| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Rejer Fra : Kurt Hansen | 
  Dato :  28-02-08 12:25 |  
  |   
            Hvis  man ikke lige har adgang til ferske og friskpillede rejer, hvad skal
 man så købe i supermarkedet? Jeg bliver som regel skuffet over dybfrosne,
 som bliver slatne og savner smag..
 
 Konkrete bud på mærke, beskaffenhed og hvor man kan købe, vil være
 velkomne. Københavnske specialbutikker er udelukket, da jeg bor i Viborg.
 -- 
 Venlig hilsen
 Kurt Hansen
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Max (28-02-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  28-02-08 14:43 |  
  |   
            Hej Kurt
 
 > Konkrete bud på mærke, beskaffenhed og hvor man kan købe, vil være
 > velkomne. Københavnske specialbutikker er udelukket, da jeg bor i
 > Viborg.
 
 Supermarkeder, rejer i spande fra Launis.
 
 -- 
 Mvh Max
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Jens Bruun (28-02-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jens Bruun | 
  Dato :  28-02-08 17:32 |  
  |   
            "Kurt Hansen" <kurt@fjerndettetowle.dk> skrev i en meddelelse
 news:1a1nu4yajzloy$.cathne90muql$.dlg@40tude.net
 
 > Konkrete bud på mærke, beskaffenhed og hvor man kan købe, vil være
 > velkomne. Københavnske specialbutikker er udelukket, da jeg bor i
 > Viborg.
 
 Jeg køber *ALTID* store skaldrejer, og køber dem, hvor de er billigst 
 (typisk Føtex eller SuperBest). Min erfaring er, at de altid er tusindfold 
 bedre end andre, ikke-ferske rejer. Jeg gider simpelhen ikke spise frosne, 
 pillede rejer længere, og rejer i saltlage ansér jeg som det rene gift.
 
 Da ISO eksisterede, købte jeg med jævne mellemrum "søkogte", ferske 
 rosérejer (som i en snæver vending kunne spises med skal og hele pivtøjet), 
 og nu og da "søkogte", ferske nordsørejer, når de en sjælden gang imellem 
 havde dem. Og når bølgerne gik højt, røg der også lidt friskpillede 
 fjordrejer i kurven. De tider er desværre slut, da SuperBest tydeligvis ikke 
 satser på fiskeafdelingen.
 
 -- 
 -Jens B.
 
 D.e.f.f.e.s. 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Jan Boegh (28-02-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jan Boegh | 
  Dato :  28-02-08 19:00 |  
  |  
 
            "Kurt Hansen" <kurt@fjerndettetowle.dk> skrev i en meddelelse 
 news:1a1nu4yajzloy$.cathne90muql$.dlg@40tude.net...
 > Hvis  man ikke lige har adgang til ferske og friskpillede rejer, hvad skal
 > man så købe i supermarkedet? Jeg bliver som regel skuffet over dybfrosne,
 > som bliver slatne og savner smag..
 >
 > Konkrete bud på mærke, beskaffenhed og hvor man kan købe, vil være
 > velkomne. Københavnske specialbutikker er udelukket, da jeg bor i Viborg.
 Hvis du gider pille selv: Få dem så store som muligt. Størrelse og kvalitet 
 hænger nøje sammen - helst under 80 stk./kg. Kan være lidt svære at finde.
 Skal du købe rejer i lage (og det vil jeg hundrede gange hellere end frosne 
 pillede, der imo ALTID er elendige) så vil jeg foretrække Cimbrer som nr. et 
 med Launis på en acceptabel andenplads. Og derefter synes jeg ikke der er 
 den store forskel - så kan man lige så godt købe de billige i Aldi som at 
 give det dobbelte for samme kvalitet i Føtex.
 Skulle du komme til Skagen skal du prøve 'the most snobbish af them all' - 
 Nibe Hansens Fiskehandel, der om sommeren er pakket tættere med københavnere 
 end der er sild i en tønde. Men deres friskkogte rejer er bare 
 uforlignelige - og til vinterpriser helt rimelige,  stort set som frosne 
 skalrejer fra et supermarked.
 vh
 Jan
 -- 
 Fotoamatør af Guds (u)nåde.   | A: Der er altså også et liv uden for nettet!
 PS: Knipserier kan findes på  | B: Såååeh - har du et link?
 Panorama fra Grenen i kuling:
 http://jan.boegh.net/Album/Danmark/Nordenfjords/Skagen/slides/Grenen.html 
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Max (28-02-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  28-02-08 22:00 |  
  |   
            Hej Jan
 
 > Hvis du gider pille selv: Få dem så store som muligt. Størrelse og
 > kvalitet hænger nøje sammen - helst under 80 stk./kg. Kan være lidt
 > svære at finde.
 
 Underligt, små fjordrejer kogt på stranden lige efter man har
 strøget dem overgår efter min mening alle andre former for
 rejer, men de er jo ikke sådan lige at få med på bordet :)
 
 -- 
 Mvh Max
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Jan Boegh (29-02-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jan Boegh | 
  Dato :  29-02-08 15:36 |  
  |  
 
            "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse 
 news:47c7212a$0$15885$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > Underligt, små fjordrejer kogt på stranden lige efter man har
 > strøget dem overgår efter min mening alle andre former for
 > rejer, men de er jo ikke sådan lige at få med på bordet :)
 Næh, hvorfor skulle det være underligt.
 Jeg vil også helst have /store/ pighvarrer og /små/ rødspætter - det er 
 begge fladfisk.
 vh
 jan
 -- 
 Fotoamatør af Guds (u)nåde.   | A: Der er altså også et liv uden for nettet!
 PS: Knipserier kan findes på  | B: Såååeh - har du et link?
 Panorama fra Grenen i kuling:
 http://jan.boegh.net/Album/Danmark/Nordenfjords/Skagen/slides/Grenen.html 
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Max (29-02-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  29-02-08 20:52 |  
  |   
            Hej Jan
 
 > Næh, hvorfor skulle det være underligt.
 
 Jeg ved det egentlig ikke, men vi kan jo
 nok blive ved på den måde.
 
 > Jeg vil også helst have /store/ pighvarrer og /små/ rødspætter - det
 > er begge fladfisk.
 
 Jeg gider slet ikke pighvar og rødspætter, skal det være
 fladfisk, så en skruppe der lige passer på panden :)
 
 -- 
 Mvh Max
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
              Ole Larsen (01-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ole Larsen | 
  Dato :  01-03-08 08:21 |  
  |  
 
            Max skrev:
 > 
 > Jeg gider slet ikke pighvar og rødspætter, skal det være
 > fladfisk, så en skruppe der lige passer på panden :)
 > 
 Stop nu, må jeg få en ising!
 -- 
 -and gallantly handed her my very last piece of gum-
 ---------------------------------------------
 http://olelarsen.eu/84/index.html
            
             |   |   
            
        
 
            
         
               Max (01-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  01-03-08 08:37 |  
  |   
            Hej Ole
 
 > Stop nu, må jeg få en ising!
 
 Ok da, men så skal det også være sommer, og så skal
 den være tørret og røget og der skal vøre øl til :)
 
 -- 
 Mvh Max
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                Kurt Hansen (01-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kurt Hansen | 
  Dato :  01-03-08 09:49 |  
  |  
 
            On Sat, 1 Mar 2008 08:36:56 +0100, Max wrote:
 >> Stop nu, må jeg få en ising!
 > 
 > Ok da, men så skal det også være sommer, og så skal
 > den være tørret og røget og der skal vøre øl til :)
 Forsøger du at piske en stemning op? Jamen så er jeg da med. Jeg har fundet
 en fiskemand i Viborg, der ofte/som regel har bakskuld: 4 for en tyver!!!
 Ok, det er ikke fuldfede på denne årstid, men et par stykker pr. mand,
 groft rugbrød og mørkt øl og en kraftig, hjemmelavet porsesnaps kan gøre
 underværker ved min organisme på en kold og blæsende februardag   
-- 
 Venlig hilsen
 Kurt Hansen
            
              |   |   
            
        
 
            
         
                 Inger Pedersen (01-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Inger Pedersen | 
  Dato :  01-03-08 11:00 |  
  |   
            
 "Kurt Hansen" <kurt@fjerndettetowle.dk> skrev i en meddelelse
 
 .. Jeg har fundet
 > en fiskemand i Viborg, der ofte/som regel har bakskuld: 4 for en tyver!!!
 
 Hvor?
 
 Hilsen Inger 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                  Kurt Hansen (01-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kurt Hansen | 
  Dato :  01-03-08 11:36 |  
  |   
            On Sat, 1 Mar 2008 10:59:55 +0100, Inger Pedersen wrote:
 
 > "Kurt Hansen" <kurt@fjerndettetowle.dk> skrev i en meddelelse
 > 
 > . Jeg har fundet
 >> en fiskemand i Viborg, der ofte/som regel har bakskuld: 4 for en tyver!!!
 > 
 > Hvor?
 
 Den mobile fiskemand, der holder hos SuperBest (tidligere Dreisler) på
 Fabriksvej. Han er der hver fredag.
 -- 
 Venlig hilsen
 Kurt Hansen
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                   Inger Pedersen (01-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Inger Pedersen | 
  Dato :  01-03-08 13:26 |  
  |   
            
 "Kurt Hansen" <kurt@fjerndettetowle.dk> skrev i en meddelelse 
 news:1gonpcf92hc4n.pgzqd4n39kwu$.dlg@40tude.net...
 
 > Den mobile fiskemand, der holder hos SuperBest (tidligere Dreisler) på
 > Fabriksvej. Han er der hver fredag.
 
 Tak.
 
 Hilsen Inger 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                Ole Larsen (01-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ole Larsen | 
  Dato :  01-03-08 10:03 |  
  |  
 
            Max skrev:
 > Hej Ole
 > 
 >> Stop nu, må jeg få en ising!
 > 
 > Ok da, men så skal det også være sommer, og så skal
 > den være tørret og røget og der skal vøre øl til :)
 > 
 OK, godt nok, men en frisk ising på panden overgåes ikke af nogen anden 
 fladfisk, det være spætte, skrubbe eller tunge.
 -- 
 -and gallantly handed her my very last piece of gum-
 ---------------------------------------------
 http://olelarsen.eu/84/index.html
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                 Max (01-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  01-03-08 16:30 |  
  |   
            Hej Ole
 
 > OK, godt nok, men en frisk ising på panden overgåes ikke af nogen
 > anden fladfisk, det være spætte, skrubbe eller tunge.
 
 Nu er jeg opvokset i et fiskerhjem, og der blev isinger ikke regnet
 som menneskeføde, så de røg med skidtfiskene. Så jeg har kun
 spist den som bakskuld eller som bålmad når vi trådte dem i bugten.
 
 -- 
 Mvh Max
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                  Ole Larsen (01-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ole Larsen | 
  Dato :  01-03-08 17:00 |  
  |  
 
            Max skrev:
 > Hej Ole
 > 
 >> OK, godt nok, men en frisk ising på panden overgåes ikke af nogen
 >> anden fladfisk, det være spætte, skrubbe eller tunge.
 > 
 > Nu er jeg opvokset i et fiskerhjem, og der blev isinger ikke regnet
 > som menneskeføde, så de røg med skidtfiskene. Så jeg har kun
 > spist den som bakskuld eller som bålmad når vi trådte dem i bugten.
 > 
 Ja, det undrer mig at ising ringeagtes, mens (nogle) folk svimer over 
 deres elendige bækforeller (dambrugs regnbuer) a la et eller andet .
 -- 
 -and gallantly handed her my very last piece of gum-
 ---------------------------------------------
 http://olelarsen.eu/84/index.html
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                   Max (01-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  01-03-08 18:18 |  
  |   
            Hej Ole
 
 > Ja, det undrer mig at ising ringeagtes, mens (nogle) folk svimer over
 > deres elendige bækforeller (dambrugs regnbuer) a la et eller andet .
 
 Der sælges jo masser af fisk idag som man tidligere ikke agtede som
 menneskeføde, sådan skifter tiderne jo. Jeg vil så gerne have ålekvaber,
 men de kan ikke købes mere, men det skyldes så at der ikke kan
 fanges nogle mere, min fiskehandler fortæller at der aldrig kommer
 ålekvaber på auktionerne, noget han er ked af da han kunne sælge
 alle dem han kunne få fat i.
 
 -- 
 Mvh Max
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
              Jan Boegh (01-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jan Boegh | 
  Dato :  01-03-08 19:33 |  
  |  
 
            "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse 
 news:47c8629f$0$15876$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > Hej Jan
 >
 >> Næh, hvorfor skulle det være underligt.
 >
 > Jeg ved det egentlig ikke, men vi kan jo
 > nok blive ved på den måde.
 >
 >> Jeg vil også helst have /store/ pighvarrer og /små/ rødspætter - det
 >> er begge fladfisk.
 >
 > Jeg gider slet ikke pighvar og rødspætter, skal det være
 > fladfisk, så en skruppe der lige passer på panden :)
 Føj for satan (if You pardon my french)!
 Af alle fisk er den eneste, jeg kan komme i tanke om at jeg ikke vil 
 indtage, skrubben. Den smager stygt. Mudderfisk!
 Mine hunde har heller aldrig villet æde dem og da jeg havde akvarium ville 
 fiskene heller ikke have skrubbe.
 Da jeg i sin tid fiskede med jolle, blev skrubber konsekvent kasseret, hvis 
 ikke den københavnske gren af famillien var til stede. Eller 
 svigermekanikken nede fra Lillebælt.
 Nogen hævder det er en smags sag og det skal jo nok være rigtigt. I hvert 
 fald ikke min smag. Brrrrrrrrrrrr.
 vh
 jan
 -- 
 Fotoamatør af Guds (u)nåde.   | A: Der er altså også et liv uden for nettet!
 PS: Knipserier kan findes på  | B: Såååeh - har du et link?
 Panorama fra Grenen i kuling:
 http://jan.boegh.net/Album/Danmark/Nordenfjords/Skagen/slides/Grenen.html 
            
             |   |   
            
        
 
            
         
               Max (01-03-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  01-03-08 19:38 |  
  |   
            Hej Jan
 
 > Nogen hævder det er en smags sag og det skal jo nok være rigtigt. I
 > hvert fald ikke min smag. Brrrrrrrrrrrr.
 
 Der er jo heldigvis også frit valg på hylderne.
 
 -- 
 Mvh Max
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |