| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Rømertopf Fra : helle | 
  Dato :  24-02-08 05:53 |  
  |   
            Har købt en rømertopf i Fakta - desværre var der kun et par enkelte
 opskrifter med, så jeg efterlyser ideer, udover dk-kogebogen og den
 enlige opskrift på Arlas hjemmeside, har jeg ingen!!!
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Lars (24-02-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Lars | 
  Dato :  24-02-08 14:35 |  
  |   
            helle skrev:
 > Har købt en rømertopf i Fakta - desværre var der kun et par enkelte
 > opskrifter med, så jeg efterlyser ideer, udover dk-kogebogen og den
 > enlige opskrift på Arlas hjemmeside, har jeg ingen!!!
 
 
 Prøv at lede efter opskrifter med søgeord som "stegeso", "cocotte" eller 
 "römertopf" så vil de dukke op i massevis.
 
 "cocotte" alene giver 1,75 mio. hits på Google
 
 Lars
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Kurt E. Jensen (24-02-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kurt E. Jensen | 
  Dato :  24-02-08 16:35 |  
  |   
            
 "helle" <hbknudsen@gmail.com> skrev i en meddelelse 
 news:7769e1f1-4e12-4558-afd2-bac1d26312ad@71g2000hse.googlegroups.com...
 Har købt en rømertopf i Fakta - desværre var der kun et par enkelte
 opskrifter med, så jeg efterlyser ideer, udover dk-kogebogen og den
 enlige opskrift på Arlas hjemmeside, har jeg ingen!!!
 
 
 Hej.
 
 Du starter i foråret, med jordbær, skyller dem lægger den ned i topf'ten 
 kommer 400 gr. sukker på, hælder rom over så bærrene er dækket, sådan 
 fortsætter du med forskellige frugter, blommer, kirsebær, moreller, solbær, 
 ribs, hindbær, hvad som helst, for hver gang 400 gr. sukket, rom (en Hansen 
 Rom er go') over så det dækker, jeg har også kommet æblestykker i,  så når 
 der ikke er mere frugt at få, så stilles den hen, helst i køleskabet, og så 
 kommer man ikke til den før Jul, de´n er god til al dessert.
 
 Kurt J.
 Odense 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Lou (24-02-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Lou | 
  Dato :  24-02-08 18:01 |  
  |  
 
            On Sun, 24 Feb 2008 16:34:36 +0100, Kurt E. Jensen wrote:
 > "helle" <hbknudsen@gmail.com> skrev i en meddelelse 
 > news:7769e1f1-4e12-4558-afd2-bac1d26312ad@71g2000hse.googlegroups.com...
 > Har købt en rømertopf i Fakta - desværre var der kun et par enkelte
 > opskrifter med, så jeg efterlyser ideer, udover dk-kogebogen og den
 > enlige opskrift på Arlas hjemmeside, har jeg ingen!!!
 > Du starter i foråret, med jordbær, skyller dem lægger den ned i topf'ten 
 > kommer 400 gr. sukker på, hælder rom over så bærrene er dækket, sådan 
 > fortsætter du med forskellige frugter, blommer, kirsebær, moreller, solbær, 
 > ribs, hindbær, hvad som helst, for hver gang 400 gr. sukket, rom (en Hansen 
 > Rom er go') over så det dækker, jeg har også kommet æblestykker i,  så når 
 > der ikke er mere frugt at få, så stilles den hen, helst i køleskabet, og så 
 > kommer man ikke til den før Jul, de´n er god til al dessert.
 Du tænker formentlig på romtopf   
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Kurt E. Jensen (25-02-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kurt E. Jensen | 
  Dato :  25-02-08 08:08 |  
  |   
            
"Lou" <lou@strawman.com> skrev i en meddelelse 
 news:pln7pvt9ur1t.x210ez42ks5i.dlg@40tude.net...
 > On Sun, 24 Feb 2008 16:34:36 +0100, Kurt E. Jensen wrote:
 >
 >> "helle" <hbknudsen@gmail.com> skrev i en meddelelse
 >> news:7769e1f1-4e12-4558-afd2-bac1d26312ad@71g2000hse.googlegroups.com...
 >> Har købt en rømertopf i Fakta - desværre var der kun et par enkelte
 >> opskrifter med, så jeg efterlyser ideer, udover dk-kogebogen og den
 >> enlige opskrift på Arlas hjemmeside, har jeg ingen!!!
 >
 >> Du starter i foråret, med jordbær, skyller dem lægger den ned i topf'ten
 >> kommer 400 gr. sukker på, hælder rom over så bærrene er dækket, sådan
 >> fortsætter du med forskellige frugter, blommer, kirsebær, moreller, 
 >> solbær,
 >> ribs, hindbær, hvad som helst, for hver gang 400 gr. sukket, rom (en 
 >> Hansen
 >> Rom er go') over så det dækker, jeg har også kommet æblestykker i,  så 
 >> når
 >> der ikke er mere frugt at få, så stilles den hen, helst i køleskabet, og 
 >> så
 >> kommer man ikke til den før Jul, de´n er god til al dessert.
 >
 > Du tænker formentlig på romtopf   
Er det ikke det samme som rømertopf?, hvis ikke så har jeg misforstået det.
 Kurt j.
 Odense 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
             Max (25-02-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  25-02-08 08:14 |  
  |   |   |   
            
        
 
            
         
              Ivar (25-02-2008) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ivar | 
  Dato :  25-02-08 22:29 |  
  |  
 
            Max skrev:
 > De to ting har kun ordet topf tilfælles;
 Som er tysk og betyder gryde. Römer er også tysk og betyder
 romer eller romersk, altså noget fra Rom. Så man kunne godt tro,
 at de to ting er det samme. Men i romtopf er det drikken, der
 hentydes til.
  ....altså hvis der var nogen, der ikke var klar over det   
Ivar Magnusson
 -- 
 Træt af Outlook Express?
 Prøv MesNews:  http://LexInfo.dk/MesNews/
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |