Hej Jasper!
Først og fremmest skal du bruge en grillstarter for at få godt og grundigt 
gang i briketterne. Jeg bruger den originale grillstarter fra Weber og jeg 
bruger enten Heatbeads eller Quickglow briketter - altså nogle med en 
brændværdi på mindst 25.000 Kjoule. Jeg har prøvet at købe "billige" 
briketter, men de giver simpelthen ikke varme nok!
Når briketterne er klar til at komme over i grillen er de øverste hvide på 
oversiden i grillstarteren og der flammer i den øverste del af 
grillstarteren. Til stegning i omkring en time fylder jeg grillstarteren 2/3 
op. Har jeg 2. gangs briketter kan man nøjes med 1/3 nye og 2/3 2. gangs 
briketter. Fyld de nye i grillstarteren først og dernæst de "gamle", for de 
skal ikke have så megen varme. Gør du det modsat er der en tendens til at de 
"gamle" briketter brænder næsten ud inden de nye er klar.
Hvordan fyrer du op i grillstarteren, for allerede her kan det faktisk gå 
galt? Jeg stiller grillstarteren på kulristen i Weber grillen. Bundspjældet 
er helt åben. Jeg bruger 3 sprittabletter som jeg placerer under 
grillstarteren på kulristen i en Y form. Dernæst tænder jeg ild vha. min 
ukrudtsbrænder som hurtigt og effektivt får gang i det hele. 
Bruger du kulbakker? De kan have en tendens til at blokere lidt for 
lufttilførslen til kullene, og generelt får du mest varme ved blot at 
placere briketterne i hver side på kulristen adskilt af kulholderne. Jeg 
bruger næsten altid kulbakker og jeg oplever ikke at grillen ikke vil blive 
ordentlig varm på trods af det.
Jeg bruger et ovntermometer som jeg blot stikker ned i det ene øverste 
spjældhul, og dermed kan jeg kontrollere hvor varmt der er inde i grillen. 
Du kan også købe et låg med termometer, men den anden metode fungerer 
akkurat lige så godt. Når både top- og bundspjæld er helt åbne kommer 
temperaturen let op på 288 grader. Lukker jeg bundspjældet halvt bliver 
temperaturen omkring 240 - 260 grader. Så jeg kan faktisk styre varmen ret 
præcist ved at lukke bundspjældet. Jeg har markeret hvor spjældet begynder 
at lukke, og hvor det er halvt lukket, så jeg har de punkter som reference 
når jeg styrer grilltemperaturen.
Ved stegning af stege på 1 - 1,5 kg. har jeg top- og bundspjæld halvt åbne, 
idet min erfaring har vist mig af det giver et godt stegeresultat uden at 
kødet brankes.
Det blev jo næsten udlagt som om det er en større videnskab.. 

 Jeg kan 
derfor anbefale dig at købe et ovntermometer, så du kan se, hvor varmt der 
er i grillen, og  beregne stegetiden udfra det.
Hilsen
Peter