| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Hvad kan jeg erstatte tørmælk med? Fra : Sidse | 
  Dato :  11-10-06 14:17 |  
  |  
 
            Hej Gruppe
 Jeg har fået en bagemakine af min mand, og er i fuld gang med at afprøve 
 dennes kunnen. Jeg syns det er rigtig smart, de opskrifter der følger med
 vil de dog gerne have man anvender tørmælk.
 Jeg er ingen haj i et køkken, og har det ikke lige inde på hylden. Har været 
 i div supermarkeder
 nu, og de har det ikke, det er udgået af deres sortiment. Hvad gør dette 
 tørmælk i brødet? og hvad tror I jeg kan bruge istedet?
 Et lille tillægsspørgsmål.... opskrifterne vil også gerne have man bruger 
 hurtig hævende gær, kan man overhovedet få det her i dk.
 eller kan jeg evt. bruge lidt mere gær eller tørgær?
 Jeg er selvfølgelig også interesseret i gode opskrifter til den, hvis I har 
 nogen  
På forhånd tak for hjælpen
 Hilsen
 Sidse 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Q (11-10-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : Q | 
  Dato :  11-10-06 15:22 |  
  |   
            
 "Sidse" <sidse@(SPAM)stubnet.dk> skrev i en meddelelse
 news:452ceedf$0$182$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
 > Hej Gruppe
 >
 > Jeg har fået en bagemakine af min mand, og er i fuld gang med at afprøve
 > dennes kunnen. Jeg syns det er rigtig smart, de opskrifter der følger med
 > vil de dog gerne have man anvender tørmælk.
 > Jeg er ingen haj i et køkken, og har det ikke lige inde på hylden. Har
 været
 > i div supermarkeder
 > nu, og de har det ikke, det er udgået af deres sortiment. Hvad gør dette
 > tørmælk i brødet? og hvad tror I jeg kan bruge istedet?
 
 Som tommelfingerregel:
 
 1 liter skummetmælk = 90 gram skummetmælkspulver + 910 gram vand
 1 liter sødmælk = 120 gram sødmælkspulver + 880 gram vand
 
 Med andre ord kan du altså regne frem og tilbage, ( skal du f.eks bruge 50
 gram tørmælk + en liter vand, tager du en halv liter mælk + en halv liter
 vand )
 
 Udover det, kan du formentlig købe mælkepulver i dåser a' 500 eller 1000
 gram hos div. etniske supermarkeder..
 
 Grossister til fødevareindustrien ( f.eks til bagere ) kan formentlig også
 skaffe, men vær obs på at det ofte kommer i sække a' 25 eller 50 kg..
 
 /peter
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Sidse (11-10-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : Sidse | 
  Dato :  11-10-06 21:09 |  
  |   
            
"Q" <Q@Q.Q> skrev i en meddelelse 
 news:452cfd86$0$178$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
 >
 > Som tommelfingerregel:
 >
 > 1 liter skummetmælk = 90 gram skummetmælkspulver + 910 gram vand
 > 1 liter sødmælk = 120 gram sødmælkspulver + 880 gram vand
 >
 > Med andre ord kan du altså regne frem og tilbage, ( skal du f.eks bruge 50
 > gram tørmælk + en liter vand, tager du en halv liter mælk + en halv liter
 > vand )
 >
 > Udover det, kan du formentlig købe mælkepulver i dåser a' 500 eller 1000
 > gram hos div. etniske supermarkeder..
 >
 > Grossister til fødevareindustrien ( f.eks til bagere ) kan formentlig også
 > skaffe, men vær obs på at det ofte kommer i sække a' 25 eller 50 kg..
 >
 > /peter
 Hej Peter
 Det lyder meget fint, og jeg havde tænkt på om mælk/vand kunne erstatte. Min 
 logiske sans sagde
 mig dog at dejen i så fald ville blive mere "våd", så man skal vel også 
 kompensere med noget mel eller hvad?
 Som sagt er jeg ikke nogen haj i et køkken  
Sidse 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
            Q (12-10-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : Q | 
  Dato :  12-10-06 06:17 |  
  |   
            
 "Sidse" <sidse@(SPAM)stubnet.dk> skrev i en meddelelse
 news:452d4f5a$0$176$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
 
 > > 1 liter skummetmælk = 90 gram skummetmælkspulver + 910 gram vand
 > > 1 liter sødmælk = 120 gram sødmælkspulver + 880 gram vand
 > >
 > > Med andre ord kan du altså regne frem og tilbage, ( skal du f.eks bruge
 50
 > > gram tørmælk + en liter vand, tager du en halv liter mælk + en halv
 liter
 > > vand )
 
 
 > Det lyder meget fint, og jeg havde tænkt på om mælk/vand kunne erstatte.
 Min
 > logiske sans sagde
 > mig dog at dejen i så fald ville blive mere "våd", så man skal vel også
 > kompensere med noget mel eller hvad?
 
 Læs lige ovenfor igen - det du ændrer er typen af væske, ikke mængden..
 Eksempel:
 
 Opskriften siger: 50 gram tørmælk + en liter vand
 Du erstatter med en halv liter mælk + en halv liter vand..
 
 Du kan også regne baglæns:
 
 1 liter mælk indeholder 100 gram tørmælk + 900 gram vand
 
 /mejeristen
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Sidse (12-10-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : Sidse | 
  Dato :  12-10-06 09:02 |  
  |   
            
"Q" <Q@Q.Q> skrev i en meddelelse 
 news:452dcf58$0$141$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
 > Læs lige ovenfor igen - det du ændrer er typen af væske, ikke mængden..
 > Eksempel:
 >
 > Opskriften siger: 50 gram tørmælk + en liter vand
 > Du erstatter med en halv liter mælk + en halv liter vand..
 >
 > Du kan også regne baglæns:
 >
 > 1 liter mælk indeholder 100 gram tørmælk + 900 gram vand
 >
 > /mejeristen
 Hej
 Jeg skal ikke kun lære at lave mad, jeg skal også lære at læse og forstå  
Tak for udpenslingen
 Hilsen
 Sidse 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Jesper Mehlsen (11-10-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jesper Mehlsen | 
  Dato :  11-10-06 15:34 |  
  |  
 
            Sidse skrev:
 > Hej Gruppe
 > 
 > Jeg har fået en bagemakine af min mand, og er i fuld gang med at afprøve 
 > dennes kunnen. Jeg syns det er rigtig smart, de opskrifter der følger med
 > vil de dog gerne have man anvender tørmælk.
 > Jeg er ingen haj i et køkken, og har det ikke lige inde på hylden. Har været 
 > i div supermarkeder
 > nu, og de har det ikke, det er udgået af deres sortiment. Hvad gør dette 
 > tørmælk i brødet? og hvad tror I jeg kan bruge istedet?
 > 
 > Et lille tillægsspørgsmål.... opskrifterne vil også gerne have man bruger 
 > hurtig hævende gær, kan man overhovedet få det her i dk.
 > eller kan jeg evt. bruge lidt mere gær eller tørgær?
 > 
 > Jeg er selvfølgelig også interesseret i gode opskrifter til den, hvis I har 
 > nogen  
> 
 > På forhånd tak for hjælpen
 > 
 > Hilsen
 > Sidse 
 > 
 > 
 Hej
 De gange jeg har skullet bruge tørmælk har jeg fundet det i Matas. De 
 har store bøtter med et kg i.
 Jesper
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Peter Westh (11-10-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : Peter Westh | 
  Dato :  11-10-06 16:52 |  
  |   
            "Sidse" <sidse@(SPAM)stubnet.dk> skrev i en meddelelse 
 news:452ceedf$0$182$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
 Hvad gør dette
 > tørmælk i brødet? og hvad tror I jeg kan bruge istedet?
 
 Du erstatter bare med frisk mælk, omregnet som Q beskriver.
 
 > Et lille tillægsspørgsmål.... opskrifterne vil også gerne have man bruger 
 > hurtig hævende gær, kan man overhovedet få det her i dk.
 > eller kan jeg evt. bruge lidt mere gær eller tørgær?
 
 Det kunne lyde som om opskriftbogen er en dårlig oversættelse fra 
 amerikansk, hvor både tørmælk og tørgær er almindelige i husholdningen. Du 
 skal bare bruge almindelig gær.
 
 /P
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           JGT (11-10-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : JGT | 
  Dato :  11-10-06 18:31 |  
  |  
 
            Bl.a. Superbest har skummetsmælkpulver, som er en del af DDV sortimentet.
 Bilka, Føtex osv. fører også tørmælk/skummetsmælkspulver i 500 gr. poser.
 JGT
 "Sidse" <sidse@(SPAM)stubnet.dk> skrev i en meddelelse 
 news:452ceedf$0$182$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
 > Hej Gruppe
 >
 > Jeg har fået en bagemakine af min mand, og er i fuld gang med at afprøve 
 > dennes kunnen. Jeg syns det er rigtig smart, de opskrifter der følger med
 > vil de dog gerne have man anvender tørmælk.
 > Jeg er ingen haj i et køkken, og har det ikke lige inde på hylden. Har 
 > været i div supermarkeder
 > nu, og de har det ikke, det er udgået af deres sortiment. Hvad gør dette 
 > tørmælk i brødet? og hvad tror I jeg kan bruge istedet?
 >
 > Et lille tillægsspørgsmål.... opskrifterne vil også gerne have man bruger 
 > hurtig hævende gær, kan man overhovedet få det her i dk.
 > eller kan jeg evt. bruge lidt mere gær eller tørgær?
 >
 > Jeg er selvfølgelig også interesseret i gode opskrifter til den, hvis I 
 > har nogen  
>
 > På forhånd tak for hjælpen
 >
 > Hilsen
 > Sidse
 > 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Battlefield´s (11-10-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : Battlefield´s | 
  Dato :  11-10-06 19:19 |  
  |   
            Hej
 I vores bagemaskines vejledning står der at man ikke må bruge mælk i de
 brød, der skal times til f.eks. næste morgen. Vi bruger faktisk altid kun
 vand.
 Og så bruger vi tørgær, det står også i opskrifterne.
 Hilsen Vibeke
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Pernille Højgaard (11-10-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : Pernille Højgaard | 
  Dato :  11-10-06 22:53 |  
  |   
            
 "Sidse" <sidse@(SPAM)stubnet.dk> skrev i en meddelelse 
 news:452ceedf$0$182$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
 >
 Jeg har haft lidt samme problem, men brugte bare flødepulver, i lidt mindre 
 mængde. Flødepulveret fra Fakta (Kan ikke lige huske mærke) smager af 
 "fløde" men den fra Lidle smager underligt i kaffen, så den har jeg ikke 
 brugt i brød.
 
 VH Pernille, der er "En ørn i et køkken" = Jeg vifter vildt med vingerne, 
 mens jeg står og ser dum ud. 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |