| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Så  ka jeg lære det, ka jeg  Fra : Benedikte Brisson | 
  Dato :  13-09-07 19:25 |  
  |   
            Jeg er en af de ignoranter, der kan finde på at dryppe kulør i min brune 
 sovs. I sidste uge købte jeg så en ny flaske kulør, som kom i køleskabet 
 efter åbning, for der var ikke plads til den i køkkenskabet.
 I dag opdager jeg så, at skidtet er utæt og har lækket en fæl, klistret 
 kulørsø i mit rene køleskab. En stor sø, der også havde opslugt de 
 varer, der stod ved siden af kuløren.
 Æv! Men som jeg skrev i emnelinjen, så kan jeg lære det, ka jeg.
 
 Venlig hilsen Dikte
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Jens Bruun (13-09-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jens Bruun | 
  Dato :  13-09-07 19:34 |  
  |   
            "Benedikte Brisson" <kuduli@vide.invalid> skrev i en meddelelse
 news:46e9807c$0$7605$157c6196@dreader2.cybercity.dk
 
 > Æv! Men som jeg skrev i emnelinjen, så kan jeg lære det, ka jeg.
 
 Erkendelse af misbruget er første skridt på vejen til frigørelse. Nu skal du 
 bare finde nogle med-misbrugere og danne en basisgruppe, hvor I sammen kan 
 fastholde hinanden i, at I *har* en chance for at slippe ud af misbruget, 
 hvis I selv tror på det.
 
 Knæk og bræk med projektet. Tro på det. Det KAN lade sig gøre.
 
 -- 
 -Jens B. (tidl. Kulør-misbruger)
 
 D.e.f.f.e.s. 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Kevin Borbye Edelvan~ (13-09-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~ | 
  Dato :  13-09-07 19:42 |  
  |   
            Jens Bruun wrote:
 
 > Erkendelse af misbruget er første skridt på vejen til frigørelse. 
 
 Hæhæ! Jeg ønsker også Dikte held og lykke, og jeg ved, hun har læst med 
 i den nylige tråd om vejen uden kulør - det er jo også en start.
 
 Mvh
 Kevin Borbye Edelvang
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Peter Loumann (13-09-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Peter Loumann | 
  Dato :  13-09-07 20:14 |  
  |  
 
            On Thu, 13 Sep 2007 20:25:00 +0200, Benedikte Brisson wrote:
 > Jeg er en af de ignoranter, der kan finde på at dryppe kulør i min brune 
 > sovs.
 Hvad er kulør? Eller måsk Hvad for en kulør?
 -- 
 hilsen   pl (peloda hos tiscali her i landet)
 http://huse-i-naestved.dk
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Kevin Borbye Edelvan~ (13-09-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~ | 
  Dato :  13-09-07 20:20 |  
  |   |   |   
            
        
 
            
         
            Peter Loumann (13-09-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Peter Loumann | 
  Dato :  13-09-07 20:33 |  
  |   |   |   
            
        
 
            
         
             Ukendt (13-09-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ukendt | 
  Dato :  13-09-07 20:45 |  
  |  
 
            Peter Loumann wrote:
 > On Thu, 13 Sep 2007 21:20:11 +0200, Kevin Borbye Edelvang wrote:
 >
 >>> Hvad er kulør?
 >
 >>  http://www.danish-deli-food.com/images/P0124.jpg
>
 > Tak! Produktets eksistens synes verificeret. Men hvad er der i?
 Amonnieret karamel ( e150 c) og salt.
 mvh Ebbe
 -- 
 Mænd holder ikke op med at lege fordi de bliver gamle.
 Mænd bliver gamle fordi de holder op med at lege.
            
              |   |   
            
        
 
            
         
              Peter Loumann (13-09-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Peter Loumann | 
  Dato :  13-09-07 21:16 |  
  |  
 
            On Thu, 13 Sep 2007 21:44:38 +0200, Ebbe (7000) wrote:
 >>>> Hvad er kulør?
 > Amonnieret karamel ( e150 c) og salt.
 Hva' sku' det gøre godt for? Sød sovs?
 -- 
 hilsen   pl (peloda hos tiscali her i landet)
 http://huse-i-naestved.dk
            
             |   |   
            
        
 
            
         
               Erik Olsen DK (13-09-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Erik Olsen DK | 
  Dato :  13-09-07 21:22 |  
  |  
 
            Peter Loumann wrote:
 > On Thu, 13 Sep 2007 21:44:38 +0200, Ebbe (7000) wrote:
 >
 >>>>> Hvad er kulør?
 >
 >> Amonnieret karamel ( e150 c) og salt.
 >
 > Hva' sku' det gøre godt for? Sød sovs?
 Er det virkelig lykkedes dig at undgå klassisk Dansk Brun Sovs i hele 
 dit liv?  Heldige asen.
 -- 
 Venlig hilsen
 Erik Olsen
 http://www.modelbaneteknik.dk/ 
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                Peter Loumann (13-09-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Peter Loumann | 
  Dato :  13-09-07 22:24 |  
  |  
 
            On Thu, 13 Sep 2007 22:21:58 +0200, Erik Olsen DK wrote:
 >>>>>> Hvad er kulør?
 > Er det virkelig lykkedes dig at undgå klassisk Dansk Brun Sovs i hele 
 > dit liv?
 Måske har jeg bare fortrængt eller ignoreret det ...
 > Heldige asen.
 Ja!
 -- 
 hilsen   pl (peloda hos tiscali her i landet)
 http://huse-i-naestved.dk
            
             |   |   
            
        
 
            
         
               Jens Bruun (13-09-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jens Bruun | 
  Dato :  13-09-07 21:21 |  
  |   
            "Peter Loumann" <loumann@nospam.invalid> skrev i en meddelelse
 news:1exwmxeikf9vs.1cohf31ii0oqh$.dlg@40tude.net
 
 > Hva' sku' det gøre godt for? Sød sovs?
 
 Hvad tror du, der gemmer sig bag ordet "Kulør"?
 
 -- 
 -Jens B.
 
 D.e.f.f.e.s. 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                Peter Loumann (13-09-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Peter Loumann | 
  Dato :  13-09-07 22:23 |  
  |  
 
            On Thu, 13 Sep 2007 22:20:54 +0200, Jens Bruun wrote:
 >> Hva' sku' det gøre godt for? Sød sovs?
 > Hvad tror du, der gemmer sig bag ordet "Kulør"?
 Hvis man skulle ønske sovsen lidt mørkere, og samtidig velsmagende, turde
 man måske forslå et skvæt rødvin, kogt ind ...
 -- 
 hilsen   pl (peloda hos tiscali her i landet)
 http://huse-i-naestved.dk
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                 Peter Loumann (14-09-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Peter Loumann | 
  Dato :  14-09-07 19:25 |  
  |  
 
            On Thu, 13 Sep 2007 23:22:44 +0200, Peter Loumann wrote:
 >>> Hva' sku' det gøre godt for? Sød sovs?
 >> Hvad tror du, der gemmer sig bag ordet "Kulør"?
 
 > Hvis man skulle ønske sovsen lidt mørkere, og samtidig velsmagende, turde
 > man måske forslå et skvæt rødvin, kogt ind ...
 Jeg sidder just og fordøjer dagens middag: rådyrfilet tilberedt på samme
 måde som boeuf bourgignon eller for den sags skyld coq au vin. Skyen fra en
 forsvarlig bruning, denne gang i smør, fulgt af simren og indkogning med et
 godt skvæt kraftig rødvin og til sidst indkogning med piskefløde og en
 anelse rønnebærgelé gav al den dybbrune farve man måtte ønske. Så hvorfor
 kulørere?
 Det smagte udmærket, men kalder på en digestif - desværre er vi løbet tør
 for armanac og det det ligner.
 -- 
 hilsen   pl (peloda hos tiscali her i landet)
 http://huse-i-naestved.dk
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                  Jens Bruun (14-09-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jens Bruun | 
  Dato :  14-09-07 19:28 |  
  |   
            "Peter Loumann" <loumann@nospam.invalid> skrev i en meddelelse
 news:vikd1vwojgv6.2z65zuyfqf3o$.dlg@40tude.net
 
 > Det smagte udmærket, men kalder på en digestif - desværre er vi løbet
 > tør for armanac og det det ligner.
 
 Heller ingen Grappa i huset?
 
 -- 
 -Jens B.
 
 D.e.f.f.e.s. 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                   Peter Loumann (14-09-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Peter Loumann | 
  Dato :  14-09-07 19:35 |  
  |  
 
            On Fri, 14 Sep 2007 20:28:29 +0200, Jens Bruun wrote:
 >> Det smagte udmærket, men kalder på en digestif - desværre er vi løbet
 >> tør for armanac og det det ligner.
 
 > Heller ingen Grappa i huset?
 Nej, men tak for hintet! Jeg har en uåbnet flaske marc d'Alsace de
 gewurztraminer, egen import, købt hos producenten, en lille winzer i
 Riquewihr ved nvn Daniel Wiederhirn der selv brænder den. Den skal åbnes
 *nu*!
 -- 
 hilsen   pl (peloda hos tiscali her i landet)
 http://huse-i-naestved.dk
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Max (13-09-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  13-09-07 20:54 |  
  |   
            Hej Peter
 
 > Tak! Produktets eksistens synes verificeret. Men hvad er der i?
 
 Det meste er et farvestof, ammoniseret karamel, det er vidst
 sukker varmet op i en iltfattig atmosfære. Ud over det er der
 salt  stivelse, soya og kryderier i.
 
 -- 
 Mvh Max
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Tove Krieger (13-09-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Tove Krieger | 
  Dato :  13-09-07 21:29 |  
  |  
 
            Benedikte Brisson wrote:
 > Jeg er en af de ignoranter, der kan finde på at dryppe kulør i
 > min brune sovs. I sidste uge købte jeg så en ny flaske kulør, som
 > kom i køleskabet efter åbning, for der var ikke plads til den i
 > køkkenskabet. I dag opdager jeg så, at skidtet er utæt og har 
 > lækket en fæl,
 > klistret kulørsø i mit rene køleskab. En stor sø, der også havde
 > opslugt de varer, der stod ved siden af kuløren.
 > Æv! Men som jeg skrev i emnelinjen, så kan jeg lære det, ka jeg.
 >
 > Venlig hilsen Dikte
 Stakkels dig, men om ikke andet så må det jo hermed være bekræftet, 
 at kulør kan være "farlig"  LOL
 -- 
 Venlig hilsen  Tove    
Beware of people who dislike cats
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Emil (13-09-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Emil | 
  Dato :  13-09-07 23:22 |  
  |   
            Benedikte Brisson wrote:
 
 >Jeg er en af de ignoranter, der kan finde på at dryppe kulør i min brune 
 >sovs.
 
 Det er en rigtig god smagskilde, idet der ved brunningen opstår flere
 hundrede forskellige smagsstoffer.
 Smagsstofferne er kendte fra bruning af kød (grill) og fra bruning af
 sukker (karamel), hvor smagen er højt begæret.
 
 Farven er en bivirkning, og den kan opnåes på andre måder.
 
 Hvorvidt ammoniseret karamel (normalbetegnelse: kulør) bidrager med de
 samme smagsstoffer, véd jeg faktisk ikke meget om.
 
 Det vil være være rart, hvis nogen vil bidrage med en sammenligning af
 ammoniseret karamel og de almindeligt forekommende stoffer, som opstår
 ved opvarmning af kød (millard-effekten) - stavningen er defekt.
 
 
 m.v.h. Emil
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Kevin Borbye Edelvan~ (14-09-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~ | 
  Dato :  14-09-07 06:13 |  
  |   
            Emil wrote:
 
 > Det vil være være rart, hvis nogen vil bidrage med en sammenligning af
 > ammoniseret karamel og de almindeligt forekommende stoffer, som opstår
 > ved opvarmning af kød (millard-effekten) - stavningen er defekt.
 
 Det gør det ikke. Kulør smager ækelt.
 
 Mvh
 Kevin Borbye Edelvang
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Max (14-09-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  14-09-07 14:25 |  
  |   
            Hej Emil
 
 > Hvorvidt ammoniseret karamel (normalbetegnelse: kulør) bidrager med de
 > samme smagsstoffer, véd jeg faktisk ikke meget om.
 
 Ammoniseret karamel udmærker sig ved ikke at smage af noget,
 jeg formoder forøvrig at man også bruger det til at farve cola med.
 
 -- 
 Mvh Max
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Ole Larsen (14-09-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ole Larsen | 
  Dato :  14-09-07 15:54 |  
  |  
 
            Max skrev:
 > Hej Emil
 > 
 >> Hvorvidt ammoniseret karamel (normalbetegnelse: kulør) bidrager med de
 >> samme smagsstoffer, véd jeg faktisk ikke meget om.
 > 
 > Ammoniseret karamel udmærker sig ved ikke at smage af noget,
 > jeg formoder forøvrig at man også bruger det til at farve cola med.
 > 
 Hydrolyseret, tror jeg det er - benyttes også i Cognac og sikkert også i 
 whisky
 -- 
 -and gallantly handed her my very last piece of gum-
 ---------------------------------------------
 New Images:  http://olelarsen.eu/67/index.html
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Kevin Borbye Edelvan~ (14-09-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~ | 
  Dato :  14-09-07 18:43 |  
  |   
            Max wrote:
 
 > Ammoniseret karamel udmærker sig ved ikke at smage af noget,
 
 Så ville det klæde producenterne at undlade at tilsætte alt muligt 
 fæltsmagende til urproduktet.
 
 Mvh
 Kevin Borbye Edelvang
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Max (14-09-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  14-09-07 19:48 |  
  |   
            Hej Kevin
 
 > Så ville det klæde producenterne at undlade at tilsætte alt muligt
 > fæltsmagende til urproduktet.
 
 Mon ikke det kan findes i ren form ?
 
 -- 
 Mvh Max
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Emil (15-09-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Emil | 
  Dato :  15-09-07 02:24 |  
  |   
            "Max" wrote:
 
 >Hej Emil
 >> Hvorvidt ammoniseret karamel (normalbetegnelse: kulør) bidrager med de
 >> samme smagsstoffer, véd jeg faktisk ikke meget om.
 
 >Ammoniseret karamel udmærker sig ved ikke at smage af noget,
 
 Tak for info. Når jeg laver brun sovs, starter jeg altid med at brune
 løg, drysset med lidt salt og sukker, samt en spsk. vand til at opløse
 saltene i. Her skal man vogte over farven, da smagen ellers bliver
 helt forkert.
 Jeg havde en forestilling om, at 'kulør' smagte som godt brunet sukker
 (karamel).
 
 Fredag aften var jeg ude og lave mad. I værtsparrets køleskab var der
 en flaske 'kulør', og jeg dristede mig til at smage på dette
 tyktflydende stads.
 En enkelt dråbe gav ikke noget smagsindtryk. En halv teskefuld smagte
 lidt ubestemmeligt, og næsten af intet.
 
 En madoplevelse består af mange ting: Farver, konsistenser, dufte,
 smage, lyde (knas) og sikkert meget andet.
 
 Nu har jeg mod på at inverstere i en flaske kulør, da det jo er en
 snydenem måde at narre en del af den visuelle oplevelse på.
 
 Jeg ser det for mig: Tørt brød, sprøjtet med fortyndet kulør, vil
 opfattes som velristet, stege og bøffer ........
 Nej vel?
 Lad os smage hvad de gode råvarer faktisk smager af.
 
 
 m.v.h. Emil
 
 
 m.v.h. Emil
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           -V- (14-09-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : -V- | 
  Dato :  14-09-07 10:07 |  
  |   
            On 14 Sep., 00:22, Emil <emil...@nowhere.invalid> wrote:
 > (millard-effekten) - stavningen er defekt.
 
 Maillard.
 
 
 
                                                               -V-
 
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |