"Q" <Q@Q.Q> skrev i en meddelelse
news:4560e771$0$182$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
>
> Udover det kan du snildt lave ost uden calciumklorid.. Nitrat-delen er
> lidt
> værre, men vær obs på at du også kan bruge natriumnitrat..
>
> Hvis du ikke har samvittighed til den slags, så tag en snak med Henning -
> han plejer at have forståelse for at der skal laves lidt fusk hjemme i
> køkkenet.
>
> Husk lige: Hvis du bruger kærnemælk som starter, så pod den lige om et par
> gange inden du begynder at lave ost med den, ellers kan den være lidt sløv
> i
> det..
>
> Worst case kan du poste her igen, så finder vi lige ud af noget med en
> kuvert og en adresse - jeg har begge dele i food grade kvalitet ( du kan
> næsten gætte hvad jeg laver ikke ?..)
Hehe jow siden du nu kender til både Henning og Spanden formoder jeg i hvert
fald ikke du er terrorist, selvom du er i besiddelse af food/weapons grade
salpeter
. Men god ide ellers, at høre ham ad om noget hjemmearbejde...det
med at luske en klump ned i lommen er lidt for frisk for min smag.
Smuk tanke at vi evt. kan trylle lidt med lidt salpeter, det kan være jeg
vender tilbage efter jeg får snakket med Henning. Mht. CaCl har jeg det
bedst med at putte det i jvf. opskriften, lærling som jeg er, men der har
jeg fået tilsagn om en flaske fra hjemmeproduktion.dk, så der er jeg dækket
ind. Og godt råd med kærnemælken...regner med at prøve noget øko fra
Slagelse, og den kan faktisk godt være lidt død i det.
Mvh
Linde