| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Julet fisk? Fra : Fister Løgsovs | 
  Dato :  01-12-07 12:43 |  
  |   
            Hej.
 Min svoger er vegetar, hvilket givet mig et problem til julen.
 Jeg kunne godt tænke mig at lave noget godt til ham, til juleaften, men 
 jeg er helt blank, da jeg ikke rigtig forstår det med at være vegetar.
 Tilbehøret til den traditionelle menu kan han sagtens spise, det er 
 ikke noget problem.
 Vi skal både have gang i ovnen og en Weber, så er der nogen der har en 
 ide til hvad jeg kan lave til ham, så det smager lidt af jul?
 Det plejer at være noget med fisk til ham, derfor overskriften.
 Kai
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Klaus Alexander Seis~ (01-12-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ | 
  Dato :  01-12-07 12:55 |  
  |  
 
            Fister Løgsovs skrev:
 > Min svoger er vegetar, [...]
 > Det plejer at være noget med fisk til ham, derfor over-
 > skriften.
 Fisk?  Sjov grøntsag!
 Jeg har ikke nogen opskrift ved hånden, men måske ku' en valnødde-
 pâté være lækker.
 Mvh,
 -- 
 Klaus Alexander Seistrup
 http://klaus.seistrup.dk/
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Trine Kornum Christi~ (01-12-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ | 
  Dato :  01-12-07 12:59 |  
  |   |   |   
            
        
 
            
         
           Benedikte Brisson (01-12-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Benedikte Brisson | 
  Dato :  01-12-07 13:00 |  
  |   
            Fister Løgsovs skrev:
 > Hej.
 > Min svoger er vegetar, hvilket givet mig et problem til julen.
 > Jeg kunne godt tænke mig at lave noget godt til ham, til juleaften, men 
 > jeg er helt blank, da jeg ikke rigtig forstår det med at være vegetar.
 > Tilbehøret til den traditionelle menu kan han sagtens spise, det er ikke 
 > noget problem.
 > Vi skal både have gang i ovnen og en Weber, så er der nogen der har en 
 > ide til hvad jeg kan lave til ham, så det smager lidt af jul?
 > Det plejer at være noget med fisk til ham, derfor overskriften.
 > Kai
 
 
 Rigtige vegetarer spiser nøddesteg til jul med det samme tilbehør som 
 kødspiserne bruger til and og flæskesteg.
 Rigtige vegetarer spiser ikke fisk!
 
 Venlig hilsen Dikte
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           BS (01-12-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : BS | 
  Dato :  01-12-07 13:04 |  
  |   
            
"Fister Løgsovs" <Kunta@starmail.REMOVE.co.za> wrote in message
 news:mn.0afa7d7c9a3dbb08.83951@starmail.REMOVE.co.za...
 > Hej.
 > Min svoger er vegetar, hvilket givet mig et problem til julen.
 > Jeg kunne godt tænke mig at lave noget godt til ham, til juleaften, men
 > jeg er helt blank, da jeg ikke rigtig forstår det med at være vegetar.
 > Tilbehøret til den traditionelle menu kan han sagtens spise, det er
 > ikke noget problem.
 > Vi skal både have gang i ovnen og en Weber, så er der nogen der har en
 > ide til hvad jeg kan lave til ham, så det smager lidt af jul?
 > Det plejer at være noget med fisk til ham, derfor overskriften.
 > Kai
 >
 >
 Hej Kai
  http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=12142
Her anbefales retten oven i købet som "juleret" med det sædvanlige tilbehør.
 Held og lykke
 BS
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Gainsbourg (01-12-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Gainsbourg | 
  Dato :  01-12-07 14:31 |  
  |   
            Nu har vi mange vegetarer i både familie og vennekreds, så vegetarisk 
 julemad er fast inventar på julebordet her hjemme.
 
 Det kan varieres i det uendelige, men man skal huske at lave noget der 
 "passer til/smager af" jul. Der er ikke noget værre end at skulle spise en 
 thai-ret eller lignende, mens det hele dufter af brun sauce og and. Brug den 
 tommelfingerregel, at det skal være noget der passer så godt med de andres 
 tilbehør at ikke-vegetarerne også har lyst til at spise af det vegetariske.
 
 Vi plejer at lave en vegetarisk champignon paté der er saftig inden i og har 
 en sprød skorpe og dertil en vegetarisk brun sauce og så samme tilbehør som 
 de andre - traditionel rødkål, brunede kartofler, surt, ribsgelé og 
 rødkålssalat med appelsin og valnødder. Prøv at google dig frem - fx. på 
 opskrift + postej eller pate +champignon eller vegetarisk.
 
 Der er også mange vegetarer der spiser nøddepaté juleaften, men så skal man 
 ikke være det mindste overfølsom for nødder, da der er MANGE nødder i pr. 
 100 g. paté i de fleste opskrifter - og nøddepaté'er kan godt have tendens 
 til at blive en lille smule tunge/vamle i smagen.
 
 Mht. forretten, så skulle det ikke være noget problem at finde på noget som 
 alle kan spise, når han også spiser fisk. Fx. en hel grillet laks, røget 
 fisk, tunmousse eller hummerhaler.
 
 Med venlig hilsen
 Gainsbourg 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Sybil (01-12-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Sybil | 
  Dato :  01-12-07 16:56 |  
  |   
            
"Fister Løgsovs" <Kunta@starmail.REMOVE.co.za> skrev i meddelelsen 
 news:mn.0afa7d7c9a3dbb08.83951@starmail.REMOVE.co.za...
 > Hej.
 > Min svoger er vegetar, hvilket givet mig et problem til julen.
 > Jeg kunne godt tænke mig at lave noget godt til ham, til juleaften, men 
 > jeg er helt blank, da jeg ikke rigtig forstår det med at være vegetar.
 > Tilbehøret til den traditionelle menu kan han sagtens spise, det er ikke 
 > noget problem.
 > Vi skal både have gang i ovnen og en Weber, så er der nogen der har en ide 
 > til hvad jeg kan lave til ham, så det smager lidt af jul?
 > Det plejer at være noget med fisk til ham, derfor overskriften.
 > Kai
 >
 Hej
 Mange tak for svarene. Kai glemte bare at nævne at svoger er allergisk 
 overfor nødder.
 Vi vil lige kigge efter en champignon paté, som der blev foreslået   
Kom endelig med flere gode idéer   
Majken
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Max (01-12-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  01-12-07 18:54 |  
  |   
            Hej Kai
 
 > Det plejer at være noget med fisk til ham, derfor overskriften.
 
 Nå han er ikke mere vegetar end han spiser fisk, men jeg har
 engang været på besøg hos nogle vegetarer, der fik vi nogle
 frikadeller der var lavet på linser og uden kød naturligvis, de
 ville sagtens kunne spises med brun sovs, rødkål og kartofler.
 
 -- 
 Mvh Max
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |