Tove
 > det der med en time står på hendes hjemmeside.
 > Fuglebjerggaard.dk
 Jeg tror du har læst forkert. Det er løgskallerne der skal koge
 en time. Æggene skal koges normalt i vandet bagefter.
 Forresten er det i morgen at man forskellige steder i landet
 praktiserer den gamle skik med at trille hårdkogte æg ned
 ad forskellige bakker. Det gælder om at få sit æg til at
 rulle længst. Jeg har set det her i den lokale plantage.
 Hornbækkerne vandrer ad "Kædegangsti" ud i plantagen
 til "nøddebakkerne" hvor der trilles med dekorerede påskeæg.
 Det er sjovt at se på, og børnene elsker det. Nogle gange
 går de hårdkogte æg i stykker, inden de når ned ad bakken.
 Måske skulle de have givet dem en hel time i gryden   
http://www2.skovognatur.dk/vandretursfoldere/84/images/HORNBEK1.jpg
-- 
 Herluf :·) 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
                Harry Lund (22-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Harry Lund | 
  Dato :  22-03-08 17:06 |  
  |   
            Hvad er det jeg har læst forkert ??
 Harry
 
 Citat..
 Man kan bruge rå, prikkede æg, husk at den prikkede ende skal vende ud ad 
 dejen så evt. overtryk kan slippe ud. Eller man koger æggene i vand med 
 mange rødløgsskaller i en time til de er fuldstændigt mørkebrune.
 Citat slut 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                 Herluf Holdt, 3140 (22-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Herluf Holdt, 3140 | 
  Dato :  22-03-08 17:29 |  
  |  
 
            Harry Lund skrev:
 > Hvad er det jeg har læst forkert ??
 > Citat..
 > Man kan bruge rå, prikkede æg, husk at den prikkede ende skal vende
 > ud ad dejen så evt. overtryk kan slippe ud. Eller man koger æggene i
 > vand med mange rødløgsskaller i en time til de er fuldstændigt
 > mørkebrune. Citat slut
 Her er så det citat jeg fandt på Camilla Plums hjemmeside:
 Citat:
 Løgskaller
 Skallerne giver smuk farve til påskeæg- også på andre tidspunkter.
 Kog skallerne i vand til det dækker i en time. Si det og brug vandet
 til at koge æg i. Hvis man bagefter gnider æggene i en smule olie
 ser de ud som de fineste polerede mahogniæg. Hvis man knækker
 skallerne ved at trille de kogte æg mod bordet, og derefter lægger
 dem i lagen bliver de smukt marmorerede.
 Rødløgsskaller giver en mere lillabrun og meget smuk farve.
 Citat slut.
 Link:
 http://fuglebjerggaard.dk/C.%20artikler%202002/loeg.htm
-- 
 Herluf :·) 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
                  Harry Lund (22-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Harry Lund | 
  Dato :  22-03-08 18:25 |  
  |   
            Fint Nok. Herluf.
 Så må sagen være tilstrækkeligt belyst.
 Og nu mangler  jeg bare at prøve det; i morgen efter kirketid.
 Venlig hilsen
 Harry 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Adam Sjøgren (22-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Adam Sjøgren | 
  Dato :  22-03-08 10:11 |  
  |  
 
            On Sat, 22 Mar 2008 09:56:59 +0100, Harry wrote:
 > Endvidere.... Jeg har lige fået oplyst at der genudsendes kl 1730 på dr2. 
 > Idag d. 22.03.08   Så bliver det vil opklaret.
 Ellers betaler din medielicens for at du kan se programmerne på nettet:
  < http://dr.dk/TV/20080111094821.htm>
Så kan du se det igen og igen   
  Mvh.
 -- 
  "You know, if the sun was an oboe, what would you do?"       Adam Sjøgren
                                                          asjo@koldfront.dk
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Kim Schulz (23-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kim Schulz | 
  Dato :  23-03-08 20:22 |  
  |  
 
            On Fri, 21 Mar 2008 12:56:25 +0100
 "Harry Lund" <hcnl@mail.dk> wrote:
 > Goddag NG
 > jeg så Damen Plum lave boller med røde røde æg (Russisk).
 > Hun sagde , at de skulle koges med rødløg !
 > Det har jeg prøvet. Men det virkede ikke.
 > Hvad har jeg ikke hørt ?
 > venligst
 > Harry 
 > 
 > 
 Alt efter hvad du vil have indfarvet (skal eller æg), så er der 2
 muligheder:
 skal : kog æggene i 30+ minutter med skalden fra rødløg (alternativt
 virker rødbedesaft fint).
 æg: kog ægget så det kun lige bliver smilende. Pil det forsigtigt og
 kog så ægget yderligere i 15 minutter med skallen af et rødløg (eller
 rødbedesaft). 
 Andre farver kan også bruges og man kan lave mange sjove effekter med
 farver på æg. Lavede fornyeligt disse marmoræg til en tapas aften:
 http://picasaweb.google.co.uk/kimusan/Tapaseggs/photo#5175825511964250930
De er kogt i en blanding af sort te, mørk soya og rød balsamico (smagen
 var svag, men rigtig god). 
 -- 
    Kim Schulz   | Fundanemt Content Management system:         
  Geek by nature |  http://www.fundanemt.com                    
   schulz.dk    |  http://www.fundausers.org                    
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Adam Sjøgren (28-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Adam Sjøgren | 
  Dato :  28-03-08 22:58 |  
  |  
 
            On Fri, 28 Mar 2008 11:51:21 +0100, Tove wrote:
 > Det er da også helt iorden, hvis man står i sit eget køkken.
 (Gør hun ikke det?)
 > Enhver har jo sin måde at gøre det på. Hvis man er på TV er det noget
 > helt andet, der skal hygiejnen da helst være i top.
 At se på andre lave mad i fjernsynet må da være et af de tilfælde hvor
 kokkens hygiejne har allermindst mulighed for at påvirke dit helbred?
                                  o o o
 Er det fordi du regner med at hun sjældent vasker hår og/eller har noget
 meget usundt lagret i frisuren, at det er slemt at hun rører ved det når
 hun er på skærmen?
    ,
 -- 
  "Eat?"                                                       Adam Sjøgren
  "No, I don't think that's it. And that's a cute answer  asjo@koldfront.dk
   but that's not the message."
            
              |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |