| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | sovs til anden Fra : rasmus carlsen | 
  Dato :  23-12-06 16:24 |  
  |   
            Hejsa,
 
 Jeg skal lave and i morgen (to faktisk).
 
 Jeg har ikke set efter, men jeg gætter på at krås mv. ligger i dyret. Er der 
 noget med at man kan koge en god fond af det? Noget med at brune det i 
 ovnen/ svitse det i gryde og så på med vand, suppevisk, evt. lidt løg, 
 persillerod og rødvin (til sidst). Oven i det kommer så skyen fra 
 bradepanden (skummet af for det meste fedt)
 
 ps: jeg har tænkt mig at stege de to ænder (2.7 kilo stykket) 4 timer på den 
 ene side og 2 timer på den anden ved 130 grader og så lige 10 minutter ved 
 250 til sidst. Vingerne har jeg tænkt mig at klippe af og smide i ovnen 
 efter de to første timer. Dyrene ligger på en rist over en bradepande med 
 vand.
 
 Giver det mening?
 
 ras 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Steen Jakobsen (23-12-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : Steen Jakobsen | 
  Dato :  23-12-06 18:00 |  
  |   
            
 "rasmus carlsen" <rasmus_punktum_carlsen@tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
 news:458d49aa$0$49207$14726298@news.sunsite.dk...
 > Hejsa,
 >
 > Jeg skal lave and i morgen (to faktisk).
 >
 > Jeg har ikke set efter, men jeg gætter på at krås mv. ligger i dyret. Er
 der
 > noget med at man kan koge en god fond af det? Noget med at brune det i
 > ovnen/ svitse det i gryde og så på med vand, suppevisk, evt. lidt løg,
 > persillerod og rødvin (til sidst). Oven i det kommer så skyen fra
 > bradepanden (skummet af for det meste fedt)
 
 Kog kråserne og lever og brug fonden til sovsen. kom vand i bradepanden og
 læg ænderne på risten og brug også denne fond til sovs. Du burde have dig en
 fedtskiller, så kan du lave den perfekte sovs uden fedt. Næsten.
 
 Steen.
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           rasmus carlsen (23-12-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : rasmus carlsen | 
  Dato :  23-12-06 18:06 |  
  |   
            
 "Steen Jakobsen" <noway@nopost1.tele.xx> skrev i en meddelelse 
 news:458d60a3$0$143$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 
 > Kog kråserne og lever og brug fonden til sovsen. kom vand i bradepanden og
 > læg ænderne på risten og brug også denne fond til sovs. Du burde have dig 
 > en
 > fedtskiller, så kan du lave den perfekte sovs uden fedt. Næsten.
 
 - ok, hvor længe skal fonden koge på kråserne og leveren? Og skal de lige 
 brunes i ovnen eller i gryden først? evt. smurt med tomatpure? Jeg har en 
 rest grøntsags/rødvinsfond i fryseren, det kan jeg vel bare hælde i? Lidt 
 fløde? eller skal den blot klares i smør? Fedtskilleren ønsker jeg min i 
 julegave næste år.
 
 ras 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Steen Jakobsen (23-12-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : Steen Jakobsen | 
  Dato :  23-12-06 22:37 |  
  |   
            
 "rasmus carlsen" <rasmus_punktum_carlsen@tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
 news:458d617a$0$49200$14726298@news.sunsite.dk...
 >
 > - ok, hvor længe skal fonden koge på kråserne og leveren? Og skal de lige
 > brunes i ovnen eller i gryden først? evt. smurt med tomatpure? Jeg har en
 > rest grøntsags/rødvinsfond i fryseren, det kan jeg vel bare hælde i? Lidt
 > fløde? eller skal den blot klares i smør? Fedtskilleren ønsker jeg min i
 > julegave næste år.
 
 Jeg koger det bare til det er godt kogt, men der sker sikkert ikke noget ved
 at brune det i gryden først. Fløde bruger jeg aldrig i andesovs idet jeg
 ønsker maximal smag af and.
 
 Steen.
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |