Jeg tænker også at det netop kan være nedbrydningen af fibre der er
dit problem. Jeg har hørt flere, som er blevet rådet til at tage et
fibertilskud som f.eks. "Husk" (meget fiberrige frøskaller), som er
kommet til at døje meget med luft i maven. Dog synes jeg også det
ville være synd, at du skal holde op med at spise fiberholdig mad - da
det på mange områder er sundt. Jeg tænker, at det også kunne være
en mulighed for at dig at styrke den del af din fordøjelse som netop
skulle klare denne nedbrydning - og det vil altså sige at du skal
styrke din tarmflora i især din tyktarm. Engholm Gruppens NDS
Probiotik er det tarmbakterie produkt jeg kender som er aller bredest i
sit indhold af tarmbakterier/mælkesyrebakterier.
Her under er der lige et lille uddrag fra en side jeg fandt:
http://da.wikibooks.org/wiki/Scienceshow/Vejledninger/Rugbr%C3%B8ds-enzymfors%C3%B8g
"Der findes også kulhydratkæder som ikke kan nedbrydes i
menneskekroppen (fibre). (Dog kan mikroorganismer i tarmsystemet
nedbryde nogle af disse fibre for os - derfor skal vi skam være
glade for disse tarmbakterier). Det er indholdet af disse fibre i
kosten som afgør, hvor sundt et produkt er - jo mere fiber, jo
sundere produkt. (Der er flere forklaringer på dette - dels får man
ikke ekstra energi - godt for os i den fede del af verden, skidt for
dem der sulter - dels holder de fordøjelsessystemet i gang).
Og lige som en sidste tanke så har jeg også oplevet flere, som bedre
kan nedbryde maden hvis den ikke er rå. Så altså let dampede
grøntsager i stedet for råkost og havregrød der har ligget i vand
natten over istedet for havregrød med mælk, og brød skal helt
sikkert helst være fuldkorn, men måske er det bedst for dig, ikke at
vælge noget med mange hele korn i, hvis det hele er fint malet, så
skal din mave ikke arbejde så meget.... Måske kunne det gøre en
forskel
--
Mvh Anne Louise
www.akupunkt.dk
Gasdrogforbi skrev:
> Hejsa,
>
> Jeg har med jævne mellemrum i de sidste år, oplevet et stigende problem med
> luft i maven. Jeg har kastet skylden for det på mange ting.
>
> Nu har jeg været syg med et maveonde og har i den periode ikke spist
> nævneværdige fibreholdige kilder (plejer at spise flere skiver "5-10" meget
> groft rugbrød om dagen, havregryn med mælk om morgenen og grøntsager til
> middag - altså mange madvarer med stort fiberindhold). Nu, døjer jeg ikke
> det mindste med luft i maven, bortset fra det normale man nu engang oplever.
>
> Umiddelbart tænker jeg; har mit system et problem med at nedbryde fibre?
>
> Starter jeg dagen med rugbrød, bliver dagen lettere uudholdelig af luft i
> maven. Begynder jeg dagen med havregryn og mælk, går det helt galt.
>
> Det skal lige siges, at jeg normalt drikker ca. 1-1½ L væske om dagen,
> primært i form af vand.
>
> Håber nogen har et godt bud på hvad der skaber mine maveirritationer.
>
> Mvh
> "G"