"Lene" <lesletdette@satzone.com> skrev i en meddelelse 
news:45656f63$0$183$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
> Kære Klaus!
> Kunne man få dig til at give os opskriften på dansk?
> Mvh. Lene
> 40plus.dk
Nu blev jeg jo nysgerrig, så jeg har lige søgt og fundet et link til den 
originale opskrift:
http://www.nytimes.com/2006/11/08/dining/081mrex.html?ex=1164430800&en=752b8f77188a6d8a&ei=5070
Oversat til dansk får jeg det til følgende: (som jeg dog ikke har testet 
endnu)
Tid:
1½ time plus 14 - 20 timers hævetid
3 kopper mel og lidt til at drysse over
¼ teskefuld tørgær
1¼ teskefuld salt
Fuldkornsmel til at drysse over.
Bland mel, salt og gær i en stor skål
Tilsæt lidt mere end 1½ kop vand (1 5/8) og rør hastigt rundt til det er 
blandet - men klistret og blødt.
Dæk skålen med plasticfilm
Lad dejen hæve i mindst 12 timer, helst 18 ved stuetemperatur.
Dejen er klar, når overfladen bobler.
Drys lidt mel over køkkenbordet og placer dejen ovenpå
Drys mel over og fold dejen over sig selv 1-2 gange.
Dæk igen med plasticfilm og lad dejen hvile 15 min.
3. Brug tilpas med mel til sørge for, at dejen ikke klistrer til bordplade 
og fingre og lav dejen til en bold.
Hæld tilpas med mel over et viskestykke, læg dejbollen på og drys med mere 
mel.
Dæk med et klæde og lad den hæve ca 2 timer
Dejen er klar, når den er hævet til mere end dobbelt størrelse og udvider 
sig igen, når der prikkes let til den med en finger.
Tænd ovnen (230 grader) mindst en halv time før dejen er klar til bagning
Sæt en ildfast gryde (støbejern, pyrex eller ler) ind i ovnen, mens den 
varmer op.
Når dejen og ovnen er klar tages gryden ud af ovnen. Dejen vippes let og 
elegant, ved brug af klædet det ligger på, ned i gryden. Ryst gryden let om 
nødvendigt, for at få dejen til at fordele sig.
Læg låget på og bag i 30 minutter
Fjern låget og bag i endnu 15-30 minutter til dejen er fint brun.
Her kan det ses på film:
http://tinyurl.com/ym53tc