www.diabetes.dk tryk mad, herefter sukker og sødestoffer nemt
"Erling Hansen" <eh-dh@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:1i655xb.1h8yzwd7jws42N%eh-dh@mail.dk...
> Christian Jacobsen <Christian.Jacobsen@gmail.com> wrote:
>
>> "Erling Hansen" <eh-dh@mail.dk> skrev i en meddelelse
>>
>> > Jeg har læst, at der er visse sødestoffer i sodavand/saft, som godt
>> > nok er kaloriefrie, men som alligevel påvirker blodsukkertallet.
>>
>> De sødestoffer du har hørt om er de såkaldte sukkeralkoholer. De er
>> bestemt
>> ikke kaloriefri, men alligevel sukkerfri.
>> I læskedrikke bruges oftest aspartam som er ganske harmløst for
>> blodsukkeret. De er desuden også kaloriefri.
>>
>> Der er dog enkelte læskedrikke hvor f.x. saft er lavet af rigtig frugt og
>> ikke blot synetisk fremstillet. Der er selvfølgelig frugtsukker i disse
>> som
>> påvirker blodsukkeret (fx. rynkeby saft).
>>
>> Sukkeralkoholer bruges tit i sukkerfrit slik, og giver en temmelig stor
>> blodsukkerstigning selvom der flot på indpakningen står "sukkerfri".
>>
>> Hvis du læser varedeklarationen kan du oftest kende sukkeralkoholer på at
>> det er de sødestoffer der ender på -ol og -ose (der er sikkert kommet
>> flere
>> siden min viden blev opdateret).
>> Bortset fra sucralose, som efterhånden er frikendt for blodsukkerstigende
>> effekt.
>>
>> Jeg kan desværre ikke henvise dig til en side da ovenstående er frit fra
>> min
>> hukommelse. Men mon ikke diabetesforeningen har en del om emnet.
>>
www.diabetes.dk
>>
>> Mvh
>>
>> /CJ
>
> Tak for et godt og brugbart svar. Jeg har været inde på diabetes-siden,
> men fandt det vanskeligt at nå frem til et svar. Nu ved jeg da i hvert
> fald at jeg skal passe på ol'erne og os'erne
> Det vil jeg så også gøre, samt checke mine 'plastic-safter' (du ved, de
> næsten 100% kunstige) men hvor man ikke løber ind i ret meget
> frugtsukker.
> Mvh
> Erling