| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Tyske spisesteder, cafeer og lignende i Kb~ Fra : Mads Pedersen | 
  Dato :  25-07-07 21:16 |  
  |   
            Er der nogen, der kender nogle tyske spisesteder, cafeer og lignende i Kbh? 
 Det kan til nød også bare være steder med tyskklingende navne, steder der 
 har et stort udvalg i tysk øl/vin eller lignende.
 -- 
 Mvh Mads
 ----
 Fjern sletdette fra mailadressen ved besvarelse
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Bonnie (31-07-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Bonnie | 
  Dato :  31-07-07 16:00 |  
  |   
            
 "Mads Pedersen" <nyhedsgruppen@sletdette.hotmail.com> wrote in message 
 news:46a7af66$0$170$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 > Er der nogen, der kender nogle tyske spisesteder, cafeer og lignende i 
 > Kbh? Det kan til nød også bare være steder med tyskklingende navne, steder 
 > der har et stort udvalg i tysk øl/vin eller lignende.
 > -- 
 > Mvh Mads
 > ----
 > Fjern sletdette fra mailadressen ved besvarelse
 >
 >
 
 Det tror jeg faktisk ikke. Der er "Heidis Beerstube" men det er kun et 
 drikke-sted. Hvis du kigger på AOK, er der ikke nogen restauranter med 
 køkkentype Tysk.
 
 VH Bonnie 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Mads Pedersen (31-07-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Mads Pedersen | 
  Dato :  31-07-07 20:45 |  
  |   
            
 "Bonnie" <mail@pomfritterne.dk> skrev i en meddelelse 
 news:46af4e50$0$69199$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
 >
 > "Mads Pedersen" <nyhedsgruppen@sletdette.hotmail.com> wrote in message 
 > news:46a7af66$0$170$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 >> Er der nogen, der kender nogle tyske spisesteder, cafeer og lignende i 
 >> Kbh? Det kan til nød også bare være steder med tyskklingende navne, 
 >> steder der har et stort udvalg i tysk øl/vin eller lignende.
 >> -- 
 >> Mvh Mads
 >>
 >>
 >
 > Det tror jeg faktisk ikke. Der er "Heidis Beerstube" men det er kun et 
 > drikke-sted. Hvis du kigger på AOK, er der ikke nogen restauranter med 
 > køkkentype Tysk.
 
 Jeg endte med at finde "Zum Biergarten", der vel egentlig ikke _helt_ kan 
 kaldes tysk, men under jazzfestivalen serverede de da en menu med blandt 
 andet vildsvinekølle. De havde desværre kun noget så "utysk" (utyske i 
 flertal?!!) som tapas i fredags.
 
 
 -- 
 Mvh Mads
 ----
 Fjern sletdette fra mailadressen ved besvarelse 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Erling Hansen (01-08-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Erling Hansen | 
  Dato :  01-08-07 13:06 |  
  |   
            Mads Pedersen <nyhedsgruppen@sletdette.hotmail.com> wrote:
 
 > "Bonnie" <mail@pomfritterne.dk> skrev i en meddelelse 
 > news:46af4e50$0$69199$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
 > >
 > > "Mads Pedersen" <nyhedsgruppen@sletdette.hotmail.com> wrote in message
 > > news:46a7af66$0$170$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 > >> Er der nogen, der kender nogle tyske spisesteder, cafeer og lignende i
 > >> Kbh? Det kan til nød også bare være steder med tyskklingende navne,
 > >> steder der har et stort udvalg i tysk øl/vin eller lignende.
 > >> -- 
 > >> Mvh Mads
 > >>
 > >>
 > >
 > > Det tror jeg faktisk ikke. Der er "Heidis Beerstube" men det er kun et
 > > drikke-sted. Hvis du kigger på AOK, er der ikke nogen restauranter med
 > > køkkentype Tysk.
 > 
 > Jeg endte med at finde "Zum Biergarten", der vel egentlig ikke _helt_ kan
 > kaldes tysk, men under jazzfestivalen serverede de da en menu med blandt
 > andet vildsvinekølle. De havde desværre kun noget så "utysk" (utyske i
 > flertal?!!) som tapas i fredags.
 
 Det er synd og skam, at der ikke er et rigtigt 'tysk sted' i Danmark.
 Når jeg tænker på hvor mange helt vidunderlige madoplevelser jeg har
 haft i Tyskland.  I modsætning hvad de fleste Danskere tror, er det
 tyske køkken fremragende, både det traditionelle og de moderne
 tilpasninger af traditionen.
 Mvh
 Erling
 
 PS. Der burde være basis for en bustur til Flensburg eller Kiel - bare
 frem/spise/hjem igen
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Steen Jakobsen (01-08-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Steen Jakobsen | 
  Dato :  01-08-07 18:13 |  
  |   
            
"Erling Hansen" <eh-dh@mail.dk> skrev i en meddelelse 
 news:1i2670y.62f7rg1sdi4mkN%eh-dh@mail.dk...
 > Mads Pedersen <nyhedsgruppen@sletdette.hotmail.com> wrote:
 > Det er synd og skam, at der ikke er et rigtigt 'tysk sted' i Danmark.
 > Når jeg tænker på hvor mange helt vidunderlige madoplevelser jeg har
 > haft i Tyskland.  I modsætning hvad de fleste Danskere tror, er det
 > tyske køkken fremragende, både det traditionelle og de moderne
 > tilpasninger af traditionen.
 > Mvh
 > Erling
 >
 > PS. Der burde være basis for en bustur til Flensburg eller Kiel - bare
 > frem/spise/hjem igen
 Det har nok noget med at gøre at det ikke er så "fint". Ikke så meget med 
 mærkelige glemte grønsager som smager ad helvede til og serveres næsten 
 rå.Og serverer de alt for store portioner, man kan jo faktisk blive mæt på 
 et tysk gasthaus.
 Faktisk er det jo heller ikke nemt at finde god dansk mad i Danmark, men 
 sådan er der jo så meget.   
Steen. 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
              Erling Hansen (01-08-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Erling Hansen | 
  Dato :  01-08-07 20:43 |  
  |  
 
            Steen Jakobsen <ingen@post.dk> wrote:
 > "Erling Hansen" <eh-dh@mail.dk> skrev i en meddelelse 
 > news:1i2670y.62f7rg1sdi4mkN%eh-dh@mail.dk...
 > > Mads Pedersen <nyhedsgruppen@sletdette.hotmail.com> wrote:
 > > Det er synd og skam, at der ikke er et rigtigt 'tysk sted' i Danmark.
 > > Når jeg tænker på hvor mange helt vidunderlige madoplevelser jeg har
 > > haft i Tyskland.  I modsætning hvad de fleste Danskere tror, er det
 > > tyske køkken fremragende, både det traditionelle og de moderne
 > > tilpasninger af traditionen.
 > > Mvh
 > > Erling
 > >
 > > PS. Der burde være basis for en bustur til Flensburg eller Kiel - bare
 > > frem/spise/hjem igen
 > 
 > Det har nok noget med at gøre at det ikke er så "fint". Ikke så meget med
 > mærkelige glemte grønsager som smager ad helvede til og serveres næsten
 > rå.Og serverer de alt for store portioner, man kan jo faktisk blive mæt på
 > et tysk gasthaus.
 > Faktisk er det jo heller ikke nemt at finde god dansk mad i Danmark, men
 > sådan er der jo så meget.   
> 
 > Steen. 
 Ja...  
Jeg var ved at blive dårlig da jeg forleden dag så Price sidde og spise
 på Noma og rose det i høje, snobfine toner. Da han så sad og udbredte
 sig over en ret med 'mælkeskind'  kom jeg til at huske, hvordan jeg var
 ved at brække mig som barn, hvis et krus varm mælk havde nået at trække
 skind inden jeg skulle drikke det.
 Mvh
 Erling
 PS. Så hellere en gang Schweinhaxe mit Leberknödel und Gemüse.
            
              |   |   
            
        
 
            
         
               Peter Westh (01-08-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Peter Westh | 
  Dato :  01-08-07 21:01 |  
  |   
            "Erling Hansen" <eh-dh@mail.dk> skrev i en meddelelse 
 news:1i26s2h.41zfa61pzfbgfN%eh-dh@mail.dk...
 
 > Jeg var ved at blive dårlig da jeg forleden dag så Price sidde og spise
 > på Noma og rose det i høje, snobfine toner. Da han så sad og udbredte
 > sig over en ret med 'mælkeskind'  kom jeg til at huske, hvordan jeg var
 > ved at brække mig som barn, hvis et krus varm mælk havde nået at trække
 > skind inden jeg skulle drikke det.
 
 > Mvh
 > Erling
 > PS. Så hellere en gang Schweinhaxe mit Leberknödel und Gemüse.
 
 Man spiser nu altså virkelig godt på Noma, og jeg vil vove den påstande, at 
 hvis du kan lide stegt svineskank og leverknødel, så ville du også elske den 
 ret et af kalvebrisler med mælkeskind og vilde løg jeg fik, da jeg havde 
 sparet sammen til at besøge stedet i vinters.
 
 /P
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                Erling Hansen (02-08-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Erling Hansen | 
  Dato :  02-08-07 21:36 |  
  |   
            Peter Westh <pwesth@fjern.hum.ku.dk> wrote:
 
 > "Erling Hansen" <eh-dh@mail.dk> skrev i en meddelelse 
 > news:1i26s2h.41zfa61pzfbgfN%eh-dh@mail.dk...
 > 
 > > Jeg var ved at blive dårlig da jeg forleden dag så Price sidde og spise
 > > på Noma og rose det i høje, snobfine toner. Da han så sad og udbredte
 > > sig over en ret med 'mælkeskind'  kom jeg til at huske, hvordan jeg var
 > > ved at brække mig som barn, hvis et krus varm mælk havde nået at trække
 > > skind inden jeg skulle drikke det.
 > 
 > > Mvh
 > > Erling
 > > PS. Så hellere en gang Schweinhaxe mit Leberknödel und Gemüse.
 > 
 > Man spiser nu altså virkelig godt på Noma, og jeg vil vove den påstande, at
 > hvis du kan lide stegt svineskank og leverknødel, så ville du også elske den
 > ret et af kalvebrisler med mælkeskind og vilde løg jeg fik, da jeg havde
 > sparet sammen til at besøge stedet i vinters.
 > 
 > /P
 
 Jeg tvivler ikke om at jeg vil kunne lide en masse af den mad, de laver
 på Noma - og konceptet er absolut i top. Mælkeskindet kaldte dog på
 nogle reflekser fra barndommen! 
    Bortset fra det var jeg faktisk også ude i et ærinde om, at en
 forfærdelig masse snobberi får folk til at betale i vilde mængder for et
 par korslagte gulerodsstrimler der var gode venner med en radise dengang
 de groede i Lammefjorden.
     Og så synes jeg stadig det er en stor skam, at København ikke ejer
 et godt tysk madsted.
 Mvh
 Erling
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                 Peter Westh (02-08-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Peter Westh | 
  Dato :  02-08-07 22:24 |  
  |   
            "Erling Hansen" <eh-dh@mail.dk> skrev i en meddelelse 
 news:1i28p64.hf6a88uzuymuN%eh-dh@mail.dk...
 > Mælkeskindet kaldte dog på
 > nogle reflekser fra barndommen!
 
 Det var meget kunstfærdigt lavet - et tykt og blødt, cremet tæppe der lå og 
 smøg sig over maden. Det smagte et sted mellem panna cotta og smeltet 
 mozarella. De må have simret mælken i timevis i en stor, flad beholder af en 
 slags, fisket skindet op i eet helt styke og pareret det, før det blev lagt 
 på tallerkenen. Så vidt jeg ved har de fået ideen fra El Bulli i 
 Baskerlandet.
 
 >   Bortset fra det var jeg faktisk også ude i et ærinde om, at en
 > forfærdelig masse snobberi får folk til at betale i vilde mængder for et
 > par korslagte gulerodsstrimler der var gode venner med en radise dengang
 > de groede i Lammefjorden.
 
 Tjah - jeg kan generelt bedst lide de helt billige og ærlige steder, og så 
 de dyre. Det er i mellemlejet af restauranter man støder på al mulig fims, 
 der giver sig ud for at være noget andet end hvad det er.
 
 >    Og så synes jeg stadig det er en stor skam, at København ikke ejer
 > et godt tysk madsted.
 
 Deri er jeg helt enig. Der lå et sted på Gl. Kongevej i København, men det 
 holdt ikke særlig længe. Men vi har vist et par tjekkiske steder, som jeg 
 dog ikke har prøvet, og der ligger en god russisk restaurant ved Israels 
 plads. Det er da lidt derhenad.
 
 I virkeligheden er det jo lidt historieløst, det der med det "nordiske" 
 køkken, som Noma dyrker. Det ville give mindst lige så meget mening med et 
 nord*europæisk* køkken, der søgte den røde tråd mellem Skandnaviske, Tyske, 
 Østeuropæiske og Baltiske madtraditioner.
 
 /P 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                  Erling Hansen (04-08-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Erling Hansen | 
  Dato :  04-08-07 10:49 |  
  |   
            Peter Westh <pwesth@fjern.hum.ku.dk> wrote:
 
 
 > 
 > Tjah - jeg kan generelt bedst lide de helt billige og ærlige steder, og så
 > de dyre. Det er i mellemlejet af restauranter man støder på al mulig fims,
 > der giver sig ud for at være noget andet end hvad det er.
 > 
 
 I Italien får du altid et godt måltid mad, hvis du undgår bastflasker i
 lofterne, og helst hvis du går efter et lokale oplyst med neon-lys og
 godt fyldt med familier. Karen Dissing Melega gav også en vidunderlig
 anvisning på et godt madsted: Stil dig foran en kirke ved
 aftenmesse-tid. Når så præsten kommer ud går du lige efter ham. Eftersom
 han ikke må dyrke sex er der kun maden tilbage, og på en lav præsteløn
 har han med garanti fundet et sted med godt pris/kvalitets forhold. Vi
 afprøvede den ved kirken Santa Maria di Formosa i Venedig.....og den var
 god nok.
 Mvh
 Erling
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                   Peter Westh (04-08-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Peter Westh | 
  Dato :  04-08-07 11:51 |  
  |   
            "Erling Hansen" <eh-dh@mail.dk> skrev i en meddelelse 
 news:1i2bkj4.1tkljj416n8ta2N%eh-dh@mail.dk...
 > Karen Dissing Melega gav også en vidunderlig
 > anvisning på et godt madsted: Stil dig foran en kirke ved
 > aftenmesse-tid. Når så præsten kommer ud går du lige efter ham. Eftersom
 > han ikke må dyrke sex er der kun maden tilbage, og på en lav præsteløn
 > har han med garanti fundet et sted med godt pris/kvalitets forhold. Vi
 > afprøvede den ved kirken Santa Maria di Formosa i Venedig.....og den var
 > god nok.
 
 Hæ hæ - nok ikke et trick der virker i Danmark, desværre...
 
 /P 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Herluf Holdt, 3140 (04-08-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Herluf Holdt, 3140 | 
  Dato :  04-08-07 12:43 |  
  |  
 
            Mads Pedersen skrev:
 > Er der nogen, der kender nogle tyske spisesteder, cafeer og
 > lignende i Kbh? Det kan til nød også bare være steder med
 > tyskklingende navne, steder der har et stort udvalg i tysk
 > øl/vin eller lignende.
 Hvis din vej falder forbi Helsingborg, er der et tysk sted på
 Drottninggatan, tæt ved Konserthuset. Det hedder "Edelweiss".
 http://www.restaurangedelweiss.se/harfinnsvi2.htm
http://www.restaurangedelweiss.se/huvudratter.htm
Det ville være fint, hvis man i København kunne gå ind et
 sted og få en god portion "Eintopf", "Eisbein mit Sauerkraut",
 en rigtig pandefuld "Bauernfrühstück", eller bare en almindelig
 "Bratwurst", "Currywurst" eller "Schaschlik", for ikke at tale om
 en god portion "Ochsenschwanzsuppe".
 Mahlzeit!
 -- 
 Herluf :·) 
            
              |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |