| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Indisk opskrift på kylling i karry? Fra : JHR | 
  Dato :  22-05-07 17:03 |  
  |  
 
            Hejsa,
 Nogen der ligger inde med en god opskrift på ovenstående?
 Og ja jeg ved godt man kan søge på google, men det jeg søger, er en afprøvet 
 og elsket opskrift   
Mvh
 Jeppe. 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Kent Oldhøj (22-05-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kent Oldhøj | 
  Dato :  22-05-07 17:46 |  
  |  
 
            "JHR" <j_haveFJERNDETTE@post3.tele.dk> wrote in
 news:46531424$0$13972$edfadb0f@dread15.news.tele.dk: 
 > Nogen der ligger inde med en god opskrift på ovenstående?
 > Og ja jeg ved godt man kan søge på google, men det jeg søger, er en
 > afprøvet og elsket opskrift   
Jeg lærte engang følgende af en gammel indisk dame:
 Steg 4-6 hakkede tomater, 1 stort løg, 4-5 fed hvidløg, 2 cm frisk ingefær 
 og din foretrukne karry i rigeligt smør (gee) ved fuld varme under 
 omrøring. Der skal virkelig være knald på. Det må gerne være lige ved at 
 branke. Steg i 10-15 min og dæmp så varmen og lad det simre til det er 
 blevet en ensartet masse, ca 1/2 time.
 Nu har du basis for en god indisk curryret.
 Spæd med grøntsager og kød efter lyst og behov, og dæk det hele med en 
 passende bouillon, kog mørt. Smag til. Færdig.
 Det afgørende er hvilken karry du benytter. Find en god pasta hos din 
 lokale karrypusher.
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Jens Bruun (22-05-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jens Bruun | 
  Dato :  22-05-07 20:31 |  
  |   
            "Kent Oldhøj" <kent@oldhoj.dk> skrev i en meddelelse
 news:Xns9938BF090B48Akentoldhoj@oldhoj.dk
 
 > Det afgørende er hvilken karry du benytter. Find en god pasta hos din
 > lokale karrypusher.
 
 Ikke for at fluekn*ppe, men indisk karry er vel altid i tørret pulverform og 
 ikke i våd pastaform, der typisk forbindes med thai-karry?
 
 -- 
 -Jens B.
 
 D.e.f.f.e.s. 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            The MIp (23-05-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : The MIp | 
  Dato :  23-05-07 08:26 |  
  |   
            
 "Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote in message 
 news:iJidnaOuCo902c7bRVnygwA@giganews.com...
 > "Kent Oldhøj" <kent@oldhoj.dk> skrev i en meddelelse
 > news:Xns9938BF090B48Akentoldhoj@oldhoj.dk
 >
 >> Det afgørende er hvilken karry du benytter. Find en god pasta hos din
 >> lokale karrypusher.
 >
 > Ikke for at fluekn*ppe, men indisk karry er vel altid i tørret pulverform 
 > og ikke i våd pastaform, der typisk forbindes med thai-karry?
 >
 > -- 
 > -Jens B.
 >
 > D.e.f.f.e.s.
 >
 
 Karry er et blandingskryderi - med hovedbetanddele: gurkemeje (den gule 
 del), spidskommen, korianderfrø, cayennepeber, bukkehornsfrø og derudover - 
 næsten hvad som helst andet :)
 
 Derfor sælges karry i uendelig mange varianter.
 
 Jeg snakkede for en del år siden med en indisk pige om karry, hun begyndte 
 at beskrive en - selvfølgelig stærk krydret - grønsagsret.
 
 Så at indisk karry i højere grad skulle være tør pulver end våd pasta tror 
 jeg er forkert. 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Jens Bruun (23-05-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jens Bruun | 
  Dato :  23-05-07 09:52 |  
  |   
            "The MIp" <mip@nospam.nowhere.edu> skrev i en meddelelse
 news:f30q9b$6gt$1@news.net.uni-c.dk
 
 > Karry er et blandingskryderi - med hovedbetanddele: gurkemeje (den
 > gule del), spidskommen, korianderfrø, cayennepeber, bukkehornsfrø og
 > derudover - næsten hvad som helst andet :)
 
 Ja, det er jeg klar over. Sjovt nok så jeg en krydderurt i Føtex forleden, 
 der angiveligt var en "karry". Jeg duftede til den, og der var en anelse 
 (indisk) karry-duft over den.
 
 I den thailandske variant benyttes typisk olie, frisk chili, frisk hvidløg, 
 frisk galanga, frisk koriander (og nogle gange korianderfrø) og frisk 
 citrongræs som hovedbestanddele. Smagt godt til med fiskesovs og MNG 
 forstås. Jeg har ikke oplevet, at man benytter gurkemeje og spidskommen i 
 thailandsk karry-blanding, som jo ellers er meget essentielle i den indiske 
 variant.
 
 > Jeg snakkede for en del år siden med en indisk pige om karry, hun
 > begyndte at beskrive en - selvfølgelig stærk krydret - grønsagsret.
 
 Ja. Når man omtaler en indisk "curry" er det ikke krydderiblandingen som 
 sådan, man omtaler. Omtaler man en thailandsk ret, er referencen til "karry" 
 i rettens betegnelse derimod en direkte reference til den konkrete 
 krydderiblanding. Som oftest skelnes mellem de tre hovedvarianter af 
 thailandsk karry: Rød, gul og grøn. Andre varianter findes selvfølgelig 
 også. Eksempel: And i rød karry.
 
 > Så at indisk karry i højere grad skulle være tør pulver end våd pasta
 > tror jeg er forkert.
 
 Jeg har altid fået at vide, at den indiske variant af 
 karry-blandingskrydderiet er baseret på tørrede krydderiet. Den thailandske, 
 som jeg forøvrigt ofte selv laver, er derimod baseret på friske og dermed 
 "våde" råvarer.
 
 -- 
 -Jens B.
 
 D.e.f.f.e.s. 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Kent Oldhøj (23-05-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kent Oldhøj | 
  Dato :  23-05-07 14:46 |  
  |   |   |   
            
        
 
            
         
           Lars Holst (26-05-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Lars Holst | 
  Dato :  26-05-07 10:49 |  
  |  
 
            "Kent Oldhøj" <kent@oldhoj.dk> said in
 news:Xns9938BF090B48Akentoldhoj@oldhoj.dk: 
 > "JHR" <j_haveFJERNDETTE@post3.tele.dk> wrote in
 > news:46531424$0$13972$edfadb0f@dread15.news.tele.dk: 
 > 
 >> Nogen der ligger inde med en god opskrift på ovenstående?
 >> Og ja jeg ved godt man kan søge på google, men det jeg søger, er en
 >> afprøvet og elsket opskrift   
> 
 > Jeg lærte engang følgende af en gammel indisk dame:
 > 
 > Steg 4-6 hakkede tomater, 1 stort løg, 4-5 fed hvidløg, 2 cm frisk
 > ingefær og din foretrukne karry i rigeligt smør (gee) ved fuld varme
 > under omrøring. Der skal virkelig være knald på. Det må gerne være
 > lige ved at branke. Steg i 10-15 min og dæmp så varmen og lad det
 > simre til det er blevet en ensartet masse, ca 1/2 time.
 > 
 > Nu har du basis for en god indisk curryret.
 > 
 > Spæd med grøntsager og kød efter lyst og behov, og dæk det hele med en
 > passende bouillon, kog mørt. Smag til. Færdig.
 > 
 > Det afgørende er hvilken karry du benytter. Find en god pasta hos din 
 > lokale karrypusher.
 > 
 Jeg takker for opskriften som jeg, i lettere varieret udførsel, havde stor 
 succes med igår.
 -- 
 Lars Holst
            
              |   |   
            
        
 
            
         
            Kent Oldhøj (27-05-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kent Oldhøj | 
  Dato :  27-05-07 12:04 |  
  |  
 
            Lars Holst <delfinerne@yahoo.com> wrote in
 news:Xns993C78286503F25689lh236589@62.243.74.162: 
 > Jeg takker for opskriften som jeg, i lettere varieret udførsel, havde
 > stor succes med igår.
 Jeg er altid interesseret i variationer over et tema. Det er tit her man 
 finder spændende ting, så lad høre hvad du ændrede på   
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Lars Holst (27-05-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Lars Holst | 
  Dato :  27-05-07 17:00 |  
  |  
 
            "Kent Oldhøj" <kent@oldhoj.dk> said in 
 news:Xns993D8500E2037kentoldhoj@oldhoj.dk:
 > Lars Holst <delfinerne@yahoo.com> wrote in
 > news:Xns993C78286503F25689lh236589@62.243.74.162: 
 > 
 >> Jeg takker for opskriften som jeg, i lettere varieret udførsel, havde
 >> stor succes med igår.
 > 
 > Jeg er altid interesseret i variationer over et tema. Det er tit her man 
 > finder spændende ting, så lad høre hvad du ændrede på   
> 
 Jeg hakkede tomater, hvidløg, løg og frisk ingefær.
 Blandede det op med rød karry pasta og gul thailands karry pulver.
 Jeg stegte det længe i smør og puttede skært skank i så det kunne stege med 
 lidt inden jeg spædede det op med hjemmelavet grøntsagsfond og svinefond.
 Jeg jævnede en smule med arrowroot. 
 Herefter hældte jeg en dåse fuldfed kokosmælk i, 2 hakkede peberfrugter, 
 palmemarv og ananas i skiver. Palmemarven til allersidst.
 Det blev serveret med klistrede ris kogt med stdt. koriander og lidt cider 
 eddike og sukker.
 På bordet stod frisk koriander til at plukke.
 Som tilbehør dybstegte vi noget hjemmelavet dej................lidt en 
 mellemting mellem popodums og nan brød. De var sødt asiatisk krydrede, 
 sprøde på ydersiden og lidt bløde i midten.
 -- 
 Lars Holst
            
              |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |