"dktekno" <dktekno@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:4784cac0$0$90276$14726298@news.sunsite.dk...
>
http://www.berlingske.dk/article/20080108/danmark/701080052/
>
> Salat og andre kolde fødevarer vil nu næsten uundgåeligt give dig
> Roskildesyge, da mange glemmer at vaske hænder grundigt inden tilberedning
> af mad.
>
> Roskildesygen hærger hele Europa, og i England ligger 200.000 som er ved
> at
> blive kvalt i deres eget opkast.
>
> Gode råd:
>
> * Spis ikke kold mad andre har tilberedt.
>
> * Stol ikke på andre menneskers hygiejne.
>
> * Lad være med at give hånd.
>
> * Vask hænder inden du rører ved maden.
>
> * Hvis du er højrehåndet, brug da venstre hånd til at røre ved maden med,
> da
> højre hånd bliver brugt til at røre ved indpakningspapir, dørhåndtag og
> andre steder hvor der findes norwalk virus.
>
> * Hold vejret når du går forbi andre mennesker. Deres udåndingsluft
> indeholder viruspartikler.
>
Du kan ikke lave om på alle mennesker, sådan er verden ikke skruet sammen,
men jeg er enig med dig i at flere kunne gøre mere for at sygdomsudbrudene
ikke blev så voldsomme, og det er jo netop pga. manglende håndhygiejne og
hygiejnen omkring fødevarer, og manglende rengøring som vi vist alle ved,
men de fleste tænker ikke over det.
Men HVIS man så virkelig er bange for at blive syg, så må man jo så holde
sig fra de ting man ved KAN være "smittede", og hvor man ved den største
risiko er.
Man kan selv have en god håndhygiejne og man kan lave sin mad selv og lade
være med at spise ude bla!
Men det er da lidt tankevækkende at i takt med at der er skåret ned på f.eks
rengøringspersonalet på vore sygehuse, så kommer der flere og flere
sygdomsudbrud på sygehusene. En ting er så det er ubehageligt at blive syg,
men det kan for mange svage som f.eks kræftpatienter og lign være
katastrofalt.
Maden kommer jo også udefra og står længe o.s.v
For mange år siden arbejde jeg selv på vores lokale sygehus som nu desværre
er nedlagt. Dengang var ansat rengøringspersonale på hver afdeling på næsten
fuld tid på lige fod med det øvrige personale. Da jeg startede blev jeg
trukket ud til en vask og lærte at vaske hænder! En spritflaske og klud var
ALTID i brug et eller andet sted og efter hver patient. Sygehuset havde ejet
køkken så mad var frisklavet og jeg har aldrig hørt om udbrud af f.eks
omgangssyge på vores sygehus dengang.
Men tiderne har ændret sig.
lh